What are you looking for?
pátek 28. srpna 2015

BODY

1

Tahle první fotka naprosto vystihuje všechno, o čem teď budu psát. Do dokonalý a esteticky bezchybný má sakra daleko. Ale směju se na ní. Přesto bych nikdy nečekala, že budu dávat na blog fotky v plavkách a psát k tomu tématickej článek. Jsem teď hodně daleko od svý komfortní zóny a jsem fakt zvědavá co nakonec napíšu a co radši ne. Ale bude to dlouhej článek, tak se připravte!

Asi bych měla začít tím, jakej teda mám vztah ke svýmu tělu. Vzhledem k tomu, že ho tady jsem schopná vystavit v plavkách, dokážete asi uhodnout, že žádný deprese z něj nemám. Jako každá holka mám ty chvilky, kdy si připadám ošklivá a tlustá a marná, ale jsou to jen takový občasný krizovky, který rychle přejdou. Jednoduše a stručně se dá říct, že mám svoje tělo ráda takový jaký je, cítím se v něm dobře a jsem víceméně spokojená. Uplně největší roli hraje to, jak se ve svým těle cítíte, protože přesně to z Vás pak vyzařuje. Hodně jsem teď u moře pozorovala různý typy holek a jak se v plavkách nosej. Kdo chodí shrbenej a kouká do země a kdo naopak zvedne hlavu, narovná záda a klidně si tím zadkem zakroutí, přestože ho nemá dokonalej. Holka pak působí mnohem víc sexy než holka á, i kdyby ta á měla mnohem lepší postavu. Tak to prostě je a řekla bych, že tohle je můj návod. Prostě buďte se sebou sžitý, spokojený a dejte to svýmu okolí najevo Vaším postojem.
Hodně se mě ptáte, jestli něco cvičím, sportuju nebo jak se vlastně stravuju, když je můj instagram plnej dortíku a kafíček. Řeknu to popravdě - nedělám vůbec nic, ale už dobu to plánuju změnit. Od malička jsem až do nějakých 17ti krasobruslila, což znamenalo dvě hodiny na ledě každý den plus občas ještě gymnastika a balet. Když jsem skončila, strašně jsem zlenivěla. Jeden čas jsem chodila běhat, to jsem si ale nedokázala zamilovat. Sem tam začnu cvičit doma nějakou Jillian nebo Kaylu, ale nikdy jsem nevydržela déle než dva týdny přestože jsem na sobě okamžitě viděla výsledky - to je tak, když neděláte roky vůbec nic, pak je na Vás vidět po týdnu vidět i to, že dvacet minut denně střídavě poskakujete a posilujete. A to se prý říká, že jakmile člověk vidí progres, tak už ho nic nezastaví, tak co je se mnou špatně? :D Potřebovala bych najít sport, kterej mě fakt chytne. Ani ne tak kvůli hubnutí, spíš bych chtěla zpevnit postavu a hlavně NĚCO dělat, nějakou sportovní aktivitu, co mě bude fakt bavit - nějaký tipy?!

Strava je další věc. Moje mamka je výživová poradkyně, takže doma hodně řešíme zdravou stravu a žádný sladkosti se u nás zpravidla nevyskytujou pokud si je nekoupím sama. Doma se teda stravuju poměrně dobře, až na občasný chleba k večeři, protože chleba s máslem prostě mi-lu-ju. Nejhorší pro mě byl prvák na vejšce. To jsem pila denně burčák, jedla brambůrky, v menze si dávala každej den hranolky a večer u televize pak "ochutnávala" med a nutellu. Taky jsem pak měla svoje nejtlustší období, ve kterým jsem zrovna poznala svýho současnýho přítele.
Tím se dostávám k tomu, co můj vztah k mýmu tělu značně ovlivnilo. On. Hodně. Fakt strašně moc. Takže další klišé uklidnění pro Vás - každá jsme jiná a každýmu klukovi se líbí jinej typ holky. Mýmu se třeba zásadně nelíběj vysoký hubený holky, naopak je-li někde poblíž malá holka s ženskejma tvarama a roztomilým obličejem, můžu se rozskočit žárlivostí. A díky tomu, jak mi právě on dává najevo, že se mu líbí každá moje část, se mám ráda i já a za to mu patří obrovský dík!

Doma mi vždy říkají, že nechápou, že vypadám tak, jak vypadám, když viděj, co všechno sním. Už jsme se ale všichni shodli na tom, kde je zakopanej pes! Díky tomu, že psychologii studuju, tak vím, jak strašně mocná je lidská mysl a jak moc ovlivňuje celý naše tělo. Nikdy jsem si totiž nedala něco sladkýho s myšlenkou ježiši, musím si dát jen kousek a pak si zacvičit, abych to vykompenzovala. Já to prostě takhle neberu. Mám na něco chuť, tak si to dám a ani náhodou nepřemýšlím nad tím, že se mi to uloží a budu mít špek tam a tam. Někdo to řeší tak moc, že je schopnej takříkajíc přibrat i jen z pohledu na čokoládu. Já ne, aspoň doufám. Mám to v sobě prostě tak nějak urovnaný a vím, že když s něčím budu víc nespokojená, tak s tím prostě něco udělám, ale nikdy se nebudu omezovat v jídle. Tak bych totiž nebyl šťastná, už jste asi stačili z všech mých článků poznat, že jídlo je jedna z věcí, co mě dělá fakt šťastnou, haha. Kolikrát si dám někde něco zdravýho nebo zajdu do veganský restaurace, ale ne proto, že je to in nebo primárně kvůli tomu, že je to zdravý a netloustne se po tom, ale spíš prostě proto, že to chci vyzkoušet nebo že mi to chutná. 

A jestli jsem s něčím na sobě vyloženě nespokojená? No jasně že jo. Chtěla bych mít vypracovanější postavu jako když jsem bruslila. Mít místo povolenýho těla pevný břicho, zadek a menší stehna. Tohle jsou problematický partie, který se snažím občas schovávat, ale znáte to, přijde léto a každej kus látky navíc je zlo, takže si s tím zas tak hlavu nedělám. Aspoň ne teď. Je pravda, že doteď jsem nezapomněla na nějaký hejty, co mi přišly ohledně mojí postavy v době, kdy jsem si blog zakládala. To jsem je byla schopná obrečet a dokonce jsem měla chuť blog zas rovnou smazat a jít se někam ztrapněná zahrabat. Naštěstí mě to poměrně rychle přešlo a nad anonymníma urážkama jsem mávla rukou. Jsem jaká jsem a nikdo nemá právě mě za to urážet.

Uzavřela bych to asi tím, že ze mě nikdy nebude žádná fitness holka, přestože bych teď se začátkem novýho roku fakt chtěla objevit nějaký cvíčo, co mě chytne a někdy se třeba taky odhodlat a vyrazit na work-outy Domči z Dblogu. Protože jak už někdo z Vás na instagramu napsal - ve zdravém těle, zdravý duch! A pokud nejsme spokojení sami se sebou a nemáme rádi sami sebe, jak můžeme chtít, aby nás měl rád někdo jinej? 

4
2 5 6 7 8a 10
11
12aDress- H&M / top - H&M / bottom - ETAM



Holky, fakt, mějte se rády a nechte to z Vás vyzařovat. Máte větší zadek? No a co? Zakruťte jím a hoďte po okolí sexy pohled! Garantuju Vám, že se někdo okamžitě chytne, jen to ze sebe nechte sálat!

Add your comment

  1. Přijde mi už postavený na hlavu, jak každá hubená, pekně stavěná holka řeší svoje tělo a mužou za to přesně fotky a články, co se dennodenně objevuji na socialnich sitích. Vadí mi, že některe rádoby fitnessky pišou, že dát si i blbou zmrlinu v letě je hřich a že jim potom bez pochyby naroste obří zadek!! Misto toho, aby je motivovaly ke sportu a normalnimu životu ( což zahrnuje i sladky a jiné... panebože!) mají deprese!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím a původně jsem chtěla i tohle do článku zahrnout, nakonec jsem si ale řekla, že napíšu prostě jen o sobě a nebudu se opírat do někoho jinýho, přesto naprosto souhlasím s tvým komentářem a z takových profilů na instagramu jsem pak mega znechucená!

      Vymazat
  2. Domčo, vážně skvělý článek, děkuji ti za něj! Myslím, že bys na témata tohoto typu mohla psát opravdu častěji. Obdivuju tvůj zdravý postoj a celkově rozumnej náhled na tenhle současnej ideál krásy, který je dnes opravdu hodně daleko za hranicí normálního.. Je to smutné, protože se to týká dnes už snad každé holky i ženy.. přesně jak píšeš, je důležité mít rád hlavně sám sebe, osobně s tím v sobě hodně bojuji, protože pohled do země a shrbená záda jakoby mi byly tak nějak přirozenější, ale uvědomuji si, že tím ubližuju akorát sama sobě. Teď však pozitivněji, na fotkách ti to fakt sekne :) a přála bych si, aby ten článek byl ještě delší! Když jsi měla ráda bruslení, tak co třeba zkusit nějaký tanec (pole dance nebo kruh už jsi zkoušela?). Měj se krásně, víc takových moudrých milých článků :)*. Eliška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkju tobě za krásnou zpětnou vazbu, moc si toho vážím! Pole dance jsem zkoušela, ale ze začátku mi nic nejde, takže jsem to vzdala, ale chtěla bych to zas obnovit, protože to je zrovna sport, co se mi strašně líbí :)

      Vymazat
  3. super clanek a moc hezky fotky :) ja naopak jsem ta vysoka a hubena, tak si me u cteni clanku rozesmala, kdyz si psala, ze to je typ holky, za kterou se tvuj pritel neotoci :D taky bych mela zacit neco delat, mam stahnutou Kaylu v pc, a porad nic. nepotrebuju hubnout, jen zpevnit bricho a paže, to jsou zase moje problemovy partie. vim, ze by mi ale bohate stacilo vypustit ty dortiky, sem tam nejaky kafe a hlavne treba pecivo - to jim bohuzel kazdy den a vim, ze bych nemela ...

    ClaudiasNewLife

    OdpovědětVymazat
  4. Domi, úžasný článok! Ja tvoja články strašne rada čítam a vraciam sa na tvoj blog pretože sa otváraš čitateľom( a oni ťa zato milujú) a to práve nedokáže každý. Chcela som ti poradiť, neviem či si skôr človek ktorý potrebuje niečo aktívne(napr. zumba, aerobik) respektíve skákať a zadychčať sa ale ak chceš skúsiť niečo fakt skvelé a ešte si neskúsila, tak určite jogu. Ja sama som ju cvičila vyše roka, potom som si musela dať kvúli škole prestávku, ale teraz som sa k nej zasa vrátila a proste je to niečo úžasné. Okrem toho, že spevníš telo, zlepšíš flexibilitu a môžeš aj schudnúť, naberieš veľké množstvo pozitívnej energie a vyčistíš si myseľ. Ja jogu milujem a neviem si ju vynachváliť. Je to relax a šport v jednom, tak keby náhodou, chcela som ti posunúť nejaký ten tip :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za skvělej komentář a za radu! Jógu jsem nikdy nezkoušela, spíš jsem právě chtěla něco skákacího a akčního, ale jak o tom píšeš, tak to zní parádně a určitě popřemýšlím nad vyzkoušením :)

      Vymazat
    2. Přesně tak! Souhlasím s jogou (já ji cvičím sice 3 měsíce, ale i tak, je zkrátka skvělá a přitom jsem taky více na skákací a akční věci :D... ) a se čtivostí tvých článků :)

      Vymazat
  5. Ahoj Domčo, na tvůj blog jsem narazila úplně náhodou a získal si mě tou přirozeností a pohodovostí, která sálá z každýho článku. Čtu ho už dlouho a teď mi to fakt nedá a musím konečně napsat, že tohle byl skvělej článek! V dnešní době, kdy z každý reklamy a z každý obálky časopisu koukaj přesně ty hubený a vysoký, a jsou nám všem podsouvaný jako ideály krásy, je fakt obdivuhodný, že existuje někdo, kdo se takhle veřejně odkryje (myslím spíš psychicky) a dá všem jasně najevo, že je spokojenej! Taky se mi u tebe líbí, že dokážeš psát i "negativní" články. Prostě o věcech, co se ti dějou a ty s nima nejsi spokojená. To se dneska v tom "ideálním životě", kterej všichni skrze sociální sítě prezentujou, taky moc nevidí. Jo, jen tak dál :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Strašně moc děkuju! Jsem ráda, že to takhle bereš, přesně o to se tady totiž snažím <3 ty ideální životy vidíme na netu všude, tak proč to nepojmout trošku jinak :)

      Vymazat
  6. perfektně napsaný článek!
    už od malička jsem byla brána za tu strašně moc hubenou a kolikrát jsem byla nazvána anorektičkou - ano, nemám dodnes ani 50 kilo, ale při mé drobné výšce necelých 160 cm je to naprosto normální, což dost lidí asi nikdy nepochopí a já ze začátku byla strašně moc špatná, že si z mé postavy dělají srandu...
    za pár let jsem zženštila a s boky a s větším zadkem jsem se snažila něco dělat. jelikož chodím od první třídy na ZŠ na atletiku, tak to šlo docela snadno, ale stejně jsem se té ženské siluety nezbavila, za což jsem dneska strašně moc ráda:)
    mám to jako ty - když už se odhodlám začít cvičit, tak mi to vydrží něco málo přes dva týdny, pokroky vidím, ale nijak mě to nemotivuje v tom pokračovat.
    s poslední větou nad fotkami naprosto, ale naprosto souhlasím!!! jestliže se nebudeme mít rády a bude to z nás i vyzařovat, nikdy nás nikdo nezačne mít rád - tudíž love yourself first:)

    jinak máš naprosto perfektní postavu, Domi! kde jaká by Ti mohla závidět, že ať sníž co chceš, stejně vypadáš takhle skvěle:)

    OdpovědětVymazat
  7. Já chci mít už taky zpět své ploché břicho :-D

    www.changingroom.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Tak za prvé, máš skvělou postavu!! a i když teď nic v podstatě neděláš jak říkáš, určitě jde vidět, že jsi sportovala! (mimochodem taky jsem dělala krasobruslení, ale jen asi 6, 7 let :D)..já třeba vím, že mě jak běhání, tak fitko baví mnohem víc s někým, než samotnou..dám do toho pak totiž maximum (abych nebyla za lůůzra :D) takže chodíme s přítelem, občas s kamarádkou..no a když chci být sama, tak jdu sama za účelem vyčistit si hlavu a dobít energii nebo cvičím doma:) Jo, a s tím jídlem souhlasím! Miluju jídlo, jak zdravý, tak i to nezdravý a diety jsou pro mě absolutní nesmysl. Super článek, takhle by mělo uvažovat mnohem víííc lidí:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Faaaakt? To je hustý a za co jsi jezdila? Za Prahu asi, že? :) s těma parťákama máš pravdu, právě teď chceme začt chodit s přítelem do fitka, tak uvidíme, jak dlouho mi to vydrží :D

      Vymazat
    2. Nenee, za Brno (jsem z Brna, Pražačka je ze mě poslední skoro rok :D) Takže úplně chápu teď tvé natěšení, ale i obavy ze stěhování :D..joo,ve dvou se to lépe táhne!

      Vymazat
  9. Hezký článek :) je fajn, že někdo dokáže zaujmout takový přístup. Jeden čas jsem sledovala proana blogy (čistě s profesního hlediska) a je strašně smutný, co se dokáže holkám v hlavách urodit a klíčit tam. Takové by měly povinně zavítat sem a přečíst si o krásným sebevědomí! Největší zlo je dělat si z jídla a vlastního těla nepřítele a mít z jednoho bonbonu výčitky nebo potřebu kompenzace v podobě nějakého cvičení. Tleskám ti, je to hodně otevřený článek, do kterého bych se asi jen tak nepustila, ale povedl se ti, moc!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za ocenění, vážím si toho moc :) proana blogy jsou čistý zlo a pro mě naprosto nepochopitelná věc!

      Vymazat
  10. Krásný článek, hrozně se mi líbí tvoje upřímnost, pohled na život a to jak to podáváš :) a nezbývá mi než souhlasit. přála bych si, aby mělo víc lidí stejný názor na svoje tělo jako ty! Já mám na sebe asi tak stejný názor, i když občas mám taky temné chvilky, ale teď jsem si na něco vzpomněla. Já tancuju a jednou jsme dělali takový víc ženský věci, kde se prostě musíš umět hýbat jako ženská (chápeš, žejo :D). Skoro všichni, co se mnou tancují, tak vypadají víc žensky než já. Jako fakt. Ale já si prostě řekla, že se do toho vžiju a nakonec mě trenérka pochválila nejvíc. Jenom proto, že jsem si věřila. Takže tak nějak. Prostě souhlasím! :))
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  11. Domi, parádní článek. Je super, že o tom píšeš, jsi inspirací pro spoustu holek a každým dalším článkem dokazuješ, že máš co říct. Plus, jsi fakt krásná, přesně tak, jak jsi. Měj se hezky, Terez.

    OdpovědětVymazat
  12. Domi tohle je opravdu skvělý článek! Myslim, ze jeden z nejlepších! Doufám a veřím, ze nějakým slecnam skutečně pomuze a uvědomí si, ze každá jsme original a výjimečná a musíme se milovat takové jaké jsme! Sama jsem si na to také musela přijít a chvíli to trvalo!!! Na tvém blogu mám nejradeji upřímnost, kterou davas do každého článku! Opravdu musim smeknout!!! <3 Děkuji za vsechny tyhle pozitivni a motivační články! Jsi krásná a hlavne chytrá slečna! Jen tak dál...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky doufám a děkuju moc za tvý slova, hrozně mě tyhle komentáře těšej!

      Vymazat
  13. podla mna mas normalnu postavu a nemusis nic riesit :D ale rozpisujes to, ako by si mala nadvahu (a to podla fotiek nemas!). mozno sa ti nehodia niektore veci, ktore sadnu na velmi hubene holky, ale to uz zavisi od typu postavy, a zase ani hubenym holkam nepristane vsetko. tiez by som nestavala svoju sebahodnotu len na nazore priatela, lebo to nejde zvnutra z teba. inak sport je fajn aj na to, aby sa clovek citil dobre a aby bol zdravy, presne ako si napisala :) ja sa tiez snazim hybat z casu na cas, a takisto mi to vydrzi tak tyzden, dva :D ale snaha sa ceni :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napsala jsem článek na téma vztahu k vlastnímu tělu, protože většina holek je se svým tělem nespokojená a dělají první a poslední pro to, aby vypadaly jinak a vedle toho zapomínají doopravdy žít, tak jsem chtěla nastínit svůj pohled na věc. Není mi moc jasný, kde jsi vyčetla nebo z čeho jsi pochopila, že stavím svou sebehodnotu jen na názoru přítele... O sebehodnotě tady vůbec nemluvím, napsala jsem jen, že hodně ovlivnil to, jak sama sebe vnímám v rámci svýho těla, vlastní sebehodnotu mám založenou na naprosto odlišnejch věcech než je moje postava, ale to jen tak pro upřesnění ;)
      A ano, snaha se cení, to si taky říkám vždycky, když odcházím z nějakýho cvičení s tí, že víckrát mě tam nikdo neuvidí :D

      Vymazat
  14. Týjo Domi... mně to rozbrečelo.. (ted nemyslím to, že bys zašla na moje cvíčo :D).

    Ach jo, jsem ztracenej případ v tomhle a opravdu bych MOC chtěla to mít v hlavě srovnaný tak, jako ty. Můžu teď upřímně říct, že ti to závidim.. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domiii!! Já ti zas vždy závidím, jak si tomu oddaná a dáváš do toho všechno! Máš nejkrásnější postavu, co jsem kdy na holce viděla, takže si to koukej taky rychle srovnat, joo? <3

      Vymazat
    2. Budeš teda můj kouč? :D

      A děkuju!

      (btw - nevíš, jak/kde se mi ukáže, že mi někdo odpověděl na komentář? jako ty teď tedy?)

      Vymazat
    3. :D já budu tvůj psycho kouč a ty můj fyzio, ať začnu konečně něco dělat, co? :)):D
      A nevim asi - já tady mám u psaní komentáře vpravo dole možnost zaškrtnou "chci zasílat oznámení" a to by ti pak mělo podle mě hlásit odpovědi na email, ale nevím, jestli to fakt funguje...

      Vymazat
  15. Domčo super článek! Díky za něj a absolutně souhlasím. Budu se snažit se tím víc řídit. Miluju jídlo,miluju ten ritual kolem toho a proste to tak bude... a k tomu miluju běhání,takže se to snad vyruší :D Vyhublá nejsem,nebudu a ani nechci být. Jen tak dál,Janča.

    OdpovědětVymazat
  16. Jestli tě zajímá, proč holky tak nenávidí svoje těla, přečti si Mýtus Krásy/Beauty Myth od Naomi Wolf. Tvůj článek se mi líbí, ale chybí mi tam trochu strukturální nadhled - že někdo nenávidí svoje tělo je spíš výplod západního diskursu ohledně femininity a krásy - není to rozhodnutí jedinců ale důsledek celoživotní mediální masáže, která nám ukazuje retušovaná těla neexistujících žen jako ideál krásy. A většina lidí nejsou schopný tyhle mediální fikce číst kriticky, takže pak se celý život trápí, protože se snaží dosáhnout něčeho, co není možné.

    OdpovědětVymazat
  17. Domi! Úžasnej článek a ten přístup ti strašně závidím, protože bych taky takovej chtěla, ale nejde to. Na druhou stranu nesnáším extrém - musím jít ještě jednou cvičit, abych se mohla navečeřet. Víc takových článků, jsi boží!

    OdpovědětVymazat
  18. Já to beru úplně stejně! A mám i podobnou postavu jako ty, akorát bez těch prsou sadly :D

    OdpovědětVymazat
  19. Domi, super napsané, jen tak dál! :)

    Jinak, ráda bych tě pozvala na můj nový blog s tajnostmi, které nemohu sdílet v reálu běžně s lidmi (nevěra, sex, láska, peníze...), všechna témata, která řeší každý normální člověk, ale detaily z nich, které jen tak někdo vědět nemůže... Můj tajný deníček, 100% autentický, Belliny tajnosti Bella*

    OdpovědětVymazat
  20. Domi, napsala jsi to moc hezky :) Já jsem ten typ, co cvičení miluje a nedokážu si představit, že bych byla bez pohybu. Na druhou stranu miluju jídlo a v tom se omezovat opravdu neumím, ikdyž se v rámci možností snažím jíst zdravě, ale ne z důvodu nějakých diet, ale proto, že se díky tomu cítím dobře. Ale když ono je všude tolik skvělých kaváren.... :))
    Zpátky k tomu pohybu - zkoušla jsi v Olomouci program Akademik? Já moc nejsem na tyhle skupinovky, ale na tomle se mi líbí, že můžeš vyzkoušt snad všechny druhy sportů a najdeš si, co vyhovuje právě tobě :) Mě osobně chytla nejvíc tabata a kruhový trénink, můžu jedině doporučit :)
    Měj se krásně, A.

    OdpovědětVymazat
  21. Domi, sdílím s tebou stejný názor. Mám 160 cm a 54 kilo, takže jsem takový cvrček s ženskými tvary. Vím moc dobře, že kdybych začala držet nechutné diety, tak budu šťouplina, ale má láska k jídlu je tak silná, že radši budu žena, než kostra. Máš krásnou ženskou postavu a je super, že to bereš pozitivně. I já mám chvilky, kdy se na sebe dívám a připadám si jako keporkak, který má obezitu, haha, ale naučila jsem se mít ráda. Tvůj článek mě velice inspiroval se mít ráda ještě více. A máš naprostou pravdu v tom, že když člověk neřeší "bože, dám si čokoládu a přiberu", tak se s jídlem tělo popere mnohem lépe. Sice se snažím jíst zdravěji, hlavně skrz to, že trpím na strašné únavy a sedět devět hodin na přednáškách chce pořádnou bombu čisté energie, ale strašně ráda se cpu exotickou kuchyní a zkouším nové sladkosti (asi má závislost). Buď stále svá a usmívej se. Denisa P.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤