What are you looking for?
pondělí 13. června 2016

AMERICAN DIARIES: NEW YORK DAY 1&2 (MOMA, TIME SQUARE, GRAND CENTRAL, EMPIRE STATE BUILDING)



Poslední Chicagskej článek (TADY) i ten z Torotna (TADY) jsou už dávno hotový a je čas napsat i první díl z New Yorku, ve kterým netrávíme jen pár dní, ale hned týden. Rovnou musím říct, že si to užíváme naplno a každej večer padáme do postele uplně mrtví. Původní plán byl jezdit Hop on-Hop off autobusem, ale vzhledem k tomu, že se mi podařilo najít super hotel přímo na Manhattanu na rohu Central parku a ten autobus stojí na týden pro 4 lidi asi milion, rozhodli jsme se chodit pěšky...Nebo abych to upřesnila, rozhodla jsem to já :DD a zbytek rodiny mě dnes málem zaškrtil, když jsem nahlásila, že nás čeká odpočinkovej den a že ujdeme maximálně 10km a krokoměr mi v 7 hodin večer ukázal před hotelem něco přes 17km. No co, stane se, aspoň máme pořádnej výdej. A stejně takhle poznáme město nejlíp, protože všechno projdem po vlastních nohách, kdekoliv se můžeme zastavit, pozorovat pouliční umělce, objevovat roztomilý obchůdky a restaurace. No a já Vám dnes popíšu, co jsme dělali první dva dny.


Z Niagár jsme jeli rovnou na letiště, kde jsme zjistili, že má let hodinu zpoždění a další hodinu jsme pak ještě čekali na runwayi, než jsme mohli odletět - parádička. Let byl ale pak naštěstí uplně klidnej a viděli jsme překrásnej západ slunce. A když se pod náma objevil rozsvícenej New York, zatajil se mi dech poprvé. Podruhé to bylo po cestě taxíkem přes nějakej most a přišlo mi hrozně nereálný, že tam opravdu jsme. V New Yorku!! 

Akorát ten taxík...vlastně nebyl tak uplně taxík :D. Před cestou jsme samozřejmě pročítali všelijaký tipy a rady na co si dát v Americe pozor. Jednou z těch rad bylo, ať se nenecháváme nikým odchytit, ať si všechno zařizujem sami. A tak jsme si to vylezli unavení a hladoví z letiště, že si objednáme Ubera. Po výlezu z haly se na nás ale sletěl dav dravejch "taxikářů", co nám brali z ruky kufry a už si nás vedli do auta. Nějak jsme tu situaci nezvládli a najednou jsme seděli v obrovským autě, co nemělo žádný taxi označení ani licenci a frčeli si to bůhvíkam- navigaci to totiž taky nemělo. Po chvilce vzájemnýho vztekání se na sebe jsme se zklidnili a naštěstí nás ten podivný pán vysadil před naším hotelem. Nechtějte ale vědět, kolik jsme platili a jak dlouho jsme se s ním o tý přepálený ceně dohadovali o půlnoci uprostřed silnice.

Na hotelu jsme padli do postele a spali až skoro do jedenácti. Po snídani se šli naši projít okolo hotelu, aby prozkoumali okolí, brácha do fitka a já jsem zůstala v posteli, abych se ještě chvíli léčila.

Na pozdní oběd jsme se stavili v už ozkoušeném Chipotlu a já zase skončila u kombinace kuřete a guacamole. Mňam!

Moje první dojmy z New Yorku by se dali vystihnout slovy - všeho moc. Moc aut, moc troubení, moc lidí, moc bilboardů, moc obchodů, moc památek, a taky moc strašidelnejch divnejch lidí. Žít bych tady asi nemohla, ale ten týden je perfektní.

Povedlo se nám vychytat návštěvu Galerie Moderního Umění (MOMA) v pátečním odpoledni, kdy je vstup zdarma. Na jednu stranu super, na druhou stranu to ale logicky znamená i davy lidi.

Navíc já nejsem žádnej uměleckej nadšenec. Spíš si ráda poslechnu koncert, než abych chodila po galeriích, klasika mě moc nebere. Musím ale uznat, že Warhol mě dost baví a v týhle galerii bylo obecně hodně k vidění. To podle mě nejzajímavější jsem Vám nafotila!

Říkala jsem, že tam byly davy?!

A nejhezčí pohled byl stejně z oken nejvyššího patra na ty střechy naproti <3.

Ano, tohle křeslo je složený přesně z toho, co Vás při pohledu na to napadlo jako první. :D

Dala jsem si chaiteačko. Po asi třech měsících a bylo VY-NI-KA-JÍ-CÍ.

Za rohem hotelu jsme objevili obchod/bistro BREAD AND HONEY (který ale podle mě nemá s chlebem ani medem nic společnýho :D), kam chodíme jíst každej večer. Mají tam ohromnej výběr a hlavně studenej a teplej bufet, kde miska jídla (cca libra) stojí 8 dolarů, což je mnohem míň než bysme dali za jídlo v restauraci a i míň než za kolik bychom pořizovali nákup jídla na doma, nehledě na to, že si můžem namixovat všechno na co máme chuť a já si to strašně oblíbila.

Ty filmový požární schodiště jsou všude!

Time Square máme asi 15 min pěšky po Broadway. Poprvé mi to tam vyrazilo dech a hned podruhý už jsem nadávala na všechny ty lidi. Každej den tamtudy totiž projdeme dvakrát a občas je to fakt síla a člověk se prostě musí nechat nést davem, protože jinak to nejde.

Občas se nám podaří vlézt do fitness obchodu a vydržíme si tam všechno prohlížet ještě dýl než v klasickým obchodě s jídlem. Mají totiž strašně velkej výběr - vlastně jako všude tady. Nakoupili jsme si teda různý proteinky na svačinky a já jsem si vzala na vyzkoušení kokosovou vodu s proteinem. Teď už se jen konečně uzdravit, abych si mohla zacvičit a pak si ji dát.




Grand Central jsem si taky prosadila já, ale hotoví jsme z toho nakonec byli všichni. Ta budova je totiž neuvěřitelná a vnitřek zaujme i toho, co tam neviděl stokrát stát Serenu v úvodní scéně Gossip Girl.

"Spotted at Grand Central, bags in hand. Dominika Lukasova". Hahaha, to jo.

A tip jak mít nevšední fotku - lehni si na zem uprostřed nádraží :D

Další oběd jsme si dali v dalším ozkoušeném fastfoodu a byl to pro změnu salát s kuřecím masem a avokádovou zálivkou.

A tady jsme si trochu zanakupovali. Do největšího obchoďáku na světě jsme si teda netroufli...

Ale obchodu, ze kterýho se valily davy žen s růžovejma taškama s nápisem SALE, jsme odolat nemohli!

U vchodu sedělo několik chlapů a ti naši chvíli taky :D Taťka pak vypozoroval, že prej vždycky nějakýho přišla vyzvednout slečna s rukama plnýma věcí, dovedla ho k pokladně a po cestě ven ho celýho pusinkovala. Prej to viděl během deseti minut asi 4x - uplně stejnou scénu :D.


Po návratu na hotel jsem si odpočinuli a po setmění se sebrali a vydali na další 5ti kilometrovou procházku - přes Time Square na Empire State Building.

Čistý boty po jednom dni chození, ehm...

Nahoře jsem po očku vyhlížela Chucka Basse nebo aspoň ty pivoňky v koši, ale nic nó. Tak jsem si místo toho pohrála s manuálním ostřením a udělala i pár takovýhlech fotek.

Time Square z vrchu. Fakt je tam díky těm bilboardům světlo jak ve dne a takhle shora to nejvíc vynikne.

Já už se teď nemůžu dočkat, až to všechno uvidím i za světla, protože brzo nás ještě čeká Top Of the Rock. A taky další miliarda věcí. 

Doufám, že Vás tyhle články bavěj, když jsou takhle aktuální a že to nepíšu jen jako deníček sama pro sebe, i když i to je vlastně dost fajn. Tak se mějte hezky a tentokrát si neodpustím ani XOXO.

Add your comment

  1. Tak NY je zatím best! To je fakt neuvěřitelný, tam se proste někdy musím podívat! To je OMG, ja fakt nemám slov! Nádherný fotky, ty výhledy, mrakodrapy, Times Square, proste sen! :)
    http://www.shineoffashion.com

    OdpovědětVymazat
  2. Teda... jedno velké áááách!!
    B.

    OdpovědětVymazat
  3. Jak to děláš, že jsi nemocná tak krásná? Já vždycky vypadám jak zombie... :D

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý články Domi. Skoro mám pocit jako bych tam byla s váma. Chicago teda podle fotek na mě působilo líp, tohle je přesně jak píšeš na začátku článku, všeho moc. Obávám se, že bych z toho měla skoro klaustrofobii, ale taky bych se tam jednou chtěla podívat.

    www.42stupnu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Téééda, tam to musí byť úžasné... fotky sú krásne (:

    Lifestyle & beauty by Daniela

    OdpovědětVymazat
  6. tieto články nás určite bavia. Tie fotky sú super :)
    Aďulik Sun- GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  7. sama pro sebe stopro ne, já tyhle cestovatelský články miluju a vracím se obden pro pokračování:) hezkej zbytek new yorku ti přeju!

    OdpovědětVymazat
  8. Hodne zajimavej clanek a supr fotky, jako asi vetsinu ostatnich i me NY uz delsi dobu neskutecne laka :) Tak si uzij zbytek!

    OdpovědětVymazat
  9. Moc krásný článek!! Jako bych tam byla s vámi :D

    OdpovědětVymazat
  10. Na te treti fotce mi pripominas prave Serenu :))

    OdpovědětVymazat
  11. Tyhle články mě hrozně baví! nádherný fotky! je super, že je s námi sdílíš! užívej moc :))

    OdpovědětVymazat
  12. Naprosto skvělý článek a super fotky♥ je to krása!!

    OdpovědětVymazat
  13. Opet skvelej clanek! NY zatim vypada hodne super! :) A myslim, ze se nemusis bat, ze bys to psala jen pro sebe :D

    OdpovědětVymazat
  14. Nevieš si predstaviť, akú lásku prežívam k tomuto mestu. Vždy, keď vidím odtiaľ fotky, tak mi srdce vynecháva údery a vždy sa prichytím pri tom, že mi nebije srdce. MILUJEM HO. Bola som v ňom, už dva krát a stále tvrdím, že nikdy ho nebudem mať dostatok. Chcem ísť naspäť♥♥♥♥ A ty si to užívaj!

    OdpovědětVymazat
  15. rozostřený fotky naprosto nechápu :D děsný! vypadá to, že prostě neumíš ostřit. možná kdyby si to rozostřila víc, tak by to už trochu vypadalo jako záměr.

    OdpovědětVymazat
  16. Krásný! Úžasný! Moc hezký článek Domi!

    OdpovědětVymazat
  17. Super článek, dik za nej! Chystám se tam na tyden v červenci a tyhle osobní tipy jsou vždycky nejleps! Nad tim busem uvažujeme, tak uvidime! A skvělá doporučení na jidlo! Užívejte 😊

    OdpovědětVymazat
  18. Kolik serii ma prosim serios s chuckem? Jinak v tom meste je to skvostny ale jiny

    OdpovědětVymazat
  19. Kolik serii ma prosim serios s chuckem? Jinak v tom meste je to skvostny ale jiny

    OdpovědětVymazat
  20. panebože <3 ty fotky berou dech a ano! baví nás American diaries!:)

    OdpovědětVymazat
  21. Naprosto dokonalý fotky! Tento článek mě tak neuvěřitelně dostal a nalákal! :D Já se tam prostě někdy podívám! :D Tvoje cestovatelský články jsou snad nejlepší z celého tvého blogu :D Už se strašně moc těším na další :D A chci se zeptat: budete mít po New Yorku ještě nějakou "zastávku"? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekujuuu :)) dalsi zastavku uz nemame, ve ctvrtek vecer letime primo do Prahy.

      Vymazat
  22. Vlastně ani nevím, co tady mám pořád psát. Píšeš a fotíš skvěle. A i když zrovna nefotíš a "stojíš modelem" tak jsou ty fotky prostě hrozně bezva. Všechno je to takové americké jako z nějakého filmu. ♥
    A ta Time Square je vážně šíleně přelidněná, asi bych se tam necítila zrovna nejlépe, ale vypadá to tam šíleně barevně a přecpaně a kdyby to tak bylo někde jinde, tak to je asi hrůza, ale tam se to prostě hodí. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤