What are you looking for?
pondělí 19. října 2015

DREAMS COME TRUE. SO DO NIGHTMARES.

Ani nevím, jestli tenhle článek mám začínat psát anebo ne. Teď se to ale hodí. Sedím totiž ve vlaku do Prahy, venku se míhá různorodá krajina a já pozoruju špinavá okna, na která dopadají čerstvé kapky deště a běhají po nich obrovskou rychlostí. Připomínají mi moje tváře, po kterých se skoulelo už nespočet slz radosti i smutku. Za tu krátkou dobu, co jsem se přestěhovala, se toho stalo strašně moc a já jsem s plnou platností uvědomila dvě podstatný věci. Sny se mohou plnit. A noční můry taky.

Zase jsem se přesvědčila o tom, že když člověk něco chce a dává do toho všechno, lidi si toho všimnou a splnění snů je zase o trochu reálnější. Je neuvěřitelný, kolik věcí mi v posledních pár týdnech vyšlo. Ať už se jedná o fakt, že jsem součástí Elite Bloggers a neuplyne den, abych nepomyslela na to, jak vděčná za to jsem a jak ohromně mě tahle příležitost naplňuje. Nebo to, že jsem na škole, která je uplně mimo mý dosavadní znalosti a přesto mě strašně baví a každou zkoušku si vybojuju zuby nehty. Z žádný brigády jsem se přesunula na vydělávání skrz blog a k tomu další dvě skvělý práce – angažovanost ve firmě Bohemia Apartments, což je ten můj dreamjob, o kterým jsem kdysi psala a k tomu ještě psaní článků do fashion rubriky na blog Aukra. Obojí mě neuvěřitelně baví a snoubí dohromady všechno, co ráda dělám a čemu ráda věnuju čas i bez nároku na nějakej honorář. Chvilky doma v Hradci jsou taky o mnoho veselejší než dřív (a to jsem ani nevěděla, že to ještě jde!), protože místo jedný chlupatý kuličky plný lásky máme rovnou dvě a každej den je tak plnej smíchu, štěkotu a válení se po zemi. Co jsem v Praze, tak jsem poznala (uplně nově nebo poznala hlouběji) několik lidí, kteří mi neuvěřitelným způsobem přirostli k srdci a stali se mými nejbližšímu přáteli, před kterými jsem to 100% já a nemusím si nikdy na nic hrát.  Myslím si, že ještě nikdy jsem kolem sebe neměla tolik pozitivních, inspirativních a nabíjejících lidí. Neuvěřitelně si vážím všech, které kolem sebe nyní mám, protože díky nim je moje radost ze všech úspěchů násobená a smutek z toho špatnýho zase dělenej. Popravdě fakt netuším, co bych si počala nebýt mých přátel a rodiny speciálně v posledních třech týdnech. Já si sice tak nějak žiju svůj sen a strašně to miluju, ale svět není jen růžovej a všechno není jen veselý a sluníčkový. 

Kromě snů se mi totiž splnila i nejedna noční můra. Být s někým, věřit mu, věřit v sebe vzájemně a počítat s ním do budoucna je krásný. Je to krásný do tý doby, než Vám to celý vybouchne do tváře způsobem, který si předem nedokážete představit. Někde vzadu v hlavě je tichej hlásek, kterej Vás varuje, že rtuť je těkavá a že musíte být připravení na všechno. Jsou ale věci, na který Vás nikdo nepřipraví. Situace, který musíte zničehonic řešit a nechápete, proč vy a proč se tohle všechno muselo stát. Uvědomila jsem si, že ať v něco věříte sebevíc, ať milujete sebevíc, vždycky může přijít něco, co Vás definitivně zlomí a vy už prostě musíte ze všeho ven, chcete-li si zachovat vlastní příčetnost.
Já mám obrovsky silný obranný mechanismy, který mě strašně rychle nutěj zapomínat špatný věci. Proto jsem člověk, co neustále dává další šance a odpouští i věci, co by jiní nikdy nenechali jen tak, protože já to prostě v sobě potlačím a jakoby to nebylo. Snažím vidět v každém to dobrý a věřit v dobrý konce. Citový vazby si vytvářím až nezdravě rychle a miluju naplno. Všechno dělám naplno a se vším všudy. I teď moje obranný mechanismy bojujou jak čert a nenechají mě vzpomínat na detaily událostí. Stalo se, co naplat, asi to takhle mělo být. Oklepu se a díky mým blízkým jedu dál, funguju dál a vidím před sebou to dobrý, všechny ty příležitosti a široký možnosti. I přes to ale občas přijde chvíle, která mě položí. Informace, která mě donutí zpochybnit všechno, co jsem za poslední dva roky prožila a já nechápu... Nechápu nic. Jakoby se do sebe vylila černá a bílá, smíchaly se v šedou, která ale není krásná jako obvykle, naopak je jako temná hutná mlha, co Vás zalije a vy se v ní topíte, protože nevíte kam, nevíte co. Čemu věřit, co si myslet, na co vzpomínat a jak vlastně. 

A i když si po většině stránkách žiju svůj sen, uvnitř mě je každej den boj. Boj mezitím, jestli se tomu dnes poddám anebo jestli bude dostatek těch světlých momentů a já budu běhat po venku s pusou od ucha k uchu a užívat si toho, co suprovýho se mi děje. Protože toho dobrýho je spousta a tak občas nastane den, kdy se usmívám od probuzení až do usnutí a jsem šťastná. Protože žiju. Naplno.

Add your comment

  1. Domi sleduju tě už vážně dlouho a posunula jsi se opravdu o velký kus vpřed a jsi prostě úžasná! Moc ti přeju tvoje úspěchy a radosti a strašně držím palce dál! A právě na ty radosti mysli, když máš slabý chvilky a je ti nejhůř. Vždycky tady bude něco, co nás bude trápit. Nikdy nebudeme happy na 100%. Ale to je ok :)). Od toho jsou přátelé, rodina, psí lásky a všichni dohromady odvedou pozornost od toho míň šťastnýho. Tak hlavu vzhůru, všechno má svoje důvody. Měj se krásně :-) :-*

    OdpovědětVymazat
  2. Strašně krásně napsané Domčo, přeju ti tvoje štěstí. Tvůj blog opravdu stojí za to, být tím vyjímečným a hodně sledovaným. Ať se ti život v Praze i nadále líbí a sny se ti hezky plní :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásně napsané, ve spoustě věcí se úplně vidím :)
    V.

    OdpovědětVymazat
  4. Prekrásne napísaný článok, už dlho som taký nečítala.

    OdpovědětVymazat
  5. Obvykle mě dlouhé články na blozích nebaví, ale ty tvoje. To je něco. Tvoje texty mají prostě hloubku a mají něco do sebe a pokaždé si tvůj článek moc ráda přečtu, ať už je to beauty, nebo příhoda co se ti stala při focení outfitu přes den anebo takovýhle k zamyšlení. Život přináší ledasco a není taky věčný, abychom se zabývali tím, co není až tak životně důležité, i když se nám to tak mnohdy nezdá. Jinak ti moc gratuluju k tvým splněný pracím, to člověka taky hodně nakopne a zároveň naplňuje:)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak ten článok ma skoro dojal .. už od začiatku také opisné :) Wau ...
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  7. Až cítim smútok za teba v sebe:( držím ti palce a veľa veľa sily do ďalších dní!

    OdpovědětVymazat
  8. Vždy, když vidím, že jsi napsala nějaký nový článek, zalezu si na svůj gauč, udělám si pohodlí a až teprve pak čtu. V tom jsem až přehnaný perfekcionista (občas nezvládnu nic, pokud je na stole něco nepěkně uspořádaného), ale jen tak si článek užiji naplno. Líbí se mi, že tvůj blog není jen o módě, ale najdu tady i takové, trochu hlubší, články.
    Každý den nemůže být perfektní, ale pokud se ti bude zdát, že je toho na tebe moc, stačí si vzpomenout na to, co vše se ti splnilo, kam jsi se posunula a kolik lidí tě podporuje. Nehledě na to, kolik lidí ti napíše něco negativního, pořád je tu ta velká spousta lidí, co tě podrží.
    Takže hlavu vzhůru a přeji ti hodně splněných snů a hlavně si užívej Prahu plnými doušky (já doufám, že se tam po 5 letech zase vrátím zpět) :)

    http://moimelea.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Jednou jsme nahoře a jednou dole, nenech aby tě to srazilo na kolena a najdi si něco, co tě baví :) i když... myslím že jsi našla. Jsi silná! :) Držím ti moc palce!

    OdpovědětVymazat
  10. až mám slzu na krajíčku. toľko hĺbky a úprimnosti som už dááávno na nijakom blogu nečítala. články, do ktorých dá človek dušu sú tie najlepšie. obzvlášť tie, ktoré sú jemne pochmúrne, ale plné citov, vášne, a kúsok vnútra autora! :).
    zlé dni pominú, rany zahoja, vyčasí sa - veď po daždi vždy výjde slniečko, však vždy tomu treba nechať čas - ten lieči.
    inak, gratulujem k úspechom, naozaj a úprimne! sústreď sa na to a nech sa ti ďalej tak dobre darí, pretože na to naozaj máš! :).

    Kejmy ♥.

    OdpovědětVymazat
  11. vetsinou takhle dlouhy clanky ani nectu .. ale ty pises tak hezky, ze u tebe delam vyjimku :) i ja mam momenty kdy jsem dole, kdy mam pocit, ze je vse na nic, ze na me nikomu nezalezi, ani moji vlastni rodine,kdy nevim co s casem, kam se posunout, co dal .. a zase zacne dalsi rano, bud plne skoly nebo takoveho nejakeho bloumani .. ale urcite dny jsou pak zase lepsi a je fajn ze si jdes za svymi sny :) zmena skoly, bydleni, a lidi se kterymi se vidas, muze byt hodne velká ale ty sama musis vedet, jestli jsi udelala dobre :)

    ClaudiasNewLife

    OdpovědětVymazat
  12. Napsala jsi to krásně! Jsem taky taková, že věřím ve šťastné konce, hledám ve všem to dobré a nepřipouštím si, že by se něco mohlo neuvěřitelně pokazit. Proto taky věřím, že to všechno překonáš a nebudeš v sobě ten smutek dusit napořád. Ty světlé stránky tvého života jsou důležitější a silnější! Drž se <3

    OdpovědětVymazat
  13. Krásný článek!!! Držím palce, seš super! :-)
    http://verrygusto.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. To je moc krásný článek, jde vidět, že je psaný ze srdce a že je upřímný! :) Myslím, že takhle to má každý nebo aspoň jednou bude mít. Někdy jsi dole někdy nahoře a někdy máš na výběr. Takže ti přeji ať se každé ráno probudíš a rozhodneš se bojovat... jednoho dne se to vyplatí! Budu na tebe myslet, drž se! :) A užívej si všeho dobrého a krásného, co máš nebo tě ještě čeká! :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  15. tvůj článek mě nadchl, moc se mi líbí tvoje odhodlání a přemýšlení nad bojem, že jsou super věci, co tě dokáží naplnit a to zlý můžou "nahradit". :)

    http://somethingbykatep.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. Vzdycky kdyz se v necem dari, neco jineho se pokazi.. Kdyz mam ten 'lepsi' tyden uz jen cekam co se stane spatneho.
    Ty si hlavne odpocin a snad bude brzy vsechno lepsi:)
    Drz se! Tesim se na tvoje usmevave fotky!

    OdpovědětVymazat
  17. Moc pěkně napsaný článek... Všechny úžasný věci Ti moc přeji a když se objeví mráček, tak sílu zatnout zuby a jít dál. Jsi to Ty a Ty to dáš! :-)

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  18. jé to je nádherný článek! :) úžasný přístup k životu Domi!
    The Colorful Blog

    OdpovědětVymazat
  19. Jednim dechem precteno! Si skvela Domi:)! Smim se zeptat, co si studovala a.co studujes nyni? Nech se dari ve vsech smerech!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám bakaláře z psychologie a teď jsem na marketingový komunikaci :) Děkuju moc!

      Vymazat
  20. Domí❤️. Drž se a usměj se!

    (Za měsíc v Amstru bude zase blaze :))))!!)

    Domča - dblog.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Úžasný článok a tak výstižný! Strašne sa mi páči, že nepíšeš len o móde, ale aj o svojom živote a svojich pocitoch. Potom mám pocit akoby som ťa poznala!

    OdpovědětVymazat
  22. Domi, vypadáš tak pozitivně, ze psát Ti, že to zvládneš je jak nosit dříví do lesa. Máš příležitost dát teď ještě víc do toho, co máš ráda a tomu fakt věř, že tady všichni vidíme, jak moc rychle jdeš dopředu. Jen tak dál, držím Ti palce, ať si jdeš za svým, protože tak je to nejlepší! :)

    OdpovědětVymazat
  23. Domi, tak to je nádherně napsaný článek! Prahu ti moc závidím a taky se tam z Olomouce příští rok chystám, tak snad to vyjde!:)
    A moc mě mrzí, že do toho všeho prožíváš i špatné období, které si tak pozitivní člověk, jako jsi ty, nezaslouží! :) a jsem moc ráda, že se stále držíš nad vodou a nenecháš se semlít! Takové lidi hrozně obdivuji a doufám, že bude jen líp a líp :)

    OdpovědětVymazat
  24. Z tohto článku mám zimomriavky...je neuveriteľné, ako dokážeš napísať niečo smutné a zároveň veselé do takéhoto emotívneho celku, ktorý dokáže istým spôsobom dokonca motivovať...zakaždým, keď si prečítam nejaký tvoj "osobný" článok, mám pocit, že som vo veľa veciach presne taká, ako ty (ešte aj to meno :D) , neviem prečo, ale strašne by som ťa raz chcela spoznať...odkedy som začala tvoje články poctivo čítať, vracať sa na tvoj blog čoraz častejšie...lebo takéto články nenájdem nikde inde ♥
    Nepochybujem o tom, že to všetko zvládneš Domi, si silná osobnosť :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤