What are you looking for?
sobota 26. listopadu 2016

FULL DAY OF EATING AND PROPER SNACK TIPS



Jídelní články jsem poslední dobou trochu vynechávala. Pravdou je, že to je prostě tím, že jsem se ještě nesžila s novým pracovním režimem a nedokázala si najít systém v tom, jak si jídla plánovat a chystat. Snažím se teda jíst tak nějak intuItivně, necpu se ničím nezdravým, ale momentálně si nic nepočítám, nevážím ani nejdu žádným konkrétním výživovým směrem. I tak jsem si ale řekla, že by bylo fajn vám zase po nějaký době ukázat, jak můj den plnej jídla momentálně vypadá. 
Myslím, že jím míň, než jsem jedla, když jsem byla víc času doma. To jsem totiž měla pravidelně i dopolední svačiny, na který v práci nestihnu ani pomyslet a už vyrážím na oběd. O víkendu je to zase tak, že spím dlouho a dopolední svačina se mi tak mezi snídani a oběd nevejde. No a dneska Vám ukážu právě takovej víkendovej den.
Ke snídani si se železnou pravidelností dělám banánový lívance. Tady zrovna s rozehřátým lesním ovocem a sklenicí 100% džusu. Džusům jsem se dlouho vyhýbala, protože jsem žila v tom, že jsou plný éček a přidanýho cukru. Z tohohle omylu jsem ale byla nedávno vyvedená a nedá mi to to s vámi nesdílet. Do 100% džusů je totiž podle evropských zákonů zakázáno přidávat jakýkoliv barviva, cukr, dochucovadla nebo konzervanty. Jsou čisté, přírodní a plné vitamínů. Pokud tedy nestíháte svačiny a nesníte tak denně doporučené množství pěti porcí ovoce a zeleniny, jsou právě džusy (nebo pyré) skvělou variantou, jak do sebe dostat potřebné vitamíny. A navíc je to dobrota!

K obědu jsem si upekla batátový hranolky a mamka mi nachystala moje milovaný hovězí s fazolkama. To já můžu. Na kuřecí a krůtí maso mě moc neužije a doma si ho odmítám dělat, nějak se mi to přejedlo, zatímco tohle je pro mě nebe v puse!



Odpoledne jsem vyrazila s psíčkama na dlouhou procházku a na cestu jsem si vzala další dávku vitamínů - kapsičku pyré. Nebaví mě chystat si svačiny, nosit si krabičky a i ta mandarinka se mi v tašce často pochroumá, takže kapsička pyré je perfektním řešením. Prostě správná varianta svačiny, takže se jí určitě budu dál držet.

Doma pak ještě padly slaný lívance s vajíčkem, avokádem a lososem s další trochou džusu.

A k večeři moje oblíbený míchaný vajíčka, okurka a žitnej chleba s kozím sýrem a cibulovým kořením. Už tenkrát ve videu jsem vám říkala, že tohle jídlo jím skoro každej den, stejně jako ty banánový lívance. Víc experimentovat začnu až po novým roce, když budu mít v novým bytě troubu. Toho se fakt nemůžu dočkat!

Add your comment

  1. Proste nenapadna reklama na dzusy a pyre ! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nenápadná? Vždyť je to označený jako reklamní článek nahoře i dole, tak já už fakt nevím :))) Navíc po dlouhý době nejde o propagaci značky, ale o propagaci osvětový kampaně Evropský Unie.

      Vymazat
    2. propagace osvěty je dost závádějící. zajímala si se o to, jestli existují instituce, které to s příchodem zákona začaly kontrolovat?
      nevím, jestli víš, že v EU je třeba i zákon na netestování kosmetiky u všech značek, ale já osobně tomu za mák nevěřím, protože pochybuji, že je dostatek orgánů, které by to kontrolovali. takže rozhodně na to nespoléhám.

      Vymazat
    3. Mein god, naco furt resit reklamy, oznacene to ma. Clanek ma hlavu i patu a navic krasne fotky a jidelni inspirace a to je pro me jako ctenare dulezity :)

      Vymazat
    4. dost mi to připomíná kauzu bubblelogy, kde taky ze začátku bylo všechno zdravý a přírodní! nejde o to, že by reklama nebyla označená, ale o to, že blogeři můžou často nevědomky čtenáře a mystifikovat, jen proto, že za článek dostanou zaplaceno a už moc neřeší okolnosti spolupráce a propagace.
      jídelní inspirace a hezké fotky ano, ale čtenář si pak neuvědomuje, že ho tahle reklama ovlivňuje, pak jde a koupí si džus "protože Dominika psala, že je to zdravé" a bude tu to samé jako s výše zmíněným bubble. je to marketing firem a bloger je jen zprostředkovatel reklamy.

      Vymazat
  2. Super tipy a skvelej clanek, jidelni clanky u tebe mam moc rada a i kdyz se snazim momentalen jist vegan, tak to je pro me vzdycky zajimavy! A mimochodem nedelej si nic z toho prvniho komentare, dalsi anonym, kterej jen a jen zavidi Domi!
    S laskou
    Sandra / http://shineoffashion.com

    OdpovědětVymazat
  3. ňam, ňam! Super tipy!
    Taky nemám žádnou svačinku mezi snídaní a obědem, ale na tu mezi obědem a večeří se snažim udělat čas i chuť, protože bez té by to asi nešlo:)
    Super dobroty! A banánové lívance jsou perfektní <3

    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. nemyslím si, že by tato reklama byla nějak špatná, naopak super poukázání třeba na ty džusy :) člověk se aspoň něco zase dozví :) jinak ty palačinky vypadají fakt chutně <3


    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  5. Noo tak ty lívance, ty jsou teda! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Odpovědi
    1. Já je dělám z vajíčka, hrsti vloček, lžíce tvarohu a přidám nějaký slaný koření - třeba italský se sušenejma rajčatama a bazalkou :)

      Vymazat
  7. Dominiko, máš někde recept na ty svoje lívance? Během pracovního týdne na ně určitě čas nebude, ale o víkendu třeba jo. Vypadají skvěle. Vím, že už jsi je víckrát ukazovala na instagramu, ale blog čtu jen občas, takže nevím, jestli už ten recept někde je. Díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Recept jsem dávala už někdy před rokem a najdeš ho tady: http://www.dombydom.cz/2015/10/breakfast-banana-pancake.html
      Je to ale uplně jednoduchý a dá se to i různě obměňovat, já je momentálně dělám ze dvou vajíček, jednoho banánu, hrsti vloček a trochy skořice, to rozmačkám, smíchám dohromady a osmahnu na ghí nebo kokosovým oleji a dozdobím :)

      Vymazat
  8. Takové dobroty :) a přítel je šikovný, že ti takto vyváří :)
    Já bych asi (ne asi, ale určitě) po tekuté svačině měla hlad, ale jako doplnění vitamínů super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, teď teda nevím, jak s tímhle článek souvisí přítel, ne že by mi nikdy nevařil, ale v tomhle článku se ho zrovna nic netýká :D
      Tak já to taky neberu jako celou svačinu, spíš i na chuť a taková první záchrana, pak přišla druhá svačina v podobě těch lívanců :))

      Vymazat
    2. Neumím číst :D jsem přečetla, "milovaný mi připravil moje milovaný hovězí..." :D Takže máš šikovnou i maminku! :)

      Vymazat
  9. Nechtěla bych to nějak extra rozvádět, ale fakt mě zaráží proč někteří čtou tvůj blog, když mají pořád nějaký problém a hledají ho už i tam kde není, bože.. :D Jinak to o těch džusech jsem fakt nevěděla, takže pro mě je to novinka! :) Já se jim taky snažila vyhýbat. A úplně jsem dostala chuť na batátový hranolky! :)

    OdpovědětVymazat
  10. ach, lívance jsou vždycky skvělá volba, ať je člověk udělá na jakýkoliv způsob :)
    jinak budu asi jediná "out" osoba, které nechutnají batáty :x :D

    OdpovědětVymazat
  11. S podporou Polské republiky? Můžeš to prosím nějak osvětlit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prostě se jedná o projekt, kdy je hlavním cílem rozšířit myšlenku o tom, jak jsou džusy a pyré zdravé a že by lidé neměli zapomínat na vitamíny. A že díky džusům a pyré to jde snadno. Nejde o žádnou značku, ale opravdu jen o upozornění na to, že by lidé neměli zapomínat na vitamíny. No ac celej tenhle osvětovej projekt o zdravým životním stylu vzešel od EU a Polska a je jima i finančně podporovanej. :)

      Vymazat
  12. Kde jsou ty časy, kdy si psala pro zábavu a ne pro peníze. Čtu články spíše z nostalgie, jak si mi bývala sympatická hlavně dříve. Chápu, že si to furt ty, ale je vidět, jak tě hrozně blogerský svět vtáhl a zdaleka už je obsah o něčem jiném.

    OdpovědětVymazat
  13. Ovoce pětkrát denně? Navíc ve formě džusu? To není zrovna nejzdravější volba svačiny. Neříkám, že ovoce není zdraví prospěšné - ano, ale max. doporučená dávka (podle iniciativy "Vím, co jím") je dva kusy denně. Nadbytek může vést k tloustnutí, tedy nadbytku fruktózy v krvi a v závěrečné fázi v přeměnu do tuku, nehledě na vliv na další aspekty našeho zdraví. Nepíšu tenhle komentář jako hate, ale nemůžu se dívat na to, jak ti tady ostatní píšou, že je to super nápad, dát si na snídani džusík, na svačinu pyré a k obědu ještě džus. Ber to, prosím, jako objektivní kritiku, ze které si můžeš něco vzít :) Dobrým vodítkem by mohl být blog Janiny z cukrfree.

    Hezký den, Klaudie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám na mysli 5 porcí ovoce a zeleniny dohromady, přičemž je lepší víc zeleniny (3:2) a ne 5 misek ovoce. V článku píšu o skleničkách džusu, což je dá dohromady za den ani ne půl litru a pyré je mix jablka s mrví, takže tý fruktózy tam taky není žádnej kotel. Jde o to, mít to vyvážený a pointou článku je poukázat na to, že 100% džusy jsou bez přidanejch látek a tím pádem dobrej zdroj vitamínů a pyré je zas geniální svačina, co hodíš do tašky a nic se ti s ní nestane.

      Vymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤