What are you looking for?
neděle 7. února 2016

MY KIND OF A SATURDAY

Místo obvyklého nedělního Week in pictures, kterej teda taky bude, ale pozdějc, bych Vám dnes chtěla ukázat fotky ze včerejška. Po dlouhé době jsem totiž trávila sobotu v Praze, bylo krásný počasí, stres ze zkouškovýho pominul a my si tak s přítelem mohli užít nádhernej den. Tuhle krásnou sobotu jsme začali popůlnoční vířivkou s miskou plnou mraženej malin #blaho, suprově jsme se vyspali, ráno si udělali ovesný placky a vyrazili jsme do centra.


První zastávkou byl Starbucks a naše oblíbený chai tea latte se sojovým mlékem bez vody. Uplně jsem měla pocit, že jsme takhle spolu na kafi a procházce nebyli věčnost, protože se buď učil jeden z nás nebo druhej nebo oba, pffff. Ještěže už to pro tentokrát skončilo. Taky Vás to zkouškový tenhle semestr tolik vysávalo a unavovalo?

Ve Florentinu jsem se chtěla stavit podívat na matný Bourjois rtěnky, který jsem si na tip Domči z Dblogu nejvíc zamilovala. Jsou matný, nanášej se jako lesk a hlavně hydratujou, takže nemáte za chvíli šupinatý a popraskaný rty jako ze všech ostatních matných rtěnek, co jsem měla možnost vyzkoušet. No, abych to zkrátila, vůbec je tam neměly :D. Tak jsem aspoň chtěla vyfotit outfit v tom krásným prostředí, ale jen jsem stihla nastavit foťák, už na nás vyběhl sekuriťák, že se tam fotit nesmí. Nevadí, tak aspoň Kuba má hezký foto!

No a když to focení outfitu nevyšlo napoprvé, řekla jsem si, že to cvaknem jen někde po cestě na základní objektiv a nebudem to komplikovat. Takže takto! V týdnu jsme byli nakupovat ve Fashion Aréně a já jsem si v Calzedonii pořídila tyhle super pohodlný a příjemný kalhoty/tepláky, no a k nim jsem včera přidala mikinu, která má naprosto perfektní nápis, kterým se mi nejlíp hodí na víkend ("This is my too tired to function sweatshirt"), černej bomber a kruhovou šálu, co mi upletla babička <3

Bomber - Shein / Mikina - Sammy Dress / kalhoty - Calzedonia Outlet / boty - Reebok via Ringit.cz / kabelka - Primark

A pak už jsme došli na Náplavku. Tam se po zimě zase vrátily každo-sobotní farmářský trhy, který jsou evidentně nesmírně populární, protože se tam nedalo ani hnout, haha. Nic to ale nemění na tom, že je to tam naprosto kouzelný a překrásný. A hlavně milion stánků plnejch všelijakejch dobrot! Mojí první volbou byl čaj Tuareg (zelený sypaný čaj s marockou mátou) a vychutnávala jsem si ho s myšlenkama na to, jak jsem loni v létě záviděla všem ty fotky ze sobotní Náplavky, samý tulipány, dortíčky a kafíčka s výhledem na řeknu a doufala, že se tam podívám někdy aspoň na výlet - na jeden jsem tam dokonce i jela a hádejte co - zrovna byla místo trhů výstava lodí :DD. V tu dobu jsem vůbec neuvažovala, že bych jednou v Praze bydlela a na ty trhy chodila hezky ze svýho vlastního domova. A je mega boží, že se to takhle otočilo a já tam můžu kdykoliv se mi zachce. Takže za týden se tam vidíme, jo?!

Kuba zvolil bio-burger a napadalo to do něj tak rychle, že jsem si stihla kousnout jenom jednou :D. Aspoň teda můžu říct, že mu chutnal. Já normálně moc burgerová nejsem, protože mi vadí, jak se to blbě jí a všude z toho něco padá, ale s výhledem na řeku, labutě a všechny ty šťastný lidi, co si to po Náplavce štrádovali, bych ho zvládla sníst i celej ve vší spokojenosti. Ale randíčkový jídlo to prostě není, to mi nevymluvíte!

Protože jsem chtěla mít na fotce labutě, musel mi je Kuba přilákat. A tak to bylo veselý. Já mám z nich docela slušnej respekt a sama bych jim rozhodně nic neházela, bála bych se, že vyskočej z vody a ukousnou mi s tím jídlem i prsty!

Já jsem si potom vybrala oběd u stánku s nejdelší frontou (jak jinak!), která se navíc hejbala strašlivě pomalu. Rozhodně to ale stálo za to! Jako první chod jsem si vybrala toust s lanýžovým olejem, francouzským sýrem a cibulkou, kterej byl moc super, ale nakonec jsem trochu litovala, že jsem si do toho nenechala přidat nějakej spešl salám, co by tomu určitě dodal výraznější chuť.

A jako druhý chod jsem si dala brambory přelitý sýrem Raclette, což bylo naprosto dokonalý. Jednu dobu jsem nemlsala nic jinýho než sýry a přesně tuhle moji sýrovou stránku probudila už jen vůně z tohohle stánku. No a taky jsem pochopila, proč se ta fronta hýbe tak pomalu. Na každou porci se ten sýr rozehřívá zvlášť. Jestli ale na tenhle stánek někde narazíte, určitě si tam tu dobu vystůjte, protože to stojí za to. Je to delikatesa a žádný "brambory se sýrem, no". Viď, zlato :DD

Co vy a farmářský trhy? Chodíte? Kde jsou Vaše nejoblíbenější a co si tam kupujete nejraději? Potřebuju tipy, protože mně se tam vždycky líbí uplně všechno a nemůžu se rozhodnout!

Add your comment

  1. Krásné fotky, Domi! :) Já jsem zatím ve stádiu, kdy mám farmářské trhy jen jako ten výlet, no...

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek, tyhle zápisky a fotky z jednoho dne mě vždycky strašně baví :)) A na mikču jsem zrovna včera koukala, skvělej nápis! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Nejlepsi clanky toto :). V Hradci chodim na trhy kazdou sobotu, ale stve me, ze pres zimu se nekonaj :/

    OdpovědětVymazat
  4. Já moc ráda chodím na ty na Jiřího z Poděbrad. Mám to kousek a to z toho dělá přeci nutnost, ne? A hlavně stánek s dortíky a koláči, to je moje! :D

    http://moimelea.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělej článek a fotky:) A ta tvoje mikča mě dostala:D

    OdpovědětVymazat
  6. Super fotky, miluju streetfood!<3 Za mě tady v Londýně jednoznačně z trhů vede stánek s Pad thaiem :) jinak koukám, že Kubu už růžová omrzela jo?:DDD

    OdpovědětVymazat
  7. Úžasný článek Domi! Farmářské trhy a Náplavku obecně zbožňuju!!!

    http://eternitymoments0.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. úžasný fotky, Domi. Ty tepláky/kalhoty vypadají výborně :)
    outfit - Elega Brody

    OdpovědětVymazat
  9. Ojojoj, raclette já úplně zbožňuju :) mám ségra ve Švýcarsku a vždy když za ní jedu, nejím celou dobu nic jinýho než jen brambory s dobroučkym rozpuštěným sýrem, mňam!

    OdpovědětVymazat
  10. Bez trhů nemůžu žít! Už jsem měla dost absťák:D

    www.stylishcoffee.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤