What are you looking for?
čtvrtek 26. května 2016

TIPS: WHERE TO GRAB LUNCH IN PRAGUE







Moc Vám děkuju za milý ohlasy na minulej článek a rovnou Vás vítám u dalšího, kterej je ale zase z jinýho soudku. A to samozřejmě toho jídelního. Často mi chodí dotazy ohledně toho, kam v Praze ráda chodím na obědy, kde vařej aspoň trochu zdravě a za přijatelný ceny. Rozhodla jsem se proto shrnout svý nejoblíbenější místa do článku s tipama přesně na to. A kdyby Vám náhodou unikl minulej článek týhle série, kterej byl o snídaních, kafích a dortíkách, mrkněte na něj TADY.
A teď už začínáme.

FITFOODIE

Smíchovská novinka, která na instagramu strhla doslova lavinu a pomalu není den, kdy by tam na mě nevyskočily batátový hranolky doplněný srdíčkovejma emoji. Bistro FitFoodie se otevřelo asi před měsícem, minutu chůze od metra Anděl. Pro mě naprosto geniální místo, vzhledem k tomu, že tam máme náš blogerskej HUB, já i školu a o dvě zastávky dál i fitko. Není proto ani divu, že k tomuhle místu mám i nejvíc fotek. Za těch pár týdnů jsem tam totiž byla tolikrát, že to ani nespočítám. Interiér je docela chladnej, prostě klasicky bistrovej, ale černo-mramorový stoly jsou fotogenický nebe. Prostory jsou maličký, tři stolky vepředu a pár barových míst v zadní části, brzo však bude v provozu i vnitrobloková zahrádka. Bistro patří fitness nadšencům, kterým se naprosto skvěle daří světu dokázat, že zdravý jídlo může být naprosto vynikající. A jako bonus najdete za barem i za plotnou dost sexy kočky. Dopoledne si můžete vybrat ze snídaňového menu (to myslím obsahuje vajíčka, avo-toust, proteinový lívance a špaldovo-špenátovou palačinku s kuřecím masem) a zbytek dne pak z klasickýho celodenního plus obědový menu za výhodnou cenu. K tomu navíc pokaždý několik druhů zdravých dezertů, smoothie, freshe nebo domácí limči.

Mleté hovězí s batátama je pro mě jedna z TOP voleb!

Burger z kuřecího masa obalenej v kukuřičný směsi s chedarem, avokádem, rajčatovou salsou v pšenično-žitný domácí housce je další z mých častých objednávek.

Avokádo-karobový dort.

Proteinový lívance, který jsou asi tak nejlepší na světě <3

Špaldovo-špenátová palačinka se salátem a kuřecím masem uvnitř. DE-LI-KA-TE-SA.

Podle mě nejlepší zákusek, kterej si POKAŽDÝ beru s sebou. Mrkvovo-jablečno-vločkovej koláč.

CACAO

Další mojí oblíbenou variantou kam na jídlo je Cacao na Náměstí Republiky. Jeho největší výhodou je umístění. A k němu naprosto nepoměrný ceny, který bych čekala spíš někde u kraje Prahy. Obědový menu pořídíte od 120,- do 160,- (podle varianty, jakou si vyberete) a řekla bych, že jedna z variant obědovýho menu je vždycky poměrně zdravá. Případně můžete vybírat z jídelního lístku, my s Kubou občas chodíme na nějaký slaný talíře, caprese a Ceasar salát, kterej je geniální. Řekla bych, že Cacao je známý spíš snídaněma, dortíkama a zmrzlinama, ale i tohle určitě stojí za zmínku, protože ač už moc dortíků nejím, v Cacau jsem taky každý týden. A je jedno, jestli na snídani, na oběd nebo na večeři, výborně se dá vybrat pokaždý.

Steak z lososa a grilovaná zelenina.

Kuřecí prso a šťouchaný brambory.

Vepřovej steak a opečený brambory.


YAM YAM VYŠEHRAD

Variantou oblíbenou pro "obyvatele červeného metra" je Yam Yam. Jejich asijská (teď doufám, že to nějak nemotám :D) kuchyně je totálně výborná a nikdy se mi nestalo, že by mi něco nechutnalo nebo nesedlo. Ceny jsou tady ale vyšší, proto už tady nebývám tak často. A taky proto, že mě nakonec vždycky zláká něco nezdravýho, protože ty smažený věci tady MI-LU-JU.

Mix předkrmů je vhodnej když máte chuť na všechno a nejste schopní si vybrat. Dá se dát napůl, ale já si ho dávám radši sama :DD.

Pho-Bo, kterým je Yam Yam dost profláklej a já si jí konečně musím taky dát a It´s green neboli zelené hovězí kari s rýží - pálí, pálí hodně.

Classy Yam Yam s hovězím masem. Moje asi nejvíc nejoblíbenější obědová varianta.

Když je chuť vyzkoušet i nějaký dezerty... Zelený kokosový palačinky oslněj každýho milovníka kokosu a avokádovo-rýžová zmrzlina zas všechny s divnochutěma.

Nejlepší trojice předkrmů - krevety s avokádem, rajčatama a banánem, smažený kalamáry a jarní závitky bez masa, který jsou moje all-time-favorite asijský jídlo.

No vždyť to říkám. A ten zelenej ledovej čaj je taky mega zajímavej, uplně nesladkej, docela trpkej a prostě čistě zelenej. Pro mě mňam, pro Kubu pro změnu nechutný.


NÁRODNÍ NÁLEVNA

Další tip jsem objevila díky tomu, že jsme tam byly s blogerkama pozvaný na otevíračku a jsem za to moc ráda. Najíst se do tý doby na Národní bylo totiž docela nemožný. Vždycky jsme skončili v Huse, otrávení z toho, že je to drahý, je toho málo a ani to není žádná sláva. Tady je to uplně jiná písnička, kterou jste tady už ale párkrát slyšeli, tak to nebudu moc rozvíjet. Prostě menu za hubičku a vždycky buď hotdog (skvělej btw!) nebo plátek masa. Ideál.

LE BURGER

No a kdykoliv, když mám cheatday, jdu na burger do Le Burgeru a proto ho sem musím zahrnout. Vím, že je v Praze burgráren spousta a že některý z nich jsou mnohem víc vyhlášený než tato, ale v žádný nemaj jablečnej burger, kterej je mojí totální posedlostí. Takže v sobotu se jím tam zas budu cpát a už se nemůžu dočkat!


To by k dnešním tipům stačilo, dostala jsem z toho pěknej hlad a doufám, že vy taky, haha. Určitě mi napište do komentářů Vaše postřehy k zmíněnejm místům nebo i tipy na ty Vaše, co já ještě neznám. 

Děkuju moc a mějte se krásně!

Add your comment

  1. To vsechno vypada fakt luxusne, ale zrovna vecerim, takze mi to zas tak nevadi :D Skoda, ze nebydlim v Praze, protoze bych tam vsude uz davno byla :D Jsou to fakt super tipy a nejlip vypadaji ty bataty s hovezim a burger v leburger. :D
    http://www.shineoffashion.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Děláš dobrý chutě, takhle navečer! :D :)) Musí to tam být úžasný :)

    EVERYTHIN KATE

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělej článek, skvělé fotky a umírám hlady. Ideál. (až na ten hlad teda)
    Děkuji za plno skvělých tipů, už se nemůžu dočkat, až to všechno o prázdninách obejdu.
    Nejradši bych se teď sebral a odjel do Prahy jen kvůli tomu jídlu, achjo. ^^

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý článek Domi! :) Kdyby jsi jenom viděla ten můj seznam míst, kam všude chci s přítelem jít přes léto na jídlo :D Každopádně příští víkend jedu za ním konečně zase do Prahy a asi ho vezmu do FitFoodie! Jsem velmi zvědavá na špenátovou palačinku a batátové hranolky :) Mňam, teď jsem z toho všeho dostala hlad v takhle nevšední hodinu :D Jinak krásné fotky DO-KO-NA-LÉ-HO jídla <3 Ať už je léto! :) Nemůžu se dočkat! Škoda, že se nedá to jídlo přes obrazovku vzít a sníst ho :D :) Jen tak dál Domi, budu se těšit na další jakkýkoliv článek! Jsi skvělá a inspirativní holka pro mě a určitě mnoho z nás! :) Přeji krásnou noc :) Terka

    OdpovědětVymazat
  5. Mňam... super, aspoň viem, čo v Prahe navštíviť.

    Lifestyle & beauty by Daniela

    OdpovědětVymazat
  6. Mňam!!
    Cacao miluju, jejich jídlo je úžasný!

    OdpovědětVymazat
  7. jééé super tipy, kéž bych Tě tam ještě někde potkala, to by byla uplná paráda :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤