What are you looking for?
pátek 19. února 2016

RECIPE: OAT FLAT CAKE

Tak jsem konečně tady se dlouho slibovaným receptem na ovesnou placku, kterou snídám asi tak od druhýho rande se svým přítelem. Tahle výborná snídaně se totiž hned ze začátku přidala na seznam věcí, co na tom klukovi tak strašně žeru. A to jsem ještě ani nevěděla, že kromě týhle docela-fitness-snídaně mě naučí ještě milovat fitko a že budu mít i týdny, kdy tam půjdu 4x za sebou. Každopádně, tahle ovesná placka je opět mega lehká a rychlá varianta snídaně a opět se dá dozdobit na milion variant. Tak jdem na to!


Suroviny na placku:
70g (holčičí dávka) / 120g (klučičí dávka) ovesnejch vloček
100/120 ml sojového mléka
1 vajíčko / 2 vajíčka

Na zdobení:
sojovej jogurt
ovoce
skořice/sirup nebo cokoliv na ochucení
plus třeba chia

A rozhodně doporučuju používat opravdu to sojový mlíko a sojovej jogurt, protože je to výborný, je to zdravější a taky jsem viděla ten otřesnej dokument o mléčným průmyslu, co lítá po facebooku. Já jsem si to takhle fakt oblíbila a z ničeho jinýho už bych to nedělala. Plus sojový mlíko vydrží dost dlouho a jogurt spotřebujete jeden na dvě placky, takže to s ním udělejte, i kdyby to bylo jen na zkoušku!

Vločky, mléko a vajíčko rozmixujte.

Tekutou směs vylejte na pánev a dorovnejte povrch, ať se Vám propeče rovnoměrně. My ji děláme na kokosovým oleji a hezky zprudka. Když začne tuhnou i z vrchní strany, otáčíme (já přes talíř, Kuba výhozem :D).

No a zdobíme. Potřem půlkou jogurtu...

A přidáme ovoce. Nejčastějc dáváme banán, ale já to mám nejradši v kombinaci - třeba právě s jahodama nebo s granátovým jablkem. 
A taky to polejvám agávovým sirupem. A občas přidám i mandlový máslo.  A pak poslouchám, jak jsem zase tu zdravou snídani uplně zabila všema těmahle tučnejma přídavkama. Blablabla, no a co.

Chápem se, že jo? Prostě je to lehký a fakt výborný. Tak to schválně zkuste a CHCI VIDĚT FOTKY!!

Add your comment

  1. it looks so delicious..
    thanks for sharing
    kisses

    OdpovědětVymazat
  2. To zní dobře, aspoň teď i s mugcakeovou mánií obměním snídaně :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak od toho videa taky nemusím mléko, ještě že existuje kokosove😃

    OdpovědětVymazat
  4. tak hlavně, že si seš těch tučnejch přípravků vědoma lásko :D :*

    OdpovědětVymazat
  5. Konečně! Hned zítra ji musím zkusit :D

    OdpovědětVymazat
  6. Můžu mít dotaz na Kubu? Proč je mandlový máslo (pokud je 100%) špatný a horší než třeba ten sójovej jogurt? Děkuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sojovy jugurt se v tomto receptu pouziva pouze na "dozdobeni",tudiz ho tam neni mnoho..jinak soja obsahuje pomerne vysoky obsah bilkovin (kolem 3,5 %), nízký obsah sacharidů (kolem 3 %!) a skvělý lipidový profil (nízký obsah tuků kolem 1 % a ještě nutričně přínosných). Takze na tom nevidim nic spatneho. Mandlove maslo.. kdyz se kouknu na nutricni hodnoty toho ktere ma Domca z jisteho fitness eshopu, tak na urcitou gramaz pripada pomerne hodne tuku a cukru.. ano obsahuje i bilkoviny, ale v porad tu jsou ty predesle zminene prvky ve znacne mire. Z meho pohledu jsou proste agavovy sirus a tyto masla jaksi zbytecna a predstavuji jen tuky a cukry navic...proc si je cpat do tela. Pritom k dokchuceni staci napriklad raw skorice.

      Vymazat
    2. Tuky jsou ale důležitá součást stravy, stejně jako sacharidy a bílkoviny, proto není důvod se jich vzdávat. To, že by ve stravě mělo být co nejvíce bílkovin a na opak málo sacharidů i tuků je mýtus, který je naštěstí již dávno překonaný. A je málo co lze považovat za tak kvalitní zdoj tuků, jako jsou ořechy.........takže.....sláva máslíčkům :D

      Vymazat
    3. Nerikam ze tuky jsou spatne, jsou tu i ty dobre jak si jiz zminila, ale jako vhodny zdroj rozhodne nepovazuju tato masla...mnohem lepsi zdroj zdravych tuku jsou chia seminka, goji atd. v "ciste" forme.

      Vymazat
    4. Tiez suhlasim s Marketou. Orechy patria k jednym z najzdravsich tukov. Napr., pre mna je zasa soja ciste NO WAY, tak je to asi o osobnych preferenciach. Inak recept pekny, len urcite nie so sojovymi vyrobkami.

      Vymazat
    5. No jasně, záleží na to všechno na osobní preferenci, u mě je hodně důležitý i to, jestli mi prostě chutná anebo ne - když mi to nechutná, tak to nebudu jíst, i kdyby to bylo sebezdravější, na druhou stranu mě pak těší, když mi fakt víc chutná zdravější variantě čehokoliv :)

      Vymazat
    6. Achjo, proč je zdravá strava tak složitá. Asi z toho plyne ponaučení, že nic z toho není v příměřené míře hrozné. Máslíček se nevzdám, ale zkusím ten sójový jogurt - měla jsem zafixované, že sója se má omezovat.
      Děkuju za všechny odpovědi!

      Vymazat
    7. Haha :D to mi mluvíš z duše, já se vztekám každou chvíli! Člověk pro sebe chce dělat něco dobrýho, ale každej ti poradí něco jinýho, všude se dočteš odlišný názory... Asi je fakt nejlepší proste vždycky něco mezi, nejakej zdravej rozum a tak! Snad se nám to podaří vybalancovat jednou :))

      Vymazat
    8. Selský rozum je nejdůležitější ;) a pokud se chce člověk poradit s odborníkem jsou na to nejlepší skuteční vystudovaní Nutriční Terapeuti (žádní poradci s certifikátem aneb "já vim všechno") . Jsou k sehnání v nemocnicích a jsou to opravdu vzdělaní a většinou moc milí lidé :) . Z mé zkušenosti , když jsem byl hubnul s Nízkotučnou dietou a experimentoval s vegetariánstvím . Moje tělo celkem začlo strádat . Zašel jsem si na Bulovku a paní mně vyslechla , sesumírovala si muj jídelníček , po týdnu studování mi navrhla vhodné alternativy a pochopytelně zodpověděla všechny moje dotazy (asi hodni a čtvrt jsem tam strávil). Každému tělu vyhovuje něco jiného a já musím říct , že maso si teď dávám obden (ačkoliv by mohl někdo být proti ale používám libové "všeho druhu" a pochopytelně střídám třeba tofu , dělám si seitan ale sojové maso mně nějak neoslovilo) , dělám si doma sám rostlinná másla , a když si něco kupuji sleduju složení pouze selským rozumem (bez palmáče , sirupů atp.) :) nic víc člověk nepotřebuje . Rostlinné oleje například kupujeme už jenom 2 a to jednodruhový Nízkoerukový Řepkový , a ExtraVirgin Olivový (až dojde nebojím se vyměnit třeba za arašídový). Co se týče živočišných tuků ( no nějak je nevyhledávám , mám doma "ghee" , a když mám chuť udělám si domácí lučinu či pomazánkové máslo z velkého jogurtu a zakysanky )... No Obiloviny miluju , nikdy bych se jich nezvdal a rozhodně bych nikdy nenajížděl na něco LOWCARb jak se říká :D ( Brambory "A" , Rýže "Jakkákoliv" , Pohanka ... no co se najde) akorát bílou mouku sem nahradil ... Doma si peču sám (většinou Celozrnný pšeničný chléb s přídavkem jiné mouky ať už Lepková nebo bez. pro zpestření , nebo sáhnu v obchodě po žitno-pšeničném chlebu či žitné kostce (v nouzi) . Naučil jsem se nesladit ale pokud mám fakt jakože "cravings" mám domácí med nebo Vanilkový Cukr Light (V budoucnu si brousím zuby na nějaký levnější sirup , melasu , či slad) ale já jsem spíš na slané :D .

      Vymazat
  7. Hmmm - chtěla jsem zítra k snídani konečně vyzkoušt mugcake, ale nevím, jestli nakonec nevyzkouším ovesnou placku...
    http://werka13.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. mám hlad :D placka vypadá výborně, jednoduše a nedivím se, že ti chutná :)
    big random

    OdpovědětVymazat
  9. Mňam! Takové snídaně miluju a určitě brzy placku zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  10. To urcite zkusim!! Ale s mandlovym mlikem, soju ja ne-e :)

    OdpovědětVymazat
  11. Udivuje mě, jak najednou všichni procitnou, když na facebooku vidí, jak se získává mléko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si nemyslím, že to je, že "všichni najednou procitnou", spíš nad tím spousta lidí do tý doby vůbec nepřemýšlela :) já třeba klasický mléko nepiju už dlouho, protože mi po něm bylo vždycky hrozně špatně.

      Vymazat
    2. Presne. Me osobne nechutna od malicka.

      Vymazat
  12. Ahoj,jak se prosim jmenuje ten dokument? A to je na youtube? Dekuju

    OdpovědětVymazat
  13. Zrovna hledám tipy na snídaně najdu tento skvělý nápad!

    http://eternitymoments0.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. Keby mi to mal kto spraviť ... Ja som moc lenivá, no vyzerá to super :)
    Aďulik Sun

    OdpovědětVymazat
  15. Tak jestli chceš vidět fotku mé ovesné placky, tak tady http://werka13.blog.cz/1602/ovesna-placka :-). Kupodivu jsem se ráno (jestli se půl desáté ještě říká ráno) dokopala k tomu, abych tvůj recept (modifikovaný) vyzkoušela.

    OdpovědětVymazat
  16. Mňam, tak to musím někdy zkusit, vypadá to jako taková zdravá verze palačinek :D a ty já můžu!!

    OdpovědětVymazat
  17. Domi, zkus do té směsi rovnou rozmixovat i půlku fakt zralého banánu, nebude třeba ji sladit vůbec! Já to takhle dělám s ovesnou kaší :)

    OdpovědětVymazat
  18. S alergií na soju asi ne no :D je to dobrý i s klasickym mlíkem?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to taky dobrý :) Já ji dneska zkoušela poprvý a do základu jsem si přidala ještě lžíci chia a trochu skořice. Přítel přišel slídit, co to tu tak krásně voní :) Pak to ochutnal a prohlásil, že si radši udělá omeletu :D

      Vymazat
  19. Super! Moc jsem se těšila na tenhle recept, určitě vyzkouším. A oceňuju holčičí a klučičí dávku :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤