What are you looking for?
úterý 8. prosince 2015

SPECIAL TIP: DOLLER


Když jsem se ocitla na pracovní schůzce s dvěma sympatickýma klukama, zas a znovu jsem si uvědomila, jak jsem vděčná za všechny tyhle blogový možnosti a projekty, který mě strašně bavěj a o kterých bych se bývala jinak asi ani nedozvěděla. I když jsem si celkej jistá, že zrovna o tomhle konkrétním projektu bych se nakonec dozvěděla tak jako tak, protože to teď lítá všude po facebooku, Refresheru a dalších webových portálech. Tak to totiž s dobrými projekty bývá. Tihle dva kluci totiž přišli s motivačním diářem Dollerem. Původní pointa tohoto článku měla spočívat v tom, abych Vám o tomhle diáři (co ale vlastně není zdaleka jenom diář jako takovej) dala vědět a vy jste tak mohli kluky podpořit TADY na startovači, aby se vůbec Doller mohl začít vyrábět a putovat ke každýmu, kdo po něm zatouží. Pokud jste si odkaz rozklikli, tak jste si museli všimnout, že projekt už má splněno 178% (za 15 dní!!!), takže realizace je už dávno jistá a já Vám teda na následujících fotkách ukážu, o co se vlastně jedná, abyste se mohli rozhodnout, jestli ho potřebujete stejně nutně jako já.

Myslím, že na pořízení diáře, který Vám má pomoct v plnění vašich snů, v organizaci úkolů a cílů, ve vedení účetnictví a dalších nutností, na který mámě většinou x různých sešitků, které během prvního měsíce poztrácíme, není lepší doba než přesně tahle. Předpokládám, že většinou z Vás teď hýbá stres ze školních povinností, vysokoškoláci se musí klasicky probrat z celosemestrovýho flákání a najednou začít strašně rychle dělat strašně moc věcí, aby všechny ty zápočty dali, do toho odpřednášeli skupinový projekty, na který bylo samozřejmě doteď pořád dost času, nakoupit vánoční dárky a ještě se u toho dokázat nezhádat s každým, kdo se jim postaví do cesty a naruší tak přesně danej denní harmonogram. Podoba s mým vlastní  životem je samozřejmě zcela náhodná.

Doller si ale můžete pořídit uplně kdykoliv. Nemá totiž pevně daný začátek v lednu ani v září, jak to běžně u diářů bývá. Začít žít organizovanější život můžete totiž kdykoliv. Plnit sny si můžete začít kdykoliv. Prostě jen na začátku každého nového měsíce zakroužkujete číslo toho měsíce, který zrovna je. 

Na začátku každého měsíce pak máte čtverečkový rozpis celého měsíce, kde si můžete zaznamenat hlavní věci a mít tak pořád přehled.

No a pak následuje každý týden zvlášť. Kromě hodinovýho rozpisu tam máte i kolonku na denní cíle, na to, co musíte udělat během celého týdne, kolonku na útratu, na to komu se ozvat a taky na vaše aktuální nápady a poznámky. Všechno na jednom místě, snadno dohledatelný a přehledný. Hádám, že i nepsycholog ví, že když si naše cíle sepíšeme, poznamenáme, případně i zakreslíme, jsme na nejlepší cestě k jejich splnění. Tenhle začátek je totiž jako hnací motor a když už to vidíte černý na bílým, prostě se do toho pustíte mnohem snadněji a s větší vervou.

Na konci každého měsíce potom najdete shrnutí splněných a nesplněných cílů, pozitiv daného měsíce a rovnou si můžete i poznamenat, co musíte změnit do toho následujícího. Nikdo Vám samozřejmě nebude tvrdit, že Doller za Vás splní Vaše povinnosti a že jakmile si ho pořídíte, je jasný, že si splníte všechny Vaše sny, nicméně chápem se, že jo? Prostě je to začátek. Mít to všechno po kupě, vidět to před sebou, sledovat progres a každej měsíc se poplácat po zádech při sepisování těch splněných věcí.

A co lepšího by mohlo být nakonci, než mapa světa, na kterou si budete dělat puntíky z míst, který jste už navštívili?

Vypadá to super, že jo? Já jsem byla mega nadšená, když mi kluci svůj projekt odpřednášeli. Bála jsem se ale ceny, protože to všechno zní strašně dobře a promyšleně, obal je kvalitní, aby se nelámal a papír ekologicky šetrný. Když si vezmu, kolik stojí normální obyčejný diář, radši jsem tady tu cenu ani nechtěla vědět. A víte, jaký bylo moje překvapení, když mi kluci řekli, že stojí 399,-? No velký, jasně že. V tu chvíli jsem si říkala, že tohle jim prostě musí vyjít. A taky že vyšlo. Po týdnu a kousek na startovači bylo vybráno 175 000,- od prvních zájemců kteří si přáli mít Doller doma. Teď už je hodnota skoro dvojnásobná a to jsme teprve v půlce měsíce. 

Já budu mít svůj Doller u sebe do prosince a co vy?

Add your comment

  1. Já už na něj narazila na nějakých webovkách a zaujal mě :) dá se vůbec třeba u nich objednat nebo to půjde hromadně do výroby později? :) Jsem zvyklá na diáře od paperblanks, ale zklamaly mě letošní designy, který jsou uplně STEJNÝ jako ty loňský!!
    Getmovin by Deni

    OdpovědětVymazat
  2. To je skvělý, myslím, že ho nutně potřebuju!! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ten vypadá sakra dobře! Akorát nevím, možná bych byla zmatená - jsem zvyklá na ty klasické diáře, které někdy začínají, najdeš tam různé svátky a podobně. Ale jsem zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ouu, tak ten vypadá dost skvěle. Díky za tip ;))

    Style Solution

    OdpovědětVymazat
  5. Juuu <3 Právě hledám nějaký pěkný diář na další rok a tohel je teda pecka, něco úplně jiného a v podstatě obsahuje vše, co potřebuji!

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to super! Zrovna se rozhoduju, jaký diář si pořídím, takže moc díky Domi za tipy :))

    OdpovědětVymazat
  7. Tak ten diář se mi hodně líbí!! Brala bych ho hned.:)

    OdpovědětVymazat
  8. vypadá to úžasně :)
    pro mne bohužel pro pracovní věci nepoužitelné - nejsem totiž schopná fungovat s diářem, který nemá pevně daná data, ale pro osobní motivaci paráda :)
    faux fur coat & vánoční soutěž s Elega o kabelku

    OdpovědětVymazat
  9. Ten je skvělej! Já už teda mám ohledně diáře na rok 2016 jasno! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Vypadá moc pěkně Domi! Já si teď pořídila diář od Presco a jsem moc spokojená. Po dlouhé době jsem přesedlala z Moleskine na něco jiného a je to prima změna (i když moleskinů se asi nevzdám nikdy:))

    www.rinakrois.com

    OdpovědětVymazat
  11. Tak tohle je úplná paráda!!! Možná by mi víc vyhovovalo mít tam vypsané dny i měsíce, ale to je asi jen o zvyku :) moc děkuji za tip!

    OdpovědětVymazat
  12. Me mrzi, ze je az podezrele podobny passion planneru..

    OdpovědětVymazat
  13. Domčo, ten diář vypadá super!:)

    www.stylishcoffee.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Už nějakou dobu objednán, po 4 letech opouštím malý černý Moleskine, ale věřím, že bude stát za to :)

    OdpovědětVymazat
  15. Nádhera! Díky moc za inspiraci, ty okýnka s obrázky jsou úžasné, objednáno! :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ten diář je sakra hodně dobrej! Fakt že jo! Čirou náhodou jsem narazila na prezentační video a první, co mě napadlo... good work.
    Kdybych neměla objednanej svůj s jednorožcema! :D Tak do něj jdu. Božstvo jednoznačně <3

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤