What are you looking for?
pátek 15. ledna 2016

EXAM PAUSE

Tak co, jak přežíváte jedno ze dvou nejhorších studentských období roku? Zkouškujete pilně? Hroutíte se nebo si zachováváte zdravej rozum a dáváte si pauzičky? Ve mně se to pěkně mele, občas jsem na prášky a někdy se zase jen tak při cestě městem usmívám na všechny strany. No a právě o těch pauzách, který jsou nejen zdravý, ale samozřejmě i naprosto nutný, bude tenhle článek!


Vzbudit se každej den s vědomím, že se zase musím většinu dne učit, je snad horší než jakýkoliv jiný vstávání. Ještě když je to za tmy a je to zrovna to ráno před zkouškou. Zlo. Největší! A jak ho teda vylepšit? Přece snídaní, jasná věc! Ať už jsou to banánový lívance, ovesná čoko-kaše s granátovým jablkem (který se mi včera extrémně nepovedlo vyloupat :D) nebo ovesná placka se sojovým jogurtem, banánem a skořicí. Už teď se těším na další ráno, jak jsem to hezky sepsala!!

Dobrovolně přiznávám, že ty pauzy na jídlo jsou vedle těch tulících ty nejoblíbenější. Tady třeba zas největší závislosti z Yam Yamu - jarní závitky bez masa a malinovka, TA MALINOVKA, kterou jednoznačně musíte všichni vyzkoušet!

A jedna nejídelní varianta odreagovačky! S Elitkama jsme si včera vyrazily do Lucerny do kina, kde zrovna probíhá festival skandinávských filmů, na který nás pozvalo O2. Na krásný pozvánce jsme se dozvěděly, že nás čeká film Mrzout a že si máme vzít doprovod. A tak jsme se s přítelem sebrali, oba jsme zrovna měli pěkne mrzoutskej den a vyrazili za ostatníma na Mrzouta. Trochu jsem se bála, že nás to hodí ještě do větší depky, ale naštěstí se tak nestalo. Dokonce jsem se dost zasmála a bylo to příjemný odreagování a zamyšlení na trochu neobvyklý téma. Nikdy předtím jsem asi žádnej skandinávskej film neviděla, takže první, co mě dostalo, byla ta finština a druhá to, jak to bylo prostě uplně něco jinýho, než klasický filmy, na který koukám. Přesně to hodnocení "uplně něco jinýho" jsme si řekli s přítelem vzájemně najednou, když film skončil :D. Pokud Vás zajímá, co máme tím jinýho na mysli a chcete to taky omrknout a nechce se Vám třeba přímo do kina, navštivte O2 videotéku, kde se dají všechny filmy, vysílané v rámci tohoto festivalu, shlédnout za naprostý zlomek ceny lístku do kina. Takže třeba zachumlaní v posteli a fakt za hubičku. Dobrý, ne? Pro filmový milovníky je to podle mě naprosto super tip! Mně se to líbilo tak moc, že už jsem si v seznamu filmů zakroužkovala nějaký další a hned po zkoušce na ně vrhnu. 

Po kině jsme ještě poseděli v kavárně, pověděli si novinky a pozjišťovali, co se kdo z nás dál plánuje a s holkama jsme se nezapomněly odfotit <3

S Kubou jsme si pak ještě udělali procházku přes centrum, protože mi tyhle naše pochůzky s kafem hrozně chyběj a já jsem si zase vybavila to, jak jsem rok zpátky při výletech do Prahy vždycky koukala na Náměstí Republiky na nebe, obhlížela ty krásný budovy a přemýšlela nad tím, jestli bych v tomhle velkoměstě někdy mohla být šťastná a jestli mě to sem někdy zavane. Vysnívala jsem si, že jo a když tam jdu teď a za ruku držím toho svýho blonďáčka, musím se usmívat pod fousy, protože je to ještě daleko lepší, než jsem si představovala.

Nový nejnejnejmilejší tričko od lásky, protože #teamadidas ! 

A na závěr zas jídlo! Tentokrát známej Paul, kde jsem si dala takhle mega nezdravou snídani a neměla jsem z toho ani trošku špatný svědomí. A tak to má bejt, ne?

A ještě happy face s mým oblíbeným miminkem aneb když je Vaše tehdejší nejdivočejší kamarádka nejlepší maminou, ňuňuňu.

Co vy a vaše učící pauzy? Jak je trávíte? Jídlo, tulení, procházky a filmy jako u mě? Nebo máte ještě jinej tip? 

Add your comment

  1. Holky, vy jste takový kočky!:)

    www.stylishcoffee.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo, jídlo a kafíčka plus každý den si vyhradím minimálně půl hodinky na cvičení :) Krásné fotky a skvělý nápad na článek, je důležité hledat i na těch nejtěžších dnech něco pozitivního :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc se nemůžu koukat na ty fotky jídla, protože jsem právě došla z posilky a dělá to hrozný chutě :D :) Poslední fotka je moc roztomilá! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Väčšinu času počas učenia, ktoré ma už tak strašne nebaví a lezie mi na nervy tiež jem, dlho, predlho, len aby som sa k tomu učeniu nemusela vracať :D a keď už je to fakt zúfalstvo tak pozerám nové časti Pretty Little Liars :D prajem Ti veľa šťastia pri skúškach Domi! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K tomu už jsem taky došla no :D akorát mám pak pocit, že jsem si u toho neodpočla, ale že jsem akorát rozčilená, co to tam zas splácali dohromady ti tvůrci:D

      Vymazat
  5. Domčo, ty dál studuješ? Já měla za to, že už máš VŠ vystudovanou! Hlavně se nenervuj, to dáš, jsi chytrá holka :)

    OdpovědětVymazat
  6. Neumím si představit, jak se někdo dokáže učit třeba několik hodin v kuse, to je naprosto nemožný a pauzy jsou úplně nutný. I když....pokud někdo tvrdí že se fakt učí celý dny, celou noc, beztak kecá a místo toho se lituje na facebooku! :D

    Jídlo je úplně nezbytný - zaprvé radost, takže rozptýlení, za druhé doplnění energie. A když zrovna ne jídlo, tak alespoň kafe!:)
    A k jídlu si i mezi učením vždycky pustím alespoň nějaký video na youtube, a třeba po 20 minutách můžu zase pokračovat s výpiskama.
    Ale úplně nejdůležitější rozptýlení je pro mě cvičení - na tréninku si ani náhodou nevzpomenu, kolik mě toho čeká doma a co všechno umím - přes tu bolest není šance myslet na nic jinýho, takže ideální na vyčištění hlavy - obzvlášť před státnicema mě to zachránilo, jinak už bych asi někde visela oběšená:D

    OdpovědětVymazat
  7. Tak hodně štěstí se vším, to zvládneš a pauzy jsou důležitý! Bez těch by to nešlo :) a bez kafe!
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  8. Svojí učící pauzu na nechutnej druhej pokus z lingvistiky trávím už asi hodinu a půl na tvým blogu, a připadá mi to jako mnohem líp strávenej čas! Narazila jsem na něj nedávno, až je mi to skoro líto. Nestává se mi u moc lidí, že bych se začetla a musela číst pořád dál a dál, ale ty píšeš tak neuvěřitelně čtivě a upřímně, že se to ani jinak nedá! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤