What are you looking for?
neděle 14. února 2016

RECIPE: MUG CAKE

Tak Vás zdravím při valentýnském nedělním večeru. Hodně z Vás si na mém instagramu všimlo mojí oblíbený snídaně - mug caku, kterej jsem se nedávno naučila dělat. No naučila, ono na tom tak nějak vůbec nic není. A protože jste se mě hodně ptali, jak že ho to dělám, rozhodla jsem se Vám nafotit recept a vy jím tak můžete hned začít novej pracovní týden. Je to fakt rychlovka a dá se navíc obměnovat na milion způsobů. A suroviny taky nejsou nic, co byste běžně doma neměli. Takže pojďme na to. 


Potřebujete váhu, mixér, hrneček a mikrovlnku. A suroviny, samozřejmě. Já používám jako základ
  drcený vločky (70g), 1 vejce, 1 banán a 2 lžíce sojového jogurtu. 

K tomu jsem zkusila přidat i trochu kypřícího prášku, ale podle mě to není vůbec potřeba. Stejně tak někdo vymazává hrneček kokosovým olejem, aby to šlo lépe vyklepnout, ale taky to není nutný, jde to i bez toho.

Do nádoby na mixování smíchám vločky, vajíčko, banán, jogurt a třeba ještě lžíci kakaa na dochucení.

Rozmixuju a nakydám do hrnečku, kterej může do mikrovlnky. A pak to do ní dám na 2 minuty dělat.

Směs trochu nabyde, nechejte ji chvilku odstát a pak jde v pohodě vyklopit na talíř.

Pak přichází na řadu moje oblíbený zdobení. Vždy začínám mandlovým máslem z Aktinu, kterým jsem naprosto posedlá a moc ráda ho ujídám i samotný. Má strašně zajímavou chuť a třeba příteli absolutně nechutná. Tím líp, aspoň zbude víc na mě! Pak lehce nebo i nelehce poleju sirupem (agávovým/javorovým/rýžovým) a nakonec přidám nějaký ovoce. 

Nejraději volím granátový jablko, který kupuju buď nevyloupaný v Albertu asi za 35,- nebo krabičku vyloupanýho z Delmartu za 49,- (a v M&S jsem vždyck v šoku z tý mini krabičky za 79,- ... to si fakt někdo koupí?!).
Hodně se mi osvědčila i kombinace granátový jablko s kiwi (TADY) nebo s rozvařenýma jablkama (TADY). První, tak trochu postiženej pokus byl s jahodama a taky moc dobrej (šikmá věž TADY).

Tak doufám, že se Vám líbí i takovejhle nevšední článek u mě na blogu a pokud si podle mě mugcake uděláte, koukejte mě hezky označit na fotce, ať na to můžu mrknout! A příště tady bude recept na ovesnou placku, o kterou se s Váma podělí Kuba.

Add your comment

  1. tenhle článek je super! miluji zdobení a ochucování:) hlavně takovýma dobrotama!
    pěkné fotky:) děkuji za tip!
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé, na recept na ovesnou placku se už strašně těším! Mug cake dělám taky s banánem, akorát bez jogurtu a podle mě opravdu nemá chybu :))

    OdpovědětVymazat
  3. Tento týden jsem doma a budu mít pohodku, tak si ho někdy k snídani udělám :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mug cake si taky občas dělám - někdy hezkej, jindy škaredej jak noc....ale vždycky výbornej! :D

    OdpovědětVymazat
  5. mnam musí to být moc chutné:))

    OdpovědětVymazat
  6. Mug cake se už dlouho chystám vyzkoušet, ale pořád na něj ještě nedošlo. Teď mám doma banány (ze slevy v Albertu ;-)), vločky, jogurt a vajíčka máme doma skoro pořád, tak bych to mohla v týdnu zkusit...
    http://werka13.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. můžu se zeptat jakou to má konzistenci? připadá mi to takový pěnový :D ja absolutne nevarim tak se nedivte jestli se ptam na neco divnyho :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozmixovaný je to dost hutný a po udělání v mikrovlnce to má konzistenci asi jako banánovej muffin :D dokážeš si to takhle představit? Je to fakt hodne sytý :)

      Vymazat
    2. Aha díky moc, zkusim to ☺ konečně nějaká změna ke snídani ☺

      Vymazat
  8. Taky jsem ho nedávno dělala a nepotřebovala jsem ani mixér :) Banán jsem rozmačkala vidličkou a vločky použila jemné od Emca a taky to šlo - minimum nádobí :D

    OdpovědětVymazat
  9. Jééé, to vypadá dobře Domčo! Určitě to vyzkouším! Co má taky člověk furt vymejšlet k těm snídaním, že jo?! :) Hezký začátek týdne!

    Lucka www.sleepy-cat.com

    OdpovědětVymazat
  10. Hmmm....ještě jsem ho v životě nedělala. Ale poslední dobou mi připadá, že ho dělávají snad všechny bloggerky světa, tak už se k němu musím taky dokopat! :D :D

    OdpovědětVymazat
  11. Tak jsem mugcake konečně vyzkoušela. A protože mi vyšla ovesná placka podle tvého receptu, tak jsem se držela tvého receptu i u toho mugcake. Fotku + recept budu mít zítra na blogu (uvedela jsem tě jako zdroj :-)), tak se můžeš kouknout, jak vypadal ten můj (je z minulé soboty, mně to vždycky chvíli trvá, než dám článek dohromady)
    http://werka13.blog.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤