What are you looking for?
úterý 20. září 2016

HOW TO DEAL WITH WORKOUT&EATING FRUSTRATION

Věděla jsem, že tenhle článek napíšu, protože jsem si naprosto vědoma toho, že momentálně je přesně to období, kdy spousta z nás propadá frustraci a neví, jak z toho ven. Věděla jsem, že chci sepsat to, co pomáhá mně, ale věděla jsem, že musím počkat na ten moment, kdy si budu jistá, že jsem z toho venku a že jsem zas schopná šířit pozitivno.

Long story short...Po cestě z dovolený jsem se těšila, jak najedu zpátky na svůj režim, protože jsem byla fakt spokojená s tím, co jsem se sebou udělala, jenže to se jaksi nepodařilo

Byla jsem až moc rozežraná a bylo léto. 

Léto, kdy si chce člověk všeho užívat mnohem víc než dřív, kdy chce sedět na zahrádkách v centru a upíjet drink, kdy si chce dát obden dva kopečky zmrzliny a kdy se nikomu moc nechce trávit hodiny ve fitku, kde je buď vedro k padnutí nebo naopak zima z klimatizace. Neříkám, že jsem se vykašlala na cvičení, ale snížila jsem intenzitu a dala přednost mnoha jinejm věcem. Nemyslím si, že to byla chyba, udělala bych to znova, kdybyste mě hodili o ten měsíc a půl zpátky, ale logicky přišly následky. Překročila jsem hranici, do který jsem si užívala ten volnej režim a byla spokojená a začala jsem se cítit mizerně, začalo mě štvát, že mi je zas všechno těsnější, že už mám zase ty bůčky, co se mi podařilo osekat, že nejsem schopná ani jeden den jíst čistě, protože mám pořád na něco chuť a jako třešinka na dortu přišlo samozřejmě snížení výkonů ve fitku a tím pádem nechuť tam být a o cokoliv se snažit. Jsem si jistá, že tímhle frustrujícím obdobím si projde každej, kdo na sobě maká, ať už proto, že povolí na tak dlouho, jako já nebo proto, že se zasekne na mrtvým bodě nebo prostě proto, že už je to všechno moc velká rutina. Těch důvodů je několik a způsobů řešení taky. Já bych se s Vámi dnes ráda podělila o to, co pomohlo mně.

Top - NIKE / leggins - ADIDAS via RINGIT.CZ 

Tenhle stav je pro člověka náročnej sám o sobě a těžce se s ním pracuje. No a zkuste si k tomu přidat ještě fakt, že Vás hodnotí obrovská spousta lidí a viděj přesně to, co vidíte vy. Je těžký se smířit s vlastní nedokonalostí a je to ještě těžší, když do Vás kvůli Vašim chybám neustále někdo šije a na Vaše nedostatky ještě více poukazuje. Já jsem si zas opět prošla třeba stavem, kdy jsem večer Kubovi brečela a říkala mu, že už ani nechci mít blog, že nechci, aby mě pořád někdo soudil za každý kilo navíc a že nechci ani do fitka, že tam na mě určitě taky koukaj jak na blbečka, co si to zase celý zkazil, neštěstí ze mě sálalo a nenechala jsem na sebe navíc ani sáhnout. Ten večer byl pro mě asi takovým pomyslným dnem, kdy jsem si řekla, že to takhle nejde a že se potřebuju dát zas dohromady. Věděla jsem, že cestou není nastavit si najednou exra pevnej režim a ve fitku se každej den sedřít z kůže. Nene, vyřešila jsem to několika následujícíma trikama!

TIP #1: VÝMĚNA OBVYKLÉ AKTIVITY ZA JINOU

Určitě existuje nějaká sportovní aktivita, kterou jste dlouho chtěli zkusit, ale ne a ne se k tomu dostat. Tak se rozhoupejte a jděte na to! Pro mě to třeba byl právě Jumppark a neuvěřitelně jsem si to tam užila a nabyla se endorfinama, který mi nějakou dobu chyběly.

TIP #2: VYPADNĚTE ZE SVÝHO PROSTŘEDÍ JINAM

Tuhle radu jsem dostala já od Vás na instagramu a s radostí ji předávám dál, protože to je jednoznačně jedna z věcí, co mi pomohla. My jsme se s Kubou na víkend sbalili a vyrazili na výlet. Jeden den jsme zvládli Krumlov a další Orlík. Krásně jsme si odpočinuli, vytvořili si nový společný vzpomínky, objevili nádherný místa a vypustili z hlavy všechno ostatní.

TIP #3: A TAM SI TO UŽIJTE SE VŠÍM VŠUDY

V rámci této rady chci zdůraznit, že odjet na víkend neznamená navařit do krabiček svý jídlo na dva dny a najít fitko nejbližší k místě ubytování. VŮBEC PROBOHA! Když den na chatě, tak se vším všudy. My jsme od babičky dostali ke snídani čerstvý housky se šunkou a odpoledne si u přehrady opekli buřty. Protože proč by ne, vždyť to k tomu patří. A bylo to kouzelný a já měla úsměv na tváři celý dva dny od rána do noci.

TIP #4: BEZ VÝČITEK SI DOPŘEJTE SVÝ OBLÍBENOSTI

S vědomím, že to prasící období už končí a že s příchodem podzimu přichází i pořádnej režim, si dopřejte ještě párkrát právě to, co máte nejradši. Já jsem tohle léto začala ulítávat na zmrzlině, takže jsem si jí nakonec užila až do posledního teplýho dne. Možná dobře, že už je zima, protože Créme de la Créme a Angelato jsou dvě místa, kam mě to prostě v teple táhne okamžitě.

TIP #5: DEJTE SI PAUZU A PO NÍ SE ZAS VRAŤTE MEZI "SVÝ"

Když se Vám ani cvičit nechce s spíš se tam trápíte než abyste se někam posouvali, je vážně nejlepší na pár dní fitko uplně vypustit. Klidně dělejte něco jinýho nebo nedělejte vůbec nic. Já jsem na celej týden pustila z hlavy svůj strach, že bez pohybu se můj stav ještě xkrát zhorší a prostě jsem věnovala plnou pozornost uplně jiným věcem. A úspěšně. Protože po tom týdnu jsem se do fitka najednou těšila, těšila se, až mi zas trenér naloží, až se v Radlicích zas potkám s těma, co se tam potkávám obvykle a už jsme takovej pomyslnej tým aktivních bláznů, co na sebe rádi nechaj řvát na celý fitko. Já jsem zahlásila svojí krizi dopředu, takže jsem si ani nevyslechla žádnou kritiku, jen jsem prostě dostala pekelně zabrat. A vyzkoušela několik nových cviků, který mě uplně sundaly a zas se mi vrátil pocit tý extrémní zničenosti, kdy ze sebe máte fakt radost a domů se belháte s úsměvem na rtech.

top - H&M / leggins - GUESS via NEJLEGINY.CZ

top and leggins - KARI TRAA via NORSKAMODA.CZ

TIP #6: SEŽEŇTE SI NOVÝHO OBČASNÝHO PARŤÁKA 

Jako člověk společenský, co není uplně fanda rutinního fungování, se mi osvědčila i varianta, kdy k sobě občas přiberu na trénink někoho dalšího. Třeba s přítele, kterej mě vždycky nakopne k větším výkonům a dá mi tipy na další cviky, co odkoukal od profesionálů. Nebo Karol, se kterou jsme si daly skvělej full-body trénink a naplánovaly si několik dalších, protože takový oživení jsou potřeba. Nechtěla bych mít vyloženě sparinga, protože ráda cvičím sama, jedu si to svý a mám v uších sluchátka, nicméně pro oživení a jako nakopnutí je to ideální.

top - GYMSHARK / leggins - GUESS


TIP #7: ZAŘAĎTE DO SVÝHO REŽIMU NĚJAKÝ NOVINKY


Ať už jde o jídlo nebo o tréninky (nebo třeba i o novej cvičící playlist). Já jsem si třeba zařadila novej typ snídaní a to zelený smoothie (banán, špenát, vločky, mandlový mlíko, kokosovej olej, kešu máslo, chia), po kterým se mi suprově cvičí a vydržím dlouho sytá. No a do tréninků jsem zařadila Bikini Body Guide od Kayly Itsines, takže kromě silový části si po/st/pá budu dávat ještě půlhodinku s ní místo klasickýho kardia.

"LOVE THE SHAPE YOU ARE IN"

Extrémní důležitost na závěr! Mějte se rády. Nikdy nic nemá čistě stoupající tendence, občas se člověk zasekne, škobrtne nebo i spadne o několik schodů níž. Je to normální, nejsme stroje. Je super být něčemu oddanej, makat na sobě a užívat si. Nesmíme u toho ale zapomínat i žít a nemá cenu se lynčovat za to, že jsme si v létě dopřávali víc, než je naším zvykem. No tak ty tři kila během pár týdnů zase sundáme. A o Vánocích je zas naberem, haha
No a co, vždyť pro většinu z nás je právě ta cesta ten cíl. 

bra - KARI TRAA / shirt - NIKE / leggins - NEBBIA

Add your comment

  1. Skvely clanek Domi! Je dobre, i kdyz s neprijemnyma nasledkama, ze sis leta uzivala se vsim vsudy, tak to taky ma byt! Vim, ze se to lehce rika, ale nenechej se ovlivnit ostatnima, ty vis nejlip, co je pro tebe dobry a co ne! Jinak i kdybys pribrala nejaky kilo navic, tak vazne vypadas top! ;D Jo a diky za tipy, to s tim jumpparkem taky musim zkusit!
    S laskou
    Sandra ze www.shineoffashion.com
    http://www.instagram.com/sandraslusna/

    OdpovědětVymazat
  2. Máš nádhernou postavu a krásně fotky! :)
    Mr. Kev

    OdpovědětVymazat
  3. Já právě obdivuju to tvoje plochý břicho a k tomu ženskou postavu.

    OdpovědětVymazat
  4. Zas a znovu, perfektný článok! Milujem čítať tvoj blog! Ja som mala v lete tiež také obdobie, že som sa na cvičenie nie že vykašlala ale dosť som polavila. Do vtedy som chodila do fitka 2-3 krát týždenne + som cvičila doma a v lete som do fitka zašla len občas, skrátka, nechcelo sa mi tam fotiť. Avšak začiatkom školy som sa opäť nakopla + mám novú parťačku, moju najlepšiu kamarátku, ktorú som do toho zatiahla, takže makáme spolu a môj priateľ začal tiež cvičiť, takže sa tak vzájomne motivujeme a podporujeme:) A mimochodom, postavu máš skvelú! Veľa trpezlivosti a pozitívnej energie želám♥

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
  5. Přesně touhle krizí si teď procházím, hlavně co se týče toho jídla. Mám pořádna něcochuť a jen bych jedla. Nevím jak z toho ven, tak snad mi některá rada pomůže, protože mám opravdu výčitky, kolik toho za den sním. Sice se to snažím nehrotit ale..:D už mi to prijde přes čáru
    lifestylebymaky.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pořiď si carnichrom a čaje nebo tabletky na snižování chuti k jídlu. ;)

      Vymazat
  6. pryč s frustrací !!! vypadáš skvěle !

    franchemeetsfashion.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤