What are you looking for?
neděle 26. dubna 2015

DIARY DAY - SATURDAY IN PRAGUE


Krásné nedělní ráno prvním čtenářům!

Sice jsem pro Vás měla připravený outfit post, ale protože vím, že tyhle deníčkový články se mi nejlíp píšou ve chvíli, kdy jsem ještě plná dojmů, pustila jsem se do toho rovnou. Včerejšek jsme totiž po dlouhé době strávili s drahým v Praze. Abyste byli v obraze, jezdíme tam hrozně neradi, většinou máme zkaženou náladu hned při první cestě metrem, kde jsou lidi absolutně neurvalí, protivní a prostě z nich dýchá špatní karma. Já osobně mám štěstí na všelijaký sjetý kreatury, co se vždy ocitnou někde blízko mě a já z toho chytám úzkostný záchvaty (ten jsem teda tentokrát měla, když jsem si všimla uprostřed ulice kluka s fakt obřím hadem kolem krku, proboha!!). Tentokrát jsem si proto předem na instagramu žádala o Vaše rady o tom kam zajít a nemít zkaženou náladu. Poradili jste mi strašně moc tipů a bylo fakt složitý vybrat jen něco, zároveň to naplánovat tak, aby vše časově navazovalo a abychom tam trefili. No... řeknu Vám, že nemám zrovna štěstí na vydařené plány, alespoň ne posledních pár dní. Na Majáles jsem šla v pátek kvůli jediný kapele, která ve chvíli, když jsme přišli do areálu, dohrávala poslední písničku a já se tam regulérně rozbrečela. A nebyla to vůbec moje chyba, vyměnili je s předchozí kapelou a já fakt nesleduju facebookový události a jejich aktulizace 10x denně! Ale zpět k Praze... Prvním místem v plánu byla totiž Náplavka, na kterou mě nalákaly hlavně každosobotní instagramový spamy od lidí z Prahy. Překvapí Vás, když řeknu, že zrovna tuhle sobotu se tam místo trhů konala nějaká výstava lodí a trhy nebyly?!




Náhradní variantou byl jakási minitrh na náměstí nad Náplavkou, kde byl teda dortíčkovej stánek jen jeden, ale aspoň stál za to. Dali jsme si skvělej quiche, passion fruit makronku a levandulovou makronku, která to teda u mě vyhrála na plný čáře. Vyšplhali jsme si na sochu a tam si ty dobroty snědli a nejspíš jsme tím rozčílili okolní rodiče, protože všechny děti chtěly samozřejmě rázem taky nahoru a my měli o zábavu hned postaráno :D


Cestou do centra jsme uplně náhodou narazili na Cat Café, o kterém jsem už nekolikrát četla a slyšela, ale v rámci plánování výletu na to bůhvíproč zapomněla. O to větší byla moje radost a hned jsme tam museli jít. Strašně se nám líbil celej ten koncept, je to vlastně jakejsi byt, kam si zazvoníte, vezmete si bačkorky a můžete si tam dělat co chcete. Najdete tam několik místností, která má každá nějakou funkci. Jedna je čistě kočičí, další promítací sál pro dětské návštevníky, hlavní místnost s křesílkama pro hosty a taky třeba xbox. V kuchyňce si můžete dát čaj, kafe, čokoládu, muffiny a další drobný občerstvení (ale nečekejte nic závratnýho!) a platíte vlastně jen za čas co tam jste a to 80,-/hod. Koček je tam asi 6, všechny jsou uplně skvělý a chvíli po tom, co se tam uvelebíte k Vám začnou dolézat, chtějí se mazlit a hrát si. Některý to hraní berou až moc vážně, takže jsem dost pokousaná a poškrábaná, ale fakt jsem si to užila a hezky jsme si tam odpočinuli. Akorát Darek si pak uvědomil, že má alergii, když mu začalo být špatně, tak jsme museli pokračovat v cestě dál.



A tahle jediná byla ochotná pózovat!


Volba ohledně oběda padla na hodně doporučovaný Yam Yam express, kde se mi strašně líbilo hlavně prostředí. Na to, že je všude mimo Olomouc a Hradec vše drahý už jsem si zvykla, ale že ty porce jsou navíc fakt malý, to mě teda překvapuje pořád. Dali jsme si jednu obří domácí limonádu, polévku z kokosového mléka s krevetama a jako hlavní chod variaci předkrmů. Určitě bych tam zašla ještě znovu a to i na nějaké hlavní jídlo! Chodíte tam? Máte nějaké tipy na konkrétní jídlo?



To nejlepší nakonec - My Raw Café, kam nás navedla moje mamka, která je teď raw stravou maličko posedlá - ale jen maličko a nám se tak aspoň rozšiřují obzory! Jestli se mi něco předtím zdálo drahý, tak tady to byla teda třešinka na dortu. Na druhou stranu tady to za to rozhodně stálo a každí věc byla naprosto geniální! Banánový cheesecake (pro představu: cena byla 90,-), tortilla chipsy s guacamole (105,- !!!) a cappuccino s kešu mlékem (65,-). Nedokážu to ani seřadit podle chutnosti, protože to fakt bylo boží všechno. K tomu kouzelnej interiér, kde se fakt člověk cítí jako v jiným světě (a víte, že to já na kavárnách fakt můžu!) a v neposlední řadě taky moc milá obsluha. Rozhodně doporučuju a pokud tam půjdete, tak mi určitě dejte vědět Váš názor! 


Město jsme prošli křížem krážem, nebýt Airmaxů, tak mi asi padnou nožičky a vše jsme zakončili projitím pár obchodů a chai lattéčkama ve Starbucksu, kde jsme už byli fakt značně KO (což je poznat i na fotce :D) a já bych fakt chtěla, aby někdo vynalezl teleport, protože ten čas na cestách mě poslední dobou docela ubíjí.

Teď mě ještě čeká pár dní doma, pro změnu opět učení na poslední 3 zkoušky a pak měsíc "volna" - na ještě víc učení, protože státnice jsou za dveřmi. Je toho fakt moc, ale já doufám, že na blog si vždycky čas najdu, protože je to pro mě geniální způsob odreagování, vypsání se a zlepšení nálady. Doufám, že i vy se tady bavíte a dál budete!
Do komentářů mi třeba můžete napsat, jestli na místa, která jsem zmiňovala chodíte taky nebo jestli jsem podle Vás udělala uplně blbej plán :D
No a mějte se super!

Add your comment

  1. I když teď bydlím v Ostravě, jsem původně z Prahy a musím říct, že jsem asi do teď žila v jeskyni. O Náplavce slýchám pořád, ale ještě jsem prostě neměla možnost se tam podívat. Tak možná příště tam zajdu.
    Tento typ článků patří mezi mé oblíbené. Ať už jsou to fotky nebo příběh, jsou pro mě skvělým odreagováním :)

    http://moimelea.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Jejej, tys určitě chtěla na UDG co? Já jsem zas byla ráda, že to prohodili, protože jsem díky tomu nemusela odcházet z práce dřív. Ale věřím, že jak velkou radost jsem z toho měla já, tak stejně velké zklamání to muselo být pro tebe. Jinak jsem tě pak potkala na Fixe, tak doufám, že jste si to nakonec užili aspoň trochu :)

    OdpovědětVymazat
  3. My raw café mjsím skúsiť aj ja!
    ináč yam yam express je skvelý, tie priestroy ale hlavne jedlo! Mne tam najviac chutia ich nudle na všetky možné spôsoby:)
    nápad s kočkami a kavárňou je určite super, hlavne pre milovníkov mačiek, ale ja ako dog person by som tam ani nevliezla:D

    OdpovědětVymazat
  4. UDG, žejo? Nojo kdyby se Horkýže neztratili mezi Košicema, Brnem a Komárnem. :D
    Já jsem z Prahy vždycky nadšená (protože jsem z maloměsta), ale ty tvý pocity naprosto chápu! :) Fotky krásný a už se těším na autfitovej článek. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ja jsem prakticky z Prahy, mam tam skolu a bydlim asi 5 min vlakem od Prahy.. ale teda krome Starbucks a Naplavky neznam snad zadne misto, co si vyjmenovala :D o tech kavarnach jsem nikdy neslysela. .. ale vypada to tam dobre, zvlast to my raw café :) drzim palce u zkousek, mne se jen blizi zapocty a pak teda i zkouskovy, ale to az v cervnu, jsem "teprve" ve druhaku ale uz ted se bojim toho, co bude za rok :D

    ClaudiasNewLife

    OdpovědětVymazat
  6. Taky se chystám brzy do Prahy a hlavně taky kvůli zmiňované Náplavce, tak doufám, že se mi nestane to co vám, to by mě asi dost naštvalo :D. V žádném podniku, co jsi psala, jsem nikdy nebyla, ale o yam yam jsem už slyšela mnohokrát, tak tam možná taky zajdu :-). Super článek a pevné nervy u zkoušek ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. vypadá to, že jste si výlet přeci jen užili :) a ta jídla mňam :)

    http://gagenka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Bydlela jsem v Praze tři roky,ale na Náplavce jsem nikdy nebyla-jsem pěkná ostuda! :D Ale určitě se tam jednou dostanu,protože ty dobroty z trhů,co vidím u Verunky třeba,musím ochutnat :D Jinak yam yam je skvělé,chutná mi tam snad všechno :))

    Fashionbydenisa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Veľmi Vám to spolu pristane :) my sme boli s priatelom tiez v Prahe tyzden pred Vami :D tiez nam vsetko bohuzial nevyslo ale neviem preco na Prahu nedam dopustit... mozno preto, ze sa mi tam este nestalo nic neprijemne a vzdy som si tam isla oddychnut... ale keby som videla nejakeho magora s hadom na krku no neviem neviem.... z hadov mam asi taky strach ako cert z kriza :D

    LadyinBlack

    OdpovědětVymazat
  10. Domi, teda ty kavárny, co jste vybrali, to je něco! Nikdy jsem o nich ani neslyšela .. buď je to nové a nebo jsem tehdy, když jsem v Praze studovala, něco zaspala :). Moc hezký článek. A super fotky! :) Měj se krásně, Terez.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤