What are you looking for?
čtvrtek 25. srpna 2016

FITNESS REDBEANS BROWNIE #dietapproved

Vyzkoušela jsem už spoustu různých fitness receptů na různý dorty, brownies a další obvykle nezdravý věci, který se ale s trochou snahy a fantazie dají udělat i v mnohem odlehčené a zdravé variantě. Většinu receptů jsem ale vyzkoušela jen jednou a víckrát už je nedělala, protože mě nijak neoslovily. Tohle prokletí se prolomilo v den, kdy jsem vyzkoušela čokoládový brownie, kde jsou hlavní ingrediencí červené fazole. Bála jsem se toho, protože fazole normálně nejím, nechutnají mi, ale chtěla jsem to aspoň zkusit - co kdyby náááhodou. Očekávání jsem teda žádný neměla a o to větší překvapení pro mě bylo, že tohle je fakt naprostá pecka, rozhodně byste nepoznali, že v tom jsou fazole a proto jsem se Vám po několika upečených bochníčkách rozhodla nafotit i recept, protože Vás o to nemůžu ochudit.

Na fotce vidíte všechny potřebné ingredience. Dopředu říkám, že pokud jste typ, co má rád hodně sladký věci a normálně konzumuje cukr a prostě všechny ty sladký a uměle upravený věci, tak Vám to asi uplně chutnat nebude. Můj brácha to třeba do pusy nevloží, protože prej "to sice jako perník vypadá, ale rozhodně nechutná". Nicméně pokud holdujete kvalitním potravinám a obecně #cleaneating a k tomu navíc sledujete výživový hodnoty, garantuju Vám, že tohle je zlatej důl.

Na 1 větší porci brownie potřebujete:

100g červených fazolí (přes noc nebo  minimálně na 5 hodin namočených ve vodě)
10g proteinu (ideálně čokoládového)
10g raw kakaa
1 vejce
pár lžic mandlového mléka nebo vody
špetka skořice
špetka jedlé sody/prášku do pečiva 

Hodnoty na tuto porci: 324kcal / 26g bílkovin / 28g sacharidů / 12g tuku

Fazole je nutné mít minimálně těch 5 hodin namočených a vzhledem k tomu, že je seženete v různých velikostech, nebyla jsem zatím schopná spočítat, o kolik nabydou a kolik jich mám teda navážit v syrovém stavu, aby nabyly přesně na těch 100g :D. Takže podle toho, kolik jich nakonec další den mám, podle toho si přepočítám další ingredience. Obvykle stejně dělám porci aspoň dvojnásobnou dávku, protože si pak můžu nechat na další dny nebo se podělit s mamkou (pánská část naší rodiny takhle zdravý věci konzumovat odmítá :D).

Všechny ingredience by se měly společně do hladka rozmixovat, nicméně můj ponornej mixér je osamocenej v Praze a v Hradci máme "jen" Nutribullet, kterej bych při mixování suchých ingrediencí uškvařila, takže to jen na chviličku zmáčknu a hned zas vypínám a fazole mám tak rozmixovaný jen napůl, což nakonec ničemu nevadí.

Přidám protein a kakao ve správném poměru k fazolím.

To samé s vejcem, skořicí a jedlou sodou. Podle dvou vajíček vidíte, že dělám dvojnásobnou porci.

Pořádně promíchaný těsto vlejeme do formy vyložené pečícím papírem.

A pečeme na 200 stupňů zhruba 20 minut, stav kontrolujem párátkem a pokud už se na něj těsto nelepí, brownie je hotovo.

Nejlepší je ještě teplé a s horkýma malinama. Mražených malin mám vždycky doma zásobu, miluju je jíst jen tak místo zmrzliny a je to moje nejoblíbenější sladkost. Tady je teda dám do mikrovlnky a udělám z nich tak horký maliny, kterejma brownie poleju. Je to vlastně jediný doslazení, který používám a pokud jste víc na sladkou chuť a raw kakao vás neuspokojí, tak si do těsta přijejte jakýkoliv sladidlo dle vašeho uvážení nebo třeba při servírování polijte sirupem.

Pokud recept vyzkoušíte, tak mi určitě dejte vědět, jak Vám chutnal a označte mě na instagramu, ať se můžu mrknout! 
Dobrou chuť!

Add your comment

  1. Vyzerá super. Myslíš, že by sa dala urobiť aj vegan verzia?

    Daniela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já dělám: 1 plechovka fazolí (250g), 100g jakékoliv mouky, 2 banány, 100ml rostl. mléka, 25g kakaa, sirup podle chuti (tak zhruba lžíce třeba datlového), 1/2 PL kypřícího prášku. Ozkoušeno už několikrát a je top :3 <3 (jinak inspirováno tady http://veganza.cz/index.php/dezerty/316-fazolove-coko-brownies) :)

      Vymazat
  2. tak to je neuveritelnej recept! Moc dekuju Domco, urcite to brzo vyzkousim, protoze takhle zdrava dobrota, mmmmmmh, uz ted je na to nemuzu dockat az do vyzkousim! :D
    S laskou
    Sandra ze http://www.shineoffashion.com
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to skvěle a určitě to vyzkouším. Díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  4. Domi, ty jsi tak šikovná! Vypadá to skvěle :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  5. Teda, budu muset vyzkoušet, protože tahle chuť mě hrozně zajímá :) Já se nebráním ničemu, co se jídla týče

    OdpovědětVymazat
  6. Fazolové brownies mám mezi věcmi, co chci vyzkoušet. Ale asi půjdu cestou bez práškového proteinu. Normálně ho nepoužívám, takže asi jen kvůli brownies ho pořizovat nebudu.

    OdpovědětVymazat
  7. koukala jsem na to už Katty a Ty jsi mě ted nakopla a zíítra ho jdu vyrábět k snídani. Doufám teda, že mužskou číst tim uspokojim dostatečně a nebudu muset ještě narychlo dělat míchaný vajíčka :D Cherry

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤