What are you looking for?
úterý 30. srpna 2016

MY LEGDAY (+VIDEO)



Když jsem pár týdnů zpátky začínala natáčet, ptala jsem se Vás na to, jaký videa by Vás ode mě zajímaly. Dostalo se mi mimo jiné i odpovědi, že o cvičení. Mojí první reakcí bylo rozesmátí se a kroucení hlavou, plánovala jsem spíš točit různý oblíbence, hauly, vlogy a takový ty klasický videa (kterejch je ale možná všude už tolik, že je zbytečný točit další, haha). Rozhodně jsem teda nečekala, že se tady nějaký takovýhle video objeví v tak krátký době. Přišlo mi, že nejsem ten pravej člověk, co by měl někomu radit, protože se pořád sama všechno učím a proto jsem se na to zprvu moc netvářila. Na druhou stranu jsem pak ale uznala, že by bylo dobrý ten svůj vývoj nějak dokumentovat a třeba právě celej youtube kanál vzít touhle cestou, aby nebylo to stejný v psaný podobě na blogu jako v mluvený na youtube. Navíc pokud někdo z Vás taky zrovna začíná, tak může být fajn sledovat někoho, kdo je na tom podobně nebo jen o pár měsíců napřed. Ráda bych Vám teda postupně přiblížila uplynulých 8 měsíců a trochu netradičně začnu dnes tímto tréninkovým videem. Nakoply mě k němu Vaše reakce na progressový fotky, co jsem se konečně odvážila dát na instagram a navíc je trénink noh a zadku můj nejoblíbenější (neasi).



Ráda bych ještě trošku rozepsala jednotlivý cviky, aby to mělo i slovní komentář kromě té vizualizace. Doma si chystám předtréninkovej drink - půl balení Agrezzu, odměrku BCAA a odměrku glutaminu. Video je točené v hradeckým Extrifitu, kterej jsem si totálně zamilovala a jsem Kubovi moc vděčná, že mi ho ukázal, protože kromě super strojů a milých lidí (který já potřebuju, jak už jste asi pochopili, nemohla bych chodit do nějakýho obřího neosobního fitka v obchoďáku!) je i krásných 15 minut od mého domova, takže si nakopávač vypiju hezky při rychlý procházce, na který se vlastně i rozehřeju a můžu pak rovnou cvičit.

SQUATS - dřepy s osou jsou takovej základ, kterýho jsem se dlouho bála a počkala si, až mi je vysvětlí trenér, protože správná technika je základ úspěchu (a zdraví!). Nutností je stát na celým chodidle a mít zpevněný celý tělo, hlavně střed a rovný záda - nijak se nekroutit a nehrbit. Zadek vystrčenej dozadu a při ukončení pohybu nahoře stisknout půlky a protlačit je dopředu.

LEG PRESS - ten najdete v každým fitku v trochu jiným úhlu, dost často na něm místo ležení sedíte, nicméně pokud máte možnost ležet, rozhodně volte tuto variantu. Já se snažím, aby mi kromě přední strany stehen zabírala i zadní strana a zadek, proto mám nohy co nejvýš a nejdál od sebe.

LEG EXTENSION - pro mě docela novej stroj, dlouho jsem ho nechtěla zařazovat protožepřecenechcimítještěvětšístehna pfffff, nicméně teď ho zařazuju každej trénink noh a je to pěkná makačka.

HACK SQUATS - netřeba popisovat, ve většině fitek tenhle stroj stejně nenajdete, ale zabírají tam opět hlavně stehna.

ROZNOŽOVÁNÍ - provádím s velkou váhou a  nadzvednutým zadkem s rovnýma zádama, celou dobu je tak v tahu zadek a stehna ze všech stran, provádím co nejvíce opakování a všechno to u toho totálně hoří.

PŘITAHOVÁNÍ STEHEN - klasika na vnitřní stranu stehen.

PŘITAHOVÁNÍ LÝTEK - cvik vypadající poněkud hloupě, nicméně na zadek fakt účinnej. Já jsem zpočátku neuměla zapojit u žádných komplexnějších cviků právě zadek a trenér mě proto naučil pár cviků čistě na tyhle svaly, přičemž toto je jeden z nich a určitě ho vyzkoušejte. Pozor si dejte jen na to, ať Vám paty nejdou nad ty opěrky, já bych je v tom videu mohla klidně mít ještě o kousek níž a zadek by tím pracoval víc.

HAMSTRING CURLS - velmi účinnej cvik na zadní stranu stehen a její celkové zpevnění.

HIP THRUST - největší zabijárna, díky který si pak dva dny nebudete moct sednout, nicméně účinnější cvik na zadek byste těžko hledali, aspoň z mojí zkušenosti. Začínala jsem s 15kg pytlem a postupně přešla na činku, kde se snažím postupně přidávat závaží. Každou sérii také končím 10ti vteřinovou výdrží, u který pravidelně skoro brečím. 

LUNGES - jako závěrečný odrovnání a vyčerpání zbytku sil si dávám výpady s činkama. Snažte se o co nejdelší krok a koleno by nemělo být v úhlu nižším než 90stupňů. Pro většinu lidí jsou výpady nejúčinnějším cvikem na zadek. U mě však vede ten předchozí, jelikož u výpadů se hodně zapojujou celý nohy a já mám dojem, že ten zadek u toho tolik zabrat nedostane. Schválně si to zkuste porovnat a pak mi dejte vědět, jestli jsem jediná divná!

Doufám, že Vás článek na tohle téma trochu inspiroval, bavil a příště se můžete těšit na mý nejoblíbenější cviky na ramena a ruce.

Add your comment

  1. Promin ale ty drepy jsou poloviční, zkus pogooglit výhody tzv ATG drepu agend to bude lepsi:) jinak trenink fajn:)

    OdpovědětVymazat
  2. Domi, nevím co ti k tomu řekl trenér, ale když dřepy, tak alespoň pod úroveň kolen, když už ne úplně "ass to grass" :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ale jinak samozřejmě palec nahoru za to, jak ti to teď sluší:)

    OdpovědětVymazat
  4. Mám ráda takové inspirace, už se těším na další :)

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělý článek i video Domi. Já sice do fitka nechodím, posilovací cviky cvičím jen doma, jinak chodím na jógu.
    Jestli budeš dělat nějaké další cvičící video, tak se přimlouvám za břicho, protože to máš super.
    A nechtěla bys napsat článek o doplňcích stravy? Jestli už tu byl, tak prosím odkaz do komentu. Díky

    www.42stupnu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O suplementech jsem psala už tady: www.dombydom.cz/2016/07/supplements-i-fancy.html , ale zkouším zas nějaký novinky, tak to někdy koncem září refreshnu a udělám třeba video :)

      Vymazat
  6. Hele já chodím do obchoďáku do fitka a neosobní mi to tam moc nepřijde, právě naopak :D všichni jsou tam milí, poradí, zdraví když už se známe a tak, takže bych to až tak nekritizovala :) samozřejmě nevím jak je to jinde v jiných městech no. A díky za tipy, už jsem z toho něco vyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahaaaa, no moje představa je právě takovýto několikapatrový nebo prostě mega rozlehlý fitko, kde se prostě nikdy nepotkáš s nikým, koho bys tam už někdy viděla.. Ale asi to teda záleží fitko od fitka no, já mám naštěstí štěstí na ty rodinný, kde se cejtím nejlíp :)

      Vymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤