What are you looking for?
sobota 24. října 2015

BREAKFAST: BANANA PANCAKE

Krásné sobotní dopoledne! Dnes jsem si pro Vás připravila snad první recept v historii mýho blogu. Nejsem totiž žádná kuchařinka a mojí největší specialitou jsou tousty, takže... Každopádně od tý doby, co nebydlím doma, tak si občas něco udělat musím a něco je občas i esteticky přijatelný a navíc fakt chutný, takže dnes Vám se házím ukázku mý oblíbený snídaně, kterou jsem teď chystala v Praze pro moje milovaný holky. Jedná se o banánové lívanečky, na které je toho potřeba strašně málo, příprava je uplně easy a jsou fakt moc dobrý!




Suroviny na přípravu, přičemž si můžete cokoliv přidat podle Vašich chutí, vidíte na fotce. Já jsem si připravila vajíčka, banány, rýžový olej, tvaroh, oříšky, agávový sirup a ovocný krém s maracujou a citronem.

Začala jsem rozbitím několika vajec (6ks) do velké mísy. Pak jsem rozmačkala banány (6ks) a přidala k vajíčkům, se kterými jsem je důkladně promíchala. 

Protože nejsem schopná dělat v kuchyni víc věcí zároveň aniž bych něco nepokazila, připravila jsem si všechno dopředu ještě předtím, než šla směs na lívance na pánev. Nakrájela jsem tedy vlašské ořechy a mandle a nachystala si tvaroh, ovocný krém a sirup.

Pak jsem konečně začala pracovat na samotných lívanečkách. Na rozpálenou pánvičku s trochou rýžového oleje (na kterém by se mělo smažit, protože se nepřepaluje a není karcinogenní, jako třeba olej slunečnicový!!) jsem po malých naběračkách dávala směs a pak opatrně otáčela, dokud se to nepropeklo a nevznikl pevný voňavý lívanec.

Abyste věděli, tak tohle byl asi třetí pokus, kterej se konečně dal vyfotit, protože ty předchozí dva jsem samozřejmě přetáčela moc brzo (takže se to rozpadlo) nebo pozdě (takže se to připálilo). Každopádně vidíte, že i největší antitalent tuhle snídani zvládne. Takže až se Vám povede ten lívanec, přidejte si na něj podle chuti všechno, co máte rádi. Já když nemám moc věcí nahoru, tak přidávám do lívancové směsi ještě skořici, ale v tomhle případě už se mi to zdálo moc. Nejdřív jsem na ně teda kydla trochu nízkotučného tvarohu, pocákala to javorovým sirupem a přidala ovocný krém, který mám z nového eshopu šmakujto.cz a který má tak neuvěřitelně výraznou chuť (marakuja a citrón), že jsem z toho byla mega překvapená a potěšená. Jako poslední tečku jsem to celý posypala oříškama a snídaně se mohla podávat. 


No a tahle poslední varianta už vypadala skoro profi, haha.

Co vy na to? Taky občas vyměníte ovesnou kaši za něco trochu víc speciálního a slavnostního? Já jsem teda hodně ujetá na chleba (jedině z Gruntu!!) a sama pro sebe odmítám vařit cokoliv, protože mě to NE-BA-VÍ, ale když můžu uvařit jídlo někomu, koho mám ráda, tak se do toho pustím s chutí. Na týhle snídani si teda pochutnala Mia s Barčou a pokud mě jen nechtěly uchlácholit, tak jim moc chutnala :))

Add your comment

  1. Joo tak tyhle naprosto miluju!! Vypadají nádherně <3

    OdpovědětVymazat
  2. To si piš, že nám chutnalo!!! A teď, když vidím znovu fotky, hned bych si takovou snídani dala! :)) <3

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzerá to skvelo ... Dala by som si niečo také :)
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Teda Domčo, já když viděla tu úvodní fotku, tak mi bylo jasné, že tento post bude něco pro mě :D Minulý týden jsem zkoušela dělat normální pancakes bez banánů, ale tuhle verzi musím určitě zkusit! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Banánové livanečky je jedna z mála věcí, které dokážu v kuchyni vykouzlit i já :))

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  6. Mňam, vyzerá to chutne. Ešte som to neskúšala,ďakujem za tip, určite to vyskúšam :)

    http://accessoriesforbeauty.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  7. Taky jsem je zkoušela, ale jsem takovej kuchařskej antitalent, že jsem podělala i tohle :D Vypadá to moc dobře :)

    OdpovědětVymazat
  8. Miluju banánové lívanečky, ale musím říct, že tenhle recept se mi líbí víc než ten můj :D :)

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadá to naprosto dokonale, zrovna včera jsem měla lívanečky :) Taky si vždycky dělám banánové! :) Nejlépe s Nutellou, hihi :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  10. Vypadá to tak božsky, že ačkoliv banánový lívanečky až tak nemiluju, mám chuť si je jít udělat, hned teď :D

    OdpovědětVymazat
  11. Kde jsi, prosím, koupila rýžový olej? Nemůžu ho nikde sehnat, resp. jsem ho nikde neviděla. Děkuju.

    Bella z Belliny tajnosti - můj tajný, 100% autentický deníček o všem, co nemohu běžně řešit s ostatními

    OdpovědětVymazat
  12. Ok, tohle jsem němal vidět!! :D Mňáám!

    WITHLOVEK.CZ

    OdpovědětVymazat
  13. To vypadá fantasticky! Mě naopak vaření strašně baví, jen na to není dostatek času :( Nejradši dělám klasický palačinky, dovnitř nutellu a banán - nebe v puse - ale příště stopro vyzkouším tenhle tvůj recept :))

    OdpovědětVymazat
  14. Mňam vyzerajú fantasticky! Cez víkend si ich určite spravím!

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤