What are you looking for?
pátek 16. října 2015

MAKE-UP LOOK

Dneska Vás tady zdravím v nečekanou hodinu a s poměrně nečekaným tématem. Dlouho jsem přemýšlela nad tím, že začnu kromě outfitů fotit i make-up, protože si myslím, že to, že nepoužívám žádné high-end značky jako většina blogerek, co se věnují beauty sféře, by pro Vás mohlo být docela zajímavé a snadno se tak můžete inspirovat. Je dost náročný sladit takový focení s někým jiným, pokud neběháte rádi přes město k někomu domů nenamalovaný, takže jsem si poradila sama a nafotila to postupně jako klasický selfíčka. Tak se na to pojďme podívat, ne? Všechny použité produkty vidíte nahoře a dole zase výsledný loook.



#nomakeup Domča, nelekejte se, za chvíli to bude lepší :D

Jako první používám podkladovou bázi. Mám hodně mastnou pleť a bez báze mi make-up nevydrží skoro nic. Naopak s bázemi mám výbornou zkušenost (Rimmel i Dermacol) a už se mi nestane, že bych si během dne dodělávala líčení od začátku. Pouze během dne přepudrovávám. Po bázi nanáším make-up. Používám ten od Oriflame a i když už jsem se snažila přejít na jiný, žádný mi prostě tolik nevyhovuje. Tenhle jsem totiž před lety ukradla mamce, protože jsem se zrovna neměla čím nalíčit a oblíbila jsem si ho tak, že si ho od té doby objednávám nepřetržitě. No a na nedokonalosti pleti používám známý make-up cover od Dermacolu, který je opravdu bezchybný, pokud najdete svůj odstín. Já si ho nemůžu vynachválit, i když se s ním musí pracovat opravdu opatrně a maličko, nechcete-li mít na obličeji umělou masku.

Právě kvůli umělému efektu se snažím používat i jiné korektory. Často mám ale problém vybrat správný odstín a proto jsem nadšená z týhle paletky, kde je můj problém s hledáním odstínů vyřešenej.

Další přichází na řadu pudr, bronzer a tvářenka. Možná se mi budete smát, ale bronzer používám teprve asi půl roku a pořád si nejsem jistá, jestli to dělám správně. Nejvíc mi teda vyhovuje ten od NYC, přestože vyzkoušený mám i nějaký ze Sephory. Tvářenka je pro změnu Oriflame a kromě ní mám pak ještě jeden odstín a tím opět končím.

Na obočí používám set od Make-up Revolution, který je naprostá pecka a nic nemůžu doporučit víc než právě tohle. Co jsem zvykla si upravovat obočí, tak nejsem schopná vyrazit někam bez toho, abych ho měla hotové, to už radši půjdu bez namalovaných očí než bez obočí. 

Báze pod oční stíny je další moje naprostá nutnost. O téhle báječné od Artdeco už jsem Vám určitě psala, takže se budu jen opakovat - je geniální a stíny s ní vydrží naprosto všechno. Jako základní stín používám světle hnědý mono stín od Essence a potom stínuju paletkou Chocolate, která je taky od Essence. Tahle značka mi na stíny vyhovuje nejvíc, jsou levné, pigmentované a s bází vydrží věčnost.

Odvykla jsem si používat černou linku a oblíbila si tuhle hnědou tužku ze Sephory, která se k hnědým očím perfektně hodí, nerozmazává se a já jsem s ní naprosto sžitá.

Dostáváme se do finále - čas na řasenku. Last Sensational od Maybelline mi prostě sedla stejně jako spoustě ostatních, aspoň co jsem zaregistrovala různě po instagramu. Jedinej problém mám s odličováním, který mi trvá déle než jsem byla zvyklá s jinýma řasenkama a to mám odličovač na mastné bázi. Jinak si ji ale nemůžu vynachválit, krásně řasy zvýrazní během pár tahů.

Na závěr nanesu na rty lůj. Používám tenhle světle zelený z lékárny, co má dost divnej název, ale já jsem na něm naprosto závislá. Momentálně mám doma dva, protože jsem zpanikařila, že jsem jeden ztratila a rychle si běžela koupit nový. 

Přes něj potom nanáším rtěnku. V tomhle líčení jsem zvolila novou matnou rtěnku Sleek, ze který jsem uplně vedle a je to můj objev měsíce. Má krásnou barvu, nanese se jako lesk, rychle ztuhne a drží celej den v kuse. OPRAVDU CELEJ DEN. Sama jsem to nechápala, ale dokonce jsem s ní jedla mastný nudle a ona se ani nehla. Teď si teda brousím zuby i na nějaké další odstíny.

No a konečně ten výsledný look.

Budu moc ráda, pokud mi do komentářů napíšete, co na to říkáte, jestli Vás baví i takováhle forma článků a jestli je mám dělat častěji.

Add your comment

  1. Ahoj Dominika,tvoj blog som začala čítať len nedávno,ale musím povedať,že máš úžasné články,ktoré ma bavia a krásne fotky.Máš úžasný štýl a máš nádhernú pleť aj bez makeupu :). Prajem ti veľa úspechov na blogu aj v súkromnom živote!! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Domi, ty jsi fakt kóča :) <3 jo a máš dokonalý řasy <3 jinak určitě další podobné články, je to super inspirace :))

    JULI JULI blog

    OdpovědětVymazat
  3. Domi,

    bázi pod oční stíny si už pořizuju asi rok a furt mi v kosmetickém kufříku chybí :D. A pak vždycky nadávám, když se mi stíny ,,slijou,, do jedné čárky...

    Jinak článek je pecka, myslím, že ať budeš psát cokoliv, vždycky to bude čtivý a parádní ;)

    Fajn večer, Jitka

    OdpovědětVymazat
  4. Na fotkách bych tě skoro nepoznala :) Tento typ článků se mi velice zamlouvá, těším se na další :))

    OdpovědětVymazat
  5. Domi,
    fakt jsi mě nalákala na tu rtěnku, to, jak vydrží, zní fakt dobře a vypadá fakt přirozeně. Taky oceňuju fotky před a po každém kroku :-P
    Co se týče tohohle typu článků, je super si něco takového jednou za čas přečíst, ať je nějaká změna, že! :)
    Ale snad nebude vadit malá kritika, a to směrem k obočí. Mně přijde fajn, že máš trochu jiný styl, jak si ho maluješ, než ostatní holky a koukla jsem schválně na pár starších článků, jak se "vyvíjelo"... No, přijde mi to takhle už trochu moc tmavé, výrazné a špičaté u nosu. Tak měsíc, dva zpátky - super! :D
    Verča

    OdpovědětVymazat
  6. Domi bez přehánění se nemůžu vynadívat na ty tvé fotky! Neskutečná kóča!

    OdpovědětVymazat
  7. Tento typ článků miluju! A musím říct, že jsi opravdu krásná (a to i bez make-upu)! Fotky jsou nádherné a líčení ti moc sluší. :) Zkrátka paráda!
    Diary of a Girly Things

    OdpovědětVymazat
  8. Skvely clanek! Chci se zase asi po roce vratit k liceni a docela si me navnadila :) Talze setesim na clanek! A slusi ti to, jen na nekterych fotoach vypadas vazne unavena.

    OdpovědětVymazat
  9. super :) mně se to nikdy takhle nepovede nafotit, tak jsem to radši vzdala :D
    light tones & international shein giveaway 120 USD

    OdpovědětVymazat
  10. Nahodou si to zvladla super, clanek je citelnej a fotky krasny;)

    OdpovědětVymazat
  11. Domi sluší Ti to :) Víc takový článků

    OdpovědětVymazat
  12. Vypadá to moc hezky:) já osobně bronzer nepoužívám vůbec:D jinak takovéhle typy článků, bych osobně určitě uvítala:)

    OdpovědětVymazat
  13. super clanok :) velmi mam rada taketo s licenim :) uz teraz sa tesim na dalsi podobny!

    OdpovědětVymazat
  14. Sluší ti to a fotky jsou moc hezký! :-)
    http://verrygusto.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  15. Super článok a tá riasenka robí krásne oči !!! :)
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  16. Make-up cover je super, akorát s tím odstínem je to trošku zapeklitý :D Skvělé líčení, moc Ti sluší!!

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤