What are you looking for?
sobota 12. prosince 2015

ONE DAY IN OLOMOUC

Tak tady máme třetí článek z neplánované série One day in ...  .Po Amsterdamu a Drážďanech jsem zatoužila po vánočním výletu do mojí milovaný Olomouce a přemlouvání přítele netrvalo vůbec dlouho. A tak Vás dneska můžu vzít na jednodenní procházku tímhle moravským studentským městem, kde jsem strávila báječný tři roky, na který budu vždycky vzpomínat a který ze mě udělaly z velký části toho člověka, kterým jsem dnes. A tak jsem samozřejmě chtěla příteli ukázat všechny svý oblíbený místa a prochodit to tam s ním křížem krážem. Protože to já prostě dělám. A protože v létě a na Vánoce je Olomouc nejkrásnější.


Ovesnou placku ke snídani jsem tentokrát dělala já a bála jsem se, že z toho bude spíš trhanec. Znám se dost dobře, proto jsem byla v šoku, že ta první se mi povedla perfektně a absolutně mě nepřekvapilo, že druhá se připálila a potrhala. Ale bylo to dobrý, to zas jo. A zasytilo nás to. Ale dobrotám v Regiojetu jsme stejně neodolali, to zas ne. 

První zastávka byl Dóm, u kterýho jsem byla všeho všudy asi dvakrát a nikdy si ho pořádně neprohlídla. Tak aspoň teď jako turista.

Malá čarodějka zas a znova. Protože je to nejpohodlnější.

Outfit jsem volila pohodlnej na dlouhou cestu vlakem (to jsem ani nevěděla, jak dlouho v něm nakonec strávím, počkejte si na závěr článku!) a zároveň teplej na celodenní procházení. Focením outfitu jako takovýho jsem nechtěla zdržovat, takže jen takhle pár random fotek z parku. Starý boyfriendy z HMka znáte, bílej kabát ze Zootu taky, mikina a taška byla už v minulýho postu, šála je nová ze Stradivaria/use (?) a moje nejoblíbenější, nejteplejší a nejpohodlnější zimní boty EMU z Differentu

Vybrat místo na oběd byl náročnej úkol do tý doby, než jsem narazila na obsáhlý polední menu v Michalském výpadu, kde měli zrovna tatarák, mně se rozzářily oči a bylo jasný, že se najíme právě tam. A bylo to excelentní!

Po projití města za světla jsme zalezli do Jazz Freshe na jejich dobrý kafe (já teda na chai, žejo) a neodolala jsem ani makronce. A hlavně jsem si užila ten maličkej útulnej prostor a hrající covery. To mě teď nějak bere. A docela mě rozněžnilo to, že se mi telefon automaticky připojoval na wifinu. #feelslikehome žejo.

A pak už se setmělo a začala to být konečně ta pravá vánoční atmosféra! A to znamenalo obejít celý centrum znova, omrknout stánky, postát si u kluziště a vzpomínat na krasobruslící časy a zmrzlí se k sobě tulit.

Vlezla jsem i do zvoničky a zvonila si pro štěstí. Dvakrát. Se stejným přáním. Protože víc jich fakt nemám. A ten pocit je nejlepší na světě.

Celej prochozenej den jsme zakončili ve Wabi, kam jsem tři roky pravidelně chodila na sushi a nikdy jsem si na něj nemohla stěžovat. Navíc jsem zapomněla na svůj oblíbenej rýžovej čaj, takže jsem po nahlédnutí do lístku byla ještě nadšenější.

S plnejma břichama jsme se pomalu odebrali na nádraží a žlutým vlakem se nechali vézt do Prahy, přičemž část cesty jsme pospávali a část se učili. A tenhle debilní vlak se nakonec stal důvodem, proč se celej dojem z výletu tak trochu pokazil. A já se o to s Váma podělím, protože jsem z toho vytočená ještě teď, žejo. Asi 20 minut před Prahou (kam jsme měli přijet v nějakých 22:00) jsme se zastavili a půl hodiny jsme stáli bez jediný informace. Následně nás stevard informoval, že jsme se zasekli v beznapěťovém úseku trati a musíme půl hodiny počkat na náhradní lokomotivu, co nás z tama vytáhne a popoveze dál. No, vypadalo to na hodinu zpoždění z čehož jsme byli dost otrávení, těšili jsme se do teplý postele. Po uplynuté půlhodině zahlásil strojvedoucí tu stejnou informaci s tím, že do 10ti minut se rozjedeme. A PAK HODINU A PŮL NIC. Nikdo nepřišel, nikdo nic nezahlásil, nikdo nic neřekl. A tak jsme stáli v setmělým vlaku, bez elektřiny, nejen bez teplých nápojů, ale dokonce i bez vody, bez funkčních záchodů a hlavně bez JEDINÝ INFORMACE. Po TŘECH HODINÁCH jsme se konečně rozjeli, stevard prošel kupéčkem jakoby nic, jestli třeba nechceme něco odnést, schytal to od cestujícího, co byl o hodně víc nervní než my a nás dodělalo to, že po příjezdu do Prahy se nejen že neohlásila stanice, ale samozřejmě nezazněla ani žádná omluva od strojvedoucího či stevardů, což bych považovala za naprostou samozřejmost, když se normálně omlouvají i za desetiminutové zpoždění. Bohužel si všichni zbaběle zalezli a nebyli schopni ani té prosté omluvy. Tak jsme si nasraní počkali na noční bus a v posteli byli místo půl jedenáctý ve 2 ráno.

Takže kromě znechucení z přístupu mýho do-tý-doby-oblíbenýho žlutýho dopravce to byl fakt boží den, trochu nostalgickej a zároveň uplně jinej než jakejkoliv den, co jsem v Olomouci zažila. Protože prostě...láska.

Add your comment

  1. Moc hezký článek a fotky :) S těma vlakama je to prostě klasika no... neznám nikoho, kdo by s nima už někdy neměl nějaký takový problém :X :D
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  2. Tyhle denní reporty plné fotek miluju! ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Letos jsem se chtela jet podivat na vanocni trhy take do Olomouce, ale bohuzel nam to prekazily jine povinnosti. Tedka kdyz ctu ten clanek, tak jsem jeste vic nastvana, ze to nevyslo :D. Tak snad za rok :)

    OdpovědětVymazat
  4. ... až mám slzičky dojetí <3 Olomouc je nádherná :) Zasněžený ulice, vánoční výzdoba a světýlka všude kolem plus druhá polovička vedle mě? Reklama na štěstí, nic víc nepotřebuju :) jak říkáš, prostě láska <3 Moc Vám to přeju, hrozně Vám to sluší a je vidět jak moc jsi šťastná :)) Krásné Vánoce Domi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi strašně hodná, moc děkuju a tobě taky krásný Vánoce :))

      Vymazat
  5. ach <3... tak teď mi ale tuplem chybíš :D :(

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to je bez komentáře, čekala bych minimálně nějaké informace a taky omluvu..mně přijde, že poslední dobou všichni na tyhle slušnosti zvysoka kašlou, zrovna včera jsem se rozčílila v bance, kde mi jejich technickou chybou znepřístupnili na celý víkend peníze na kartě..a omluva? žádná, jen že mám být trpělivá..:D No taky jsem to ze sebe potřebovala dostat :D..a outfit je super cute!!:)

    OdpovědětVymazat
  7. Ten konec se teda nevydařil, ale jinak to musel být nádherný den :))

    OdpovědětVymazat
  8. Tak neskutočne prekrásne fotky!! wau máš vážne super blog

    SASHA´S LIFE

    OdpovědětVymazat
  9. Že mě to v čr vůbec nepřekvapuje...vylítla bych z kůže bejt váma!! Tady když jedu metrem a zničehonic se nečekaně zastaví někde mimo stanici, byť třeba jen na 2 minuty, okamžitě hlásej důvod a třikrát po sobě se omlouvaj cestujícím, tohle se mi prostě hrozně líbí :)).. No a článek jsem zase zhltla jedna báseň, baví mě tyhle tvoje reporty a to moc :))) Ale už si dej pauzu s tím jídlem a kafíčkováním, mám potom neustále chuťě, když to vidím! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jooo, v Anglii jsou všichni pořád jak med, to mi chybí strašně, už tam zas musim <3 a děkuju moc, jsem strašně ráda, že se takhle navzájem čtem a bavíme!

      Vymazat
  10. Jéé, to je tak krásný článek :) Já jsem v Olomouci byla docela často, ale taky jsem si ho nikdy pořádně neprošla, takže jsi mě na to docela naladila! :) A to s tím vlakem je dost strašný, ještěže jste to nějak zvládli ;)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  11. Olomouc je skvělá :) a tobě to moc sluší, vypadáš strašně spokojeně :*
    gray ootd

    OdpovědětVymazat
  12. krasny clanek a fotky :) mne zase vcera nastval nemecky aotubosovy dopravce, kde mi bylo receno, ze je uplne jedno ze jsem si zarezervovala misto nahore v autobuse u okna, ze ta rezervace pres net se nebere v potaz nebo co a posadili me na posledni volny misto prakticky vedle ridicu, kteri tam na sebe 3,5hod hulakali a meli debilni kecy.. fakt jsem byla nastvana a zadna omluva nebo vysvetleni taky nebylo ..

    ClaudiasNewLife

    OdpovědětVymazat
  13. tak to hodně naštve. jinak by vám měli vrátit nějakou částku z jízdenek. Nám nešla při cestě do Budapeště klimatizace a omluvili se a vrátili nám 30% ceny z jízdenky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vrátili nám naštěstí automaticky plnou cenu jízdnýho, ale ten zkaženej večer to nezachrání, žejo :D

      Vymazat
  14. Do Olomouce jsem se poprvé ve svým dospělým životě podívala v září (samozřejmě jsem tam už byla někdy jako dítě, ale to jsem si moc nepamatovala, kromě obligátního orloje :-D) a je to opravdu nádherné město! Dýchá tam taková zvláštní atmosféra...Takže doufám, že to nebyla v dohledné době poslední návštěva :)

    OdpovědětVymazat
  15. Strašne sa mi páči, že ste iní :D V dobrom zmysle :D Proste vynikáte obidvaja a to na vás milujem !!!
    Aďulik Sun

    OdpovědětVymazat
  16. Tak díky tvým fotkám si píšu Olomouc na svůj "to-go-list"! :) vypadá to tam nádherně. A taky vypadá nádherně ta vaše snídaně (kterou jsem tu už viděla několikrát a vždy mám na ní hroznou chuť :D). Nenapsala by si prosím recept na tu placku? :) (Jestli už jsi ho někde psala, tak se omlouvám:).

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤