What are you looking for?
pondělí 16. listopadu 2015

D´S NEW #MOVEASSCHALLENGE

Nejčtenějším článkem na tomhle blogu je článek o mém těle, který jsem napsala letos v létě. Protože si všímám, že Vás stejně nejvíc zajímají články s osobnější tématikou a mě i víc baví je psát, rozhodla jsem se s Vámi sdílet to, pro co jsem se momentálně nadchla a čemu se chci začít věnovat.

A protože se nic neděje samo od sebe, tak Vám samozřejmě nebudu tajit ani svoje důvody k takovým volbám. Co jsem v Praze, tak neustále někde lítám, nachodím denně několik kilomentrů a snažím se prochodit Prahu a její zákoutí křížem krážem. Občas ale padám únavou ještě za světla (což je teď FAKT brzo!), bolej mě nohy, z nošení tašky zase záda, když náhodou dobíhám tramvaj tak nemůžu popadnout dech a že bych se cítila jako nějak silák taky nemůžu říct ani omylem. A taky jím denně spoustu sladkýho a prostě ho omezovat NEBUDU. No a další podstatnou věcí jsou samozřejmě lidi okolo mě. Většina mých nejbližších věnuje značnou část svých životů sportovním činnostem všeho druhu. Možná víte, že jsem zhruba do svých 16ti krasobruslila a dodnes je to můj nejmilovanější sport. Vedle bruslení jsem dělala ještě gymnastiku a balet, tudíž tohle momentální flákání mi už začalo lézt na mozek a chůze už mi prostě nestačí. Brácha tráví v posilovně celý dny, taťka běhá půlmaratony, mamka chodí na všechny možný i nemožný cvičení a i moje totálně nesportovní kamarádky (ahoj Klári!) začínají cvičit. A tak jsem se rozhodla se do toho opřít taky. Do začátku mám hned několik věcí, co mě postrkujou a ze kterých jsem nadšená. Zajímají Vás? Čtěte dál :)



  • Takže:
  • Vedu se tady jako blogerka, tudíž je asi jasný, že mám ráda oblečení. A jak líp nastartovat v takový holce ochotu ke cvičení než uplně perfektním pohodlným a barevným oblečením? Nijak samozřejmě, tohle je totiž geniální tah. Značku Kari Traa jsem si zamilovala na blogu u Terezky, která v něm vypadá dokonale a po každým jejím sportovním článku mám chuť jít snad i běhat nebo co.
  • Věcí, která mě totálně nakopla a nabudila k pravidelnýmu pohybu byl URBAN TRAINING právě od značky Kari Traa, kterého jsem se po krátkém hecování od holek zúčastnila s tím, že to přece nějak dám. No dala jsem, vidíte že žiju, ale měla jsem teda na kahánku. Jakýkoliv posilování mi dávalo maximálně zabrat, celá jsem se klepala a modlila se, ať už to nemusíme znova opakovat. Jediný, v čem jsem trochu vynikla byl sprint ve chvíli, kdy jsme byly všechny už uplně KO. Myslím si, že tahle schopnost, kterou jsem hodně využívala v těch dvou letech, kdy jsem se věnovala atletice (dlouhý běhy a tak), značně souvisí s psychikou. I když jsem totiž na úplným dně, vysílená a chci si lehnout na zem a nehýbat se, dokážu v sobě posbírat poslední zbytky sil a vyburcovat se k slušnýmu výkonu (třeba předběhnout všechny, co si celou dobu dávali v každým cviku na frak :D). A to jsem pak ze sebe měla tak dobrej pocit, že jsem si řekla, že tohle chci pořád a po každým cviku.
  • A do třetice všeho dobrýho jsou to ti lidi okolo, samozřejmě. Domča není samostatná jednotka, to všichni víte. Pes toho se mnou zas tolik nepocvičí, takže jsem ráda, že mám nejednoho parťáka, co mi přislíbil pomoc a já tak nebudu muset ve fitku jak trubka nenápadně okoukávat co dělají ostatní a pak to stejně dělat špatně. Ve dvou se dělá všechno líp, takže já se i do fitka těším a sama nechápu, že jsem tuhle větu teď napsala. Já. Domča, která si už asi 4 roky nestydatě válí zadek doma.

Tady třeba vidíte, jak neuvěřitelně jsem zkrácená - už jen tohle protažení pro mě bylo utrpení a musela jsem se sama sobě smát. Takže asi chápete, že tahle moje osobní challenge je docela na místě.

Tohle je jediná efektní póza, kterou jsem schopná udělat. Takový dozvuky krasobruslení. Ale fakt slabý dozvuky, protože Terka Marešová, který za tyhle fotky vděčím, se dusila smíchy, když jsem se do týhle pozice dostávala a pak se z ní hroutila na zem.

No a pokud jste na tom náhodou někdo jako já a sháníte aspoň nějakýho online parťáka, se kterým byste se vzájemně podporovali, tak se mi koukejte přihlásit a s hashtagem #moveasschallenge se do toho pojďme pustit. Žádná dietka, žádný denodenní moření ve fitku zničehonic. Hezky pomalu a v klidu, ať se nepřizabijem. Nějaký cvíčo aspoň jednou týdně, semtam nějaký posilování doma, hodně chození pěšky a třeba taky plavání, ke kterýmu mě můj táta lanaří celý roky a já se pořád nějak nechytám.

Tak co, jdete do toho někdo se mnou? 

A líbí se Vám můj sportovní barevnej outfitek? Určitě si umíte představit, jakou jsem v něm v centru Prahy (a hlavně v metru!!) budila pozornost, haha.


Add your comment

  1. Jdu do toho :-). Už cca 14 dní se snažím poctivě každý den alespoň půl hodinky cvičit (protože půlhodinka se najde vždycky) a musím říct, že jsem vůbec netušila, že je to tak super :-D. Je to sice boj, než se do toho dokopu, ale pak mám ze sebe vždycky hroznou radost :-D. A taky se nejen formuje tělo, ale cítím se daleko lépe, mám více energie, menší chuť na sladké a tak vůbec...:-D.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ten outfit ti sekne a vyzerá naozaj dobre ! :) Normálne by som povedala, že si športovkyňa voľaká :)
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna vcera jsem koukala na obleceni od tyhle znacky a ac chodim jen plavat, tak kvuli temhle hadrum snad zacnu i behat! Hodne dlouho se mi nic tak nelibilo. A tobe drzim palce, kdyz tomu clovek vazne propadne, tak uz to ma na cely zivot :)

    OdpovědětVymazat
  4. To barevný sportovní oblečení je opravdu peckový, já jsem momentálně nadšenec badmintonu, tak třeba mi to vydrží :D.
    www.pimpleworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Jdu do toho s tebou! Vyhlaš kde a kdy v Praze a jdeme :)

    OdpovědětVymazat
  6. To je super, určitě tě cvičení a vše co se toho týká bude bavit :)! Pro mě už to je součást života a běžného dne, nedělám to z donucení a vlastně mě to mooc baví. Našla jsem si cvičení a lekce, které mě baví nejvíc a snažím se cvičit alespoň 4x do týdne. Mimochodem, to oblečení je super :)!

    OdpovědětVymazat
  7. kámo, já co jsem v praze tak toho naopak nachodim oproti olomouci mnohem min, i kdyz jsem cele dny v tahu, takze moje fyzicka znacne klesa a proto se do toho rada zapojim taky! pekne jsi to popsala, tak drzim palce, at uz nevalis ten zadek doma :PP :D
    Style by Eliza

    OdpovědětVymazat
  8. Juchůů, vítej mezi cvičícími nadšenci! :D

    OdpovědětVymazat
  9. Domi, outfit je super, už jsem na něj koukala na insta :D já jsem úplný sběratel sportovního oblečení, mám asi milion legín a hlavně sukýnek a tílek na squash od Nike :D ale tyhle legíny jsou naprosto ulítlý a zároveň super :) jen ta taška by na mě byla už moc volnomyšlenkářská :D
    Co se pohybu týče, tak se ráda přidám, i když já už v tom tak nějak nonstop jsem, takže s mýma tréninkama 5x týdně to asi "pomalu" nepůjde. Každopádně #moveasschallenge si přidávám na seznam hashtagů, ráda budu přispívat a koukat se jak to jde ostatním :)
    P.S. - Stav se zase ve Starbucksu, máš u mě Chai Tea zdarma za super challenge :P
    Getmovin by Deni

    OdpovědětVymazat
  10. Tak už aspoň vím, jak tě ve Fitness Station poznám. Podle oblečení! Okukovat obličej je trochu neslušný:D...

    OdpovědětVymazat
  11. Super článek a moc hezké fotky, hlavně to oblečení je super, moc se mi líbí :) A do toho cvičení jdu s tebou !!! Taky jsem se dlouhou dobu válela, takže končím s válením a jdu se sebou něco konečně dělat :D

    OdpovědětVymazat
  12. Super článok,
    tiež práve začínam cvičit a venovať sa viac svojmu telu, je super vedieť že nie som sama, a ver tomu, že skrátená som ešte viac ako ty, a chcem to zmeniť :)
    Mohla by si aj pridať nejaké informácie/rady/skusenosti ako začať, aké cviky atď. a tvoje pocity ? Bola by to dobrá motivácia a inšpirácia lebo väčšinou články o cvičení píšu skusený sportovci a nie začiatočníci. Tvoj blog je síce zameraný fashion ale dobrý pocit zo svojho tela k fashion patrí. Vďaka a prajem veľááá úspechy
    PS: Outfit je krásny a veľmi ti to pristane :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤