What are you looking for?
pátek 17. dubna 2015

OLYMPUS PEN E-PL 7


Můj Olympus. Můj drahý Olympus. Můj nejdražší Olympus.
Nevím, kde začít ani co všechno vlastně říct. Samé superlativy! Pro mě se tenhle roztomilej a stylovej foťáček stal každodenní společností a jsem vděčná za to, že jsem si ho mohla vyzkoušet, protože jinak bych asi dala přednost zrcadlovce, se kterou mám aspoň nějakou zkušenost. To bych ale musela tahat těžkej foťák, složitě se s ním učit a mít pokaždý velikou kabelku, ať jdu kamkoliv. Teď mám tuhle lásku, která je naprosto ideální pro všechny moje potřeby. Nemám ambice se stát velkou fotografkou, chci fotit outfity, fotit svý běžný dny a reporty během cest do zahraničí. Pro fotografy je jednoznačně lepší zrcadlovka, která s fotkou dokáže pořád mnohem víc (to říkaj lidi, co mají zrcadlovku a rozuměj tomu víc, já ten rozdíl popravdě nevidím :D), ale pro někoho, kdo čeká od foťáku to co já, je určitě ideální tenhle drobeček. Vychytávkou je třeba výklopná obrazovka, která je ideální na selfíčka a na točení videí nebo zabudovaná wifi, díky které se Olympus snadno propojí se smartphonem, do kterého se dají rovnou stáhnout fotky a postovat na instagram nebo ho využít jako dálkové ovládání foťáku.

Olympus PEN E-PL 7 se nabízí ve třech barevných variantách, já jsem měla na ozkoušení tu první, pro sebe si teď ale objednávám tu druhou, která na mě působí celkově víc oldschool a cool, přestože sám o sobě se mi nejestetičtější zdá bílej. Ne nadarmo mi slečna zastupující Olympus psala, že jedno z nejtěžších rozhodnutí je vybrat si barvu.
Všechny technický parametry a různý modely E-PL 7 najdete TADY. Každej majitel Olympusu má taky možnost se zadarmo účastnit základního školení ohledně používání, protože přiznejme si - číst jen návod je nuda a navíc občas i dost složitý na pochopení! A kromě základního školení jsou také všechny možné další workshopy, na které se já už teď těším, protože v pondělí mi konečně přijde ten doopravdy můj Olympus a na všechny tyhle navazující akce se budu moct přihlásit.
Focení s ním je fakt zábava. A to taková, že to chytlo každýho, komu jsem ho dala do ruky. Dotykovej displej, kdy klikáte prostě jen tam, kde chcete mít zaostřeno, je fakt skvělá pohodlná vychytávka. Postupně přicházím i na různé umělecké režimy, které třeba zvýrazní jen částečnou barvu (např. červenou a zbytek hodí do černobíla), ale to Vám ještě ukážu v dalších článcích a na instagramu. Každopádně si s tím vyhraje uplně každej. Darek se třeba schopnej 30x vyfotit otrhanou peněženku jen proto, že zkouší různý efekty :D
Další podstatnou věcí je objektiv. Olympus si můžete zakoupit buď se základním objektivem nebo třeba jen samotné tělo a k němu si vybrat objektiv jiný. Já mám kromě základního ještě TENHLE portrétový, kterým je focena valná většina fotek a dělá to rozostřené pozadí. Uplně bezmezně ho miluju, akorát při focení v kavárnách jsem jak blázen, když vstávám a poodstupuju dál od stolu, aby se mi vešlo do záběru vše co potřebuju. Ale i to mě na tom prostě strašně baví!



Pokud by Vás zajímalo ještě něco konkrétního, tak se ptejte v komentářích, určitě Vám ráda poradím, pokud to bude v mých silách. Na zavěr tedy ještě přidávám pár mých oblíbených fotek, které ukazují, jak skvěle fotí i mimo outfitové články, kterých je tu už habaděj.



















Add your comment

  1. Boží foťáček!! Opravdu dělá krásné fotky a je v rukou šikovné fotografky :P Jak se znám, já bych sáhla po prvním- tedy tom nejsvětlejším typu, ale ten druhý je zajímavý :)

    PS: Na poslední fotce jsi mega kočka!

    OdpovědětVymazat
  2. máš fakt nádherné fotky, vypadá to všechno jak živé :D :)

    http://gagenka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. jéje na poslednej fotke ti to Domi najviac slušíí !!
    a ten Olympus je krásny, mne sa najviac páči ten biely achjoo ♥ a maju skvelý marketingový tím, to sa teda musí uznať :)

    OdpovědětVymazat
  4. a z mýho pohledu bych ještě dodala: tenhle foťák je pro lidi, co chtějí dobrý fotky vidět hned na displeji (tzn nejsou kamarádi s photoshopem), velkou část fotek využívají pro instagram a nefotí profesionálně. takže pro blogerky perfektní :D! (ale pouze pro blogerky s trpělivým fotografem, protože na slunci na tom displeji není vidět ani ň :()
    btw fotku mýho filtrovanýho kafe jsi sem neměla dávat, teď bych se nejradši zvedla a dojela si pro něj!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tim bych uplne nesouhlasila. Kamarad fotograf tvrdi ze kvalitou se pen zrcadlovkam zcela vyrovna. Navic pry ma olympus jeste jednu radu fotaku s hledackem a ty pry ted zrcadlovky dost valcujou. M.

      Vymazat
  5. asi tak nejbožejší fotky na světě! <3

    OdpovědětVymazat
  6. me by zajimala cena?? :-) děkuji
    Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ceny najdeš v e-shopu, hodně se lišej podle toho, jakej přesně bereš... Jestli tělo s nějakým speciálním objektivem nebo jestli jen s tím základním, kterej má ještě taky dvě varianty (manuální a elektrickej/elektronickej - teď nevim:D)..

      Vymazat
  7. Je vidět, že se ti s ním fotí skvěle, protože fotky jsou prostě skvělé. Já zrcadlovku sice mám, ale k narozeninám jsem dostala podobný foťák jako máš ty, ale od Samsungu. Musím říct, že je to opravdu příjemná změna, protože se vejde do jakékoliv kabelky a vlastně o něm ani nevím. I to focení v kavárnách a na veřejných místech mi jde lépe, když mám menší foťák. Já jsem rozhodně spokojená a jsem ráda, že i ty jsi si našla foťák svého srdce a doufám, že článků plných "random" fotek bude víc a víc :)

    http://moimelea.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Už jsem si to zjišťovala. Ceny najdeš v eshopu Olympus na http://www.olympusobchod.cz/katalog/pen-om-d/pen-lite-256375?filter=&mode=Normal . Jde o to, zda chceš jen tělo nebo nějaký set s objektivem. Pak je ještě výběr ze tří barev. Od kamarádky jsem slyšela, že Olympus nabízí blogerkám i nějaké slevy. Jana

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadá opravdu dobre, hlavne ta bila varinata. Nemit 3 roky zrcadlovku, na kterou jsem dlooouho setrila, tak do nej snad i jdu-- nesporna vyhoda je urcite v ty velikosti.. Ja jsem hodne lina tahat s sebou pokazdy do centra zrcadlovku, abych mohla nafotit outfit . proto je taky vetsina mych outfitu focena pred domem, nez jedu do skoly nebo nekam.. :)

    ClaudiasNewLife

    OdpovědětVymazat
  10. Ten fotak je nadhernej. Vim, ze ho pouzivaji I holky z A Cup Of Style, Ejvi a dalsich blogerek. Vsichni si ho strasne chvalej nejen jak vypada ale taky jake dela krasne fotky a taky videa. Dnes je ti asi nejlepsi blogerskej fotak. Ellen

    OdpovědětVymazat
  11. jak jsem četla článek, přistihla jsem se, že jsem hodila ošklivej pohled na chudáky dva Nikony na stole, na Juniora a Seniora, protože takový kouzla teda neumí ani jeden z nich! To zvýraznění barvy, výklopnej displej, wifi.....achjooo!
    A jakou barvu? Bílá je nejkrásnější, nebyla bych praktická a hned šla do bílé:D

    Já si momentálně přeju kamerku GoPro, i když vlastně žádný velký videa natáčet nechci, ale přijde mi skvělá a ňuňu roztomilá....a dobře fotí :DD

    OdpovědětVymazat
  12. Tak toto je sen.. foťák vyzerá perfektne aj parametre sú skvelé.. mať tak momentálne peniaze na zvyš, okamžite objednávam :) nič no.. začínam šetriť :D
    http://ladyminimalism.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  13. Ten Tvoj nový foťák je parádny. Perfektne fotí a vyzerá super štýlovo. A tie random fotky nemajú chybu! :-)
    Katharine-fashionisbeautiful

    OdpovědětVymazat
  14. Nechtěla by jsi po absolvováni nějakého kurzu nebo workshopu natočit i nějaké video se zajímavými typy pro nás, kteří nemají možnost se těchto kurzu zúčastnit. Žiji ve Švýcarsku a tady takové možnosti bohužel nemám. Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  15. Psala jsem Ti komentář ohledně toho, čím fotíš, a musím říct, že jsem se zamilovala na první pohled! Mám teda už skoro prehistorický Canon EOS 350D a k němu dva objektivy, ale tohle nesmí chybět,už jen proto, jak špatně mi ten objektiv ostří. Takže si po (snad úspěšné) poslední části maturity asi nejspíš udělám radost! :D
    Ježkovy voči | Dede

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj Domčo, můžu se zeptat přes který mejl jsi s týmem olympusu komunikovala ? :) plánuju si jej taky pořídit, ale mám asi sto milionu dotazů :D dekuji Ti predem moc a preji , at se Ti daří :) N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. První jsem psala přes ten základní, co mají na webu a oni to přesměrovali na toho, kdo se zabývá tím, na co se ptáš :) info@olympus.cz

      Vymazat
  17. ahoj Domčo, chtela bych se te na neco k tomuto fotacku zeptat, protoze planuji jeho porizeni :) kampak bych ti mohla napsat? moc dekuji predem :-)
    N.

    OdpovědětVymazat
  18. ahoj, v čem pak ještě doupravuješ fotografie? díky A.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤