What are you looking for?
úterý 13. září 2016

ONE DAY IN KRUMLOV

Když jsem po dvou hodinách jízdy autem na benzínce zjistila, že moje kabelka s foťákem a peněženkou jaksi zůstala doma v chodbě, myslela jsem, že mě omejou. Co jsem to za blogerku, když si na výlet do Krumlova zapomenu základní výbavu?! Myslela jsem teda, že holt nebudou fotky a nebude článek, nakonec jsem se ale rozhodla Vám sem hodit aspoň pár těch z telefonu, protože tohle město si vlastní článek zaslouží. Krumlov je moje srdcovka už několik let, byla jsem tam několikrát na výletě s rodičema a jednou jsem ho taky projela na vodě, což bylo asi ze všeho nejlepší. Někdy jsem tam byla jen na otočku, někdy s přespáním k kempu. Kouzlo to mělo vždycky a tentokrát tomu nebylo jinak. Kdybyste se mě zeptali na mý nejoblíbenější český města kromě Prahy, tak je to jednoznačně Hradec, Olomouc a Český Krumlov. A všechny tři města máte projitý za pár hodin, takže se Vám takovej výlet nemusí ani nijak prodražit. 
Tak jestli jste zvědaví, pojďte se mnou omrknout moje oblíbený místa.

Když do Krumlova vjedete, nebudete chápat, co by na tom městě jako mělo být zvláštního, kromě toho, že je tam spousta aut, co hledají parkování. Jakmile ale parkovací místo najdete a ocitnete se přímo v centru města, pochopíte. Pochopíte to ve vteřině, protože z jakýkoliv strany přijdete, tam to na Vás dýchne. Je to atmosféra, kterou nikde jinde nenajdete a která mi ani nepřipomíná Česko. Je to prostě nádhera, všude kam se podíváš! Kouzelný uličky plný malých obchůdků, co sváděj k prolejzání, voňavej stánek s trdelníkama na každým rohu, davy turistů a spousta vodáků.

Naše první chvilky jsme strávili u vody, protože bylo totálně největší vedro - i můj outfit je stylem mít toho na sobě co nejmíň :D. Takže jsme slezli k řece, mávali na vodáky a chladili si nohy v neskutečně ledový vodě. Je to takovej ten chlad, kterej po chvíli až bolí!

Krumlov z vody je snad fakt ještě hezčí než ze souše, protože všude okolo sebe vidíte tyhle nádherný barevný baráčky a prostě se to nikdy neoukouká. Radím nepádlovat a jen se nechat pomalu unášet a užívat si ten pohled okolo.

Ovšem překrásnej je i z vrchu. Najít místo, kde se levně najíte je poměrně oříšek, kterej se nám nepovedlo rozlousknout, takže v tom Vám neporadím, nicméně hned potom, co do nás napadal předraženej řízek s hranolkama, jsme se vydali vzhůru na zámek. Uličky centra totiž fakt stihnete prošmějdit za hodinku. Cesta nahoru Vám pak zabere další hodinku a pak už je jen na Vás, kde se jak dlouho zdržíte.

Naše cesta nahoru začala na tý zámecký věži, kterou vidíte na fotce, vyšli jsme pěknej škrpál a pokračovali i do zámeckých zahrad, kde se nachází známé otáčivé hlediště.

Úplně vzadu v zahradách, kam už moc turistů nedojde, protože jen dostat se k nim je poměrně náročný, je rybník, kterej jsem i já tentokrát viděla poprvé a nechápu, jak jsem si takovou krásu a romantiku mohla nechat dřív ujít.

To  světlo <3

A zase zpátky pod věží.

Což si vyžádalo občerstvení formou palačinek z MLS Creperie, která má v centru hned dvě pobočky. Nikdy si nikde nedávám palačinky, protože už na takový věci moc nejsem, ale tady...tady tomu nejde odolat. Nejradši bych vyzkoušela všechny kombinace a to jak sladký, tak slaný, protože i ty jsou naprosto neuvěřitelný. Zvolila jsem teda nakonec banánovou s čokoládou a praženýma mandlema a Kuba jablečnou s vanilkovým pudinkem. Byly dokonalý, i když ta Kubova o trochu víc :D

Další místo, který bych Vám v Krumlově doporučila na posezení u kafe, dortu nebo třeba večer u vína, je kavárna Kolektiv. Letos jsem do ní zajít nestihla, ale loni jsem tam byla hned dvakrát během dvou dnů, takže spokojenost zaručená.

Mikina - BERHSKA / top - ZARA / kraťasy - PRIMARK / boty - TOMS / choker - STRADIVARIUS

A po cestě zpátky domů jsme se ještě zastavili na skok v Písku, abych viděla ten nejstarší most a taky tyhle roztomiloučký písečný sochy. Ijáček byl na fotku jasná věc!

A na závěr selfíčko s nějakým uraženým vlasatcem, co se mnou zrovna nemluvil a tak se nechtěl vyfotit. Jojó, i taková romantika to někdy je :D.

To je ode mě dnes vše, omlouvám se, že to je takový pofidérní článek a návod, protože těch fotek mám fakt málo, ze spousty míst navíc uplně chyběj, ale to je prostě ta absence foťáku. Jistej náhled a představu snad ale máte, určitě si tam ještě do konce "léta" udělejte výlet, stojí to za to!

A dolů do komentářů byste mi mohli doporučit, kam si mám ještě zajet já! V plánu máme momentálně Drážďany, tak uvidíme, jak se vyvine, každopádně foťák už doma nenechám :D.

Add your comment

  1. Tak to znam, ale me se to spis stava s SD kartou nebo nabijeckou, kterou necham lezet doma, fotak se mi jeste nestal, ale fotky z mobilu se ti taky moc povedli, i kdyz z fotaku je to zase jinej level. V Krumlove jsem jeste nebyla, ale vypada to tam krasne a urcite si tip zapamatuju, moc za nej dekuju! Drazdany bych urcite doporucila a jestli se ti chce jet jeste trochu dal, tak Mnichov je taky skvela volba! Jinak ti to strasne slusi, vypadas vazne uzasne!
    S laskou
    Sandra ze http://www.shineoffashion.com
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A kdopak tu je zase první vlezdoprdelka? :D

      Vymazat
    2. jako vzdy a jako u kazde blogerky:D

      Vymazat
  2. My jsme tam byli par dni pred vama. Souhlasím, moje nejnejnej mesto spolecne s Olomouci. Tam mi za par dni zacina novy zivot, tak doufam ze me tam ceka stejne tak dobry jako tebe, myslim, ze prave diky tvým článkům z Olomouce se tam tesim jeste o moc vic a budu čerpat inspiraci. Každopádně za Krumlov velke anoooo. Vsechny ty uličky a monumentální zamek je pro me srdcovka, prave od te chvile co jsme tam byli na vode :)

    OdpovědětVymazat
  3. Český Krumlov je krásnej, i Písek mám ráda, letos jsem tam taky byla :) A nechci kazit radost, ale myslím, že je to oslík z pohádky Oslíčku, otřes se, protože vedle byla Šípková Růženka a Široký, Vysoký a Bystrozraký ;) Sochy tam jsou každý rok a je to fakt krása pohledět :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, take miluji Krumlov. Studovala jsem tam, pak pracovala a ted bydlim 15minut cesty od nej. Az budete priste hledat dobre a levne obcerstveni, doporucuji restauraci Gotika kousek od namesti smerem nahoru k divadlu.;)
    Www.nafrnenamatka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám právě Krumlov na svém vysněném listu už dlouho, ale mám to docela daleko, takže se mi ještě nepoštěstilo! :( Snad brzo, fotky jsou i tak super :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  6. Nikdy jsem tam nebyla (ostuda!), ale chystám se tam už tak 75789 let! No, a tohle léto to zase nevyšlo:(

    OdpovědětVymazat
  7. I mobilovky jsou prima. Do Krumlova bych se podívat chtěla, ale odrazují mne právě davy turistů, stánky s trdelníky ... (dělám kousek od Karlova mostu.
    Mls má provozovny i v Praze - já byla párkrát na palačince v Nerudovce (https://www.restu.cz/mls-bistros-praha-nerudova-creperie-u-kajetana/) a taky spokojenost. Tak až se ti po té krumlovské palačince zasteskne, tak můžeš vyrazit na Malou Stranu ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Domi. Krumlov je taky má srdcovka, z vody samozřejmě nejkrásnější. Dobře a levně se dá najíst v restauraci Krumlovská fontána, která je přímo na náměstí Svornosti. Je to zároveň i cukrárna, tak by jsi si mohla přijít na své :)

    OdpovědětVymazat
  9. Krumlov je krásný. Ráda vzpomínám na rodinnou dovolenou. V Písku jsem byla vloni a rovněž i z něj jsem byla unesena :) Hezké fotky!

    OdpovědětVymazat
  10. Krumlov je stale na mem seznamu mist v čr, kde jsem nebyla a kam bych se chtela podivat :) stejne tak jako napr. Liberec ci Hradec :) snad jednou ...

    ClaudiasNewLife

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Domco, v Krumlove ti pro priste urcite doporucuju vegetarianskou restauraci Laibon (www.laibon.cz), je vazne skvela a kdykoliv jsem v Krumlove, tak tam vzdy nutne musim zajit :D

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤