What are you looking for?
sobota 2. ledna 2016

LAST FEW DAYS IN 2015

Čauky v novým roce, milé děti! Já bych Vás dnes chtěla vzít s sebou do posledních pár dnů roku minulýho, prostě Vám tak nějak ukázat, jak jsem si užila závěr roku v mojí milovaný Praze s milovaným mužem po boku. Znamenalo to klasicky hodně jídla a kromě toho taky léčení nemoci a následnou potřebu pohybu. A kdopak ví, jakou sportovní aktivitu jsme zvolili tentokrát?



Do Hradce nás tahám jak jen to jde, potřebuju tam kvůli svým pejskům a kočičí kavárně, ve který musím ochutnat všechno nový s čím tam přijdou. A to je každou chvílí něco, takže...

Pro předštědrovečerní večeři jsme zvolili restauraci Etnosvět, kde dělají výborný vegetariánský jídla a hezčí interiér jsem snad neviděla. Navíc je tam plno cizinců, takže já jsem se tam cítila jako dovče. Jako předkrm (hore na fotce) jsem si dala tempurovanou zeleninu a tofu a přítel jarní závitky. Jako hlavní chod (dole) jsem já zvolila bryndzové knedlíčky a přítel těstoviny s rajčatama a parmezánem. Bylo to fakt MEGA dobrý!

Zakončili jsme to nevyfoceným dezertem a drinkama - okurkovej gin tonic pro pána a aperol pro dámu. Celej večer jsme si strašně užili a seděli jsme tam snad 3 hodiny :D Restauraci můžem rozhodně doporučit, určitě tam znova zavítáme, akorát je docela drahá no, i když mě poslední době přijde v Praze drahý UPLNĚ VŠECHNO. Já jsem do ní teda dostala poukázku k Vánocům od Elite Bloggers (děkuju nejvíc moc), takže jsem ani nemusela přemýšlet nad tím, jestli to moje peněženka unese a mohla jsem si to naplno vychutnat. Jupííí!

Hned další den jsme se vydali na sváteční brunch do Bistra Proti Proudu, který jsem měla ráda už předtím, ale touhle návštěvou si mě získalo definitivně. Začali jsme super cibulačkou (protože nezvládáme vstávat v době snídaně!), pokračovali jsme sendvičem a nechyběl ani dezert, co jste mohli vidět na instagramu.

Až tam někdy zavítáte, rozhodně si přečtěte konec jídelního lístku, kde je napsán příběh o tom, jak Bistro vznikalo. Mě tím přirostlo k srdci právě ještě mnohem víc a navíc je to fakt perfektně napsaný!

Pokračovali jsme procházkou, během který jsme usoudili, že jsme oba moc nastydlí na to, abychom pokračovali v našem naplánovaném programu a tak jsme nejdřív zapadli do lékárny a následně na zbytek dne zpátky do postele.

A než jsme si odpočinuli, přišel k nám domů Ježíšek! Donesl strašně krásný a promyšlený dárky a něco dokonce nakupoval u stejných značek <3 a sehnal navíc uplně boží papír v Zootu - měkkoušskej.

Protože jsme ZASE byli líní cokoliv vařit, využili jsme poprvé službu Foodbox, přes který jsme si nechali dovézt naše nejoblíbenější Classy Yammy Yammy z neasi Yam Yamu. Dokonce nás oba napadlo ubrat si z přísad chilli a poprvé jsme tam u jídla neslzeli a nekašlali!

Pak jsem si odjela na ty pravý domácí Vánoce, užila si je s těmahle chlupáčema a nakonec to celý bylo víc vánoční a hezký než jsem čekala! I tak to ale strašně rychle uteklo a nezbývá, než se zase těšit na ten další vánoční čas. Bude to už letos přece :)))

Po všech možných rodinných návštěvách jsem se odebrala zase zpátky do Prahy, konečně zas usínala a vstávala vedle mýho drahýho a snídala jsem tu naši oblíbenou ovesnou placku, kterou si vylepšujem pokaždý něčím jiným!


Zvládli jsme dokonce i nafocení dalšího outfitu, kterej se tady brzo objeví. Jako místo jsem vybrala nádraží, protože fotky z tama miluju a vždycky to dopadá tak, že při nastavování foťáku udělám sto fotek příteli <3
No a taky jsme se konečně oba uzdravili a mohli vyrazit na bruslení! Hohohoooo! Těšila jsem se na to snad měsíc a asi jsme si nemohli vybrat víc narvanej datum a čas, protože občas se nedalo na ledě ani hnout :D naštěstí jsme šikovní a umíme to, takže jsme z toho měli pohyblivej lidskej slalom a užili jsme si to i tak. Moje krasobruslařský léta mi občas strašně chyběj, takže si je aspoň touhle cestou připomínám a nejradši bych z toho udělala tradici - cooo, zlato?!


No a Silvestra jsme strávili naprosto v poklidu, část dne se učili, byli se projít a půlnoc oslavili pěkně doma se spoustou dobrot, vtipným filmem a prskavkama na zahradě. Nový rok potom hezky půl dne v posteli a večer jsme si šli pocuchat nervy na ohňostroj, kde byli asi tak UPLNĚ VŠICHNI :D tak jsem si celou dobu opakovala, že přece miluju lidi a nejsem žádnej asociál a zaměřila pozornost na ty hezký bouchající světýlka. Nakonec to teda bylo prima, stejně jako následná dlouhatánská procházka a další společný usínání. Milujuuuuu!

Add your comment

  1. Krásné fotky Domčo! ♥ Chtěla bych se jen zeptat, jestli náhodou nemáš v plánu dát na blog recept na ty vaše ovesný placky, protože vypadají víc než skvěle! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný fotky a taky by mě zajímal recept na tu placku - vypadá mňamózně :-))
    http://verrygusto.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné fotky, vidím, že sis poslední dny fakt užila! Všechno to jídlo vypadá úžasné a nádraží taky miluju, prostě se mi hrozně líbí a vždycky, když jedu do Prahy, tak se těším, jak vystoupím a kouknu nahoru :) Na fotky se těším! :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  4. I za mne palec nahoru za fotky. A na té s pejsky ti to moc sluší.

    OdpovědětVymazat
  5. krásný článek a moc hezký fotky:))
    Přeji ti to nejlepší do nového roku!
    www.andreykab.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. To bruslení muselo bejt super, to mi už taky docela chybí! Jak tak koukám na ty fotky, nějak nechápu, že tvůj kluk sní ty ovesný placky:D To můj masožrout, co snídá vždycky nějakej salám nebo buřt by mě s tím vyhnal!:-D
    www.simplyadele.cz

    OdpovědětVymazat
  7. achjo, tak zrovna padám hlady :D krásný fotky, Domčo.
    outfit: holiday is over

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤