What are you looking for?
úterý 2. srpna 2016

GASTRO TIP: GINGER & FRED

Už jsem říkala, že jsem poslední dobou hodně polevila ve svým jídelním režimu? Místo toho jsem ale zkoukla milion videí, přečetla spoustu článků a nastudovala si pár receptů a všechno to zúročím hned po dovolený. Teď si ale fakt docela užívám tohle svý uvolněný období, kdy stejně každou chvíli někdo něco slaví nebo je nějaká akce, kde se prostě člověk dobrotám neubrání i kdyby chtěl - a já stejně nechci, že jo. No a i proto Vás dnes můžu přivítat u dalšího gastro-tipu. Můj drahý slavil svátek a já ho jako překvápko vzala do restaurace v Tančícím domě, kam jsme se už dlouho chtěli podívat.

Jiráskovo náměstí 5,
Praha 2

Tahle okouzlující restaurace se nachází v sedmém patře Tančícího domu, ze kterého je nádherný výhled na celou Náplavku a na Galerii Mánes. Tohle je konkrétně foto výhledu přímo od našeho stolu.

A tohle můj osobní výhled.

Ještě než nám na stole přistálo námi vybrané jídlo, dostali jsme opět pozornost šéfkuchaře (a na tyhle drobnosti já začínám být ujetá a okamžitě dávám plusový body navíc!) a to jablečnou pěnu s domácím pečivem, což se obojí suprově hodilo k našim malinovo-bazalkovým domácím limonádám. 

Já jsem jako správný milovník plodů moře, který si sama doma nedokážu chutně připravit, zvolila jako předkrm právě směs grilovaných krevet a chobotniček, což byla rozhodně skvělá volba.

Stejně skvělá volba se povedla i Kubovi - dal si buvolí mozzarelu se sušenýma rajčatama a určitě jste si nemohli nevšimnout toho božího servírování.

Moje "dám si něco zdravýho" se rozplynulo ve chvíli, kdy jsem na jídelním lístku viděla Red burger s hovězím žebrem marinovaným v coca-cole s černým sýrem, cibulovou marmeládou a domácíma hranolkama smaženýma v arašídovém oleji. Mám Vám říkat, jak neuvěřitelná slast to byla?! Občas proklínám Kubu za to, že mě naučil jíst burgery a já jim naprosto propadla, protože bych nějakej nejradši měla obden. Třeba tenhle. Prosííííím!

Klasika. Domče burger a pro Kubu ryba.

#loveisintheair

Kdybyste ještě neměli jasno, jak nádherný to bylo i na pohled, natož na chuť......

No a pak jsme si dali na chvilku pauzu. Kuba si chvíli čmáral a pak jsme se šli podívat na terasu, kde byl ten výhled opravdu na jedničku s hvězdičkou. Doufám, že tam někdy vyrazíme za tmy na drink a budem mít rušnou noční Prahu přímo pod sebou!

(Říkala jsem, že tu bundu nosím pořád!)

A byl čas na dezert.
"Punk dezert" jakožto výběr minisladkostí mi vyrazil dech hlavně formou servírování a já tak pochopila, proč to má v názvu ten punk. Vypadalo to opravdu jak drogy na kusu zrcadla a mě bylo až líto to sníst. Za tohle je opravdu 11 bodů z 10, protože řekněte mi - viděli jste někdy něco podobnýho?! 

A Kuba tentokrát dezertu taky neodolal a dal si panna cottu, která prý byla taky výborná. Za mě to byla jediná část jeho menu, kterou jsem neochutnala, protože tomuhle dezertu jsem na chuť prostě nepřišla a doufám, že už ani nepřijdu. Aspoň jedna nezdravá věc by mě mohla jednoduše nelákat.

Tak doufám, že se Vám tenhle článek líbil a pokud hledáte místo, který bude designově naprosto nádherný, bude tam skvostnej výhled na Prahu a navíc vynikající jídlo s originálním servírováním - myslím, že už víte přesně, kam máte zajít! :))

Add your comment

  1. omg..this hamburger..i'm hungry
    thanks for sharing
    kisses

    OdpovědětVymazat
  2. WOW! To servírování mě dostalo!

    OdpovědětVymazat
  3. Domi, úplně miluju tyhle tvoje posty... Super kvalita fotek, výstižné a oba jste nejvíc sympaťáci.. A jako vždycky tiše závidím, že dokážete spořádat tolik chodů (i když jde vidět, že jsou to ideál porce). Já dám na jeden zátah max. hlavní chod :(. Každopádně těším se na další gastro post a užijte si dovču :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tam to vypada naprosto neuveritelne! Skoda, ze bydlim tak daleko od Prahy, protoze bych tam urcite zasla! To jidlo vypada neskutecne! Red burger s marinovanym zebrem v coca cole? Ido to kdy slysel, no a navic jedl? Jaaaaaaa chci!!!!!! Jo a ten dezert vypada samozrejme taky pro zmenu neuveritelne! Jak to tak vypada, tak mel Kuba krasnej svatek a jam dvoum to tak slusi!!!!
    S laskou
    Sandra ze http://www.shineoffashion.com/
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    OdpovědětVymazat
  5. Asi jsem staromódní, ale hranolky v květníku ani moučník a předkrm na zrcadle mne nějak moc neoslovují - mám raději jídlo na talířích ;-). Mimochodem jídlo na zrcadle je podle mne dobrý obchodní tah - dělá totiž dojem, že je ho jednou tolik ;-). Ale výhled z restaurace je krásný a třeba ty mořské plody, losos a panna cotta vypadají podle mého gusta a určitě byly moc dobré

    OdpovědětVymazat
  6. To jídlo vypadá výborně!!! A já musím teda moc pochválit i outfit který jde trošku vidět, protože ten crop top s těmi modrými kalhotami vypadá skvěle :) No a ta bunda k tomu.... fakt pecka, moc ti to sluší. Měj se hezky, Katka.

    OdpovědětVymazat
  7. Co já si pamatuju, tak Ginger&Fred byl úžasný gastronomický zážitek! A ten výhled - srdcovka!

    OdpovědětVymazat
  8. heh ty tvoje výrazy jak se na něj díváš - na ten hamburger :-D jde vidět, že jsi fakt na něj měla chuť.:D musí být opravdu dobrý a vypadá dost zajímavě, o červeném hamburgru slyším poprvé.:)


    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤