What are you looking for?
úterý 21. července 2015

COLOURS OF OSTRAVA 2015


Minulý rok byl ostravský festival prvním festivalem v mým životě (jsem to ale ostuda!) a byl to pro mě naprosto boží zážitek, o kterém jsem psala i na blogu (TADY). Proto jsme se letos s mužem rozhodli, že pojedeme zase, přestože nás žádná z kapel až tak moc netáhla. Táhl nás areál, prostředí a hlavně další takovej společně strávenej čas. Lístky jsem ale kupovali až uplně na poslední chvíli a já pak asi tři dny v kuse balila, abych zas neměla plnou tašku věcí, který stejně ani nevytáhnu - ne, že by se mi to uplně povedlo, bylo to lepší než loni, ale stejně se mám ještě co učit v tomhle směru :D - a konečně se mohla oficiálně začít těšit! Celý 4 dny jsem si moc užila, i když to bylo pro mě zas hodně fyzicky náročný, protože nejsem zrovna festivalovej typ člověka a tak jsem teď fakt ráda, že můžu několik dní jen sedět doma, opalovat se a sledovat seriály bez toho, abych denně nachodila přes 20 kilomentrů (krokoměr v mobilu se hodí - kdyžtak free aplikace Moves) v 35 stupňovým vedru celá spocená a ulepená od všudypřítomného prachu (a mastné pusy od langošů, nomnomnom). 
No a jak to teda celé probíhalo? Pojďte číst!


Loňským nejhorším zážitkem byla tříhodinový fronta u vstupu do stanového městečka přes poledne v tom největším vedru. Potom, co jsme zjistili, že městečko bylo vyprodáno (4000 stanů, omg!), rozhodli jsme se tomu tentokrát předejít a dojet o den dřív a strávit v něm už středeční noc. Přijeli jsme za tmy, tudíž fronta samozřejmě žádná a ještě jsme se pobavili u stavění stanu potmě (no dobře, já jen svítila baterkou :D). Jako naschvál nás ale v noci stejně čekal nejhorší zážitek z celého festivalu. Já, jakožto člověk, co potřebuje hodně a pořádně spát, nesnáším, když mě budí hluk, nemůžu usnout nebo se nedejbože probudím uprostřed noci! A co se nestalo? Ve čtyři ráno nás vzbudilo kácení stromů motorovou pilou pár metrů od našeho stanu a já měla pocit, že mi praskne hlava. Zatímco Darek jen doufal, že to ustane, já jsem řádně naštvaná vylezla ze stanu omrknout situaci a pohled na lidi, kteří zrovna vylézali taky s naprosto stejným výrazem jako já mě fakt pobavil. Tak si hasiči dokáceli několik stromů a my jsme pak nějakým zázrakem zase usnuli a ráno jen poslouchali info k tomu, proč to všechno - aneb drby se šíří rychle všude, jak známo!


Každé ráno jsme chodili do Karoliny, kde jsme se zchladili, upravili, najedli, napili a nakoupili nějaký mňamky na následující dny. První věcí bylo třeba zajímavý sušený maso (zajímavý, ale ne výborný, protože výborný teda podle mě chutná trochu jinak - třeba to modrý z RegioJetu) a ten opravdu nejlepší ledovej čaj, jakej jsem kdy pila, takže jsem si musela koupit ještě další a klasicky jsem odmítla ochutnat jakoukoliv jinou chuť - co kdyby nebyl tak dobrej jako tenhle, žejo!


Každý dopoledne jsme trávili ve Starbucksu - zásuvky na nabití telefonu a nejlepší chai latté! Zavedla jsem nám další zvyk a to ten, že kdo kupuje pití, nechává na kelímky psát něco originálnějšího než jen obyčejný jméno. Tím pádem jsem taky zjistila, že je pro baristy mnohem menší problém napsat "bejby" než napsat "Darek" :D 


Taky Vám musím prozradit, že jsme zase nebyli schopni odolat obchodům a tak se moje plány na šetření opět dost rozpadly. Ono by nestačilo, že jsme trávili každý dopoledne v Karolině, ale my jsme si museli zajet i do Avionu kvůli tamní Zaře, Bershce a Pull&Bear. K tomu tam ještě byla Sephora a já si odnesla červenej matující lesk (v článku o rtěnkách jsem psala, že si chci k tomu fialovýmu pořidit ještě nějakej, takže vlastně odškrtávám wishlist!), protože jsem zrovna měla červený Tomsky a přišlo mi, že tomu něco chybí a žádný výrazný rtěnky jsem s sebou neměla - jsem se chtěla pusinkovat přece! - ale s touhle jsem se mohla klidně i pusinkovat i pít drinky a jíst dobroty. Jen ten obří burger rtěnka nezvládla a měla jsem jí najednou všude, trapas :D Co jsem jinak pokoupila uvidíte postupně v článcích, spoustu toho už mám nafoceného. Na tomhle tričku je zrovna nejlepší nápis, kterej jsem bohužel v soustředění na tenhle face nezachytila!


Haha, třetina článku a pořád žádná fotka z areálu! Tak ještě tohle no, vzhledem k tomu, že v areálu jsme se stravovali naprosto strašně, zhodnotili jsme, že aspoň obědy bychom mohli jíst kvalitní a ne-fastfood. Každý den jsme tak čekali sto let frontu na to nejlepší sushi a hlavně to avokádový bylo teda do-ko-na-lý! 


Počítala jsem s tím, že budu celej festival nosit drdol, protože jakákoliv úprava vlasů ve stanu není uplně pohodlná a navíc to vedro a prach a všechno. Občas mám ale dny, kdy se v drdolu prostě necítím a to tak moc, že ho musím sundat, abych nebyla totálně protivná a otravná. Takže jsem to řešila tak, že jsem konečky zastrčila pod ramínka od podprsenky a chodila tak polorozcuchaná. A to jste zajisté potřebovali vědět v článku o Colours :D


Nejvíc fotek, co na kartě mám, jsou fotky tohohle kluka, protože se mi strašně dobře fotí a kdyby ho to tolik neštvalo, tak asi nedělám ani nic jinýho než cvakám cvakám a cvakám! Jinak když porovnáte tuhle fotku a tu moji předchozí, všimnete si, jak nevýhodný je někdy bejt malá - nevejde se Vám na fotku to ideální pozadí :D


Když jsme si s prvních dnech chtěli trochu orazit, zapadli jsme vždy do zóny Jack Daniels, kde byly ty nejlepší kóje se slunečníkama, sedacíma pytlema a navíc tam měli docela fajn drinky. Teda aspoň tenhle jeden byl docela fajn, jinak jsem tam neměla nic. Nějak jsem si odvykla na alkohol a neláká mě už ani jeho chuť natož to, že bych za něj měla vyhazovat tolik peněz. A celkově si mnohem radši užiju fesťák, kterej si pak budu pamatovat, než abych se budila s oknem a bolavou hlavou a celej další den byla jak mátoha do tý chvíle, než bych se napila znova. Možná divný, ale jsem to já..


V areálu byl opět stánek mojí oblíbený festivalový značky. Loni jsem na žádnej kousek neměla odvahu, ale letos jsem si tam pořídila rovnou dva. Jeden mi koupil muž a pokud tuhle značku znáte, tak v průběhu článku určitě uhodnete, jakej kousek to je a druhej jsem si po zdlouhavém zvažování koupila sama a říkám vám - je to pecka. Možná až moc velká pecka na to, aby se normálně nosila!


Když jsem každej den nachodili okolo dvaceti kilomentrů, bylo jasný, že ne vždy budem dobře naladěný a pak i moje rádovy vtipný obličeje vlastně vypadali tak trochu naštvaně :D všechno ale celkem rychle spravilo osvěžení z Uga, případně grilovaný oštěpek, na kterém jsem si maximálně ujížděla a pán, co je griloval a prodával, nás už druhý den dobře znal a ani jsem nemusela říkat, co chci. Asi k němu nikdo jinej nechodil 4x denně pro dva kousky :D


Užívali jsme si to, fakt! Dokonce i Dára se často usmíval a to já miluju nejvíc!


Letos jsme odmítly šetřit na jídle a domluvili se, že si dáme všechno, co budem chtít zkusit. Já jsem nutně chtěla vafli na špejli. S čokoládou samozřejmě. A jo, byla moc dobrá. Ale strašně moc nepraktická! Okusujte pocukrovanou vafli ze špejle, když jste spocení a všechen ten cukr opadává přímo na vás, takže se lepíte ještě víc než předtím! Eňoňuňo, fakt.Takže tu už jsem si znova nedala.




Miluju ten areál, fakt maximálně. Ještě jsem snad nebyla na žádným místě, který by mělo tak boží atmosféru. Ani se to nedalo zachytit na fotkách, to prostě musíte zažít a pohybovat se tam!


Hejhooou, here we go!


Your Life Sucks prostě!


Ani nevím, jestli jsem někdy využívala vyklápěcí obrazovku víc, než zrovna na Colours :D každopádně jsem ráda, že máme tolik společných fotek! #lovelovelove


Už by se asi hodilo říct i něco k hudbě, když to byl hudební festival, co? No... já jsem samozřejmě většinu kapel ani neznala, což je u mě celkem normální, když mám věčně zapnutý jedině rádio. Náš program teda dával dohromady Darek a musím říct, že nejvíc jsme si užili asi koncerty na těch malých podiích, kde nebylo narváno a mělo to celkově mnohem lepší atmosféru. Nejvíc se mi tam líbila Katarzia a její dokonale roztomilej hlas se super chytlavýma textama. Nejvíc mě šokovala skupina Hanba, což byl vlastně jen nepřetržitej řev a nakonec si zpěvák rozbil hlavu mikrofonem - jako fakt! - a z toho jsem se vzpamatovávala ještě další dvě hodiny! 


Na těch hlavních podiích jsme ale trávili asi nejvíc času no, tak už to prostě bývá. Taková Bjork mě bavila třeba deset minut a pak už mi to přišlo stejný a nehodící se na festival. Kasabian byly první, co mě docela bavilo a St.Vincent mě totálně znechutili, přitom jsem na ně pak četla jen samou chválu, tak nevím, asi jsem divná :D. Sobota byla ovšem přesně něco pro mě, nastartovali to mně-do-té-doby-neznámí Augustines a ti mě teda naprosto dostali. Hlavně u jednoho songu jsem jen stála a uplně zhypnotizovaně koukala a cítila se strašně dobře a uplně omáměně. Kdyžtak poslechněte TADY. Další na programu byli Rudimental a hlavně jejich Waiting all night je moje srdcovka (skrz první večery s mužem a tak, znáte to!) a na tu jsem si teda zatančila uplně maximálně. Hrozně jsem se těšila i na Clean Bandit, ale po třech dnech jsem byla v jednu ráno fakt totálně KO a střídavě jsem se snažila si potancovávat a střídavě mi padala hlava únavou. I tak se mi ale tahle partička strašně líbila a byl to správnej vrchol festivalu.



Místo, kde jsme hlavně loni leželi pořád byla takhle plážička. Vyhlédli jsme si tam "našeho barmana", co dělal nejlepší mojita a chodili jsme na ně i letos. Tentokrát jsme tam ale moc nevysedávali, protože tam neustále duněla pořád stejná muzika a byli tam takoví ti muži v tričkách s límečkem, co pokukovali po přiopilých tanečnicích v minišatičkách všude okolo a to nás moc nebavilo pozorovat..


Docela rychle jsem si uvědomila, že nějakej větší make-up nemá v tomhle vedru cenu. Navíc jsem hned první večer zahlédla slečnu, co mě totálně dostala - měla uplně bílej obličej, kterej jí barevně splýval s vlasama a neměla žádnej make-up kromě výrazný červený rtěnky - to mě fakt odrovnalo a protože s uplně nenamalovanejma očima bych se teda asi necítila, tak jsem od tý doby používala jen řasenku a tu novou rtěnku ze Sephory, co vydržela s mini úpravami celý den.



A tohle prosím není fotka sexuálních pomůcek, ale banán v barevné posypce a jahody v čokoládě. Bylo to nejlepší, co jsme si nakonec mohli dát, ačkoliv jsme tomu dlouho vzdorovali - u toho stánku totiž věčně nikdo nebyl (takže to logicky muselo být hnusný), bylo to drahý (tudíž možná škoda peněz) a navíc tam byly polský popisky (a polská čokoláda je přece hnusná!). Nakonec jsme ale měli pořád na něco chuť a volba padla na toto. Možná dobře, že až poslední večer, protože jinak bych to jedla furt, hlavě ty jahody, uaaaa!

No a v neděli odpoledne jsme ztahaní sbalili stan a odfrčeli do klidné a prázdné Olomouce, kde jsme oslavili naše dvouvýročí a konečně si pořádně odpočinuli, vykoupali se a vyspali se na posteli. Byly to pro mě hodně náročný 4 dny a stály mě strašnou spoustu peněz, čehož ale rozhodně nelituju, protože to bylo fajn a moc jsme si užili. Jen jsme se nakonec shodli, že přístě už pojedem jen v tom případě, že tam opravdu bude nějaká kapela, kterou toužíme slyšet.

Co vy, byli jste na Colours nebo Vás tyhle velký letní akce nelákají a jen si o tom počtete?

Add your comment

  1. Perfektní, perfektní report, nejlepší co jsem z Colours viděla a četla ♥ Moc vám to s přítelem sluší. Vafle i banán a jahody vypadají naprosto mňamózně. Vždycky když tyhle dobroty někde vidím, tak si je nedám, protože vím, že bych je měla všude jen ne v puse. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, děkuju moc! Já jsem to taky měla všude, hlavně ten banán :DD

      Vymazat
  2. Nádherný článek, já tam nikdy nebyla, ale taky mi ještě ani nebylo osmnáct a myslím, že do tý doby bych si to asi ani moc neužila, takže se jenom děsně těším, až se tam někdy podívám! :) Fakt úžasný článek, nádherný fotky i popisy, prostě - oc se ti to povedlo!! :))
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za chválu, určitě si to užiješ, až se tam jednou podíváš :)

      Vymazat
  3. Wow! Článek jsem přečetla jendím dechem, krásně napsané a úžasné fotky k tomu! ..ikdyž teda vůbec nechápu, jak to tobě a přítelovi můžu pořád tak slušet.. já teď o víkendu byla taky na fesťáku (ikdyž Hrady oproti Colours jsou přeci jenom takový komornější) a hnedka první den už jsem vypadala, že jsem v životě neviděla sprchu, make-up kdesi v nenávratnu.. docela jsem se bála, aby mě vůbec pustili do vlaku na cestu domů :D

    anotherdominika.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujem moc, no však já jsem nás taky už k večeru moc nefotila, bylo to náročné :D

      Vymazat
  4. ma tvoj priatel insta, web alebo nieco, kde sa da sledovat? :)

    OdpovědětVymazat
  5. Veľmi pekné fotky !
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  6. Nikdy som nebola ešte na festivale, dúfam, že budúci rok sa mi podarí konečne ísť. Chcela by som zažiť tú atmosféru a niečo nové. Krásne fotky ♥

    http://accessoriesforbeauty.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  7. Takže je toho hodně, co ti musím napsat :) Tak zaprvé, jste krásný pár! A když koukám jak jste potetování, tak myslím, že jsem tam na vás dva i jeden den koukala a tiše obdivovala kérky! Za druhé jsem se rozhodla okopírovat tvůj nápad s krokoměrem! Příští rok ho beru sebou, protože jsem některé dny měla pocit, že mi asi upadnou nohy z toho chození ze stage na stage! Za třetí, co se týče areálu, mám úplně stejný názor, vypadalo to skvěle.. Nejvíc se mi líbilo asi v Jack Daniels :))) Za čtvrté, sdílím i názor ohledně Bjork, s tím rozdílem, že mě začala bavit až druhá polovina jejího vystoupení a to možná jen díky alkoholu a díky tomu, že jsme si trošku zakouřili :)) Jinak s čistou hlavou bych jí nedala, manžel byl zase naopak nadšený. Ale sto lidí, sto chutí... A nakonec, při Clean Bandit jsem byla taky úplně KO a bohužel jsem při tom usnula. A ovoce v čokoládě vypadá taky super, naštěstí jsem tam na něj nikde nenarazila, jinak by na vás určitě pak žádné nezbylo!
    lovestylebytez.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za super skvělej komentář, jsi hodná :) je fajn, že jsme na sebe takhle narazily díky stejnýmu tématu :)

      Vymazat
  8. Článek se ti moc povedl a nadšeně jsem ho přečetla. Jsem ráda, že se ti v Ostravě líbilo, ikdyž mě trochu mrzí, že jsem tě v Karolině nepotkala. Vždycky jsem tam byla, a potom jsem podle Insta zjistila, že ty taky (stalker :D).. :D. A fotky jsou dokonalé, hlavně vaše společné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee, tak to mě taky mrzí, každopádně děkuju za chválu :))

      Vymazat
  9. jééé, úžasný článek <3 z hudby, kterou zmiňuješ, sice neznám nic, ale vůbec mi to nevadilo! :D vlastně se mi moc líbí, že to není jen článek o festivalu, ale zmínila jsi i všechno kolem :3
    vím, že to říkám snad pořád, ale s mužem jste naprosto úúžasní, na všech fotkách!
    (a popisek u poslední fotky mě rozsekal :DD)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však pro mě to právě není vůbec jenom o hudbě, o tý jsou jen večery :D
      A jo no, mega jsme se nad tou fotkou s mužem pobavili, když nám došla ta podobnost :D

      Vymazat
  10. Zase mě bavíš, Domi! :) Článek se skvěle četl a fotky úžasný! :) Měj se krásně a užívej si, Terez.

    OdpovědětVymazat
  11. Byla jsem a opět jsem tě potkala a v jednom dnu dokonce 2x (a pokaždé v jiném oblečení :D). Užila jsem si to a obdivuji tě za stanování, protože po těch 4 dnech jsem měla prach i v uších a to jsem si dávala vanu každý den.
    Víš co je náhoda? Že jsem při čtení článku poslouchala přesně tu písničku od Augustines, na kterou jsi dala odkaz. Musím říct, že jsou pro mě objev tohoto roku! Vážně skvělá muzika.
    Na Bjork a St.Vincent mám stejný názor. Bjork (lenost hledat přehlasované o) mi přišla, jako že láká velryby a St.Vincent na mě byla moc depresivní.
    Oštěpek byla skvělá volba:)

    http://moimelea.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezký :D a nesmála ses na mě? Já potkala několik slečen, co se na mě usmívalo a já si právě nebyla jistá! A za stanování se obdivuju taky, snad mě to teď zas nějakou dobu nečeká :D
      A ty outfity - já měla vždy jeden přes den a jeden večer, já jsem strašněj zmrzlík a nemůžu být večer jen v kraťasech a tílku :D

      Vymazat
  12. Sushi, sushi sushi...až si raz urobím výlet do česka, dúfam, že ma zavedieš niekam, kde robia chutné suuushi:)

    http://baribircak.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  13. Tak jsem si stáhla tu aplikaci Moves (díky za tip), chtěla jsem na prázdniny něco, co mi změří kolik jsem toho nachodila :) Akorát mi moc nevyhovuje, že je to měřeno na kroky, nevíš jestli to nejde nějak změnit na kilometry ? :/ Děkuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teda když kliknu na to kolečku s krokama, tak se mi to překlikne na kilometry a po dalším překliknutá ještě na čas (pak tam jdou nastavit i kalorie, ale ty já jsem si v nastavení vypnula - v tom nastavení mám teda: calories - off, notification - all, metric units - on, tracking priority - accuracy). Tak to kdyžtak zkus takhle nastavit :)

      Vymazat
    2. Děkuju ti moc Domčo :) Jsem asi úplnej debil, hned druhej den jsem na to přepínání přišla a řikala jsem si takový primitivní, že mi to před tim nenapadlo :D

      Vymazat
  14. Vafle na špejli? To vůbec neznam O_o
    A musím říct, že máš úžasného muže - moc vám to spolu sluší!!! :)
    Já zrovna na Coloursy nejezdim, ale festivaly mám ráda - teď jsem byla na Masters of rock a na konci srpna je u nás ještě Trnkobrani, což je prostě každoroční tradice ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme :)
      Já jsem to taky dřív neznala a teď už i chápu, proč se to normálně nedělá :D mnohem praktičtější je klasická vafle na tácku!

      Vymazat
  15. Na tenhle komentář jsem ti už psala názor na tvůj blog, ale asi si ho smazala, takže nemá cenu se k tomu dál vyjadřovat, co? ...

    OdpovědětVymazat
  16. Super článek, Domčito! Moc mě bavil :) Krásné fotky. Jde vidět, že jste si to užili i celí upocení :D Paráda!

    OdpovědětVymazat
  17. Ja bych chtela kazdej den aspon hodinu cist cokoliv, co napises:) pises skvele, ctive a ciste, doufam, ze jednou napises knizku:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anet <3 tak tohle z tohohle komentáře jsem měla normálně na krajíčku! Nic hezčího mi snad nikdo nenapsal, strašně moc ti děkuju, asi začnu psát víc povídacích článků než těch outfitových, moc mě to baví :)

      Vymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤