What are you looking for?
pátek 10. června 2016

AMERICAN DIARIES: CHICAGO DAY 3

Původně jsem chtěla napsat o posledním dnu v Chicagu a zároveň i o dvou dnech v Torontu, který teď máme za sebou. Mám ale tolik fotek, že jsem to musela ještě rozdělit a hlavně - Chicago jsem si zamilovala tolik moc, že si prostě ten další článek zaslouží. Takže jdem na to, užijte si fotky!


Parkoviště se nám tentokrát povedlo najít rychle a navíc bylo v super lokalitě, kousek od promenády u jezera, kterou jsem si interně nazvala Náplavkou. Trochu jinej level, ale co. No a po cestě tam jsme narazili na spoustu zajímavejch míst k vyfocení.

No, skoro jak v Praze, ne? :DD

Chicagu se přezdívá windy-city. Já jsem usoudila, že to logicky bude kvůli tomu, že tam pořád strašně fouká, ale brácha se mi to snažil celou dobu vymluvit, že to má nějakej jinej důvod - doteď si myslim svý.

Líbilo se mi, že na spoustě místech jsou pítka s pitnou vodou, kde si můžete i natočit lahev - samozřejmě zdarma. A my jsme toho hojně využívali. I v restauracích je mimochodem voda skoro vždycky zdarma. 


Myslím, že outfit jsem poladila docela dobře na den u vody!

Typickej školní autobus, ze kterýho jsem pokaždý hotová a brácha jím jezdil celej rok do školy bez toho, aby se u něj vyfotil - nechápu! Vždyť je to tak božsky americký!

Do programu jsem nijak zásadně nezasahovala, jediný co, tak jsem všechny donutila jít na Navy Pier - další podobnost s Brightonem. Na žádný atrakce jsme sice nešli, ale bylo to tam boží. Barevný, veselý a krásnej výhled na pevninu.

Další instagramovej tip na jídlo - Pret. Dokonalej výběr salátů, jogurů, wrapů a ovocných misek mi uplně učaroval a vybírala jsem si dobrejch dvacet minut a mohla bych tam jíst každej den.

Volba nakonec padla na salát s avokádem a lososem a k tomu mistička červenýho ovoce.

A tohle jako <3

A jeden z mejch největších zážitků byl několikanásobnej útok tohohle ptáčka, když jsem fotila předchozí dvě fotky a asi se mu nechtěně přiblížila k hnízdu. Poprvé mi narazil do hlavy a já jsem myslela, že to bylo omylem, když to ale udělal znova a znova, vyděšeně jsem utekla :D.

Jsem fakt zvědavá, jestli na mě nějak výrazně zapůsobí New York nebo jestli zůstane právě Chicago mým favoritem. A tím bych to pro dnešek ukončila a brzo se Vám ozvu z reportem z Toronta. 

Add your comment

  1. Hrozně jsem se těšila na další pokračování a je to tady! Jsem opravdu ráda, že i takhle na dovolené si dáš tu práci a připravíš pro nás články, i když by jsi vlastně mohla prostě vypnout a vše zpracovat až po příjezdu do ČR. Jinak z komentářů u minulého článku si naprosto nic nedělej, nevím jak bych to nazvala, nejspíš prostě HNUS. Lidé dokáží být opravdu neskutečně zákeřní. Možná by se měli zamyslet nad tím, jak by se asi cítili, kdyby se to otočilo a někdo takhle slovně útočil na ně.
    No ale zpět k článku, zase skvělé fotky, díky kterým jsem měla opět pocit, že tam alespoň na chviličku jsem taky. To s tím ptákem a náplavkou mě pobavilo a jinak souhlasím s tím, že je opravdu velice divné, že tím šíleně americkým autobusem jezdil tvůj brácha do školy a nikdy se u něj nevyfotil, to prostě nepochopím. Já se pomalu v cizích zemích fotím i s košem. :D
    Hrozně se těším na články z Toronta a hlavně z akvária, protože jsem #sharklover ♥ Už jsem to pěkně všechno sledovala na snapchatu, ale fotek není nikdy dost. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jezis jak ja ty tvoje Diaries miluju, nejradsi bych je cetla celej den a ty fotky k tomu, no neni co dodat, to jidlo tam je fakt uzasny, hlavne tam existuje vsude mnohem vic moznosti a vyber v supermarketech je bozi, napriklad ten jejich kale se u nas jen tak nesezene :D
    http://www.shineoffashion.com/

    OdpovědětVymazat
  3. Miluju tyhle Tvoje americký články :). Boží fotky ♥ Užívejte rodinnou dovču

    OdpovědětVymazat
  4. Úplně jsi mě těma fotkama nadchla! Opravdu to tam vypadá strašně krásně, moderně a americky :D Už se moc těším na další příspěvek vašeho výletu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkné. Jen se nedokážu přenést přes tvrzení, že umíš fotit :D. Na každé fotce chybí okraje zachycovaného objektu, nejlepší je plachetnice, která nad sebou nemá ani mm oblohy. Jde vidět, že fotit vyloženě umíš. Na facebook, instagram nebo domácí album ok. Ale to bych se nenazývala člověkem co umí fotit. Zvlášť, když fotky neumíš ani editovat a vůbec nevíš, že něco takového existuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna ta plachetnice je takhle proto, že nad ní už bylo moc bílý světlo a nešlo to správně vyvážit, proto jsem tam dala víc vody, aby se to dobře probarvilo. Takhle se můžu obhajovat zvlášť ke každý fotce, ale dělat to nebudu, takže jestli tady s tím máš takovej problém, tak sem prostě nechoď a nekaž mi zbytečně náladu, jo? ;)

      Vymazat
    2. Poslechnu a nebudu :). Aneb jak odlákat jiné než náctileté čtenáře.

      Vymazat
    3. To je roztomilý, jak se ani neumíš podepsat, ale tváříš se, že víš všechno o skladbě mých čtenářů :))

      Vymazat
    4. Hrdě se hlásím, že je mi 21 a Domči blog bych četla i kdyby mi bylo 30, 60 nebo 120. A jmenuji se Eliška a jsem hrdá na to, že se umím podepsat. PS: Domčo jsi skvělá.

      Vymazat
  6. Nojo, tak ja to musim zase okomentovat. Uzasny, krasny, skvely! Jak clanek tak fotky, dalsi dalsi O:)

    OdpovědětVymazat
  7. Nádherný fotky. Z Tvého úsměvu na mě přeneseš vždycky tolik pozitivní energie. :) Užívej Domčo!

    OdpovědětVymazat
  8. Vždy sa teším na tvoje články a fotky sú krásne !! Poriadne si to užívaj :)

    OdpovědětVymazat
  9. prej outfit - k vodě!!! ať to zdůrazníš sebevíc stejně ten outfit se nehodí ani k vodě ani do postele ani do rakve :D a hlavně ne na tvou postavu.

    - Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A víš co? Já si myslím úplný opak. Domči outfit se mi opravdu líbí a hlavně ji moc sluší! Místo urážení ostatních se raději zamysli nad sebou a svými problémy. Copak není lepší žít spokojený, šťastný a vyrovnaný život, něž ho plýtvat psaním závistivých a nesmyslných komentářů? :)

      Vymazat
    2. Já nerozumím - co pořád všichni melete s tou závistí? Třeba já Domče můžu závidět věk, jojo, je mi o dost víc.. vlasy? Třeba i vlasy, protože moje nejsou nic moc. Závidím jí, že jí sluší výrazný rtěnky. A má nádhernej, strašně zajímavej úsměv, je moc charismatická. I to jí klidně závidím. JO!
      Ale ty kalhoty jí prostě nejdou, nesluší, nepadnou, nemá na ně nohy. A teď jak je to s tou závistí? Závidím jí kalhoty nebo nohy? Nechápu?
      Mezi náma, na tenhle typ kalhot nemá nohy skoro nikdo, protože to bude vždycky slušet maximálně modelce 180/50, a eště hodně ofotošopovaný.
      No ale jinak - já si podle těch gatí ušiju sukni, protože jak jsem psala, po kolena je to boží. Teď jen nevím, jestli bude až na zem nebo jen po kolena :).
      A tomu říkám dilema.
      Do půl lýtek určo ne, na to nemám nohy.
      B.

      Vymazat
    3. Takhle jsem to nemyslela. :)Chtěla jsem říct, že přece šťastnej a spokojenej člověk nemá zapotřebí trávit svůj čas zbytečným kritizováním ostatních, a to především těch, kteří v životě něco dokázali. A k těm kalhotům...mně se culottes opravdu líbí, sama jedny mám a nosím je moc ráda, skvěle oživí outfit a hlavně jsou fakt pohodlný. :) -můj názor

      Vymazat
    4. Jo, to je pravda. Ale i to chválení tady je často na palici, taková až dětinská adorace. Ale určitě se dobře čte. Naopak kritika toho jednoho anonyma je neomalená a sprostá - za ní nevím, co hledat. Možná i tu závist, třeba je to v běžným životě prostě outsider, kterej to schytává, tak to jde někomu nandat aspoň virtuálně. Nebo se někdo prostě hodně nudí a křížem krážem internetem trollí a prudí.
      Ale pak tu lidi píšou prostě dobrý postřehy, z kterých by si Domi mohla něco vzít a někam se posunout. A za nima nevidím závist ani potřebu ublížit, jsou to prostě jen racionální hodnocení lidí, co vidí to super, ale zároveň i to horší. Mě móda baví, zajímám se o ní, baví mě kombinovat, hledat, inspirovat se. Móda má lidi dělat hezčí, má lichotit, vyzdvihnout to, co stojí za zdůraznění. A všechno nesluší všem, to je podstatný - bez ohledu na trendovost. Je dobrý si sebekriticky přiznat, že něco sice chci, líbí se mi to, ale sama na to nemám figuru/barevnej typ/cokoliv, a tak to prostě nechám plavat, protože mi ohromně sluší zase jiný věci.
      Já mám k Domče tři výhrady - nesedí jí šedý kalhoty, zbytečně v nich vypadá silnější, než je. Nesedí jí dýlka, která je kdekoli mezi kolenem a kotníkem. Dtto - přidává jí objem, zkracuje nohy, opticky deformuje proporce. Třetí věc - neustále mám pocit, že se zapomněla přezout do správnejch bot. Rozumím, že všechny ty papuče jsou hrozně pohodlný, ale nehodí se vždycky ke všemu.
      Prostě Domča je strašně zajímavá. Mezi tím houfem blogerek, který jsou všechny skoro stejný, je taková čnící a jiná, je to hodně vidět na fotkách z těch různých akcí. Bárbí - Bárbí - Bárbí - Domča - Bárbí. Je škoda, že s tou jinakostí nepracuje a nesnaží se vymanit se z toho davu všech, co nosí trendy tomsky - trendy parku - trendy freddy - trendy adidas.

      B.

      Vymazat
    5. Myslím, že to není o závistí, ale nesouhlasny komentář se da napsat i slušně(třeba jako jsi napsala ty) ne každému se vždy bude libit vše co si Domča obklekne a určitě i ona přijme konstruktivní kritiku, ale nezlob se na mě komentáře typu, že je tlusty prase a tak, to je hodně na palici. A pro me to evokuje závist, protože řekněme si narovinu spousta lidi se nikdy nedostane do Ameriky a nezažije ani polovinu věci co Domča. Bohužel si neuvědomují, že ona pro to musela udělat spoustu veci a nic neni vždy zadarmo jak si spousta lidi mydli. Vše ma sve pro i proti.
      Neříkám že se mi každý Domčin outfit taky nelibi, sto lidi sto chuti. Ale nemam potřebu ji tady nadavat a psat hnusné věci. Lidi by sr měli naucit respektovat ostatni lidi, jak by na tom světě bylo krásně.
      -D.

      Vymazat
  10. To město fakt vypadá prostě kouzelně! A to jídlo, ňam, taky bych odtud nechtěla odejít :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤