What are you looking for?
pátek 30. října 2015

SMAKUJTO OCTOBER

Zhruba před měsícem jsem měla tu čest Vám představit jeden z nových food-projektů, které se v Čechách objevily a já jsem měla možnost se do něj zapojit. Článek o zářijovém boxu společně se základním infem tedy najdete TADY a dnes Vám povím něco k tomu říjnovému, ze kterého jsem úplně stejně nadšená! Opět dokonale platí jejich popis "brána do světa nových chutí". 3/4 produktů je totiž pro mě naprostou novinkou a opravdovou potěchou pro chuťové buňky. A tenhle balíček je navíc něco, co neočekávám napjatě jen já, ale i moje mamka, která je schopná mi týden dopředu volat, jestli ten šmakujto box už přišel a ať hlavně všechno dovezu domů na ochutnání. Teď, když je navíc nově v provozu i e-shop, už s mamkou vytváříme objednávku věcí, který nás oslovily nejvíc (takže už jsou samozřejmě sněděný, žejo!).

Začnu tekutýma surovinama, kterýma jsou dvě tmavě růžový lahvičky. Jedna obsahuje ostružinový ocet, který se podle přiloženého časopisu hodí například jako dochucovadlo moučníků, horkého ovoce, zároveň i k masu a drůbeži a nejen to - najdete tam také tip na nevšední Gin Fizz. A to je, panečku, hodně různorodý využití. V druhé lahvičce se nachází kečup z červené řepy. Pro mě (jako pro někoho, kdo řepu nemůže pomalu ani vidět!) je to nejslabší produkt z celého boxu, zatímco moji mamku (výživovou poradkyni) nadchnul tím, že neobsahuje žádná umělá dochucovadla ani alergeny, je čistě z červené řepy, jablek a mixu koření, tudíž dokonalou zdravou alternativou klasického kečupu. Já teda doufám, že ani ten klasický nám z lednice nezmizí, haha.

Rýže v suprovým obalu není jen tak ledajaká rýže, nýbrž rýže Sadri, která pochází z Íránu a mluví se o ní jako o nejlepší rýži na světě. Je typická svěží vůní květin, zpracovává se ručně a spousta lidí si na ní pochutnává jen tak s máslem a šafránem. Prý je to fakt mňamka, tak už se těším, až jí s mamkou vyzkoušíme. Protože moje první reakce "aha, nějaká rejže", asi nebyla uplně to, co si tahle dobrota zaslouží!

Kokosová kořenící směs je jednou z věcí, díky který snad opravdu začnu vařit něco víc, než jen naprosto základní jídla. Tohle totiž vypadá a zní tak strašně dobře, že mi to nedá! Sladkojemná chuť s kořeněným koncem vzniká poměrně namáhavou prací z celého (!) nevysušeného kokosového ořechu. Nejlepší je prý do polévek, s olivovým olejem jako dresing na salát nebo jako smetanový dip.

Kakaové boby v čokoládě jsem vytahovala s nějvětším nadšením a pozor - nejen proto, že se jedná o čokoládu. Jordi's je totiž salón čokolády v mém rodném Hradci Králové a dokonce jsem měla asi rok zpátky to štěstí, že jsem se mohla podívat přímo do jejich manufaktury, kde jsem zjistila, jak probíhá výroba kvalitní čokolády. Jejich nadšení a zapálení pro věc se vyplatilo a firma tak nyní dodává i do zahraničí a v hradeckém obchůdku se dveře netrhnou. Já se nedivím, my jsme to tam s našima při té návštěvě taky skoro vykoupili. Kakaové boby jako takové jsem předtím asi nikdy neměla, protože mě jejich chuť hodně překvapila, hlavně ta nakyslost.
Mamky tip na smoothie: mandlové mléko, banán a nasekané tyhle boby. Já jen doufám, že mi ho udělá ke snídani, když už na mě pokřikuje, ať to tady připíšu!

Věcí, která není uplně neznámá, ovšem kvalitou se jen tak nějakým mandlím nevyrovná, jsou Chica's uzené mandle. Pro mě rozhodně jedna z top věcí v říjnovém boxu! Severoafrické mandle, západoafrické koření a jemně zauzená chuť totiž vytváří perfektní kombinaci k mlsání. Já jsem je včera dojedla mamce před nosem a samozřejmě jsem to pěkně schytala. No co, tak je doobjednáme.

No a to nejnejnej jsem si nechala na konec. Představuju Vám lupínky ze sladkých brambor s příchutí limetky a chilli. Tohle je něco, co bych do sebe mohla ládovat celej den. Jsou skvělou alternativou ke klasickým čipsům a jsou vlastně mnohem mnohem lepší! Zemitost sladkých brambor snoubící se s říznou limetou a palčivým chilli chutná přesně tak dobře, jak to zní. U takových věcí bych přála, aby ty pytlíčky byly tak pětinásobný a já se nemusela s každým soustem krotit. Za sebe i za mamku tohle pasuju na nejlepší kousek v boxu tohoho měsíce.

Co vy na to? Zaujaly Vás produkty? Lákalo by Vás vyzkoušet takovejhle box plnej překvapivých chutí?

Add your comment

  1. Samý zajímavý produkty :) Obsah boxu se mi hodně líbí

    OdpovědětVymazat
  2. Mmmm....mňam. :-D Mandle zbožňuji, ale uzené jsem ještě neměla. Někde se po nich poohlédnu. A rozhodně musím ochutnat kakaové boby v čokoládě. :-D Krásný článek Domi! ♥

    OdpovědětVymazat
  3. It looks so original and yummy!

    http://anna-alina.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  4. Noo vypadá to zajímavě mě tedy nejvíc zaujala ta rýže, ale také až poté, co jsem si o ní přečetla. Tu bych chtěla vyzkoušet! :)

    Kačka
    http://katiebutterfly.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Ježiš to všechno vypadá naprosto úžasně!! Na ty mandle jsem hned dostala chuť!! <3 aaaa <3

    www.rinakrois.com

    OdpovědětVymazat
  6. Tak mě nejvíc zaujaly ty mandle, mňaaam! teď jsi mě udělala největší chutě :D

    OdpovědětVymazat
  7. Jako milovník chili bych určitě nepohrdla lupínky ze sladkých brambor. Docela by mě zajímala i chuť toho kečupu, protože já naopak řepu můžu :)

    http://moimelea.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Miluju jídlo a zkoušení něčeho nového, takže takový box bych vážně brala :))

    OdpovědětVymazat
  9. kakaové boby mě okouzlily <3 jinak celý šmakujto balíček je super, a oceňuju jak krasne je zabalený :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤