What are you looking for?
úterý 3. května 2016

TIPS: BEST PLACES FOR BREKKIE, COFFEE AND CAKE

Dnes Vás vítám u článku, který byl už hodně žádaný, takže jsem se rozhodla Vaše přání vyslyšet a obnovit tak rubriku s tipama, kam v Praze zajít na něco dobrýho. Začíname dnes tím mým nejoblíbenějším: snídaně, kafíčka a dorty. A hned několik míst, která jsou na prvních příčkách mýho pražskýho žebříčku a najdete mě tam dost často a to i teď, když si hlídám stravu mnohem víc než kdy dřív. Vzhledem k tomu, že ale tenhle článek píšu pozdě večer, dal mi dost zabrat, hlavně všechny fotky, protože prostě mňam, nejradši bych to měla všechno zrovna u sebe a naházela to do sebe jedno přes druhý, ehm. Tak radši pojďme na to.


BISTRO PROTI PROUDU

Karlín je ráj kaváren, to se říká už dlouho. Já je tam chtěla všechny vyzkoušet a víte jak to dopadlo? Jako první návštěvu jsem si vybrala Bistro Proti Proudu a tím po mě objevování nových Karlínských kaváren skončilo, protože tohle...to je něco neuvěřitelnýho. Tohle bistro má totiž naprosto všechno, co má Vaše vysněná kavárna mít. Nejmilejší obsluhou počínaje, nádherným interiérem často oživeným o výstavy fotografií pokračuje a nekonče výborným meníčkem, kafem, sendvičema, dortama a domácíma limonádama. Myslím, že z fotek Vám dojde, co je tím mým favoritem a kdyby náhodou ne: sendvič Hero (rukola, proscuitto, chedar), malinovej dort a levandulová limonáda. 

FARM LETNA

Farma je první místo, do kterýho jsem se v Praze zamilovala a vlastně taky to, ve kterým jsem se zamilovala, jestli to tak jde říct, haha. O týhle kavárně jsem psala už v jednom ze svých prvních pražškých článků (TADY) , nicméně to sem musím taky zařadit. Od doby toho prvního článku jsem tady těch francouzských toustů snědla nespočet, ochutnala další limonády a hlavně tady měla nejhezčí první rande, takže je to moje srdcovka. Proto už tuhle kavárnu beru za takový naše místo a náhodou se sem s Kubou zatouláme pokaždý, když se ocitneme na Letný. A náhodou máme vždycky oba chuť na něco sladkýho.





Nejvíc nekvalitní fotka, kterou ale nejvíc miluju, protože prostě na prvním randíčku přece nemůžeš vytáhnout foťák a nějak to aranžovat a tak uděláš jen rychlou fotku na mobil. Tousty mimo jahodovou sezónu, takže se švestkama, což mě trochu zklamalo, nicméně nijak extra jsem se na ně protentokrát (a jedinkrát :DD) nesoustředila, takže...

Nejaktuálnější fotka - prvomájové rande. 

CACAO

Cacao jsem si oblíbila díky Mie a instagramu, na kterém na mě neustále vyskakovalo acai. Myslela jsem si, že je to čokoláda  - a neříkejte mi, že jsem sama, protože moc dobře vím, že nejsem - a přestože to opravdu čokoládově nechutná, mohla bych ho jíst pořád. Takže vlastně do Cacaa chodím převážně hlavně kvůli acai. Taky se ale těším na zmrzliny a občas si tam zajdu na obědový menu, přece jen je to přímo v centru města, takže vždycky při ruce a navíc skvělý ceny. Ale o obědových tipech až příště.

MARTHYS KITCHEN

Marthys je pro mě bohužel trochu z ruky (nahoře nad Náměstím Míru) a taky ne vždy vím dopředu, že tam půjdem, takže nedělám rezervaci a riskovat, že těch pár stolečků bude obsazenejch, se mi moc často nechce. Proto tam chodím spíš jen výjimečně, nicméně když si představím chuť těch vaflí s vanilkovým pudinkem a borůvkama, nejradši bych se tam vydala teď hned! Pokud se tam vydáte vy, určitě si udělejte rezervaci a počítejte s tím, že i přes ty mini prostory jim to celkem dost trvá a ne vždy jsou uplně příjemní - ale za ty dobroty to stojí, to zas jo.


LA BOHEME CAFE

Kavárna, kam nechodím primárně za jídlem nebo pitím ale hlavně nasát atmosféru a odpočinout si v uplně jiným světě. Garantuju Vám, že místo s kouzelnějším interiérem v Praze nenajdete. Navíc jsou prý proslulí dobrým kafem, já tam oceňuju moji oblíbenou genmaichu a místo dortu tady pravidelně volím tmavou bagetu s uzeným lososem.


MY RAW CAFE

Tohle bych zařadila mezi ty místa, kde bych nejradši byla pořád a opravdu ochutnala všechno. My Raw je totiž uplně něco jinýho než cokoliv jinýho (ehm, aha). Logicky, všechno je raw (AHA podruhé, Dominiko!) a tím pádem jsou všechny kombinace mým chuťovým buňkám dopředu neznámé a to mě prostě maximálně baví. Vždycky tam jdu s mamkou a ráda bych našla i někoho, kdo se mnou bude tuhle raw vášeň sdílet a třeba jednou za 14dní tam se mnou zajde dopoledne zahřešit. Jinak to totiž nikdy všechno neochutnám. Zatím jsem si zamilovala hlavně pizzu, polévky a banánový cheesecake. Ceny jsou poměrně vysoké (to jsou holt ty hodně kvalitní suroviny), ale mám pro Vás super super tip - dejte si degustační menu, to jediný totiž vychází cenově naprosto suprově. U jídelního si můžete vybrat polívku, předkrm a hlavní jídlo a u dortovýho dostanete prostě 4 kusy dortu na ochutnání (a to ne žádný malý úkrojky, normální porce, přičemž zaplatíte stejně jako za dva dorty zvlášť!) a navíc i kafe, takžeeee jo, tady to mega doporučuju. A navíc je to poměrně zdravá varianta mlsání, samozřejmě!



Tak co vy na to? Máte chutě?Nalákala jsem Vás na nějaký místo nebo tam všude už dávno chodíte a máte pro mě tipy na to, co ochutnat?

Add your comment

  1. Domi, jak ty to děláš, že vždycky máš tak krásné fotky :) (a taky při pohledu na tvůj blog mám neustále hlad, haha :D). Jak už asi víš, nejsem z Prahy a bohužel se tam teď až tak moc nedostanu, ale v létě mám plno plánů v Praze a taky se tam co nevidět budu stěhovat, jupí :) Takže to znamená, že až budu v Praze nastálo tak pak určitě na všechny tyto místa zajdu, tomu se prostě nedá odolat, mňam :)) Všechny tyto místa objevuji u mých oblíbených blogerek čím dál tím častěji, jak je chválí takže na tom bude určitě sakra velká pravda! Děkuji ti za skvělé tipy, kam vyrazit na ty NEJ místa :) Už se moc těším až všechny dobroty postupně pochutnám :) Už mám dokonce i obří seznam s místy, která chci v Praze navštívit a málo jich teda zrovna není! Přeji ti příjemný den plný krásných věcí a okamžiků:) Terka

    OdpovědětVymazat
  2. Bože to je chutný článok. :) V My RAW Cafe som ešte nebola, ale plánujem, keď niekoho ukecám, takže ďakujem za skvelý tip na degustačné menu.
    Victoria's secrets

    OdpovědětVymazat
  3. V bistru proti proudu jsem byla v pátek poprvé a byla jsem z toho unešená. Malinový dortík je naprosto dokonalý a určitě zkus chia puding s mangem, taky lahoda :) V cacau jsem na acai taky byla, ale zase mě to tak neuchvátilo - jako to celé prostředí. Úplně chuťově stejný acai už jsem vytunila doma :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tam by som rada zašla, keď budem v prahe. super tip.

    Lifestyle & beauty by Daniela

    OdpovědětVymazat
  5. No, děkuju, teď mám na všechno chuť. Pěkné fotky a muselo to být všechno vynikající!

    S pozdravem, Monnica ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Takovýho jídla, až mám ve škole z toho hlad (typicky) :D já z prvního rande fotku nemám, ale víš,kde jsme ho s Kubou měli? U nás ve Starbucksu :D :D :D do teď na to nezapomenu, když kolem toho stolu pořád chodím a hlavně jsem z něj šla s takovými dojmy, že tohle určitě neklapne :D ... jinak můj favorit jednoznačně BPP <3
    www.getmovincz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Domčo, tys mě teda pěkně namlsala :D všechno vypadá tak nádherně <3 umíš to jídlo krásně fotit :)))

    OdpovědětVymazat
  8. Dobře, nevím, kam zajít dřív, až budu zase v Praze. Číst tyhle články takhle navečer je docela nebezpečný, ale skvělý tipy! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak můžem zajít Do My Raw Café spolu, taky tam chci spoustu vvěcí vyzkoušet, ale nikdy se nedokopu:D

    Veru

    www.stylishcoffee.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Článek o jídle mne potěší skoro vždycky a s takovými pěknými fotkami zvlášt. Jen je škoda, žes u jednotlivých podniků nenapsala i konkrétní adresy. U dvou nebo u třech je orientační lokalita, u některých nic... (jo - umí googlit ;-), ale s tou adresou by to bylo jednodušší)

    OdpovědětVymazat
  11. Wau super clanok, akurat som docvicila a najradsej by som si dala daky kolac z tvojho clanku :D V auguste som v prahe na d a tyzdne na letnu skolu a tak sa hlasim ako dobrovolnik na testovanie jedalnicku z my raw cafe s tebou O:)

    OdpovědětVymazat
  12. Všechny místa znám, všechny mám rád, ale nejoblíbenější jsou Proti Proudu, Marthy's Kitchen a Farm Letná..

    OdpovědětVymazat
  13. Vždy mi spravíš také chute na niečo! :O
    Aďulik Sun

    OdpovědětVymazat
  14. V My raw Café miluju nejvíc palačinky s čokokrémem a banány :))

    OdpovědětVymazat
  15. Tie tvoje fotky jedla :( Ja môžem len ticho závidieť. U nás žiadne také kaviarničky nie sú. :((

    SASHA´S LIFE

    OdpovědětVymazat
  16. Teda domco,jsem liberecanda a vzdy kdyz jedu do prahy,koncim na tom stejnem miste zklamana.Ted mam takovych mist na vyzkouseni,ze nevim kam driv,takze dekuju a ty dal hledej cupr mista👌

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤