What are you looking for?
středa 7. října 2015

SHOPPING LIST


Zahraniční e-shopy. To je téma, které by vydalo nejspíš na několik knih. Lidi je buď nenávidí nebo milují. Všichni, kdo se aspoň minimálně orientují ve světe blogů, vědí, že většina takových obchodů spolupracuje se spoustou blogerek. To může být super anebo taky ne. Vždy záleží, jak se k tomu daná blogerka postaví a jak je ke svým čtenářům upřímná.

Vzhledem k tomu, že objednávat něco s tím, že to vidíme jen na obrázku (a pokud i oblečené na modelce, tak ta modelka má pravděpodobně metr padesát), je to hodně velký risk. Já osobně jsem objednávala párkrát pouze z sheinside,tedy nynější shein.com a některé věci opravdu miluju a pravidelně ze skříně vytahuju (třeba TENHLE svetr nebo TUHLE mikinu), oproti tomu některé věci putovaly rovnou do koše, protože bych se styděla je dát i na votočvohoz. A takhle to prostě je. Vlastně záleží jen na tom, jak moc pro to máte cit a odhad. A tady se teda hodí, když vidíte u nějaké blogerky, že si z tama něco objednala a že to na ní vypadá fakt dobře a že to i ona chválí v článku. Blbý je potom samozřejmě to, když si to objednáte taky a zjistíte, že je to vlastně kus hadru, kterej vypadá dobře jen z jednoho úhlu na fotce a daná blogerka je pěkná kecka. Nakonec teda musíte mít cit nejen na dobrej kousek oblečení ale i cit na férovou blogerku, haha.

Já jsem si během dní doma, kdy jsem hlídala pejsky, eshop shein pěkne projela a dnes Vám tady teda chci ukázat svý oblíbence, který bych si v případě neomezenýho rozpočtu hned objednala. Jsou to přesně mý oblíbený podzimní barvy a styly. No podívejte se sami. 

Šedý kabát je základ, který mi do loňskýho roku chyběl. Naštěstí už jsem si jeden pořídila, takže zrovna tahle položka mě jako nesplněná mrzet nebude. Perfektní prvek zimních stylových outfitů je podle mě pevná bodycon sukně v přesně tomhle hnědým odstínu. K ní by se suprově hodilo volný pruhovaný tričko, přes to právě ten kabát, na rameno hnědá bucket bag a na nohy natáhnout vysoký kozačky, který jsou hitem každýho podzimu, zimy i jara. Já jen doufám, že se mi podaří najít ty moje vysněný, co perfektně sednou i na jiný než extra hubený lýtko, haha. Zatím bych teda určitě brala i kotníkové boty s třásněmi, který dokonale pozvednou každej jednoduchej outfit na mnohem vyšší úroveň. Zimní must-have jsou bezpochyby pořádně teplý svetry, například tenhle úžasnej šedej rolák nebo volnej khaki svetr bez zapínání, kterej se bude úžasně vrstvit. 
To, co není uplně můj styl, ale na eshopu mě to naprosto dostalo, je tenhle červený svetro-kabát s nášivkama. Uplně se v něm vidím v těch pražských ulicích plnejch uspěchaných lidí, co jsou od hlavy až k patě v černé nebo šedé a zdá se mi naprosto geniální. Pod něj hodit nějaký high-waisted džíny a žlutej crop svetr a zaručuju, že se za Vámi každej otočí!
Závěrem bych zmínila už jen černý klobouk, což je nesmírně výraznej outfitovej prvek a já se nedávno naučila nosit svůj hnědý, takže si brousím zuby přesně na tenhle nebo ještě nějakej khaki. Ty zimní barvy no, neubráním se tomu!

Jak jste na tom s online nakupováním vy? Jste úplně proti nebo si občas necháte od blogerek poradit a nelitujete toho pak?


Add your comment

  1. jak na to tak koukám, tak dobrej bude určitě svetr a kabát :)
    co bych se bála, tak kabelky, protože to je občas dost děs :)
    fall is my fav season

    OdpovědětVymazat
  2. Ja sa priznam, ze som na Sheinside a podobne obchody uz doslova alergicka. Chapem, ze je to lakave vybrat si nieco zadarmo, ale ja by som toto nikdy neprijala. Kvoli kvalite, kvoli sposobe vyroby, kvoli masovosti.
    Ale byt kvalitne a eticky vyrobene, tie vysoke cierne kozacky by som asi unosila :D
    Peackapples

    OdpovědětVymazat
  3. Od té doby co žiju v Dánsku jsem online vzdala, jelikož jsou ceny téměř totožné. Co je ale super je nabídka, ta je neuvěřitelná a taky pěkně drahá :D Asi před týdnem jsem se " toulala " po netu ale nakonec z toho spadlo, když nevidím materiál a tak tak se toho bojím, nevím :/
    LENNY MALI i DANMARK

    OdpovědětVymazat
  4. Já online nakupování také úplně nemusím, celkem se bojím co a jak bude sedět, jaká bude kvalita...Raději nakupuji v kamennych obchodech :)
    The Colorful Blog

    OdpovědětVymazat
  5. Článek supr, ale ta červená šaškárna je na mě trochu moc :D Jinak raději nakupuji v kamenných obchodech, jednak mám radši když si oblečení můžu v klidu vyzkoušet a osahat, protože oblečení z těch asijských eshopů mi nebývá, jak kvůli výšce, tak kvůli větším prsoum (který zas až tak velký nejsou a stejně mi přes ně skoro nic neni).

    OdpovědětVymazat
  6. Až na to, ze zrovna u Sheinside, i když jsem tu věc dostala "zadarmo" jsem musela platit jakýsi clo, takže jsem jim to zase pěkně vrátila nazpátek, což mě teda dost naštvalo, ale možná za to může naše pošta, kdo ví ...

    OdpovědětVymazat
  7. Nějaké kousky tam mají pěkné, ale ta kvalita je děs.. Z těchto podobných obchodů mám nejraději Choies :)

    www.stylesolution.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Já tyhle Tvoje články snad z finančních důvodů přestanu číst. Prostě to všechno nutně potřebuju a hned! Tenhle Tvůj výběr mi úplně sednul do noty. Teď to budu muset najít v nějakých kamenných obchodech, protože na nakupování onlajn moc nejsem - nedokážu totiž absolutně odhadnout svoji velikost a i když tu věc mám v ruce, do kabinky většinou jdu se dvěma nebo třeba velikostma. :D

    A ještě ohledně klobouků - co Ti pomohlo se v nich začít dobře cítit? Já klobouky miluju, mám jich nakoupených spoustu a vždycky jsem v obchodě přesvědčená, že mi fakt sluší, ale potom jaksi...leží doma a nedokážu se k nim odhodlat.

    OdpovědětVymazat
  9. Za mě nejlepší vysoký kozačky,svetr a klobouk!! Já si teda radši vše osahám v obchodě a rovnou vyzkouším, ale taky občas nakupuju online. Jinak z Sheinside jsem si objednávala zatím jen dvakrát a musím říct, že jsem měla asi štěstí a věci vypadaly dobře a dokonce trošku kvalitně (samozřejmě je netahám denně):D Super článek:)

    OdpovědětVymazat
  10. Šedý svetr a botky naprosto vedou, do těch jsem se zamilovala :) Parádní shopping list!

    OdpovědětVymazat
  11. Ten šedý kabát je asi nejvíc skvělej! <3 A já prostě potřebuju asi dalších milion věcí do svýho šatníku, který nemůžu mít, protože nemám tolik peněz :( :D

    OdpovědětVymazat
  12. Já sem tam na eshopu nakoupím, z asijských jsem zatím nakoupila jen na shein růžový kabát a nic moc.
    Z tvého výběru se mi líbí klobouk (mám podpbný), šedý kabát, volné triko a úplně nejvíc khaki svetr

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤