What are you looking for?
středa 20. ledna 2016

TASTE LIKE JANUARY

Minulý článek souvisel s jídlem a tenhle bude taky. Přece jen je zkouškový a víc, než outfity, momentálně řeším to, co budu mezi učením na jednotlivý předměty mlsat. A lednovej Šmakujto box mi tohle přemýšlení zase hodně ulehčil. Jak jsem Vám pár měsíců zpátky psala, že tohle je jeden z mých nejoblíbenějších projektů, co se mi díky blogu naskytly, tak to pořád platí. Každý měsíc totiž napjatě očekávám, co v tý obří krabici bude tentokrát, co novýho vyzkouším, co využiju já sama a co přenechám mamce na to "větší vaření". A s každým dalším boxem jsem spokojenejší a spokojenější a o každým novým jsem schopná s čistým svědomím říct, že je to ten nejlepší. Protože je. TENHLE TEDA ROZHODNĚ!

Jsem skoro královna sušených rajčat. V podstatě ke spokojenosti svých chuťových buněk potřebuju dvě věci - na slano sušený rajčata a na sladko maliny. Takže tyhle rajčata se mi trefily do noty naprosto přesně. Navíc mě vždycky i hrozně baví číst ten magazín, co přijde v boxu a já se tak můžu dozvědět něco o výrobcích a třeba i tipy kde a jak je využít

Hodně zajímavým prvkem tohoto boxu je Riceberry rýže, která je novým druhem rýže vypěstovaným v Thajsku, má nižší obsah sacharidů a cukrů, což z ní dělá mnohem zdravější variantu rýže klasické. Má tmavě fialovou barvu (to budou fotky!), která je typická právě pro rostliny s vysokou výživovou hodnotou.

K naší aktuální poměrně zdravé stravě (dnes jsem poprvé odešla z nákupu bez velkýho Toblerone a i když to bylo jen proto, že ho neměli, tak se to počítá :D) se výborně hodí další produkt, kterým je pražená sedmizrnková směs. Obsahuje semínka slunečnicová, dýňová, sezamová, ze zlatého a hnědého lnu a loupané konopí. Obsahuje teda logicky velké množství vitamínů a minerálních látek a já už se těším, až to budu dnes večer přidávat do salátu. Mňam. Doufám teda, že jsme je ještě nestačily sezobat všechny samotný, protože i tak je to moc dobrý!

Maliny. Malinky moje milovaný. Maliny jsou opravdu něco, co miluju naprosto ve všem a naprosto neomezeně. Mohla bych žít jen o nich. Malinový nanuky, zmražený maliny, rozmixovaný maliny, čerstvý maliny, malinová marmeláda. A to v co nejvyšší malinový koncentraci, samozřejmě (se smetanovou jahodovou zmrzkou na mě nechoďte, pfff!). Tenhle džem s přídavkem fialky mě teda naprosto odrovnal. Už ve chvíli, kdy jsem ho jako první věc vybalila z boxu. A pak znova, ve chvíli, kdy jsem ho ochutnala. Toho je snad i škoda kamkoliv mazat, ujídám ho samotnej!

Další věc byla to jediný, co mě na první pohled trochu zklamalo. Ne proto, že by to byl špatnej produkt, ale proto, že už prostě jednou v boxu byl. Je to pár měsíců zpátky, ale už to nebylo to překvapení, který čekám. Na druhou stranu, ten první jsem dala mamce a je z něj nadšená, takže po mě hned chtěla i tenhle, že už ho má skoro vypotřebovanej. Tentokrát si ho ale vyzkouším i já. A cožeto vlastně? Řepkový olej s příchutí citronové trávy. 

No a poslední produkt zase všechno žehlí. Jordi's jsou moje srdcovka. Ta pravá čokoládovna přímo z Hradce Králové, takže jsem u nich byla nespočetněkrát a jednou dokonce na exkurzi a ochutnávce těch nejspeciálnějších věcí. Takže jejich horkou čokoládu rozhodně vítám, tím víc v těhlech extra mrazivých dnech. Teď už jen koupit smetanu na šlehání a ty krásný malý marshmallovny a udělat si z toho pěkně nezdravou bombu. Jupijou, mě na to čistě zdravý jídlo prostě neužije. Návod na přípravu jsem u balení sice neobjevila, ale stačilo se podívat přímo na web Jordi's a tam hned byl.

A to je z lednového boxu vše, vy si můžete už teď objednat box následující, který bude zase plný překvápek anebo využít eshop, kde seženete jednotlivý věci, o kterých už jsem tady psala a který už se v minulých boxech objevily. A spousta z těch produktů je k sehnání právě jen na Šmakujto, tak to aspoň omrkněte.

PS: doufám, že Vás tyhle články pořád bavěj a něco novýho se tak aspoň dozvíte... Pro mě je příjemná změna psát takhle jednou za měsíc i o jiným jídle než kavárenským!

Add your comment

  1. Tento box je teda nadupanej samýma skvělým věcma :) Už když jsem se dívala u Kačí na video, tak jsem si říkala, že tam jsou samý dobroty. Milovnice sušených rajčat jsem taky a malinovou marmeládu bych snad ujídala taky jen tak, nebo bych si ji dala ráno do kaše

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem královna sušených rajčat. Malin ne, ale těma sušenýma rajčatama to bohatě vyrovnávám :D
    A o té hradecké čokoládovně byl jeden díl pořadu Jídlo s.r.o s Romanem Vaňkem, hned jsem se do všech těch poctivých čokolád na pohled zamilovala a jednou tam prostě MUSÍM zajít! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Týjo, úplně jsi mi nahnala chutě :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ach všetko vyzerá úplne úžasne! Tie paradajky, čokoláda aj tá ryža. A to balenie je úplne dokonalé:)

    SASHA´S LIFE

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tento box se hodně povedl! :))

    OdpovědětVymazat
  6. To je super!:)) A sušený rajčata...netřeba komentáře :D

    OdpovědětVymazat
  7. Jo,jo, tak o tomhle boxu uvažuju už nějaký ten pátek, ale nakonec si vždycky řeknu, že je to věc kterou fakt nepotřebuju. A slíbím si, že po další výplatě to už zkusím. A takhle se to opakuje už asi 3 měsíce, haha :-D . Nicméně ten olej bych fakt chtěla zkusot při svým kuchtění protože na něj pějí ódy snad všichni, co ho vyzkoušeli...

    Takže příští měsíc už fakt objednávám :-D .

    Dobrou chuť a fajn večer, Jitka

    OdpovědětVymazat
  8. Já chci tu horkou čokoládu hneeeed <3

    OdpovědětVymazat
  9. Mňam! Sušená rajčata! Ty miluju :D

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤