What are you looking for?
neděle 9. srpna 2015

DIARY DAY: NONSTOP TRIP TO WIEN

1

Vídeň je pro mě a mého přítele naprosto srdcová záležitost a kdykoliv se naskytne důvod tam jet, okamžitě jedeme. Byli jsme tam spolu už několikrát a nejspíš ve všech ročních obdobích. Tenhle výlet byl ale poněkud drsnější nebo spíš víc na punk, jak by řekl Darek. Jeli jsme na koncert Rosetty, což byl jeden z přítelových hudebních snů a protože jsem odmítla jet na Brutal Assault, kde hráli - upřímně, dokážete si mě představit na akci s takovým názvem? :D - jeli jsme na ně kousek za hranice. Z Brna to máme Student Agency autobusem skoro za rohem a hlavně relativně za pár korun (179,-). A protože jsme stále ještě hodně chudí po Colours, rozhodli jsme se, že se hecneme a vykašlem se na nějakej nocleh v hotelu. První ranní bus nám jel v 5 ráno a jedinej pevnej program byl ten koncert. Takže co jsme teda těch skoro 24hodin dělali? Poďte číst!

2

V devět jsme vyráželi z Olomouce do Brna a stejným směrem jsme se i vraceli. Taky v devět ráno. Uplně mrtví, samozřejmě. Já jsem teda byla polomrtvá už hodinu po vystoupení z busu ve Vídni. To jenom my dva si dokážeme naplánovat celodenní výlet v tom nejvíc největším horku, jaký jsem kdy zažila. Egypt hadr, fakt! Bylo nám jasný, že na většinu odpoledne se zašijeme ve Starbucksu a město si projdeme až před koncertem a po koncertě. Nejdřív jsme šli ale shánět lístky. A protože jsem tentokrát nechala všechno plánování cest na svém drahém, několikrát jsme se ztratili a kdybych nezasáhla, tak ty lístky nemáme ještě dnes, haha! Víte, jak se říká, že ženy neumějí číst v mapách? U nás je to asi naopak. Já čtu v mapách a Dára zas narozdíl ode mě výborně vaří. Každopádně lístky jsme teda sehnali a zase se pokochali tím, jak krásný je to třeba v Museum Quartier (na následující fotce).

3 4 5 6 7

Strašně se mi líbí, že tím, že už jsme tam po tolikátý, tak nemusíme na každej přesun volit metro, ale prostě zhruba víme kudy kam máme jít a kolikrát narazíme na nějakou roztomilou uličku, kterou pak musím fotit - Dari, vyfoť mě tady v ní... a ještě zezadu... a jakože jdu! - no a nakonec stejně vylezeme někde, kde už to známe. Třeba právě u toho Starbucksu, kde se chladíme skoro dvě hodiny.

8 9

Můj největší problém v cizině je vybrat si místo, kam se půjdem najíst. Nerada chodím na neznámý místa, v eurech mi vše přijde drahý a vadí mi pomyšlení, že to za ty prachy nebude třeba ani dobrý. Z toho Darek uplně roste a já se mu nedivím. Tentokrát jsem měla hroznou chuť na sushi, ale na running jsme to nestíhali a jinde to bylo - jak jinak - moc drahý. Už jsme mysleli, že budem o hladu, když jsme našli restauraci se sushi za perfektní ceny, tak jsme to riskli a dali si ve 40ti stupních sushi ve slevě - doteď netuším, co bychom asi tak dělali, kdyby nám z toho bylo blbě :D - a naše volba se ale vyplatila, sushi bylo dokonce ještě lepší než v naší olomoucký čajovně.

10

Během našeho náhodného toulání stylem "pojďme tudy, tady URČITĚ bude ten parlament" (parlament jsme ještě nenašli ani při jedný návstěvě a pak jsme vždy zjistili, že jsme pokaždý zahnuli někde o blok dřív - klasika!) jsme narazili na místo, kde jsem se v zimě rozplývala nad kluzištěm (článek TADY) a kde tentokrát probíhal filmový festival a všude byla spousta lidí, dobrot a světýlek. A takový místa mi nacházíme nejradši!

11

Dára se těšil, že bude mít fotky z koncertu - všechny jsou přesně takovýhle, takže... Tak daleko moje fotící schopnosti nesahají a to ani když na foťáčku nastavím údajně chytrej automat.

12 13

Po koncertě jsme se ohluchlí, zpocení skrz naskrz (zpěvák celou dobu screamoval a ten klub měl asi tak 10 metrů čtverečných a nebylo tam ani jedno jediný okno!!) ale s výbornou náladou vrátili do centra, dali si prasáckou večeři u mekáče a následně skoro běželi do Starbucksu, kterej měl údajně o půlnoci zavírat a já dostala neodolatelnou chuť na další chai latté. Tak jsme si další hodinu a půl poseděli na zahrádce, popíjeli nejlepší pití a pozorovali noční ruch, lidi na randíčkách a slečny, co vypadaly, že jdou pařit v jednodílných plavkách.

14

Pak už jsme vyrazili fotit, protože jsem se těšila na noční fotky plný světel a věděla jsem, že tím parádně zabijeme ty 4 hodiny, co nám zbývaly do odjezdu. Nejdřív jsme teda využili samotnou hlavní ulici - a já jsem byla stejně nejvíc nadšená z týhle celý rozmazaný fotky, což je prý nějaka chyba foťáku a já to tak vždy chci vyfotit a samozřejmě se to podaří vždycky jen omylem. Co se týká následujících fotek, nejsou to zdaleka všechny, se kterými jsem spokojená, některé si šetřím do nové rubriky - Dom behind camera - kde Vám budu pravidelně ukazovat fotky, který jsem fotila já a který se mi fakt líběj. Takovej malej koutek Domči jako amatérský fotografky, brzo se můžete těšit na první takovej příspěvek!

15 16

Po chvilce v tý hlavní ulici jsme teda sedli na metro a vyrazili do Prátru, známého zábavního parku, kde jsem logicky čekala nejvíc barevných světýlek. Ve dvě ráno už byly bohužel všechny atrakce zavřený (a světla povypínaný - díky fakt!!), ale i tak jsme si tam zábavu našli a docela dlouho se mi tam i líbilo, i když do nějakých ulic jsem odmítala vkročit - noční zábavní park je přece klasický horrový místo - a občas už jsem chtěla pryč, protože na nás každou chvíli mluvil nějakej ožrala, co ani neuměl anglicky a pořád nám cpal cigarety - jo, já vím, že je těžký pochopit, že jsme potetovaný, ale nekouříme a většinou ani nepijeme.

17 18 1921 22

Některým už asi došlo, že tohle je další z chybných fotek, ze kterých jsem se mohla počůrat radostí, někdy jsem asi fakt divná :D

23

Doufám, že se někomu právě vybavila scéna, kdy z Harryho Pottera vysával mozkomor duši a ona se nad ním takhle vznášela!

25 24 27

Tuhle mi-lu-ju! #somnarcis

28

A tahle je u kolotoče, přesně jako v těch hororech. Když mi došla souvislost, museli jsme jít rychle pryč, protože i to nasvícení na fotce je prostě mega děsivý!

26 29

Asi tak ve dvě už mi začalo být v tom zpoceným tílku docela zima, takže jsem velmi ocenila mužovu novou mikinu, kterou si pořídil v Ostravě během Colours a kterou si chodil zkoušet každej den, aby si ji pak v ten odjezdovej konečně koupil. Říkáme jí surfařská a nejradši bych mu jí zabavila, přestože v ní jsem jak houmless.

30

Tak jsem mu dovolila, aby se v ní aspoň vyfotil a pak putovala zpátky na mě a já za to byla neskonale vděčná! Tahle poslední fotka je focená něco málo po třetí hodině, kdy už nám docházela síla i nápady a já tak zavelela, že pojedeme na stanici dřív a počkáme tam - rozuměj, Domča si lehne na Darka a bude spát dokud nepřijede autobus. Po cestě jsme ještě vystoupily na zastávce u maríny, kde jsem čekala hezkej výhled na vodu a místo toho to bylo ještě MNOHEM děsivější než ten kolotoč v Prátru. Takže jsme OKAMŽITĚ nasedli zpátky na metro a jeli na tu stanici. Ani tam se ale princezně Dominičce nelíbilo a tak jsme se museli vrátit zpět do Prátru, abychom si sedli do nonstop fresh barU a dali si tam hranolky - jo, hranolky ve fresh baru!! :D.

No a pak už to nějak uteklo a odjeli jsme do Brna, tam půl hoďky počkaly na další bus a v Olomouci se jen stavili v pekárně pro snídani, po který jsme okamžitě zalehli do postele a zbytek dne prospali. Celkově to pro mě byl další super zážitek, co jsem do tý doby neznala a za to vděčím svému krasavci, který mě k takovým akcím snadno přemluví a já o tom pak mluvím další dva týdny - o tom, jak jsem statečná a vydržela jsem nonstop přece!!

Add your comment

  1. Skvělej článek, vy jste skvělí, Vídeň je srdcová záležitost a tvoje fotky nejlepší!!

    Haha a v noci jsem se v Prateru taky strašně bála, když jsme tudy šly s kamarádkou z nějaké párty.....byl prosinec, venku nejvěší zima, černá noc, foukal vítr, a jediný co jsme slyšely byl skřípající zvuk kolotočů co se v tom větru hýbaly....fakt jak z hororu, a ještě k tomu ty děsivý figuríny a plastová gorila! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek,fotky též super. Pokud jde o bokeh,stačí vypnout automatické ostření a použít manuální.
    Těším se na novou rubriku.

    OdpovědětVymazat
  3. nádhera !! v noci v prateru jsem byla jako malá ještě s taťkou a přišlo mi to tam hrozně strašidelné :D na polovinu kolotočů jsem ani nešla :D

    http://franchemeetsfashion.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Super článok, pár viet ma aj rozosmialo. :D Krásne fotky ♥

    http://accessoriesforbeauty.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  5. Nejlepsi akce, nejlepsi clanek a nejlepsi fotky! Jste uzasni fakt :) a ta fotka Tebe v mikine je dokonalaaa :)

    OdpovědětVymazat
  6. Och Domi, milujem tvoje články. Keď som videla, že je u teba nový post, urobila som si čajík, zobrala sušienky, pohodlne sa usadila a čítala. :) úplne skvelé, bavíš ma strašne moc.♥

    Simona | liveinfoxworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. A to jsem si myslela, že můj výlet do Frankfurtu na koncert Nicki Minaj byl hardcore ale když tak čtu ten tvůj článek... :D:D
    Nejdůležitější je ale, že jste si to užily! Fotky mluví za vše :) Jste úžasní <3

    OdpovědětVymazat
  8. Krásný dobrodružství, úplně jsem článek hltala! A ty fotky jsou neskutečný! :))
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  9. Vídeň je i má srdcová záležitost, ale prozatím to tam tolik neznám:) na konci srpna tam jedu teprve po třetí, takže klidně bych uvítala nějaké tipy, kam zajít, kde to stojí za to a podobně:)
    jinak samozřejmě nádherné fotky, opět! a těším se na novou rubriku, protože Domča určitě umí!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :) nic o tipech teda ale asi psát nebudu, protože jak jsem psala v článku, nenavštěvujeme zrovna hodně míst, o kterých bych mohla psát nějaká doporučení a hodnocení, my spíš jen tak chodíme všude možně a nasáváme atmoféru :D

      Vymazat
  10. Taky miluju Vídeň a kolikrát jsem přemýšlela, že tam pojedu na koncert a vydržím čekat až do rána na bus. A jelikož vidím, že to jde vydržet, tak to asi příště prubnu. :) Jinak fotíš moc krásné fotky a s přítelem vám to moc sluší. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když člověk není sám, tak se to dá v pohodě, o to větší je to potom zážitek :)

      Vymazat
  11. Harry Potter je proti tobě amatér :D super fotka do albíčka (asi někam na konec tipuju) :) kdybys takovou chtěla udělat, tak ji neuděláš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady jsme si asi trochu neporozuměly, ono to bylo focený naschvál takhle přesně s touhle myšlenkou na tu mozkomorovou scénu :) Nevím, proč bych jinak ležela na zemi s otevřenou pusou, haha ;))

      Vymazat
    2. No to mi bylo taky divný, jedině padlá únavou :)) Takže prostě naschvál chybná, ale stejně je super :)

      Vymazat
    3. Ja uz nevim, jak to mam vysvetlit :D tady v tom pripade neni chybny nic, je to naschval presne takhle! Chybna je ta nad tim, kde je rozostreny vsechno a jsou to tim padem jen fleky ;)

      Vymazat
  12. Domí chtěla jsem se zeptat, kdy natočíš nějaký vlog ? :) Už se totiž na tvoje videa šíleně moc teším

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já s tím hrozně bojuju :( jeden vlog už mám mega dlouho natočenej, ale nedokážu ho nějak slušně sestříhat a klasický video, kdy sedím před foťákem a mluvím se mi zatím nepodařilo natočit zaostřený :X ale já to vybojuju a nakonec se to naučím, jen se mnou musíte mít trpělivost :D

      Vymazat
  13. Úžasný fotky Domi! Je skvělý vidět Vídeň zase z fotek od někoho jiného a v jiném světle, ale i tak to tam poznávat :)) Jo a k tomu parlamentu jste to skoro trefili, stačilo jít asi 100 metrů od té radnice doleva a byli byste tam, je to fakt hned vedle :D tak třeba příště :)

    OdpovědětVymazat
  14. Absolutně miluju všechny tyhle fotky! První a druhá <3 Strašně moc vám to spolu sluší!!! Celý článek je úplně bezkonkurenční. Úplě jsem hltala celý text i fotky. <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a jak jsi psala o Chai latté, tak jsem si ho hned šla udělat a už popíjím :D

      Vymazat
  15. Super fotky :) Fakt sa mi páčia .. nie si divná :D Ja som podobná ...
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  16. Ty fotky.. Nádherný prostě! Taky miluju ty rozmazaný fotky, který vzikaj jakoby chybou foťáku :D

    OdpovědětVymazat
  17. bejby, opět dokonalé fotky! <3 a výlet to musel být taky parádní :)) jen vás teda nejvíc na světě obdivuju, protože já bych v nočním cizím městě prostě zhynula strachy! #jsemposera :D

    OdpovědětVymazat
  18. tyhle výlety jsou skvělý :) náročný, ale stejně skvělý! jinak bezchybný komentáře/příběhy k fotkám, vždycky se tu směju jak blázen :D fotky jsou dokonalý ať už jsi za objektivem Ty nebo přítel.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤