What are you looking for?
neděle 22. ledna 2017

KRONPLATZ: NÁŠ TÝDEN V ITÁLII




Náš pohádkovej týden v Itálii uplynul rychlostí blesku a už jsme zase v Praze, zavalení učením a dalšíma nepříjemnýma povinnostma. Proto bych teď ráda nějakou tu minutku věnovala ohlédnutí za těmi dny, kdy jsme všechno pustili z hlavy a celý dny sjížděli úchvatný široký italský sjezdovky.



Uvidíte fotky z mobilu, z OMDčka a taky z foťáčku, respektive kamerky Olympus TG Tracker, kterou jsme si zapůjčili za účelem vlogu, kterej bude online během pár dní. Obecně uvidíte hodně hor a taky hodně značky Kari Traa, haha.



Tohle je třeba právě z tý kamerky, má extra širokoúhlej záběr, což je na hory dokonalý - počkejte si na ty záběry ve videu - nicméně tady jsem to ještě neměla uplně vyzkoušený a tak jsme se cpali k sobě abychom se tam všichni vešli :DD. Nojono. Taky vidíte celou naši sestavu. My dva s Kubou, naši, brácha, teta a strejda.



Každý ráno jsme budili do tohohle krásnýho výhledu a dokonalýho počasí. Kronplatz je středisko severní Itálii, kousíček od rakouských hranic a moje rodinka tam jezdí už slušnou řádku let. Dokonce i do jednoho a toho samýho apartmánu. Sami si vaříme, ke snídani si objednáváme od majitele domácí pečivo a vajíčka a máme kupony zdarma do bazénu, na ski depot a další skvělý výhody. Třeba slevu do spa-centra Cron4, což je vlastně takový saunový městečko s 13ti různejma saunama, spoustou romantickejch posezení u ohně a odpočíváren. 



Úvodní záběry do vlogu jsem točila skoro každej den, protože jsem s nima nikdy nebyla spokojená. Pak jsem usoudila, že musím přestat hledět na to, že rybí oko je prostě na obličej dost nelichotivý a přestat to řešit.



Kari Traa lover jednoznačně. Tohle termotriko jsem vám pár týdnů zpátky ukazovala i v outfitu, tady jsem ho celý týden nosila jako spodní vrstvu, protože dokonale hřeje a protože na vrcholcích občas šíleně foukalo, nosila jsem i tu kapucu, díky který mi nebyla nikdy zima, protože jsem měla v teple i celou hlavu. Obecně můžu říct, že tyhle věci jsou na hory fakt geniální, přes termotriko jsem měla ještě Kari Traa mikinu a přes to už jen bundu a profoukla jsem jen jeden jedinej den, kdy bylo skoro -20 a fakt silnej vítr.













Italský sjezdovky jsou obecně nádherný, široký a poloprázdný, protože tím, jak jsou kolem celýho kopce a je jich spousta, tak se tam ti lidi dokonale rozptýlej. Konkrétně středisko Kronplatz je podle mě fakt boží - neasi, když tam jezdíme pořád dokola - a na svý si tam přijde uplně každej. Jezdit se tam dá pohodově odpočinkově na modrých sjezdovkách, můžete si dát krátký varianty nebo třeba jezdit odshora až uplně dolů, což je třeba na 25 minut jízdy nonstop. Samozřejmostí je snowpark v několika variantách obtížnosti a spousta restaurací, přičemž nám se osvědčila ta největší přímo na vrcholku. No a v poledne na samým vrcholku hory odbíjí ikonickej zvon Concordia, kterej uvidíte i níže na fotkách a díky kterýmu se nahoře pár minut před polednem srocují davy a čekaj na tu podívanou s extra silným zvukem - to ostatně taky uvidíte/uslyšíte ve videu.





Odpolední klasika v sky-baru před posledním sjezdem dolů.



Kouzelný momenty při zapadajícím slunku na vylidněným vrcholku, když už ani nejezděj lanovky a my jako poslední odcházíme ze sky-baru na závěrečnej sjezd.







Na prkně jezdím dobrejch 9 let a teprve letos jsem si pořizovala mi taťka pořídil nový. A teda krásný! Nejdřív jsem se bála, že na něm nebudu umět, protože jsem byla zvyklá na to svý prošláplý začátečnický, ale sžily jsme se během první jízdy a nemůžu si ho vynachválit. Značka Nitro, koho by zajímalo a vhodný na sjezdovku i na lehký blbinky ve snowparku.



Zmrzlý nekvalitní selfíčka nesměj chybět!









Další oblíbený Kari Traacký kombo.





Každodenní mlsání na sjezdovce, aby to hezky jezdilo :)))



Týmový mikiny <3



Tyhle fotky se sluncem za hlavou jsou moje nejoblíbenější!



A tahle fotka nesměla chybět. Ale řeknu vám tajemství - vůbec to nebylo moje bombardino a ani jsem nikdy žádný neměla, vůbec mi to nechutná :D.











Závěrečných pár fotek před odjezdem a.k.a. musíme využít to krásný pozadí aspoň na pár kvalitních fotek.





Selfíčko sakra zblízka, protože objektiv 25mm.



A ještě cestovní outfitek, kdybyste náhodou ještě nevěděli, jaký dvě sportovní značky u mě vedou.



A kdybyste náhodou zapomněli na to, jakej kluk u mě vede :D. Obojí je asi tak stejně pravděpodobný řekla bych!



Tak doufám, že se vám ta kupa fotek líbila, přestože se hodně lišily kvalitou. Pokud by vás zajímalo něco dalšího k našemu pobytu, určitě se ptejte v komentářích a můžete mi napsat, jaký střediska jsou ty vaše oblíbený, ať si rozšířím obzory! 

Add your comment

  1. Ahoj Domí vždy mě strašně zajímalo kde vozíš/te foťák když vidím že je nějaká blogerka na horách ja bych měla strach že spadnu a bude po
    něm :D jinak fotky pecka jako vždy :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak holky, obě vás můžu ujistit, že foťák s sebou nevozím, to bych si netroufla - zaprvý bych se bála, že ho někde zalehnu a zadruhý fakt nevím, kde bych ho asi tam měla :D leda jezdit s batůžkem a to se mi fakt nikdy nechtělo... Fotky z foťáku jsou focený jen v apartmánu a venku před ním, zbytek je na telefon a ty širokoúhlý jsou na maličkou placatou kamerku, která je jen o troch větší než telefon a jde tak strčit pohodlně do kapsy :)

      Vymazat
  2. Je, ahoj Domi, fakt nadherny fotky, vypada to, ze jste si to fakt naplno uzili! Ja nebyla asi dva roky lyzovat a ted kdyz si ctu tenhle clanek, tak je mi to trochu lito, mela bych to brzo napravit! A jak jsem cetla komentar od bee, tak by me taky zajimalo, jak schovavas fotak, kdyby jsme se na ty hory prece jenom vydali. ;) Jinak by jsem v budoucnu strasne chtela vyzkouset snowboard! :)
    Sandra / http://shineoffashion.com
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    OdpovědětVymazat
  3. Úplně super článek, já na horách nebyla už rok. A to ten minulý to ještě bylo nic moc. A vůbec nevím, jestli se letos někam dostanu, ale mrzelo by mě kdyby ne. Zvlášť když vidím ty úžasný fotky, úplně mi to chybí! Já teda jezdím na lyžích, ale snowboard jsem vždycky chtěla tajně zkusit! :D A muselo to fakt být super :) Jinak mně rozdílná kvalita fotek vůbec nevadila ;)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  4. Ty fotky se sluncem jsou vážně krásný! Itálie je pro zimní radovánky nejlepší, taky jsem to zažil a těžko se pak smiřuje s něčím jiným :))

    OdpovědětVymazat
  5. Úžasné fotky, já tedy už dlouho nikde nebyla, ale to si bude tím, že jsem jenom sáňková :D

    OdpovědětVymazat
  6. Naprosto překrásný fotky! Zima a hory mají prostě svoje kouzlo a vždycky mě mrzí, že neumím na lyžích ani na snowboardu.. Snad se jednou překonám a naučím se to :) x

    http://marketafrank.com

    OdpovědětVymazat
  7. Všechno krásný až na mikinu Justina, ještě ke všemu na chlapovi :D to je pro mě úplná hrůza ale sto lidí...:D

    OdpovědětVymazat
  8. Fotky jsou naprosto úžasný, už se těším na vlog :)

    OdpovědětVymazat
  9. I ty méně kvalitní fotky byly naprosto boží! :))

    OdpovědětVymazat
  10. Wau tie fotky sú dokonale!!!!! Prekrásne počasie Vám vyšlo muselo to byt čarovné!

    SASHA´S LIFE

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤