What are you looking for?
neděle 15. února 2015

DIARY DAYS - BRNO


Téměř celý tento týden jsem trávila s drahým v Brně. Často do něj jezdíme jen tak na výlety a na nákupy, ale delší dobu jsem tam ještě nestrávila, takže týden před začátkem posledního semestru byl ideální termín k prozkoumání více míst a poznání i jiných částí Brna, než jen Vaňkovky a České. Musím říct, že jsem fakt pyšná, že za ten týden jsem do Vaňkovky nevkročila. Sice jsme nakonec většinu času odpočívali a já jsem ke všemu nemocná, takže není zdaleka tolik fotek, co jsem čekala, ale i tak je pár věcí, o které se s Vámi chci podělit, takžeee pojďme na to!


První místo, které jsme v Brně navštívili bylo vyhlášené Soul bistro. Naprosto dokonalý interiér, příjemná atmosféra a vynikající jídlo, které můžete vidět už na úvodní fotce. Tohle místo mi opravdu učarovalo a nejradši bych tam byla každý den! Má kouzlo, má styl a kdo je z Brna, určitě se mnou souhlasí. Jediný, co mě nemile překvapovalo vlastně všude, jsou vyšší ceny než v Olomouci. Mám čím dál větší pocit, že je Olomouc nějaká zvláštní část republiky, kde jsou všichni milejší, místa útulnější a ceny značně nižší :D


Nové tetovačky se musí zdokumentovat v plné parádě, co na tom, že ta ruka ještě není ani pořádně umytá :D


Raději nepočítám hodiny strávené ve Starbucksu ani počet sojových chai tea latte. Pravdou je, že tak dobrý ho prostě nikde nedělaj. Takový ho prostě nikde nedělaj, Chai v jiných kavárnách je podle mě docela jiný pití a netuším čím to je. Sice asi víte, že nemám ráda kavárny ani restaurace v obchodních centrech a za normálních okolní by mě tam nikdo nedostal, ovšem když je ve městě všehovšudy jeden Starbucks, tak se nedá nic dělat. Četla jsem tam články, sledovala vlogy, oblíbené klipy (o tom v dalším článku!) a taky psala kousky bakalářky, což mi teda jde ostudně pomalu a samozřejmě tam taky vysedávala s mužem. Dokonce jsem si každý pořídil věrnostní kartičku!

Kromě Starbucksu jsem také prolézala pár obchodů a to hlavně Lindex, o focení prádla jsem psala v minulém článku, odložila si tam asi milion věcí, jednu pak dokonce dostala na Valentýna a taky se opět ukázalo, jak je svět malej a potkala jsem tam dávnou kamarádku z tábora, která šla původně pro nábytek a po cestě se zatoulala do Lindexu (ahoj Sabi, doufám, že si sehnala stůl!) :D


Konečně jsem taky měla možnost poznat skvělou Markétku z Eat run love a díky ní taky super kavárničku V melounovém cukru. Sama bych ji rozhodně nenašla a ta zelená limča rozhodně stojí za to, to vám povídám! Ledový zelený čaj s mátovým sirupem, ledem a lístky máty. A Markétky latte s lákavým dortíčkem. Miluju to, jak díky blogu poznávám další a další lidi a vždy mě hrozně překvapí, jak mám dopředu nějaký očekávání - protože toho člověka přece dávno znám online, čtu jeho články, vím jak vypadá a všechno - a pak se potkáte a najednou jsou tam věci, který z blogu nevyčtete, jako třeba tón hlasu a celkově ten člověk z masa a kostí. Je to skvělý a já tyhle chvíle fakt miluju!



Aby to nebylo, že se jen někde cpeme, samozřejmě jsem s mužem zavítali i do našich dvou oblíbených shopů - prvním byla Zara, odkud jsme si oba dva něco odnesli. Mě se po dlouhé době stalo, že jsem měla vyhlídnutou jednu konkrétní věc a zrovna ji na krámě měli a zrovna v ještě větší slevě než jsem myslela. A ještě jedna věc, co se mi stala po dlouhé době - povedlo se mi drahému vybrat bundu, kterou si nejdřív půlhodiny zkoušel a nakonec si jí koupil no dobře, vraceli jsme se pro ni :D. Mimochodem, to tričko z fotky je uplně boží, hlavně ten nápis samozřejmě a kdyby se mi víc líbil materiál a střih trika, tak bych si ho asi pořídila. Zatím si asi jen vytisknu ten citát a budu se na něj každý ráno chvíli dívat!



To, že tím druhým shopem byl Wolfgang, snad musí být každému jasné. Spousta slev a očekávání nových akcí a kolekcí.


Potom, co jsem na instagramu dala vědět, že hledám hezký brněnský kavárny, měla jsem ho zaspamovanej tipama, za který všem moc děkuju! Nejčastěji se opakovalo Fratelli café, takže jsme si ho vybrali na valentýské posezení. Sice jsem to hledali asi sto let a mně bylo blbě, ale nakonec jsme ho úspěšně našli a ta spousta srdíček a růžových látek nás asi neměla překvapit :D Však to mělo svý kouzlo, když pod stromem ověšeným papírovýma srdíčkama seděl starý pán s novinami a cigaretou.



My jsme si dali chai latte, karamelový muffin a číský dort cheesecake. Musím říct, že kavárna je to fakt super a i jako bar to musí být večer parádní. Nejvíc nás ale nadchl ten muffin, protože lepší jsme vážně nikdy neměli a dokonce ještě před tím, než jsme narazili na ten teplej tekutej karamel uprostřed jsme se olizovali až za ušima.

Já bych takovýhle dny bych mohla zažívat pořád dokola, bohužel mě teď zase čeká spousta povinností a stresů, počínaje zítřejšími praxemi v nemocnici. Kdyby tak existovala kariéra kavárenského povaleče, recenzování kaváren a za to samozřejmě dobrý peníze, život by byl mnohem jednodušší, haha. Ale taky nudnější, však já vím
Tak hurá do práce a vy mi napište, jak jste se měli vy a jestli v Brně taky znáte nějaký fajn místa!

Add your comment

  1. V Brně jsem nikdy nebyla, ale jednou, někdy bych chtěla:) ale zatím ani moc nevím, "co je tam k vidění", takže když můžu, raději jedu do Prahy <3
    kafe a dorty vypadají skvěle :)
    a mimochodem, ano, Olomouc má studentské ceny bych řekla :)) i oproti Ostravě třeba..

    OdpovědětVymazat
  2. Máš úžasné fotky, mimochodem to tetování je super! :)

    http://najty96.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Moc ráda jsem tě konečně poznala!! (a hodně lidí ke mně tipuje mnohem hlubší hlas:D)
    A to sebevědomý tričko se mi hrozně líbí, jen asi nejsem zrovna člověk, co má právo na takový nápisy:D

    OdpovědětVymazat
  4. huh ani nevím, že to ve fratelli přestavěli a to jsem z Brna :D

    OdpovědětVymazat
  5. Brno je skvělý hlavně jeho kavárničkama. Až sem přístě přijedeš, myslím, že bys měla mít ještě dlouhý seznam, kam všude zajít :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nechces mi na ten seznam jeste nejaky poradit, prosiiim? :P <3

      Vymazat
  6. Brno je krásné! A výlet vypadá fantasticky! Mě zítra čeká Praha a už se taky nemůžu dočkat!

    OdpovědětVymazat
  7. No když jedu do Brna, tak cílem je Vaňkovka nebo Ikea,tak bych to měla napravit :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  8. Můžu se zeptat jaký studuješ obor ? :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jeee vy jste se meli :) ja jdu rychle spat, protoze jsem z tech fotek dostala strasnou chut a hlad :D

    OdpovědětVymazat
  10. Och, vysvetlíš mi prosím ťa, prečo na tieto tvoje mňamkovské články narazím vždy keď som hladná? Hanba mi :D

    LadyinBlack

    OdpovědětVymazat
  11. Mas pravdu, Olomouc je v mnoha směrech jedinečná, prave proto ji tolik miluji!

    Jinak dekuji za skvělá doporučení, sledovala jsem již na Instagramu. A proc jste vlastne v tom Brně byli tak dlouho a ne jen na otocku či dva tri dny?

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤