What are you looking for?
úterý 1. prosince 2015

ONE DAY IN DRESDEN

V dnešním článku bych Vás s sebou ráda zpětně vzala do Drážďan, kam jsem se  v pátek poprvé podívala. Dlouho jsem tohle město měla na seznamu, ale z Olomouce i Hradce to bylo prostě daleko. V momentě stěhování do Prahy jsem si ale říkala, že to konečně brzo naplánuju. Plánování se trochu protáhlo a nakonec jsem to nechala až na tenhle vánoční čas, který (když nepočítám vlezlou zimu) je na takovej výlet docela ideální. Roztomilý město plný vánočních světýlek, stromečků a vůní všelijakých dobrot. Musím uznat, že před výletem mě vánoční nálada obcházela obloukem, což skončilo pohledem na ty nejnádhernější trhy, jaký jsem kdy viděla a už jsem se vznášela v oparu vánoční atmosféry a myslím, že už mě to ani nepustí.


Začnu ale hezky od začátku, přestože žádnou nápovědu na Váš výlet si z toho asi neodnesete. Měla jsem totiž to štěstí, že mě ráno přítel naložil do auta a dojeli jsme si pohodlně až na parkoviště v centru Drážďan. Pro mě to byl vlastně první výlet tohohle typu a užila jsem si ho se vším všudy - tím myslím třeba zpívání každýho druhýho songu v autě, nezavřením pusy celou cestu a zastávkou na benzince na něco dobrýho. Možná to zní divně a hloupě, ale já si teď prostě užívám uplně každou maličkost, byť sebeobyčejnější jako je zastávka na benzince. Je to pro mě totiž tak nějak nový. A jsem tak spokojená, jak snad nikdy. Spokojená, klidná a zamilovaná.

A protože ve mě dřímá srdce turisty, nehnali jsme se nejdřív po obchoďákách jako všichni ostatní, ale pěkně si obešli město. Zatímco já jsem tam byla poprvé, přítel Drážďany zná skoro jak svý boty, takže mě všude protáhl, všechno ukázal a o všem povyprávěl.

Pohodlí jsem měla při chystání outfitu na prvním místě, proto jsem volila svý oblíbený legíny, k nim nový EMU botky (teplo na nohy, konečně!!), dlouhej rolákovej svetr, parku, nejteplejší šálu a z vyžehlených vlasů se během prvních deseti minut v autě stal tenhle polodrdol (díky kterýmu jsem se cítila celej den jako Malá Čarodějnice!), protože mě štvalo, že mi padaj vlasy do očí. No a od tý doby tenhle super "účes" nosím skoro každej den, protože je to nejvíc pohodlný a docela i cool. Včera na koncertě mi nějakej náhodnej kluk řekl, že vypadám jako Dánka s tím účesem, rtěnkou a piercingem. Prej to byla pochvala, tak asi dobrý.

#lovelovelove

No ale ty obchody jsme si samozřejmě neodpustili. Já jsem byla po několika letech v Hollisteru a totálně jsem si zamilovala celej obchod. Sice se mi líbilo mnohem víc klučičích věcí, ale i na sebe jsem si něco vybrala. To ostatně uvidíte nakonci článku.

Kromě Hollisteru jsem taky nakoupila nějaký dárky, proběhli jsme i Primark (opravdu proběhli, protože tak rychle jsem v ho neprošla ještě nikdy!), kde jsme se zasekli jen u HOME sekce, ze který jsme toho odnesli poměrně hodně a já si teď to svoje "doma" fakt mega užívám a cítím se tady strašně dobře.

Tyhle trhy (netuším, jaký to byly a jak blíž Vám je popsat - říkala jsem, že to nebude žádnej návod na výlet :D), byly fakt hodně slabý a kromě zaražením se nad palmou u betlému, jsem z nich byla hodně zklamaná a říkala si, že tohle přece nemůžou být ty trhy, na který se každej žene z Prahy.

Nebyly, díky bohu. Aspoň jsme u nich ale našli krásnou restauraci na pozdní oběd, já jsem si dala výborný tortelliny se špenátem a přítel OBROVSKOU pizzu, která byla neuvěřitelně dobrá a teď (v 1 ráno, skvělý!) se mi na ni sbíhají sliny, achjo.

No a na ty krásný trhy jsme narazili o chvíli pozdějc a byli jsme z nich oba fakt unešený, protože tak kouzelný jsme ještě nikdy neviděli. Každej stánek nádherně nazdobenej, do detailu promyšlenej a navíc tam ani nebylo nijak narváno. Aspoň před setměním ne.
.
Nebyla bych to já, abych někde koutkem oka nezahléhla Starbucks a hned nás tam nevlekla. Takže jsme se tam pěkně ohřáli, kromě chaiteačka si dali ještě čokoladový zlaťáky, potěšili instagram novýma výletníma fotkama, počkali až se setmí a vyrazili jsme na ty samé trhy znovu.

Protože za tmy to má samozřejmě zase jiný kouzlo. 


Kromě jinýho kouzla je taky nečekaně větší zima, takže drdol šel dolů a čepice na hlavu. To je mimochodem ta, co mám(e) už ve třech barvách. Po setmělý procházce a prodírání se davem lidí, kteří se přišli na nasvícenej trh podívat taky, jsme usoudili, že už toho bylo na jeden den až až a zase jsme pěkne odfrčeli domů do Prahy. 

No a tady už začíná takový new-in koutek. Z Primark Home je polštář se slonem a moje vysněný světýlka.

Úlovek z Hollisteru. Tohle tričko jsem musela mít, byla to láska na první pohled, přestože v týhle barvě nemám vůbec nic a ani mi ke mě zas tolik nejde. Jenže ten nápis. TEN NÁPIS, žejo.

Jedna ze dvou oblečkových věcí z Primarku. Prodloužený pruhovaný tričko s jednoduchým a všeříkajícím nápisem.

Zase Primark a zase láska na první pohled. Harryho Pottera miluju nade vše, takže tohle tričko jsem si pořídila na spaní a už asi nikdy nebudu spát v ničem jiným.

Ráda bych Vám toho ukázala mnohem víc, ale většinou jsou to dárky pro moje holky, který tohle dost pravděpodobně čtou, takže je mi líto. Každopádně všichni určitě víte, že Primark je nejlepší na tyhle drobnosti, který nakonec člověka potěšej nejvíc. Třeba těmahle vánočníma lakama jsem potěšila sama sebe a svoje konečně-dlouhý-nehty!

No a poslední věcí je tohle nejskvělejší povlečení a obrovská peřina, pod kterou se spí naprosto dokonale a dokonce se v ní ztrácím. Už nikdy se nestane, že by mi v noci koukala část těla ven a já se probudila zimou.

Doufám, že Vás článek bavil a můžete mi povědět, jak Drážďany zapůsobily na Vás nebo jestli jste tam nikdy nebyli a třeba se chystáte.

Add your comment

  1. Úplně jsi mě naladila na Vánoce a za dva týdny se do Drážďan taky chystám :)
    www.veshionlife.com

    OdpovědětVymazat
  2. V Drážďanech jsem byla jen na chviličku, když se trhy zrovna začaly chystat, ale věřím, že teď to musí být fakt kouzelný! A tričko z Hollisteru je boží, stejně tak jako celý obchod <3

    OdpovědětVymazat
  3. Překrásné fotky! <3 A taky to tak mám, že se mi Hollisteru líbí jen pánské oblečení a dámské ne, připadá mi dost nepohodlné - raději mám třeba volná pánská trika, mikiny.. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tie vianočné trhy tam musia vyzerať super ! :) Tvoj priateľ má super vlasy :* :) Fakt sa mi páčia ... Ja som si vždy myslela, že Drážďany sú známe iba tým, že tam je PRIMARK :D Ale ako vidím sú tam aj krásne pamiatky :)
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně taky přišlo, že je o Drážďanech všude slyšet až od tý doby, co je tam Primark, ale doopravdy je tam toho k vidění mnohem víc :))

      Vymazat
  5. Určitě bych se tam chtěla podívat. Teď sice nebydlím v Praze, ale hned jak se ocitnu zpět (a doufejme, žě to bude brzy) se tam vyrazím podívat. Letos pránuji s mamkou trhy v Polsku, tak doufám, že mě také tak nadchnou :)
    Krásné fotky, je na tobě vidět, že jsi šťastná a to mě moc těší :)

    PS: Obě trika potřebuji ve svém životě! :D

    http://moimelea.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Kráásnej článek, bomba fotky :) Tvůj blog je moje srdcovka <3 Google v mým počítači, telefonu i tabletu reaguje na D první volbou s odkazem na tvůj blog :D Děkuji za příjemné chvilky, které trávím nad tvými články :))) An.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeeee, to je TAK strašně moc hezký, hrozně jsi mě potěšila, děkuju ti <3

      Vymazat
  7. Nádherný článek :) Musel to být úžasný den, hrozně vám to sluší :) a to tričko s HP mi zlepšilo náladu a to jsem se na něj jen koukla na fotce, haha! :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  8. Já tam byla asi dva týdny zpět. Jela jsem z Prahy autobusem - s cestouvkou - přes nějaký slevový portál. A jelikož jsem jela vyloženě na nákupy, tak jsem viděla vlastně spíš jen primark a nějaké obchudký okolo. Měli jsme sice asi sedm hodin, ale ono se to nezdá, to si skočí člověk tady na jídlo, tamhle na záchod a pak ještě na kafe a jsou tři hodiny pryč jako nic. Projdeš si celý primark a už Ti zbývá jen hodina. Takže příště do primarku jedině autem a na celý den!
    Jinak Ty jak si jela za tou atmosférou do Drážďan tak já jedu takhle do Prahy. Bydlím v malý vesnici nedaleko Náchoda (hádám, že to tu asi trochu budeš znát) a takže se vždycky těším na krásnou Prahu. A ještě více se těším na to, až za rok skončím střední a vypadnu tam. Celkem dost jsem se rozvášnila, spíš bych tenhle text měla zkopírovat a než ho psát Tobě tady, tak bych to měla publikovat jako článek. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, uplně ti rozumím, ten výletovej čas strašně letí! A přes Náchod jezdíme s rodičema na chalupu, takže to tam trochu znám, dobrej tip :)) v Praze jsou teď ty trhy taky všude krásný, plánuju je všechny poctivě obejít a ochutnat na každým minimálně jeden trdelník :D
      A jen mi pěkně piš takhle dlouhý komentáře, zlepšujou mi náladu <3

      Vymazat
  9. <3 <3 ze všech fotek vyzařuje taková spokojenost a štěstí...ale ta vaše fotka u řeky, ta tomu nasadila korunu, jste super :) :*
    No a Drážďany jsi mi připomněla, na ty trhy se jednou musím ještě vrátit :)

    OdpovědětVymazat
  10. Vím, že to sem moc nepatří, ale musím to napsat :D. Ten tvůj kluk je jak vystřižený z módního časopisu! Hrozně se mi líbí :-). A strašně vám to spolu sluší ^^.

    OdpovědětVymazat
  11. Za normalnich okolnosti bych komentovala ty trhy a vanocni atmosferu a tak, ale sakra TA PIZZA! Ta mi vzala veskera slova :D

    OdpovědětVymazat
  12. Veľmi ti držím palce s priateľom, nech ste spolu šťastný a nech je na teba hlavne presne taký, aký má muž na ženu byť. Výletík vyzerá skvele, jedlom si mi opäť urobila chúťky :)

    Bari Bircak

    OdpovědětVymazat
  13. Máme s mamkou takovou tradici, že každý rok vyrazíme na 1 den někam na vánoční trhy - a loni jsme byly právě v Drážďanech. Bylo to super, Drážďany jsou krásné a já se už moc těším na příští středu, kdy jedeme na vánoční trhy zas...jen nevím kam :-D.

    OdpovědětVymazat
  14. Mně ten drdol přijde jak na uklízečce :-( Tomuhle stylu asi nikdy fandit nebudu.

    Jinak moc hezké fotky, příjemná atmosféra.

    OdpovědětVymazat
  15. URGENTNÍ! Domi stáli jste na hranicích a kdyžtak jak dlouho?
    Děkuju moc za odpověď! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tam svezeny do jednoho pruhu a kontrolujou doklady. Ale je to rychlovka, nestali jsme snad ani 5 minut ;)

      Vymazat
    2. děkuju moc za rychlou odpověď! :))

      Vymazat
  16. Dráždany jsou super, ráda se tam vracím a nejenom kvuli nakupum, ikdyz primark home je pecka :)) Krásné fotky!!

    OdpovědětVymazat
  17. vy jste boží !!! <3 a ten účes je super:) bohužel letos Drážďany časově nestíhám, ale ta atmosféra na mě dýchá alespoň z fotek ;)

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj, název té restaurace si asi nepamatuješ, že? :D Chystáme se do Drážďan příští týden a tip, kde se najíst, by se nám celkem hodil :)

    OdpovědětVymazat
  19. My jsme před nedávnem také navštívili Drážďany a s parkováním nám dost pomohlo info na https://jacestovatel.cz/media/parkovani-v-drazdanech Parkování v centru je totiž omezeno zónamy, a tak bych patrně bez informací, které jsem si zjistil předem, měl s najitím parkovacího místa značné problémy.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤