What are you looking for?
pondělí 29. června 2015

PLACE TO VISIT: CATS&COFFEE


Dnešním článkem bych ráda po dlouhé době přispěla do rubriky Place to visit, protože jsem si konečně našla čas na to, abych zašla do nějaký nový kavárny a nafotila si ji. Tentokrát jde tedy o Cats&Coffee, která se nachází v Hradci Králové! Otevřela poměrně nedávno, ale na instagramu se okamžitě objevila hromada fotek, která mě na to místo samozřejmě nalákala. Na jednu stranu uznávám, že je instagram neskutečnej žrout času a pro někoho naprostá zbytečnost a hloupost, na druhou stranu jsem díky němu poznala tolik super míst a lidí, že tu aplikaci prostě musím milovat! Takže Cats&Coffee:



Nachází se v úplném centru města, mezi magistrátem a soudem, tudíž je tam prý v podstatě pořád plno. Prostor kavárny je sice dost rozhlehlý, ale místa na sezení nevyplňují zas tolik prostoru a kavárna tak zůstává vzdušná a zvládnutelná. A je to přesně to místo, kam vejdete a jste v jiným světě. Ruch města je pryč a starosti taky, čeká Vás chvilka dobrýho jídla, příjemných úsměvů obsluhy a chlupatých kožíšků - ale o tom až za chvíli!
S holkama bychom to nebyly my, abychom se nesnažily zjistit, kde se to celé vzalo a tak jsme trochu vyzpovídaly majitele a obsluhu v jedné osobě. Víte, o kolik mi bylo celý místo sympatičtější, když jsem se dozvěděla, že si kavárnu otevřel pár, kterej je podobně starej jako já?! Můj sen, že jo! A evidentně to jde i v mým milovaným Hradci! Stačí dobrej nápad, kterej se mezi lidma chytne, k tomu dobrý dorty a kafe a úspěch zaručen!



Jak z názvu vyplývá, kavárnu obývá několik roztomilých kočiček a na facebookových stránkách kavárna informovala, že chystají i několik koťátek! Kočičky jsou společenské, nechají se hladit a značně si to užívají. Když nás bylo v kavárně pár, procházely se tam, chodily si pro pohlazení a nechaly se fotit, když se pak zaplnilo i poslední místo k sezení, většina z nich zalezla do různých domečků, co mají k dispozici a jen sledovala ruch z povzdálí.








Další důležitá informace je, že kavárna je veganská. Tenhle fakt jsme s holkama předtím nevěděly, takže až při ochutnávání dortíků a kafe jsme si uvědomily, že to chutná nějak jinak! A mně to teda chutnalo moc! Dala jsem si levandulovej dort, kterej by mi klidně stačil k obědu, jak byl sytej a levandulovou limonádu v půl litrový sklenici, o kterou jsme se nakonec všechny podělily. Holky si daly kafe a na to lattéčko si tam teda zajdu v nejbližší době i já! Bylo totiž se sojovým mlíkem a strašně, strašně, strašně dobrý - nějak víc, než klasický sojový latté - ale možná jsem jen zaujatá (a to já jsem často, přiznejme si to :D). Co se týká cen, tak ty jsou trochu vyšší, pro představu latté za 60,-, dort za 65,- a limča za pade. Za sebe ale můžu říct, že to za tu cenu rozhodně stojí. Obsluha je moc příjemná a milá, dokonce jsme dostaly ochutnávku nějakých nových dobrot na účet podniku, interiér jednoduchej a stylovej a jídlo vynikající! Tak co víc si přát?




Znáte tuhle novou kavárničku? Byli jste tam už nebo se do ní chystáte? Mám dojem, že se tenhle kočičí styl začíná docela rozmáhat, tak třeba bude brzo ve více městech!

Add your comment

  1. A já se těšila, jak někam s Lukčou vyrazíme! Jelikož je Lukáš alergik a jěště k tomu jsme spíš "psí" rodina, tak se těším na další tip! :D Ale vypadá to tam krásně! Nebo můžem vyrazit spolu! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo, já budu tvůj parťák! Sice jsem taky víc psí člověk, ale tady je to fakt moc pěkný :)

      Vymazat
  2. Tak tohle jsem ještě neviděla. Parádní místo! Děkuju za tip :)

    OdpovědětVymazat
  3. O tomto som počula. Bolo to v správach :) Muselo to byť super :)
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Obvykle nekomentuju, ale dneska mi to nedá - krásné a originální fotky, skvěle (opět) napsané a i když to není outfitové, stejně to zaujme! Super! :)

    OdpovědětVymazat
  5. No to je pecka! Ta kavarna predtim se tam moc dlouho neudrzela, tak snad tohle vydrzi. Rozhodne se tam pujdu podivat :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jé, no tak tohle je moje...hrozně ráda bych se sem podívala! :) Vypadá to tam opravdu moc dobře a kočičky jsou roztomilé :))

    OdpovědětVymazat
  7. Musel to být úžasný zážitek, také se tam chytáme, máme tady na Praze 5 také jednu.
    Zvu tě k mé soutěži.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/2015/06/soutez-podruhe.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tam jsem taky byla, ale ta naše hradecká je teda mnohem lepší :P

      Vymazat
  8. nechápu, kdys tyhle fotky stihla pořídit :D, super!!:)

    OdpovědětVymazat
  9. vypada to tam hezky, ale musim se priznat, ze moc nemusim kocky .. nemam na ne alergii nebo tak neco, ale kocky, jako zvirata, nemam rada.. takze bych tam nesla, ale napad je to hezky :)

    ClaudiasNewLife

    OdpovědětVymazat
  10. jako levandulovej dort, to jsem ještě ani tady ve Vídni neviděla teda :D ale vypadá skvěle! já + dortíky = <3 :D
    JULI JULI blog

    OdpovědětVymazat
  11. Levandulovej dort je super, ale co jsem ochutnala ten karamelovej, jinej nechci. :3 Levandulová limonáda na mě byla moc levandulová, ale třeba máta či bezinka je super, stejně tak zelený ledový čaj.
    Kávu nepiju, ale měla ji tam sestra a babička a oběma chutnala.
    Super atmosféra a obsluha, ceny jsou trochu vyšší, ale je to jediný takový podnik v HK, takže tam ráda zajdu a podpořím je. :) A kočky zbožňuju. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Moc pěkně zpracovaný článek ! Gratulace :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤