What are you looking for?
středa 10. února 2016

TUTORIAL: ARTY NAILS

Jako správnej nerváček jsem si už od mala kousala nehty. Řekla bych nepřetržitě tak 16 let, uuh. Hrůza. Nejvíc mě to štvalo v situacích, kdy byl třeba ples nebo nějaká slavnostní událost a já si je nemohla nalakovat, Nebo když jsem šla na rande s novým klukem a musela pořád myslet na to, že mám mít schovaný nehty. Nebo když jsem někomu podávala ruku a on viděl můj okousanej palec. Bylo mi z toho vždycky hrozně, ale nějak jsem s tím nic nedokázala udělat. Občas, když nehty maličko vyrostly, jsem je rychle nalakovala, ale nehet šel za chvíli dolů i s lakem. Nedokázala jsem to ovládnout. V minulých pár letech jsem měla třeba vždycky pár týdnů, kdy jsem to vydržela a nehty si hýčkala, obden lakovala a byla na sebe pyšná. Vždycky to ale skončilo buď zkouškovým, nějakou hádkou s rodičema nebo problémama s přítelem, kdy jsem si nehty pod návalem stresu okamžitě ohryzala. 
Myslím, že největší podnět pro mě bylo, když jsem v autobuse viděla mladýho kluka, co měl nehty okousaný až do krve a bylo to naprosto nechutný. Přitom fakt pěknej kluk. To mě dost nakoplo a řekla jsem si, že tohle si lidi nebudou říkat při pohledu na mě a moje nehty. Přesto to však nikdy nešlo samo od sebe. Abych měla hezký nehty, potřebuju být v psychický pohodě. Aspoň částečně. Potřebuju vědět, že se mám o koho opřít, že se mám komu vybrečet na rameni a že na věci nejsem sama. Tím se tak nějak vysvětluje, že poslední dva měsíce mám nehty krásný a to je asi můj dosavadní rekord, kterej hodlám držet i nadále.
A protože se Vám hodně líbil tenhle styl, jakým si nehty dělám, konečně jsem se dokopala k nafocení tutorialu (a za fotky moc moc moc děkuju příteli!).


Potřebovat budete Vaši oblíbenou kombinaci laků, kousek papíru, párátko a tampónky s odlakovačem.

Já jsem tentokrát zvolila kombinaci svých nejnovějších přírůstků v lakovací rodině, ale další barevný kombinace pak můžete vidět uplně na závěr tohohle článku.

Nejdůležitější se samozřejmě podkladová vrstva. Já jsem zvolila béžovou a u těhlech sytejch Essence laků mi stačila jen jedna vrstva, protože jsou dostatečně krycí.

Když Vám podklad zaschne, na papír kápněte trochu prvního laku, který chcete nanášet.

A párátkem ho rádoby umělecky naneste na nehty. Já to dělám obvykle po dvou a moc se s tím neseru nepatlám, protože...

... dalším krokem je rozpatlání barvy jemným přitisknutím bříška prstu druhý ruky.

Nikdo neříkal, že je to čistá a rychlá práce :D

Stejně tak pokračujeme s druhou barvou.

A třetí taktéž. Jen musíte správně odhadnout množství naťupkávané barvy, aby se Vám neudělal na nehtu obří flek. Vždycky stačí míň a kdyžtak přidáte potom.

Já každou barvu rozmazávám jiným prstem, aby mi tam pak nepřevažovala jedna barva, ale jestli chcete, tak si můžete zadělat jen jeden prst a taky se to dá.

No a když už jste s výtvorem spokojení, přetřete to nadlakem. Já si nemůžu vynachválit ten od Rimmel, protože strašně rychle schne a nehet fakt dlouho chrání. Většinou Vám ten nadlak ještě ty barvy hezky slije a propojí, takže je to nakonec ještě hezčí.

Doufám, že se Vám návod líbil, že jste ho pochopili a pokud takovýhle nehty někdy vyzkoušíte, určitě to pak hoďte na instagram a označte mě na fotce, ať to můžu omrknout. Třeba vymyslíte nějaký super barevný kombo, který si pak budu muset udělat taky!

Add your comment

  1. To vypadá skvěle! Určitě to zkusim, akorát jak se znám, tak ty laky budou všude jen ne na nehtech :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ta bílo modrá kombinace je TOP <3 škoda, že ve Starbucksu nesmím ani béžovej lak, natož tohle :D takže už vidím, jak bych se s tím srala a za dva dny to musela zas odlakovat :D

    OdpovědětVymazat
  3. tie nechty sú fakt pekné :) Ak sa poznám, tak by to takto nevyzeralo :D
    Aďulik Sun

    OdpovědětVymazat
  4. Ty modro bílé! Obdivovala jsem je už v předchozím článku, tak aspoň vím, jak na ně :D :)

    OdpovědětVymazat
  5. To je super nápad! Akorát ze já na tyhle věci nemam nervy, takže chodím na gelovky :D

    OdpovědětVymazat
  6. Ja mam zas problem, ze kdyz jsem ve stresu, tak si nekousu nehty, ale tu kuzi okolo. Blby je, ze v praci jsem ve stresu skoro furt a moc nevim, co s tim delat.

    OdpovědětVymazat
  7. Přiznám se, že jsem na tom byla podobně s okusováním nehtů. Když jsem jezdila do jedné práce dlouho busem, seděla vždy naproti mne paní ( caa 60 let ), která si vždy okusovala nehty a přesně jak jsi psala, pěkně až na maso. V tu chvíli jsem se mrkla na ty své zbídačené nehty a řekla si dost! Když jsem poznala svého manžela, tento zlozvyk jsem nějak odbourala. Jasně, nehty jsou jemnější a více se lámou, ale už se za ně nestydím. Návod je super, ale na mě divočina. Každopádně ten Top coat od Rimelu je boží a nedám na něj dopustit. Držím palce, aby jsi již nepodlehla tomu zlozvyku a byla jsi spokojená!

    OdpovědětVymazat
  8. Super tip, jen nevím jak by to dopadlo s tou mojí (ne)šikovností... :-))
    http://verrygusto.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Krásne, zaujímavé a hlavne svieže. Mne sa najviac páči tá farebná kombinácia :)

    Bari Bircak

    OdpovědětVymazat
  10. Mám něco podobného, ne teda přímo s nehty, ale s kůžičkami okolo nehtů, různé záděrky a tak. Pokud nejsem v pohodě, pořád si do nehtů rýpu a nevypadá to vůbec pěkně.
    Jinak mě se asi nejvíc líbí ta bílo-černo-zlatá kombinace laků :))

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤