What are you looking for?
čtvrtek 16. června 2016

AMERICAN DIARIS: NY DAY 5 (HIGH LINE & TOP OF THE ROCK)

Vítám Vás u předposledního (fňuk, fňuk) americkýho reportu. Týden v New Yorku utekl jako voda a nás už čeká jen dlouhá cesta domů. Zatím ale ještě nebudu smutnit a povím Vám o dalším super nabitým dni. Po onom dlouhém večerním běhu jsem se ráno sotva dobelhala na snídani a poprvé jsem byla ráda, že nám vypravování trvá tak dlouho (ani jednou jsme nebyli schopni vyrazit před polednem :DD) a ráda jsem si ještě odpočinula. Čekal nás totiž opět den plný chození. Na odpočinkový dny jsme už kapitulovali, protože to, že je něco daleko 4km stejně nakonec znamená, že ujdeme minimálně trojnásobek.

Tři dny před odletem jsme objevili nádhernou terasu na střeše našeho hotelu. Protože už ale bylo klasicky po poledni a my už vážně museli vyrazit, jen jsme se jí pokochali a naplánovali na ní pár hodin před odletem.

Jedno foto do rodinného alba!

Jedno foto pro bráchovy fanynky! Prej máte posílat svý fotky a míry :DD (vtip!).

Tohle a ta další fotka je prosím...pošta no. Taková normální. Ne?

Moje must-try ohledně prasáckých jídel byly americký donuty. Logicky jsem se upnula na Dunkin Donuts, ale už minule jsem Vám psala, že mi stačilo okolo toho projít a cítit tak nechutnej smrad, že se mi to uplně zhnusila předem. Naštěstí mamka opět vytáhla svojí chytrou knížku a řekla mi o místě s názvem Doughnat Plant. Jedná se o dlouholetou rodinnou kavárnu, jejíž jméno je známý snad všem New Yorčanům. Dělají totiž donuty z těch nejlepších a nejkvalitnějších organických ingrediencí. Donuty tak neobsahujou žádný trans-tuky, umělý dochucovadla a barviva ani vejce nebo konzervanty. Když už takhle hřešit, tak aspoň tou nejlepší cestou. A víte co? Bylo to naprosto, ale fakt NAPROSTO dokonalý. Pokud se někdy ocitnete v NY, sem prostě musíte, věřte mi. Kromě velkýho výběru donutů mají navíc mandlový mlíko do kafe a věřte mi - to je tady HODNĚ co říct.

A tyhle mají na zdech!

Nedopitý kafe se mnou putovalo dál, na řadě byla High Line, stará nadzemní dráha na které je teď vybudovaný kouzelný místo na procházku.

New York ve výstavbě!

Tak jako není to překrásný?

Na pozdní oběd jsme vybrali Bare Burger. Na ten jsem, tuším, dostala tip od někoho z Vás, takže opět velký dík, protože to bylo konečně to místo, kde jsem si ten jeden americkej burger fakt chtěla dát. Víte, že nejsem na ty klasický a že v Praze jsem závislá na jablečným, ne? No a víte, jakej měli tady? Ananasovej <3 

Taťka si objednal pivo... A vzhledem k tomu, že s místníma mírama stále nejsme pořádně srozuměni, vybral si střední velikost a to, co přinesli, bylo fakt HODNĚ velký. A taky hodně drahý, vlastně stálo víc než jakejkoliv burger :D.

S nacpanýma bříškama jsme prošli pár obchodů, zase si něco pokoupili a pak si jeli prohlídnout město znova z velký výšky - tentokrát ale za světla. 

Malá Domča ve velkým městě.

Ale má mě rád, fakt že jo. A chyběla jsem mu ten rok, fakt že jo.

Unaveňák, ale šťastňák!

Další typ kontrastu - honosnej obchod Valentino a před ním kupa pytlů s odpadkama, jak americký.

Trump Tower aka fotit tyhle detaily bych mohla pořád a pořád!

Stejně tak západy slunce v uličkách plných lidí a aut.

A žlutý taxíky, panebože <3 
Mně se bude tak moc stýskat po všem!

Add your comment

  1. Ahoj Domča, tvoj blog už čítam okolo polroka a máš úžasné články. Tento som si totálne zamilovala. New York je mojím snom už veľmi dlho, tak dúfam, že aj ja sa tam raz dostanem. Prajem šťastný prílet domov a ďakujem ti za krásne fotky (aspoň niečo, keď tam už niesom :( ) Si úžasná a prajem veľa úspechov na blogu aj v živote! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Yessssss, já se tak nemohla dočkat! Škoda, ze už letis domu co? No je mi to jasný, ale určitě tam nejses naposledy! Tak krásný fotky, jak už píšu asi poste, tak jsem v USA ještě nebyla, taťka tam chtěl tohle léto jet, šle jelikož ty letenky a všechno není úplně nejlevnější, tak se to asi nepovede. No nic, já se tam podívám někdy sama, až budu mít ten vek! Ale tobě už přeji šťastnou cestu domu a i když už asi nebude z USA, tak se těším na další článek! :)
    S láskou
    Sandra ze http://www.shineoffashion.com/
    Instagram: sandraslusna

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj,fotky jsou krasny....nepremyslela jsi ze by jsi presla na paleo? Vis dost lidem to prospiva😉sacharidy jsou zlo,doporucuju se kouknout po nejakejch publikacich😉a zkusit to

    OdpovědětVymazat
  4. Snad nikdy jsem se do USA nechtěla podívat tak moc jako po tvých reportech. Skvělý fotky :-)

    www.42stupnu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. tvuj bracha vypada dost hrozne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prosim?! To je fakt neuvěřitelný, jak vy si nevidíte do huby.

      Vymazat
    2. Jebej na ne Domi, zase další chudak bez vkusu a špetky slušnosti a dobreho vychování, tvuj bráška vypada naopak moc moc dobře, hmmmmm :**

      Vymazat
    3. Přikláním se k názoru, že je to spíš právě dost fešák :)

      Vymazat
  6. mas krasny fotky, vzdycky jsem se chtela podivat do NY, zatim jsem byla jen na Floride - Orlando, Key West a Miami. moc se mi tam libilo, ale zit bych tam nemohla, ti lidi jsou takovi zvlastni, vsude samy fast foody, nebylo tam zadny kulturni vyziti, jen samy obchody, restaurace a bary. ale stejne to bylo krasny :) snad sis to poradne uzila, podle clanku hadam ze jo :)

    ClaudiasNewLife

    OdpovědětVymazat
  7. Tie fotky!! Ja z toho nemôžem!! Prekrásne

    SASHA'S LIFE

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to dokonale, nemám co dodat, tohle je přesně důkaz proč je NY můj sen! :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  9. no je to úplně úžasný, hned bych jela taky :)
    Catamount giveaway

    OdpovědětVymazat
  10. Nadhera!! :) jednou se tam proste taky podivam!

    OdpovědětVymazat
  11. úžasný fotky, je super, že máš i fotky všech těch budov.... krásně se na to kouká :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤