What are you looking for?
pondělí 5. října 2015

RANDOM X.

Dnes jsem si pro Vás po dlouhé době nachystala random článek. Sešla se mi totiž zase spousta fotek a témat, o které bych se s Váma chtěla podělit. První, co musím zmínit, je snad nejlepší sushi, co jsem zatím ochutnala a to ze sushitime.cz. Já jsem ujetá hlavně na to avokádový, lososový a tuňákový, takže jsem si poskládala vlastní set a byla jsem z toho uplně hotová. Budu ráda, pokud mi do komentáře hodíte tip na Vaše oblíbený sushi v Praze!


Zkoušela jsem si nalíčil smokey eyes a pak je vyfotit a povedlo se mi to asi takhle - nepovedlo :D Tak aspoň vysmátý selfíčko.

S Miou jsme při jedný z mnoha našich procházek Prahou objevily trhy, kde měly takhle krásně naaranžovaný ovoce. My se k němu s nadšením vrhly a samozřejmě přehlídly, že ta cena je za 100g, takže následně nás nadšení rychle přešlo.

Nikdy bych nevěřila, že zrovna já najdu oblibu v Ugu. Taky jsem si ale nemyslela, že budu pociťovat obrovskou touhu chodit cvičit a že si v obchodech začnu zkoušet sportovní legíny. No a tak teď chodím i do toho Uga a pravidelně si dávám tenhle salát s broskvema, ořechama a kozím sýrem. Anebo tortilu. A vždycky k tomu džus číslo 5 v největší velikosti, mňam!

O akci Huawei už jsem se zmiňovala v některém z předchozích článků a konečně se k nám dostaly výsledné fotky z hraní se světlem. Tak se můžete trochu pobavit. Byla fakt sranda to tvořit!

Nejvíc si teď ujíždím na dobrotách ze Šmakujto. Na mysli mám hlavně tenhle něco-jako-popcorn Joe&Sephs. Je tedy už ze srpnového boxu, ale každým dnem by měl být spuštěn šmakujto-eshop, kde všechny produkty, co byly dříve v boxech seženete i po jednom. Popcorn chutná naprosto dokonale, představte si dohromady chuť karamelu, javorového sirupu a pekanových ořechů a máte ho. Kdybyste si měli koupit jednu jedinou věc ze šmakujto, doporučuju tuhle!

Já jsem včera snědla skoro celej balíček (neboj mami, trošku jsem nechala i domů na ochutnávku) během sledování britskýho x factoru, kterýmu jsem jako každý rok naprosto propadla. Miluju angličtinu, miluju ty příběhy tam a miluju ty emoce. V Čechách tyhle soutěže nesnáším, protože je to směšná napodobenina a nikdy to nebude takový, jako třeba právě v UK. Poprvé jsem jejich x factor viděla v Brightonu, kde jsem byla na studijním pobytu a moje host-family ho samozřejmě sledovala. Byly to tam ty nejlepší rodinný chvíle a já na to doteď vzpomínám a každá rok si všechny díly pilně stahuju a neunikne mi ani jeden. A taky pořád doufám a věřím, že jednou budu v Anglii žít.

Když jsem měla Andíčka v Praze, prochodili jsme toho spolu hrozně moc, protože jsem od Vás dostala spoustu tipů na dog-friendly místa. Jedno z nich jsme navštívili právě i s Kačkou, která je neuvěřitelně milá a tím místem je Styl&Interiér s dobrotama na následující fotce.

Napadlo mě, že bych Vám mohla ukázat svoje nejpoužívanější a nejoblíbenější aplikace. Jednou z těch, co jsem si začala používat poměrně nově je snapchat. Žádný soukromý snapy neposílám, to mě nebaví, ale snažím se každý den nahrát něco do my story, kde pak máte 24hodin na to, abyste se na to mrkli, než se to vymaže. Zároveň taky každý večer projíždím my story všech ostatních a neuvěřitelně mě to baví. Snapchat je takovej upřímnej, žádný filtry, žádný velký přípravy a to je vážně příjemná změna.

Instagram nemůžu vynechat, ale ani se o něm nemusím rozepisovat. Největší závislost!

Hodně mě baví i ask, takže pokud máte nějaký tajný anonymní otázky, tak šup tam s nima!

Novinkou, kterou jsem nedávno objevila a začala využívat ve volném čase, je aplikace Hiwe, která je inspirovaná klasickými chaty, které byly tolik populární dřív. Na Hiwu nesbíráte žádný lajky ani followery, ale jednoduše komunikujete s lidma v místnostech (Memech) podle témat. Můžete si tak najít přesně to, o čem se máte chuť bavit a výběr je opravdu nepřeberný.

Kromě tématichých místnostní si můžete vyhledat i konverzace podle umístění. Jestli se tahle aplikace rozmůže, tak třeba budete moct potom skrz aplikaci oslovit někoho, kdo zrovna sedí kousek od vás, haha :D

Poslední aplikací, kterou musím zmínit, je Pinterest. Ten miluju a často na něm brouzdám i hodinu v kuse. Účelově ho otvírám hlavně když potřebuju inspiraci, jak nakombinovat nějakej kousek oblečení nebo když mám smutnou náladu a potřebuju si přečíst nějaký motivační citáty. Na to je pinterest prostě geniální.

Lenička byla první, kdo se seznámil s mým malým šmudlou a myslím, že si to dost užila! Poseděli jsme všichni tři v Crosscafé, pokecaly a nafotily fotky k TOMUHLE článku.

Ten polštářek z Tchiba s nápisem There is no place like home mě strašně baví a pokaždý si při pohledu na něj říkám, co pro mě vlastně domov je. Byt, kde bydlím sama, to sám o sobě prostě není. Domov je pro mě to, kde se cítím dobře a kde to mám ráda. V případě týhle fotky je to místo, kde mám Toblerone a mixit :D jindy je to zase místo, kde je pes. Nebo klidně i kavárna, kde se cítím dobře a kde mi v podstatě všechno chutná. Jak to máte vy?

Poprvé jsem neodolala a udělala si nákup v M&S. Když ho tady v Praze potkávám na každým rohu a navíc tam na mě volaj žlutý cedulky, nedá se tomu ubránit. Čaj z marocké máty jsem si oblíbila už v létě a teď jsem propadla i cookies a sendvičům z avokádem (a kuřetem nebo krevetama), kterej jsem měla teď 3x za sebou, haha. Takhle to u mě funguje. Něco si oblíbim a pak to musim mít furt!

A při pohledu na tyhle fotky mám strašnou chuť na to sojový latté z naší hradecký kočičí kavárny. A chcete vědět tajemství? V průběhu pár týdnů se tam bude konat blogerský bazárek, kde budete mít možnost mě potkat! Takže kdo zvažuje výlet do  Hradce do TÝHLE kavárny, budete mít super příležitost to spojit se super akcí! Tak očekávejte bližší info! 

Teď už přeju úspěšnej start novýho týdne a uvidíme se brzo u novýho outfit postu!

Add your comment

  1. Prisla jsem na tebe diky jinym blogerum. Fotky mas krasne, ale psat nezvladas. Spocitej si, kolikrat mas v textu napriklad slovo proste. A ta nespisovna cestina je take priserna. Kdyz uz neco napises, doporucuji ti si to po sobe precist nahlas. Pokud nejsi uplne jednoducha, tak to prece musis slyset, jak pises paty pres devaty a pouzivas paraziticka slova. Je to na divku studujici vysku tak trochu ostudne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, uznávám, že těch prostě je tam hodně, to radši opravim :D ale jinak je tohle můj styl psaní. Píšu přesně tak jak mluvím a já holt spisovně nemluvím a systematická taky zrovna nejsem, takže si připadám dost hloupě, když se snažím psát spisovnej text. Jestli ti dělá problém to číst, nikdo tě nenutí. Každopádně dík za zpětnou vazbu, příště se klidně nemusíš odhlašovat, než něco napíšeš ;)

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. nerada skacem do cudzej debaty, ale prave to, ze pise autenticky, tj. "jak jej huba narastla" je jedna z veci, ktore ma na jej blogu mega bavia. mne sa napriklad nepaci, ked blog posobi az prilis dokonalo, tisic krat si to clovek po sebe cita kym to postne a potom krcovito caka na reakcie. tento blog je iny, je velmi prirodzeny a to ma na nom bavi asi najviac.

      a nie, nezastavam sa ziadnej svojej skutocnej kamaratky, nazivo sa nepozname. :) jednoducho iba rada citam jej blog, aj prave kvoli vyssie spomenutym veciam. btw konstruktivna kritika je dobra vec ale ked uz clovek niekoho kritizuje, tak by si mal stat za svojim nazorom a nepostovat ako anonym. na nete vie byt kazdy hrdina :) prajem pekny den.

      Vymazat
  2. Reklama na sushi, reklama na huawei, reklama na mixit, reklama na aplikaci, reklama na box s jidlem, reklama na kavarnu. Potlesk..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lichotí mi, že si myslíš, že je můj malej blog zasypanej tolika nabídkama na spolupráci se známýma značkama, ale bohužel tě musím vyvést z omylu, o většině věcí píšu proto, že je miluju a ráda je doporučím dál.

      Vymazat
    2. Jo tak vetsinu veci milujes... Dokud te neprestanou bavit ovsem.
      Prijde mi, ze jsi preletava jak peri. A pro slavu se budes milovat i hlupaky.

      Vymazat
    3. Ježiši :D co tě žere, proboha? Pověz mi o nějaký věci, o který napíšu, že ji miluju a znova už ji nezmíním? Vždyť já si právě jedu to svý pořád dokola. A ano, jistě, pro slávu cokoliv, já jsem uplná celebrita, že? :)

      Vymazat
    4. Ja treba souhlasim. Od ty doby co travis s miou cas a vymetate vecirky jsi ztratila sama sebe. S miou se chce taky bavit vic lidi. Nemas ji jen pro sebe. ;) Coz ti asi dojde az ji to jednou prestane bavit a nebude te potrebovat.

      Vymazat
    5. Hele, když už máte potřebu se do mě pouštět, tak mě aspoň sledujte pořádně, ať nemelete hlouposti. Například na večírku jsem byla v Praze všehovšudy jednou. A myslíš, že já Mie zakazuju se bavit s někým jiným a že ona zrovna mě nějak potřebuje? To jsi fakt mimo. Asi tě to ale pěkně žere, takže budu očekávat další "příjemný" komentáře ;)

      Vymazat
    6. Já doufám, že všechny ty anonymní komentáře jsou jen hodně nepovedený vtip, protože to je nesmysl za nesmyslem.

      Vymazat
  3. :D Tak jsem chtěla napsat reakci, jak taky miluju žlutý cedulky a kočičí kavánry, ale nejvíc jsem se zasmála u komentářů :-P
    Verča

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tohle je psycho......já pořád nechápu ty "hejty" na blogu....prostě když mi někdo není sympatický přijde mi komerční a nevyhovuje mi jeho skladba textu tak ho prostě nečtu!!! Jednoduché.....

    Já bych teda si dovolila hodit komentář opačný a to ten----že jsi mi hrozně sympatická . Přijdeš mi milá lidská a zajimavá a originální.... :) Nenechej si zkazit den a pokračuj v tom co děláš pro nás, které to baví :)
    měj se pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No viď! Mně to taky hlava nebere :)
      Každopádně ti moc děkuju za krásnej komentář, vážím si toho! <3

      Vymazat
  5. Tak si asi dneska budu muset dat sushi :D Sushitime je super!

    xxx

    Cury in the City
    Instagram
    Fashion Paris & Prague

    OdpovědětVymazat
  6. Haha :D bavim se! (skoro vic u komentaru nez u clanku). Jako musim rict, ze ctu tvoje clanky pravidelne a prave tvuj styl psani se mi na nich libi. To, ze jsi sva a bezprostredni. Je videt, ze pises zrovna to, co te napadne, ale za to jedine palec nahoru! Je fakt, ze se ti nektery slova opakujou a stylisticky ani gramaticky to taky treba neni 100%, ale nemam potrebu ti to tady vypisovat a delat se dulezitou. Notabene schovavat se u toho za anonymni nick! Takze Domco klid, zasmej se tomu a neres. Kdo chce psa bit...znas to...:)

    OdpovědětVymazat
  7. achjo, také se zase bavím na komentářích :D sushi a mixit miluju!!!
    The Colorful Blog

    OdpovědětVymazat
  8. ty komentare jsou dneska nejaky vtipny :D mne naopak ta nespisovna mluva nevadi, je to styl, na jaky jsem u tebe zvykla a prijde mi to takovy celkove uvolnenejsi, nez treba to, jak pisu ja - coz je pravy opak tebe :) jinak M&S food u me taky vede, zvlast cokoliv avokadovy, humusy, ty jejich limonady :)

    ClaudiasNewLife

    OdpovědětVymazat
  9. Domi, dohoď mi prosím spolupráci na sushi, prosím! :D

    OdpovědětVymazat
  10. Tvůj blog čtu od té doby, co jsi ho měla pár měsíců. Měla jsi ještě dlouhé vlasy a žila jsi v Olomouci. Za tu dobu jsi změnila účes, bydliště, možná trochu styl oblékání, ale co se nezměnilo je tvoje povaha. Tvůj blog roste, posunuje se dál a ty s ním. Rozhodně si ale nemyslím, že by jsi teď byla někdo jiný. Jsi "kavárenský povaleč" přesně tak, jako jsi byla dřív. Tvoje články mě stále baví a když se mi náhodou něco nelíbí, nezačnu hned s negací, ale řeknu si, že se dva lidi nikdy nemůžou shodnout úplně ve všem.
    K té propagaci. Člověku se píše nejlépe o věcech, které má rád a z toho, jak o všem píšeš mi nepříjde, že by jsi se do něčeho nutila. A pokud někdy napíšeš o něčem, za co ti někdo něco dá, no a co? Vy by jste to odmítli? Ruku na srdce :)

    http://moimelea.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Strašně moc děkuju za tenhle komentář a za to, že mě čteš už takhle dlouho <3

      Vymazat
  11. Domi,

    článek je super, nalákala jsem se na sushi time, abych vzápětí zjistila, že jako Olomoučák opět leda ostrouhám. Fňuk. Snad mi klapne to 4 denní školení v Praze. To pak asi udělám ,,lehce,, průvan nejen v peněžence, ale i na svém účtu :D. Takže šup šup s dalšími doporučeními, ať to stojí za to ;)

    Nicméně, tentokrát mě upřímně víc pobavily a zaujaly ty anonymní komentáře. Asi nikdy nepochopím, proč jsou lidé tak závistiví a ještě nemají ,,koule,, postnout to pod svým účtem...Když se mi něco nelíbí, nevyhovuje mi styl, kterým blogerka má koncipovaný svůj blog, tak ho prostě nečtu. Tečka. Proč být hned tak jedovatá...nechápu... Kéž by si lidé místo té závisti víc pomáhali a snažili se od sebe navzájem naučit spoustu věcí... Přej a bude ti přáno... asi tak...

    Tvůj blog čtu docela chvilku, ale je mi příjemný právě ten tvůj osobitý styl psaní. To je na tom to krásné. Píšeš o tom, tak jak to je a jak to cítíš. To oceňuju. Troufám si tvrdit, že díky tomu má tvůj blog opravdu osobnost. Tvoji :)

    Takže pokračuj v tom, co děláš dál. A je úplně jedno jestli je to nesystematické nebo jestli nejsi stylistický mistr. Důležité je, že to co děláš, děláš s láskou.

    Krásný den měj! Olomouc zdraví Prahu :)

    Jitka

    OdpovědětVymazat
  12. Pripojím sa k debate, ja tvoj štýl písania milujem odkedy som ťa našla - a to už teda je nejaká doba! pokračuj ďalej presne takto ako si, stúpaš veľmi rýchlo hore a ja ti to nesmierne prajem.

    Bari Bircak GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  13. Jee já mám v plánu Hradec v dohledné době, tak uvidím, jestli se trefím :D jinak ten pejsek je fakt nunuuu <3 Jinak ty komentáře fakt neřeš, nemá to smysl :D Mně se tvůj styl psaní líbí, je to takový osobní a to je na tom právě super:)

    OdpovědětVymazat
  14. Fotíš moc krásné fotky:) A souhlasím s tebou ze Pinterest je poslední dny mou oblíbenou aplikací, taky když potřebuji tak tam pokaždý najdu inspiraci, nebo když se nudím tak jdu právě tam, a to je podobné i s Instagramem ten používám teda díl než pinterest, ale je skoro stejně oblíbený:)

    OdpovědětVymazat
  15. Hezký článek! :)) Jsi inspirativní, tak jsem ráda, že jsem tě konečně poznala osobně <3 Mimochodem, ta fotka Léni s malym je úžasná!! :)) A negativní komentáře, které si nezakládají na konstruktivní kritice vypusť, jsi báječná!! :)
    K.

    OdpovědětVymazat
  16. Ježiši, ten první komentář vůbec nechápu:d Jsi snad jedna ze tří blogerek, který sleduju, co mají zábavný články, který se dají číst a ne nudný několikavětový texty u outfitů typu "Dnes je 15 °C, vzala jsem si rolák. Jak se vám líbí roláky?" A jsem ráda, žes našla zalíbení v Ugu, těší mě to hlavně proto, že tam pracuju:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hahaha, děkuju moc, přesně tyhle články právě rozhodně psát nechci, tak si tady radši pojedu tu svojí stylistickou ostudu :D <3

      Vymazat
    2. Jooo a v jakým Ugu pracuješ? V Praze někde? :)

      Vymazat
  17. Domčo! Absolutně si z těch dementních komentářů nic nedělej...tvůj styl psaní mi je nejvíc blízkej a upřímne si radši přečtu něco přirozenýho, normálního...ze života a něco, co má osobnost <3 Vyloženě nemám ráda články psaný tím strohým stylem psaní, jako že - dnes bylo opravdu horko, tak jsem si vzala tuto sukni. :D....a že spousta blogerek takhle píše. Tvůj blog má duši a líbí se mi, že je specifickej...a jinak článek je super, random články jsou fajn oddychovka :)

    OdpovědětVymazat
  18. Ty fotky jsou skvělý! A na ty anonymní negativní komentáře kašli, to, jak píšeš je mi děsně blízký a přijde mi, že se takhle zavděčíš více lidem, líp se to čte a nevypadá to tak nuceně. Je to podle mě prostě přirozenější :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤