What are you looking for?
úterý 1. září 2015

HOME ESSENTIALS

Dnes mám pro Vás článek na trochu jiný téma. Téma, který je pro mě dost aktuální, protože jsem právě v procesu stěhování. Řeknu Vám, že stěhovat se z Olomouce přes Hradec do Prahy je fakt síla. Tolik kilometrů, co ty věci projely a tolik tašek, co mi prošlo rukama, připadala jsem si chvilkama jako dlouhoruká opička! Teď už mě naštěstí čeká jen nošení věcí z Ikey a to snad bude už jen a jen radost když teda pominu pláč peněženky. Článek, kterej se mi teda zachtělo napsat, se týká pár věcí, které nesmí chybět někde, kde se mám cítit jako doma. Co mezi ně teda patří?

  • Župan. Je na prvním místě a je to naprostá nutnost. Mám jich hned několik a ten největší a nejměkčí se mnou jede do Prahy! Zachumlat se do něj po vykoupání je ta nejlepší chvíle celého dne!
  • Hrneček. Hned druhá nejdůležitější věc! Potřebuju co největší a co nejoriginálnější. Používám ho totiž denně a nesnesu mít nějakej malej a neutrální. Ten, co si beru s sebou má za sebou dlouhou historii a mám k němu citovou vazbu, jako ostatně ke každýmu mýmu oblíbenýmu hrnečku. Máte to taky tak?
  • Polštáře. Ty jsou jedny z prvních věcí, který do novýho bytu vybírám. A podle těch, co se mi nejvíc líbí potom vybírám všechno ostatní, alespoň co se barevných odstínů týká. Tentokrát to bude všechno v odstínech, jaké vidíte v koláži. Možná s nějakými červenými detaily. Všechno pak nafotím jako roomtour, tak uvidíte!
  • Nádoby a krabičky. Na všechny ty holčičí nutnosti, však to určitě znáte. A aby vypadaly co nejlíp a zapadaly stylově do celýho bytu.
  • Deka. Co největší, nejchlupatější a nejteplejší. Momentálně asi velký využití nenajde, ale jakmile přijde podzim a zima, tak to bude nejlepší kámoš v době, kdy budu doma sama a budu čekat, až můj muž dojde z práce.
  • Svíčky a svícny. Na to bude Ikea ten pravej ráj, přestože obrázky do koláže jsem brala z webu www.esprit.cz kde se mi to barevně všechno hodilo dohromady. Na nákup svíček se těším snad nejvíc, vybírat vůně a pak rozmýšlet, kterou zapálit a které bude škoda. Třeba levandulovou Yankee nezapálím nikdy, protože nádherně voní i nezapálená. Snad teda vyberu nějaký, který nakonec i vypálím. Klasický čajový v nějakým luxusním svícnu to kdyžtak jistěj, haha.


Přemýšlím, jestli jsem ještě na něco zapomněla, ale asi ani ne. Tyhle věci jsou pro mě základ toho, abych se na daným místě cítila jako doma. Kromě toho bych tam taky chtěla mít pravidelně čerstvý kytky nebo nějakou udržet při životě v květináči. Snad se mi to i podaří.

Co jsou pro Vás vaše "home essentials"? Máme to stejně nebo se lišíme?

Add your comment

  1. Tyjoo, tak to tě obdivuju! Mně stačilo stěhování Brno - Praha a byla jsem vyřízená :D Každopádně vííítej:)) Moc se mi líbí,v jakém stylu to chceš pojmout, tyhle barvy mám do bytu mooc ráda:)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem taky ujetá na hrníčky! Nejradši mám svůj půllitrovej z Ikey, který jsem jim nevrátila i přes to, že ho stahovali z prodeje, protože se prý pár lidem utrhlo ouško a opařili se horkou vodou :D Je to prostě hrníčková láska :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jé tak takový článek se zrovna hodí i mě do krámku :D To stěhování ti teda nezávidím, muselo to bejt sakra náročný. Na druhou stranu teď už tě čeká jen ta zábavnější část - dekorace a výbava! :D Pomalu už taky přemýšlím jak všechno vyladím a začínám taky klasicky polštářkama + povlečením :D. Budu se těšit na další články o zařizování bytu <3

    OdpovědětVymazat
  4. Ja som sa teda nikdy nesťahovala a ty takto ... klobúk dole !
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkný článek a já jsem na tom úplně stejně, jen bych tam možná ještě přidala tunu rámečků a vánoční světýlka :) ale jinak taky musím mít svíčky, župan a hlavně abych se doma cítila dobře! :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  6. Tak bez těchto věcí se také neobejdu, dělají domov domovem :)

    OdpovědětVymazat
  7. Na Vánoce jsem dostala úžasnej teploučkej župan :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ja se stěhovala jednou a to o ulici vedle, ale i tak to bylo náročné. Dekorovat dům je zábava, hlavně na podzim a před vánoci. To člověk využije tyhle nezbytnosti nejvíc.

    OdpovědětVymazat
  9. Župan a hrníček! Určitě i polštáře :D A hrozně se budu těšit na roomtour!

    OdpovědětVymazat
  10. Shodou okolností jsem se dnes stěhovala :D Ale naopak do Olomouce a všechny věci co jsou vypsaný, se stěhovaly se mnou <3

    OdpovědětVymazat
  11. Fůůha, tak z Olomouce do Prahy to bude pěkná změna... Prahu mám ráda, ale spíš na pár dnů...nějak mi přijde velká a já si v ní připadám malá, ha ha...

    Naopak Olomouc miluju...pro její historické centrum, jistou "kompaktnost" protože se všude dostanu pěšky , pro její úžasné vánoční trhy, které jsou ty nejkrásnější a tak nějak pro to, že se tu cítím jako doma :-)

    Ale každé město má něco do sebe...zajímalo by mě nějaké "srovnání" mohlo by to být zajímavé.

    Jinak s těmi home nezbytnostmi to mám úplně stejně a závislosti na hrníčcích a citové vazbě k nim úplně rozumím.

    Krásný nedělní večer, Jitka

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤