What are you looking for?
pátek 17. července 2015

LIPSTICK COLLECTION


Zatímco já si užívám na Colours, pro Vás jsem nachystala extra-dlouhý rtěnkový speciál! Původně jsem chtěla udělat top5, to jsem rozšířila na top10 a nakonec jsem z toho prostě udělala seznam všech mých oblíbených rtěnek, nehledě na počet! Podle toho teda taky vypadá množství fotek, takže radši pojďme rovnou na to! Jen bych ještě dodala, že většinu rtěnek jsem fotila i přímo na puse, protože k čemu je článek o rtěnkách, když neuvidíte, jak vlastně vypadají na člověku a všechny fotky jsou minimálně upravované, dala jsem si záležet s nastavením foťáku, aby barvy a světelnost přesně odpovídala skutečnosti a barvy nebyly nějak zkreslený! Tak hurá na to!


Začala bych rtěnkama Dermacol, protože mají nádherné obaly (to jsou priority, panečku!) a hlavně jsem si je teď fakt moc oblíbila! Souhlasím s názorem, že jsou to jedny z nejlepších rtěnek, co se dají v drogeriích sehnat! Barvy jsou krásně pigmentované, vydrží i přes oběd (!!) a příjemně hydratují. Nejsou ani lesklé ani matné a pro mě naprosto ideální a příjemné. Jediné negativum je za mě výběr odstínů, přijdou mi všechny na jedno brdo, proto mi bohatě stačí tyto dva. Jejich cena je 149,-


Odstín číslo 11 je vlastně moje nejnovější rtěnka! Je to taková červeno-nude, já jí teď nosím pořád a baví mě celkově i s obalem, kterej je prostě nejhezčí! No ne?




Druhým odstínem je číslo 10, klasická jemná a zároveň výrazná růžovka. Pokud byste jí chtěli vidět i v akci, tak jsem jí měla třeba na TOMHLE focení.




Rtěnky, kterých mám asi nejvíc jsou rtěnky Maybelinne. Objevila jsem se asi před půlrokem a od té doby se mi nastřídalo 5 barev. Oproti mým ostatním rtěnkám jsou tyhle hodně lesklé a podle mě tak ideální na jaro a léto. Mám dojem, že stojí nějakých 129,- ale často jsou ve slevě za 80,- nebo ještě lépe 1+1. Pokud kolem Maybelinne stojanu půjdete, určitě nějakou vyzkoušejte, tady je zrovna paletka barev uplným opakem Dermacolu, najdete snad každý odstín a to ještě většínou v třpytivém a netřpytivém provedení.


Odstín Hollywood Red (540) jsem v drogérkovém světle vnímala jako červený, doma jsem pak ale zjistila, že je to růžovo-červená, jakou jsem ještě nikdy neviděla a s překvapením jsem zjistila, že mi sedne fakt parádně! Doteď jsem z ní naprosto nadšená akorát stále trochu válčím s tím, jak se vlastně k těmhle růžovým odstínům nalíčit! 




Moji první rtěnkou od Maybelinne byla právě tato v odstínu Tantalizing Taupe (725), kterou jsem nosila hlavně v zimě a na jaře, teď s opálenou pletí už je to opravdu až moc světlý odstín, který vypadá prostě dost zvláštně. Se světlou pletí mě ale fakt fascinuje, docela s ní totiž splývá a společně s výrazně nalíčenýma očima je to moc hezký efekt. V outfitu byla třeba TADY.




Odstín Pink Brown (620) je hodně podobný, jen o kousíček tmavší a obsahuje třpytky. Koupila jsem si jí jednou ve městě, když jsem šla fotit outfit a zjistila, že jsem doma nechala rtěnku, kterou jsem už předtím na kafi stačila "sníst". Tuhle jsem si původně dala jen na to focení, ale nakonec jsem s ní musela i odejít, protože se mi strašně líbila! Naživo třeba TADY




Další dvě od Maybelinne jsou právě ne-moc-moje odstíny a v podstatě je nenosím. Byl to spíš takvý unáhlený kup před létem a nějak jsem s nimi nesžila. Ta fialovější (Plum Passion 365) je až moc lesklá v kombinaci s tak výraznou barvou a o růžové (odstín Plushest Pink 185) už jsem tu mluvila několikrát, sice mi ladí k tetovačkám, ale necítím se v ní.




Další moje oblíbená drogérková značka, o které se vůbec nemluví, je Uma Cosmetics. Má strašně moc zajímavé odstíny a na rtech jsou tak příjemné, jako snad žádné jiné! Tohle jsem fakt jedny z mých nejspecifičtějších odstínů a moc ráda je nosím! Za tyhle rtěnky dáte něco okolo stovky, řekla bych, že i míň, ale už je mám dost dlouho, tak si to nepamatuju přesně.


Nude, která je až trochu do oranžova, je odstín Chocolate Temptation (240) a líbí se mi nejvíc právě teď v létě k trochu opálený pleti. Víte, že já jinak na ty oranžovky vůbec nejsem!




Gimme more (44) je perfektní tmavě hnědo-červená barva, která fakt hodně poutá pozornost. Mám pocit, že takhle na tom selfíčku to ani tolik nevynikne, ale připomeňte si kdyžtak TENHLE outfit, kde ji mám na puse.




O Avonových rtěnkách jsem už v téhle beauty rubrice jednou psala. Teď tady mám výběr těch, které používám a zůstaly v mé kosmetické taštičce. Většinu z těch dvaceti, co jsem vyhrála, jsem rozdala mezi kamarádky a čtenářky. První dva odstíny (Tawny Rose a Red Dahlia) můžete vidět v článku TADY. Honey Flower mě baví asi nejvíc, je to fakt jak pusa od medu :D. Světle růžová je pak pro mě totální nezvyk a připadám si v ní trochu jak blázen, jak je vidět i na selfíčku níže. V outfitu jste mi jí ale chválili, bylo to TADY.





Vlastním také dvě Sephorácký rtěnky, ze kterých jsem byla původně fakt nadšená. Jsou ale matný, takže na puse rychle tuhnou a pokud nejsou rty v dokonalým stavu tak nechávají žmolky. A přetřením se to jen zhoršuje. Taky se o nich nedá říct, že by nějak moc vydržely. Hodně dlouho jsem používala červenou Oh Oh! ale jakmile se ke mě dostala Clinique v podobném odstínu, plně ji nahradila. Fialovou (Bewitch me) jsem naživo ještě otestovat nestihla, je to tak výrazná barva, že si s ní moc nevím rady a hlavně se bojím, že bych s ní nesměla pořádně ani mluvit, natož se snad napít nebo najíst, aby to potom nevypadalo totálně trapně. Cena u těchto je 390,-




Absolutní nej nej nej je pro mě odstín Berry Me od Clinique, kterou jsem vyhrála v instagramové soutěži. Nejlepší odstín, úžasná konzistence, pigmentace i výdrž. Opravdu jsem na puse neměla dokonalejší rtěnku a rozhodně si brousím zuby na nějaký další odstín. Jen to není zrovna rtěnka na stovku, takže to musím víc promyslet! A stejně mám dojem, že žádnej odstín mi už nikdy nesedne líp než tenhle :D 




Rimmelku mám jen jednu, zato teda stojí za to! Odstín Cutting Edge (120) stojí za všechny peníze  světa (doopravdy zase něco okolo stovky) a je to naprosto dokonalá nefalšovaná burgundy, která drží uplně dokonale! Vydržela se mnou i nejednu párty a hlavně v zimě jsem jí nosila skoro každý den. Dokonce mi byla pochválena váženou profesorkou z naší katedry, och!




Další novinkou je sytě červená Inglot, kterou jsem dostala od Léni během našeho focení kosmetickýho  článku (TADY) a která je teda jedna z nejvýraznějších co mám. Na selfíčku mám Lip Butter od Astor, odstín Ellegant Nude (027) z matný edice. Je to rtěnka, co jsem si koupila hned po státnicích a asi ji s tím budu mít navždy spojenou :D barva se mi strašně líbí, bohužel jsem se opět nepoučila s vlastnostmi matných rtěnek a prostě mi ty rty vysušuje. To mě ale u téhle neodradí a s labellem ji vesele používám dál.



Poslední rtěnkou je matující lesk ze Sephory v odstínu 13, který má naprosto nádhernou světle fialovou barvu, kterou jsem si totálně zamilovala a kdykoliv se mi hodí k outfitu, tak jí beru. Je matná, ale zas tolik nevysušuje a hlavně vydrží snad uplně všechno! Přes jídlo a pití až po líbání a to je snad jediná rtěnka, o který tohle můžu prohlásit! Tenhle zázrak bych si ráda pořídila i v dalších barvách a cena je 390,- jak je u věcí na pusu ze Sephory zvykem.


Uuuuf, tak jsme u konce a já doufám, že to někdo opravdu dočetl až sem! Řeknu Vám, že fotit tolik rtěnek na puse není žádnej med, mám ji z toho uplně odřenou a navíc mi samozřejmě k polovině odstínů neladí líčení očí. Ale představu snad máte a určitě mi napiště, která Vás zaujala, ať už jen na mně nebo uvažujete o jejím pořízení! A samozřejmě taky uvítám všechny Vaše tipy!

Add your comment

  1. Já si teď koupila další od YSL, ale možná v brzké době vyzkouším i nějaký z tvých tipů :-).

    www.changingroom.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Nejlepší článek, který jsem za poslední dobu četla! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ja vôbec neviem, ktorý rúž je najkrajší, páčia sa mi všetky, ...len na ružové rúže som nikdy nebola. Na Tebe sa mi vždy páčili tie najtmavšie odtiene:) **DAY by DAY**

    OdpovědětVymazat
  4. To je barev :) Skvěle zpracovaný článek Domčo

    OdpovědětVymazat
  5. Skvelý článok a krásne fotky! Akurát sa mi tento článok hodí, pretože rozširujem svoju zbierku rúžov. Ďakujem za tipy! :)

    http://accessoriesforbeauty.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  6. Páni, to je sbírka! A všechny ti moc sluší :) Já si před dvěma dny koupila svojí první, protože mám pocit, že mi moc rtěnky nesluší, zvlášť ty tmavší odstíny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen počkej, jak si na ně zvykneš, tak už nebudeš chtít chodit nikam bez nich :))

      Vymazat
  7. úplne úžasná zbierka! :) A na tých fotkách si strašne zllatá :)))

    BibiBrooks

    OdpovědětVymazat
  8. 1) nechápu, jak si můžeš pamatovat která je která :D 2) nechápu, jak ti může každá tolik slušet!! 3) supiš supiš článek <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hahaaa, děkuju zlato <3 měla jsem důmyslnej systém, kdy jsem si je řadila za sebe v pořadí, v jakým jsem je na sobě fotila, abych je pak dokázala správně přiřadit a nakonec jsem se sama divila, jak jsou si některý podobný :DD

      Vymazat
  9. Jo, nejlepší článek! Chci si koupit další rtěnku/y už dlouho a nějak se mi nedaří žádnou vybrat, ale tys mi ukázala rovnou tak šest krásných. Díky, díky! :)
    K těm Rimmelkám - odstín 107 je nádherný. Rtěnka je sice matná, ale nemám z ní pocit suchých rtů. Určitě by ti slušela .)

    OdpovědětVymazat
  10. tak tohle je článek přesně podle mých představ! bez výrazných rtů si už připadám nesvá:) v mé sbírce stále chybí nude barvička, ale snad se k ní též brzy odhodlám a pořídím si jí:)) jinak tobě každá barva strašně moc sluší!

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤