What are you looking for?
středa 23. září 2015

ŠMAKUJTO BOX

Dnes Vám chci představit projekt, ze kterýho jsem naprosto nadšená. Pokud mě sledujete na snapchatu (domlukasova), tak už víte, o čem je řeč, protože jsem hned po převzetí balíčku natáčela nadšené záběry a ve stručnosti říkala, o co vlastně jde. A pokud nevíte, tak teď pozorně čtete, jo?

Foodbox ŠMAKUJTO je projekt vytvořený pro lidi, kteří milují dobré a kvalitní suroviny a zároveň mají rádi překvapení. Pokud jste odběratelem tohoto boxu, přijde Vám každý měsíc krabice obsahující 5-7 dobrot, pocházejících od menších výrobců z celé Evropy. Každý produkt má svůj příběh a tím pádem i své kouzlo. Nikdy dopředu nevíte, co za mňamky Vám přijde a pro mě je právě ten moment, kdy box otvírám tím úplně nejlepším, já prostě překvapení miluju. Cena boxu je 599,- přičemž součet jednotlivých produktů v něm je vždy vyšší a doprava je zdarma.


V boxu naleznete katalog produktů, které zrovna ono vydání obsahuje s veškerým infem o tom, kdo produkt vyrábí, kde a vlastně i proč. Plus k tomu samozřejmě nechybí ani tipy na to, jak produkt ideálně využít (no recepty prostě, že jo).

A teď už se tedy konečně pojďme podívat na to, co obsahoval zářijový box.

Věc, kterou jsem musela dát na první místo jsou malinové marshmallowny. Nejsou to ale žádné chemické marshmallowny plné cukru a éček, jak je všichni známe. Jsou z mrazem sušených malin a jsou naprosto dokonalý. Já můžu maliny v jakýkoliv podobě téměř na kila, takže byl pro mě nesmírně těžkej úkol nesníst tenhle balíček najednou! V časopise byl ale ještě tip na horkou čokoládu a v ní rozpuštěnou jednu tuhle kostičku, takže jsem to vydržela a tu jednu si schovala, haha.

Další sladkostí jsou jemně pražená slunečnicová a dýňová semínka se sušenou meruňkou v belgické čokoládě. Už jen jak to píšu, tak jsem si musela jít zobnout. Už teď je mi jasný, že kdybych měla být čistě foodblogerka, tak za chvíli neprojdu dveřma! 

Kouzelný žlutý lektvar je konkrétně řepkový olej s citronovou příchutí. Já sice nejsem žádnej kuchař, ale tohle mě naprosto dostalo. V první řadě vzhledem a hned v druhé tím, co jsem si o oleji přečetla v přiloženém časopise. Zjistila jsem tam, že se dá použít vlastně v podstatě úplně do všeho! Jako zálivka na saláty, na marinování masa, ochucení kuskusu, do těst na dorty a v neposlední řadě třeba i jako dip ke křupavému pečivu. Tak chápete to?

Slaninová pochoutka Bacon jam mě strašně moc zaujala. Já jsem na všechny zvláštní chutě a tohle jsem musela ochutnat hned na lžičku samotný. Nejvíc si to umím představit v nějakým burgeru, jak ho ostatně začali používat i samotní výrobci v Londýně a na svoje burgery tak lákali široké okolí. Nevěděla jsem, jak chuť popsat vlastníma slovama, tak použiju jejich vlastní popis: pestrá paleta chutí od pikantní, přes uzenou, až po jemně sladkou složena z nejvybranějších ingrediencí mezi které patří věhlasná slanina z farmy Denhay, bourbon, balzamikový ocet, javorový sirup, rozmarýn a káva. Zní to báječně, co? Já už se těším, až si ho doma do nějaké burger přidáme nebo až ho využiju jako dip k sýrům nebo ke grilovanému masu. Pokud ho teda dřív nesním samotnej po lžičkách.

Dalším produktem jsou něco-jako-brambůrky-ale-mnohem-zdravější s příchutí oliv. Já to vidím hlavně jako ideální pochoutku k posezení s vínem a přáteli!

Když jsem si v rodném Hradci zamilovala těstovinárnu Cook&Look, začala jsem se v kuchyni trochu snažit a vymýšlela jsem různé kombinace těstovin. Sice se mi nikdy nepovedly tak moc jako v restauraci, ale nikdy jsem to nevzdala s těmahle sépiovýma tagliatellema to určitě půjde samo.

Poslední věcí, kterou box tento měsíc obsahuje, jsou koktejlové krekry s chilli, česnekem a zázvorem. Ty jsou zatím z těch hotových mlsů jediná věc, kterou jsem ještě neochutnala, ale nesmírně se na ně těším. Ono totiž když tak čtete tu směs chutí a víte, že to je přesně váš oblíbenej mix, tak jste si prostě jistí, že to bude luxusní a že si musíte aspoň tuhle jednu věc schovat na nějakou speciálnější chvíli.

Tak co říkáte na takový foodbox? Znáte ho nebo nějaký podobný? Přidali byste se k jeho odběratelům? A líbí se Vám vůbec takovej druh článku?
Budu se těšit na zpětnou vazbu!

Add your comment

  1. Tyjo hodně zajímavé, bacon jam si nedovedu představit :D
    Verča
    Ne hladu

    OdpovědětVymazat
  2. Boxík vypadá úžasně. Mě baví ten název. :-) <3

    OdpovědětVymazat
  3. Ostala som z neho hladná ! :D

    Budem veľmi rada ak sa zapojíš do giveawey o knihu plnu kreatívnych napadov :) http://fashion-paradis.blogspot.sk/2015/09/zabavne-tvorenie-recenzia-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to vypadá dobře, ne jen něco, ale úplně všechno!!! No jakožto největší milovnice malin Ti ty Marshmallow nejvíc závidím :D Jinak CookLook v HK je skvělý!!:)

    OdpovědětVymazat
  5. Mňam to je boxík plný radosti! :3 Marshmallows mě také asi zaujaly nejvíce, miluju maliny! A ta slaninová pasta, no nevím nevím jestli by mi šmakovala, každopádně vypadá zajímavě! :)
    The Colorful Blog

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to vyzerá super, milujem ochutnávanie nových jedál! Takýto box by ma teda potešil oveľa viac ako nejaký z tých beauty :D

    OdpovědětVymazat
  7. Mňam, niektoré veci vyzerajú fakt hrozne dobre, hlavne ten olej s citrónom, ten by som fakt rada vyskúšala :)

    Bari Bircak

    OdpovědětVymazat
  8. vypadá to úžasně! na hezky zabalený a kvalitní jídlo slyším moc dobře :D

    OdpovědětVymazat
  9. Už jen jak to všechno čtu, hned bych si dala. Hlavně mě hrozně zajímají ty těstoviny, tak pak dej vědět, jak nakonec chutnaly :)
    Určitě bych se k odebírání přidala. Je skvělé, že nevíš co ti příjde a pak třeba díky tomu vyzkoušíš něco, co by jsi si normálně neobjednala a zjistíš, že je to výborné. Skvělý článek :)

    http://moimelea.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. článek se mi líbí takže pokud ti přijde další boxík určitě ho napiš znovu! :) nevím, jestli bych si ho objednala, já zase tolik na ty překvapení nejsem a zrovna v jídle si ráda vybírám, ale kdyby mi přišel tenhle tak bych se vůůůbec nezlobila :)

    OdpovědětVymazat
  11. Všechno vypadá super a má to krásné obaly, snad to bude i chutné :) www.kristynablog.com

    OdpovědětVymazat
  12. Všechno vypadá moc dobře, teda až na ten bacon jam, ten bych asi do pusy nedala. :D

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤