What are you looking for?
pondělí 6. června 2016

AMERICAN DIARIES: CHICAGO DAY 1&2 (SKYDECK, MILLENIUM PARK, BEAN)

Hola hola, první dva dny v Chicagu jsou za námi a to je nejvyšší čas vrhnout se na další článek. Fotek mám totiž klasicky miliardu, protože jsem ze všeho úplně vedle. Dnes Vám teda napíšu o tom, co všechno mě tady překvapilo - co mile a co nemile a jak moc jsem se zamilovala do Chicaga, který je pro mě vyšší level Brightonu, kterej byl do tý doby moje nejoblíbenější město na světě. Kromě toho taky zkouším natáčet a trochu s tím bojuju, snad z toho ale něco bude a v letadle zpátky do ČR se ho hned pokusím sestříhat. Teď už se ale pojďme mrknout na článek, kvůli kterýmu tady všichni jste :).

První den nám od rána pršelo, což nás samozřejmě dost rozladilo, ale jako náhradní program jsme s bráchou zvolili návštěvu místního fitka (bydlíme na okraji Chicaga) a pokud jste to stihli u mě na snapchatu, musí Vám být jasný, že jsem něco takovýho nikdy neviděla a jeho rozlehlost mi vyrazila dech - zadek a ramena mě navíc bolej ještě teď. Po fitku jsme si zašli na oběd a i s našima se vydali do outletů, abychom si něco ponakoupili. Na cestu jsem si vzala sojový lattéčko ve Starbucksu a zdálo se mi nějaký jiný - sladký, málo sojový...a řekla jsem si, že při příští návštěvě na ty mlíka radši zeptám.

Outletovej obchoďák byl pro změnu obrovskej. Opravdu nechápu, jak je možný, že jsem si z celýho dne tam odnesla jen jedny cullotes. Chtěla jsem totiž hlavně do Forever21, kterej jsem si ale hloupě nechala až úplně nakonec a netušila jsem, že to tam bude vypadat jako večer v Primarku - všechno poházený po zemi, pošlapaný a prostě strašný. Snad na něj narazím i někde ve městě!

Kromě oblečení jsme ale taky nakupovali jídlo. Na hotelu sice máme snídaně, ale z toho prvního rána jsme byli tak zděšení, že jsme hned po ní šli na nákup potravin. Je mi naprosto jasný, proč jsou všichni Američani nechutně tlustý. Ke snídani je totiž na výběr z jakýsi žlutý placky, co se jmenuje vejce, ale vejce neviděla ani zdálky a totéž platí pro klobásy. Dále je na výběr bílý pečivo a kupa donutů (jeden se jmenuje sugar-dressed tak jako :DD) a k pečivu máslo a džem. Můžete si udělat vafli - z připravený bílý směsi a na ní si dát "ranní sirup", jojojo. Jogurty jsou taky k dispozici - každej je doslazenej a bez příchuti není ani jeden. A granola - sladká, jak jinak. Jediný použitelný je tady stojan s ovocem. ACHJO. Takže jsme si byli koupit aspoň odtučněnej řeckej jogurt, mandlový mlíko a tmavý pečivo.

Po snídani jsme konečně nasedli do auta směr centrum Chicaga!

Bylo nádherně a mě od výstupu z auta zářily oči nadšením - tohle je ono, to, na co jsem se strašně těšila! Velký město, který není zas tak velký, aby z toho šla na člověka úzkost a ve kterým je všechno, co se od dokonalýho města žádá. No uvidíte sami na dalších fotkách!

Naše první kroky směřovali k Willis Tower, nejvyšší budově na západní polokouli.

Opět bych automaticky napsala svoje oblíbený slova: nejkrásnšjí, nádherný, zamilovala jsem se. Protože prostě jo <3

Skydeck jsou skleněný kostky vylezlý z věže, kde se samozřejmě každej chce vyfotit a je neuvěřitelná sranda pozorovat, jak to na koho působí! Já jsem si to nějak moc nepřipouštěla, i když závrať jsem trochu měla, vedle mě byla ale paní, co se tam vrhla na fotku a zpátky lezla vynervovaně po zemi po kolenou - no stane se.

#fromwherewestand a #teamredshoes žejo!

Kiss kiss a ukázka toho, jak tam pořád strašně foukalo :D

Na oběd jsme zašli do Chipotle, což jsem dostala od někoho z Vás jako tip na zdravější formu fastfoodu a panejo - DĚKUJU! Bylo to parádní! Udělají Vám tam burrito, tacos nebo bowl a všechny ingredience vidíte před sebou, vybíráte si je a oni je tam před Vámi dávaj. Já jsem měla kuřecí maso s fazolema, zeleninou, sýrem a guacamole, mňam!

Donut odsud mám na svým americkým bucket listu, ale po týhle fotce jsem ho asi vyškrtla, protože se zrovna otevřeli dveře dovnitř a já jsem málem omdlela na naprosto nechutnej smrad přepálenýho a něčeho umělýho odpornýho - prostě fuj a táhlo se to za mnou asi další tři bloky, takže...ehm. Achjo.

Mýmu oku nic nelahodí víc než kombinace moderních mrakodrapů, starý železnice a parku plnýho stromů a kytek. Tady byla ta chvíle, kdy jsem se do Chicaga zamilovala a to jsem ještě nebyla ani u vody!!

Vidíte ten #happyface ? :)))

Tohle je veleznámá Bean, o který jsem věděla jako o jediný věci, který v Chicagu je. Protože je to samozřejmě strašně fotogenický cool místo. Všude kolem je navíc ten krásnej park a kromě turistů se v něm taky povaluje mnoho místních s knihou v ruce nebo piknikovým košem. #lifegoal docela, řekla bych.

Naše rodinka pěkně pohromadě po deseti měsících!

No a pak jsem se zeptala na to mlíko. A zas se mi dostalo odpovědi, která mě značně vyvedla z míry. Když si objednáte sojový mlíko, dají Vám slazený sojový vanilkový - a já se divila, že to kafe den předtím bylo nějaký divný. Jediný neslazený mají údajně kokosový, takže jsem si z něj nechala udělat iced-latté a bylo to naštěstí moc dobrý.

"Tati, vyfoť mě, prosím, jak si tady piju to kafe a ať tam jsem celá, jo?" 
"Já ti tam radši dám ty mrakodrapy..."

NEJ-HEZ-ČÍ!

A pak jsme došli k vodě. K vodě, která je jezero, ale vypadá jako nikde nekončící moře. S loděma, windsurferama a vším, co k tomu patří.

To jsme se takhle chtěli vyfotit skrz dálkový ovládání foťáku na nábřeží, který bylo najednou plný chodců - foťák byl samozřejmě na druhý straně cesty a půlka lidí si ho všimla, půlka ne, my na ně mávali, ať klidně jdou a já jsem to omylem vyfotila :DD

Ale pak už se to povedlo :))


( šaty - H&M / boty - NIKE / kabelka - MANGO OUTLET)

A mimochodem - po vjezdu do Chicaga jsme asi hodinu hledali parkoviště, na kterým jsme měli předplacený stání. A skoro stejně dlouho jsme ho hledali večer pěšky, abychom měli čím odjet domů :D.

Zahnutý mrakodrapy - tady nic neobvyklýho!

Nějakej kočičák tady na billboardu. Ta voňavka je mimochodem boží, je sice pánská, ale má ji moje mami.

A večer jsme ještě neodolali opětovný návštěvě Texas Roadhousu, protože ty steaky za to stojej. 

Dala jsem si opět steak, žebra a k tomu zeleninu a místo hranolek salát, uuuuu!! Fitko nebo běh mám v programu obden, ale stejně to musím nějak korigovat tady, hodně jsem se tý stravy bála a zatím mám pocit, že se v pohodě dají vybírat zdravější varianty (nedá se ovšem říct, že bych to tak pokaždý volila, ten flatbread na začátku jste asi viděli :D) a že je naprosto zřejmý, jaký varianty volej američani. Jen tak pro představu, u stolu vedle byl na rande mladej pár - oba samozřejmě tlustý - a dali si k pití dva kýbly margharity, jako předkrm sladký mastný housky se skořicovou pomazánkou a k hlavnímu jídlu obří talíř něčeho smaženýho s asi třema omáčkama. Ve Starbucksu zas vedle nás seděla rodina a jejich (tlustý) dítě mělo plnej kelímek šlehačky. A v parku si zas máchaly nohy velryby ženy, kterým přetýkalo všechno všude a svačily čipsy. NE-PO-CHO-PIM.

Zatím teda prožívám naprostej šok z toho, jak tady ty lidi vypadaj a jak je jim to šumák a dál do sebe cpou samý ohavnosti a vedle toho okouzelní z překrásnýho města, který má moderní mrakodrapy a bohatý čtvrti v kombinaci s úžasnou přírodou a ohromným jezerem plným lodí a já mám taky pocit, že bych tady byla nejvíc šťastná. A jednou si to, doufám, vyzkouším. 

Doufám, že se Vám článek opět líbil a budu se těšít na komentáře, xxx. 

Add your comment

  1. Skvělej článek! Já se teď musím pořád učit, ale díky Tvým článkům se spooustou krásných fotek si můžu úplně představovat, že tam jsem aspoň chvíli taky. Takže čím delší články a víc fotek, tím líp :D těším se na další a úžívejte si to!

    OdpovědětVymazat
  2. Domi, strašně krásné fotky a všechno! je vidět, že jsi vážně šťastná a Chicago působí vážně jako okouzlující město:) těším se na další american diaries!!

    OdpovědětVymazat
  3. Fotky jsou paráda, užívej! V Chicagu jsem bohužel nebyla, ale ten kontrast moderních mrakodrapů a starších budov, parků mě fascinoval v Bostonu. To, co jedí američani mě už ani nepřekvapuje. Loni i tento rok jsem vyjela do USA na Work & Travel jako plavčík a na bazén neustále choděj děti i rodiče, co jsou úplný velryby a je jim to šumák. Jediná jejich svačina je Light Cola a chipsy. A to ani neumluvím o tom, že tak 2% američanů uměj plavat jako evropani, ostatní hrabou ve vodě rukama jako psi. A že se ti zalíbilo Chipotle jsem ráda, doporučovala jsem ti ho na IG:) P.S. Dunkin Donuts bych dala ještě šanci, a pokud pojedeš i do Toronta, jestli se nepletu, tak určitě zajdi do Tim Hurtons, jejich donuty, slané snídaně a studená čokoláda jsou bezkonkurenční! Ale není to nic zdravého, no:)

    Kdybys měla chuť si někdy počíst o našem americkém letním žití, mrkni na blog czechwanderlust.wordpress.com

    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo, některý ty anglický města to mají taky, je to nádhera prostě <3 dělat plavčíka bych asi nemohla už kvůli tomuhle, mě tihle lidi hrozivě rozčilujou, nejradši bych je propleskla! A za tip ti teda moc děkuju, do Toronta letíme za pár hodin, tak na to mrknu a i ty DD snad v NeW Yorku dopadnou, byla by škoda kdyby ne :D

      Vymazat
  4. Tak si tak projíždím příspěvky na instagramu a najednou čtu, že je tady nový článek a jelikož jsem zrovna ležela v posteli a nechtělo se mi vstávat a jít si připravit večeři #lenoch, hned jsem otevřela "Dombydom". Jako klasicky je to poutavý článek plný nádherných a dech beroucích fotek zásluhou jak prostředí, tak hlavně fotografky. Jde opravdu vidět, že si to tam užíváš na 100%, což je vlastně na takovém výletu (s celou rodinou a ještě k tomu do Ameriky) nutností.
    Abych pravdu řekla se znalostmi o Chicagu jsem na tom byla stejně jako ty. Také jsem asi jako většina lidí znala jen Bean. Ale myslím, že po přečtení článku a těch, které budou následovat si své znalosti třeba rozšířím. Fotky z výhledem jsou hrozně super, ale obávám se, že se svými závratěmi bych skončila podobně jako ta paní. :P Už nevím co bych vlastně měla psát dál, protože by se stejně pořád opakovala přídavná jména typu "skvělý, kouzelný, nádherný a dech beroucí...). Každopádně se mi libí tvůj vtipný styl psaní a těším se na další příspěvky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je boží komentář, strašně ti za něj děkuju a vážím si toho <3

      Vymazat
    2. Nemáš vůbec za co! ;) ♥ Jinak mě opravdu dojímají komentáře lidí, kteří umí jen kritizovat a přitom nemají ani tolik odvahy se podepsat, natož pracovat na něčem tak těžkém jako je blog (protože člověk se prostě nemůže zavděčit všem) a přitom ještě třeba zveřejňovat své fotky. Prostě si z toho nic nedělej, i když vím, že to v hloubi duše stejně mrzet bude.

      Vymazat
  5. Ty clanky z USA miluju, rada bych se tam taky podivala, ale verim ze jo, ty fotky jsou uzasny a to jidlo, i kdyz neni uplne nezdravejsi, vypada luxusne, vidim ze si to moc uzivas a preji ti krasny zbytek vyletu :D
    http://www.shineoffashion.com/

    OdpovědětVymazat
  6. Pane jo, to je ohromné <3 Zamilovala jsem se! Nádherné fotky, Chicago je opravdu kouzelné. Třeba budu mít štěstí a jednou se tam taky podívám :) Těším se na další články, Domi! Užívej!

    OdpovědětVymazat
  7. Moc se líbil :) trochu závidím, je to nádherný město :)
    S těma američanama to taky nepochopím. Nemyslím, že se můžou citít dobře ve svém těle ale kdo ví, asi si to neuvědomují, že je i jiná cesta :/

    OdpovědětVymazat
  8. Chicago vypadá vážně moc lákavě. Doufám, že se mi jednou poštěstí podívat se za oceán a Chicago navštívit.
    To jídlo a tlusté lidi taky moc nechápu, ale jiný kraj jiný mrav.
    Užívejte :-)

    www.42stupnu.blogpsot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Ty taky nejsi nej-hube-nejsi ale TLUSTA!!! Podivej na svoje lejtka a ty odporny stehna a duck face😀😀😀ty americanum moc nerad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deti by se k internetum poustet nemely.

      Vymazat
    2. ty jsi asi hodně "inteligentní" osoba, co? Ach ty komplexy :)))
      Posílám pusu i za Domču :*

      Vymazat
    3. komplexy? pokud všichni máme oči, tak jsme si mohli všimnout, že první se do někoho navážela Dominika. A je fakt, že ona se svymi nohami hrocha by mela držet jazyk za zuby. Takhle se navážet do cizích lidí na dovolene a psát to v článku může fakt jen někdo kdo sám má komplexy. A může to napsat slušně a ne je nazývat velrybami. A zvlášť ona, člověk s hezkou postavou by ani tohle nemel zapotřebí.

      Vymazat
  10. Krásné fotky a článek. V Chicagu jsem zatím nebyla, ale vypadá krásně. Jen mě trochu mrzí ty komentáře o obézních Američanech. Já žiji a pendluji čtvrtým rokem mezi New Yorkem a Floridou a ano jsou tady obézní lidé a štíhlí stejně jako v ČR. Já například jen po 3 min cestě do práce potkám 20 běžců a starší lidé ( důchodci) se o sebe starají 5x lépe než v ČR. Trošku mi přijde líto dělat takové komentáře po 3 dnech strávených v USA. Jinak moc pěkné čtení jako vždy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vsak to nejsou zadny velky zavery, jen proste nejcerstvejsi dojmy :)) den po tomhle clanku jsme travili den na promenade u vody a byla tam prave spousta vysportovanejch bezcu, tak bylo fajn videt i tu druhou stranku. A fitko, zejo, tam jsem taky byla a videla lidi, co se o sebe staraj. Jen o tom proste o vsem pisu rovnou tak, jak to je, takze neboj, prijdou i ty dalsi dojmy :))

      Vymazat
  11. Asi miluju tvýho bráchu :D <3

    OdpovědětVymazat
  12. Tiše závidím tvůj trip do Ameriky :) Dva roky zpátky jsem pracovala v Americe v jednom hotelu. Práce sice nic moc, byla hodně stresující, ale ty zážiky :) To mi nikdo nevezme. Určitě se chci do USA vrátit.
    Jestli se ti líbilo Chicago, tak z New Yorku budeš určitě nadšená :) Je to úžasné město!
    Jinak ohledně toho, jak se Američani stravují.. je to mazec, jak je tam všechno sladké, dokonce i pečivo. Bohužel v Americe je zdravé jídlo daleko dražší než u nás v Česku. Proto je pro ně lepší si koupit kupu burgerů nebo pizz. A pak podle toho vypadají. Je to smutné... Aby člověk jedl zdravěji nebo nějak normálně, tak si musí sakra připlatit. Cena i obyč ovoce, co u nás stojí třeba 50,- na kilo, tak tam stojí klidně i dvě stovky.
    Každopádně užívej :) A teším se na další články :)

    OdpovědětVymazat
  13. Domi naprosto úžasnej článek :) je skvělý, že s náma cestování po Americe sdílíš:) z fotek a z tebe vyzařuje tak pozitivní energie, že mám chuť se sbalit a hned vyrazit :D
    užívej moc, těšim se na další článek:)
    Anička

    OdpovědětVymazat
  14. Konstruktivna kritika: clanok strasne super ale tiez mi pride trochu mimo komentovat niekoho vzhlad. Zastavam nazor, aby si kazdy jedol co chce, nosil co chce, je to jeho vec. To, ze nejaki ludia nemaju sebareflexiu a sudnost je vec druha, ale nikto by nemal druheho cloveka posudzovat a hlavne odsudzovat na zaklade vzhladu. Na ludoch by sa mali cenit ine hodnoty, nez jeho BMI index. :) Krasa a mladost su velmi pomyjive veci, toto uvedomenie by mal prijat kazdy dospely clovek.
    To len tak btw, Amerika je inak fajn, buduci rok na podzim tam idem na staz, tak snad nezazijem kulturny sok. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pro me to je neco naprosto neobvyklyho a sokujiciho tady ta mira obeznosti a hlavne toho, jak jim je to jedno a dal jedi to, co jedi. Patri to teda logicky k mym dojmum a chtela jsem je tady sdelit, samozrejme nejsou tlusti vsichni, ale proste je to nesrovnatelny se vsim, co jsem doted znala ;)

      Vymazat
    2. Zdravím na západ a závidím výlet! Líbí se mi, že hodnotíš i negativně - zrovna na tom jejich konzumu není nic k pozitivního. A když vidím i lidi tady, co nakupujou a jak z vlastních dětí vychovávají obézní pašíky, který budou ve čtyřiceti docházet do poradny na gastro, internu, sotva vyjdou schody, ale stejně tenhle model předají další generaci, je mi z toho smutno. To není tak docela hodnocení vzhledu, to je prostě šok z životního stylu, naprosto tomu rozumím. Prostě jsou věci, které bychom kopírovat nemuseli, a tohle rochnění si v konzumu, obžerství a spotřebovávání k tomu rozhodně patří.
      Užívej :).
      B.

      Vymazat
  15. Fotky jsou naprosto krásný, sálá z toho taková pozitivní energie ♥ No já bych nejspíš byla taky ta paní, co by lezla hrůzou po čtyřech :D. Já mám panickou hrůzu z výšek, ale zase když jsem v uzavřeným prostoru, tak to docela dávám, to mi nehrozí že nějak vypadnu/přepadnu nebo tak :D

    OdpovědětVymazat
  16. Vypadá to naprosto nádherně!! A to jídlo taky! A chápu, že to musí být těžký, když jsi zvyklá na tak zdravou stravu a pak vidíš, co o ni tam mají :D já v Americe nikdy nebyla, ale třeba naopak z vlogů co sleduju a tak, mi zase přijde, že na druhou stranu třeba v supermarketech mají tisíc různých zdravých variant všeho možnýho, dvacet milionu fit tyčinek a tmavýho pečiva a tak, ale je fakt, že takhle na hotelu to asi nemají :D
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  17. Krásne fotky, Chicago vyzerá ako úžasné mesto. Ten výhľad je neuveriteľný. :)

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  18. Krásné fotky! Chicago je taky jedno z míst, kam se určitě podívám. :) By Corra

    OdpovědětVymazat
  19. Třikrát hurá, konečne jsem se dostala k tomu přečíst si všechny posty z Ameriky. Zhltla jsem je během 15 minut. Klasika :-). A fakt se těším ma další. S tím jídlem jsem teda šokovana, mám obavy že bych se v erice nenakedla. To že přislazují i bílý jogurt by byla moje smrt... Tvůj "malý" brácha mě fakt baví neb můj chlap by byl vedle něho ne malý ale hotový trpaslík :-D. A fotky jsou naprostá bomba. Úplně jsi mě nakazila madšením se jednou do amery vydat.

    Užívejte s rodinkou a těším se ma dalsí posty. Jitka

    OdpovědětVymazat
  20. Super článek Domi, radost rozhodně vidět je a to je hlavní. :)

    Musím teda říct, že když jsem došla k velrybí části, tak jsem si říkala, že pokorná miloučká Domča je asi pryč, ale když tak koukám na komentáře, který se toho týkají, tak si říkám, že proč. Proč má někdo potřebu Ti kecat do toho, kdo jsi. Když se Ty rozhodneš soudit druhý, je to věc, se kterou třeba někdo nechce souhlasit (i mě ten způsob podání celkem pohoršil), ale je to Tvůj názor a to je věc, kterou tu celou dobu prezentuješ a díky tomu je Tvůj blog jakej je. Takže keep up the good work! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Baru :)) já bych něco takovýho v Čechách nikdy neřekla, ale tady to je prostě tak diametrální rozdíl a ty lidi jsou fakt ohromnejch rozměrů, že mě to tak šokovalo, že jsem to prostě dala najevo no..

      Vymazat
  21. Mám pocit, že ten kočičák je dokonalý Johny Depp :D :D Jinak fotky jsou naprosto dechberoucí, já tam chci taky!! A ty černé šaty ti hrozně sluší .)

    OdpovědětVymazat
  22. Zrovna ty donuty, wafle a taaak mě lákají nejvíc, už jen kvůli těmhle "prasárnám" se jednou do Ameriky prostě podívat musím! :D

    Fotky opět krása!!

    OdpovědětVymazat
  23. Úchvatný, víc slov nemám! Chicago mě vždycky lákalo a teď ještě víc! Navíc ty opravdu umíš moc hezky fotit :)

    OdpovědětVymazat
  24. Cloud Gate úžasný. Anish Kapoor Chicagu přidal korunu :)

    OdpovědětVymazat
  25. Nemůžu si pomoct, ale na fotce u Cloud Gatu vypadáš jako Irenka z Dědictví :D

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤