What are you looking for?
středa 8. února 2017

MATURITNÍ PLES LETOS A 5 LET ZPÁTKY




Maturitní plesy. Podle mě velkej milník studentskýho života a pro mě osobně jedna z nejkrásnějších vzpomínek na celý moje studentský léta. Maturitní ročník byl nejlepší a maturitní ples byl jeho vrcholem. Celej večer patřil nám a já si před těmi pěti lety (panebože panebože, já stárnu!!!) užila každou minutu. Vždycky jsem měla za to, že maturitní plesy jsou všude stejný, ale zjistila jsem, že na plesy v hradeckým Aldisu moc akcí nemá. Abyste byli v obraze, Aldis je naše trojpatrový kongresový centrum, který tradičně hostí desítku středoškolských plesů a kromě hlavního sálu, kde se šerpuje, kde jsou usazeni rodiče a kde se tančí tradiční tance na živou hudbu, tam taky máme diskotékový sál, kde je celou noc tančí na stolech na nejhranější pecky z rádií a zároveň na oldschool hitovky a aby toho nebylo málo, tak i sál, ve kterém hrají méně i více známé kapely. Každý si teda přijde na svý a pro mě osobně je to s ohledem na prožití plesu na mnohem vyšší úrovni než ples v Lucerně, která je sice nádherná a dechberoucí, ale....to mi prostě nestačí. 
Proč to píšu? Protože jsem byla minulý týden na bráchově maturitním plese a samozřejmě jsem si nostalgicky zavzpomínala na ten svůj. No a dnes vám ukážu fotky z obou!



První zásadní věc - samozřejmě šaty! O líčení a účesu jsem vám už psala v předminulém článku a s šatama jsem čekala na fotky z plesového fotokoutku. Víte co se mi totiž povedlo? Vzít na ples uplně vybitej foťák... Hlavně, že jsem ještě hodinu před odchodem promazávala kartu, aby náhodou nebyla po pár fotkách plná. Nemám teda jedinou kvalitní plesovou fotku a co hůř - nemáme ani žádný rodinný. Nekecám, když napíšu, že jsem to hned na začátku plesu obrečela, protože jsem na sebe byla strašně naštvaná. 
Fotky v šatech vám ale ukázat můžu, nafotili jsme je totiž s Kubou v Hubu hned po nalíčení a učesání, aby to bylo jako celek. Na instagramu vás šaty nadchly, fotky v nich jsou nejúspěšnější za poslední měsíce, jak mi aktivně hlásí statistiky, tak vám o nich chci říct trochu víc. Když mi někdy v říjnu přišla nabídka z webu Glamsy, že by mi chtěli ušít šaty na míru a pojmenovat je po mě, byla jsem lehce v šoku - příjemném samozřejmě! Příležitost byla jasná - bráchy ples - a tak jsem do toho šla. Odsouhlasila jsem střih, vybrala si barvu, poslala míry, občas si s týmem Glamsy vyměnila email a pár dní před plesem už jsem šaty obdivovala před zrcadlem. Asi vám dojde, že to nejsou šaty, ve kterých by se člověk mohl opít nebo někde hodně akčně tancovat - já jsem sice pár tanečků v diskotékovém sále zvládla, ale musela jsem si dávat dost velkej pozor, aby nevykouklo něco, co má zůstat schované. Byla jsem s nimi ale strašně spokojená, cítila jsem se v nich skvěle, vyzývavě a přesto na úrovni a stylově. No co vám budu povídat, jsem poměrně dost hrdá na to, že nesou moje
jméno! A někdo z vás je navíc může mít taky - dokonce svoje, v libovolný barvě, na svoje míry. 

O jedno ušití se totiž TADY celý únor soutěží!













Jakoby nevim, proč to plátno není třeba čistě bílý, ale jsou na něm šíleně barevný fáborky, ale nakonec jsem ráda, že jsme si aspoň nějakou kvalitní fotku pořídili :D



Protože tomuhle se kvalita říkat rozhodně nedá, nicméně i tak je to pěkná památka! A jeden ze dvou drinků, který ten večer padly - jsem vzorňák!







Nooo a mávnutím kouzelného proutku se přeneseme o pět let zpátky - z bráchova na můj maturitní ples v roce 2012.



Ladili jsme tenkrát při nástupu s Tomem dokonale - já červený šaty a podpatky v přesně takový velikosti, abych nebyla vyšší a on červený conversky - parádní úlet! A evidentně jsme se dost dobře bavili!



U tanečku jsme se bavily taky hodně :D



A u zašlapávání šerp ještě víc. Tyhle fotky prostě mluvily za vše už před těma pěti rokama a stejně tak tomu je i teď. Co k tomu je třeba dodávat? Nic. Vždyť vidíte, jak strašně jsme si to užívali.



A takovýhle hezký plátna byla za našeho maturitního věku :D. A ty šaty?! Ty taky miluju dodnes a jsem strašně ráda, že jsem si z tý kupy předvybranejch vybrala jako finální právě tyhle.

No a pozor pozor, teď přichází koláž téměř identických fotkek, které jsou ale focené s pětiletým rozestupem, během kterého jsme si s mamkou vyměnily barvu vlasů a brácha "trochu" vyrostl. ⬇️⬇️⬇️



Co na to říkáte? Jsme pořád stejný? :D

A jak se vám líbily moje šaty a fotky obecně? Budu se těšit na komentáře ♥️

Add your comment

  1. Brácha se ti tedy změnilo hodně :D
    Nádherný šaty - jak teď, tak i před 5 lety :)
    V Aldisu jsem měla taky maturiťák, bylo to úžasný -_- :*

    OdpovědětVymazat
  2. To psanicko k tomu a jestli me zrak nesali tak ty humpolacky boty k takovym satum?K tomu hromada tetovani a extra tmave oboci k blond vlasum...no nevim,jestli je zrovna tohle tak na urovni jak pises...asi potes jestli se timhle nekdo inspiruje :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíš humpolácký růžový lodičky? :D tak pardón, že jsem se ti netrefila do vkusu, samozřejmě nepočítám s tím, že se bude všechno líbit všem :)

      Vymazat
    2. anonym asi nikdy neviděl hromadu tetování a humpolácky boty :D

      Vymazat
  3. Domi, šaty si měla opravdu nádherné. Krásný střih i barva. Jen to líčení mi přijde, že ti zbytečně přidalo 10 let. Sama se umíš nalíčit mnohem lichotivěji.

    www.42stupnu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Slušelo ti to tenkrát i teď. K aktuálním šatům bych volila jinou kabelku a Kubovi bych k obleku doporučila klasické polobotky, ne kotníčkové boty. Ale důležité je, že jste si to užili :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem chtěla být barevná nó a tím, že moc na takovýhle události nechodíme, tak jsme nechtěli zbytečně utrácet za další věci :D ale chápu tvé připomínky :)

      Vymazat
  5. A jak to slušelo bráchovejm kamarádům!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně :D nevím, kterej jsi ty, ale Skóřa hezky ladil s partnerkou při nástupu a Pechymu chválím (asi) holku :D

      Vymazat
  6. Je, skvely clanek! Ten napad toho mi prijde naprosto super. ;) Strasne jste se zmenili, tezko uverit, ze to jste vsichni vy, haha. ;) Ale podle me, ti to ted slusi vic a ty saty ti padnou jako ulity, skvelej vyber! Ja teda jeste mam nejakou dobu do maturitaku, tak jsem hodne zvedava. :) Jinak se z vas asi nejmin zmenil tatka! ;)
    Sandra / http://shineoffashion.com

    OdpovědětVymazat
  7. šaty mi přijdou nevhodné, někdy se musim divit tomu, jak tě tvoje rodiče vychovali. a věř mi, že ze mě nemluví závist, bohužel ti tu nesoudnost závidět nemůžu ani trochu.
    když už bych zvolila takové šaty, tak bych určitě nevolila tak dramatické líčení, právě abych nepůsobila jak levná dívka (slušně řečeno). za mě velké zklamání, jinak tvé outfity mám ráda, ale tohle za mně určitě ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já pořád nechápu, co si ty sem chodíš dokazovat.. Výchova tvých rodičů měla vliv na to, jakej máš vkus na oblíkání a líčení? Nemyslím si, takhle to uplně nefunguje, takže bych byla ráda, kdyby sis odpustila narážky na někoho jinýho, než je čistě moje osoba, protože evidentně máš problém se mnou, tak bych to tak nechala.
      Nevím, jestli jsi někdy viděla lehkou dívku, ale ta by k tomu měla ještě sukni pod prdel a červenou rtěnku :))

      Vymazat
    2. Rozumiem, že každý má právo vyjadrovať svoj názor, ale ty to už nerob prosím :D ťahať výchovu rodičov do rozhovoru o šatách, ktoré majú výstrih síce odvážny, ale zároveň ABSOLUTNE nic neukazujú a tento strih šiat je ABSOLUTNE bežný, to dospelí rozumní ľudia nerobia... To je je hodné 14 ročného dievčaťa v záchvate pubertálnej nenávisti a závisti k celému svetu... no ale čo už, haters gonna hate :)

      Vymazat
  8. Tyyyjo, saty super (ja bych na ne odvahu teda rozhodne nemela :D), ale musim rict, ze to liceni je trosku mimo muj vkus. Jak uz psala jedna slecna, sama se umis nalicit nejkrasnejc. :) Treba to obocko bych nevolila tak tmave. Kazdopadne sto lidi sto chuti, mej se pekne! :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Dominiko mě se to moc líbí. Nesouhlasím s anonymama! Právě že se mi líbí, že si prvoplánovitě nešáhla po doplňcích ve střídmější barvě, ale právě tou růžovou hezky rozbila (podtrhla) modrou barvu!!! Za mě jsi TOP, šaty ti velmi sluší, účes jsi zvolila suprový ;-) a obočí máš krásné (tvar i barva),vypadá to velmi přirozeně, takže nevím, proč tady někdo brblá nesmysly. K porovnání fotek sluší Vám to všem a řekla bych , že jste se všichni změnili (bratr asi nejvíc). Mně se líbíš více jako blondýnka než tmavovláska. A tvůj ombre účes MI-LU-JU ❤ asi proto, že jsme ho nosily ve stejnou dobu obě. ;-D

    OdpovědětVymazat
  10. Myslím, že tých 5 rokov ti prospelo a dodalo ti šmrnc :) Svetlejšie vlasy ti veľmi pristanú a zjemňujú ťa. Takže za mňa super a musím priznať, že aj keď nie som fanúšikom tetovaní to tvoje má taký vodný, vílí charakter že mi k tým šatám pasuje a absolútne nie je rušivé.

    OdpovědětVymazat
  11. Ty šaty mají dokonalou barvu! A vlasy máš ted uplně neskutečně originální! :) Jen proč se ten kuba ne a ne usmát tak hezky jako ty? zlechtej ho předtím torchu! :D

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Domčo, šaty ti moc sedí, vůbec mi nepřipadají vulgární nebo tak. Odhalují přesně to, co si mohou dovolit odhalovat a odpovídají tvému věku. Za ně rozhodně palec nahoru! :) Abych byla konstruktivní, tak si myslím, že líčení by jsi zvládla lépe sama, tak nějak to v něm nejsi úplně ty, ale je to jen věc vkusu a v reálu to určitě působilo jinak, než na fotkách. Ne že by ti neslušelo, jen si myslím, že sama sebe máš v oku lépe. :) Jinak to vypadá, že ples jste si náramně užili a to porovnání fotek je parádní nápad! Všichni zrajete do krásy! :D

    OdpovědětVymazat
  13. Hrozně se mi líbí právě šaty co mají takhle řešený výstřih, už jsem byla na plesu právě se šaty které měly volné záda a tak jsem nemusela mít podprsenku což je podle mě mnohdy lepší než schánět dobře padnoucí, pokud se nepletu tak v modrých šatech ji taky nemáš a moc ti to sluší, červené zase k tobě sedí barevně... na fotkách je vidět že sis to užívala a nic dalšího potřeba ke spokojenosti není <3 těch keců o špatné výchově a td si nevšímej, akorát závist, podle mě jsou outfity ok, sama bych taky volila jiné a není to úplně můj styl, ale není potřeba volit tak zlý slova, je to opravdu jen závist <3

    OdpovědětVymazat
  14. Moc hezký článek, šaty ti neskutečně sluší a právě mi přijde, že i vyzdvihují tvá tetování a doplňují se. Líčení výrazné, ale to na ples patří, ne?. Kubovi to taky moc sluší, je vidět, že jste si to užili. Mám tvé články moc ráda, jsou vždy upřímné a dost často se u nich směju..v dobrým myslím..:D.....Myslím, že jsi skvělá holka a nad kyselými řečmi se ani nepozastavuj, nestojí za to...;)..<3

    OdpovědětVymazat
  15. Jsi krásná, Domčo. A teda - taťku máš fešáka!:-)))

    OdpovědětVymazat
  16. Za mě parádní šaty, moc se mi líbí. Je to právě ten příjemný střed mezi elegancí a vyzývavostí. Rozhodně mi v nich nepřipadáš jako "lehká holka", naopak. Jsi v nich nádherná a ženská. Taky musím podotknout, že se mi na tobě líbí o něco více, než na slečně na webových stránkách, ale to už je samozřejmě otázka preferencí (tím neříkám, že slečně na webovkách nesluší).

    S tím foťákem si hlavu nedělej. Já si vždy slavně baterku dobiju, ale nakonec zjistím, že jsem do foťáku nedala kartu, takže je mi to nakonec taky na prd :D

    http://moimelea.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Podle mě Ti šaty moc slušely. Nechápu, že někomu přijdou vulgární. Ale každý má asi jiný vkus. Jinak výraznější líčení ti taky sluší. :) Jo a jste moc příjemná a milá rodinka!

    OdpovědětVymazat
  18. Podle mě jsi byla božská. Jako čerstvej absolvent Božky jsem si taky přišla zavzpominat a nenápadně jsem tě okoukla :D Modrý šaty úplně top, barva i střih ti krasne sedly, super změna oproti tmavším nebo tlumenějším barvám, ve kterých tě většinou na blogu vidíme, úplně ses rozzarila :) Psanicko a boty tomu dodaly grády. Podle me to bylo hravý, fresh a stylový... Tetování to krásně dozdobilo a vzhledem k tomu, že šaty byly jednobarevný a bez výrazných vzorů, nijak se to navzájem netlouklo. Vlasy i líčení pěkný. Za mě supr :)

    OdpovědětVymazat
  19. Hej, tak ja nevim, ale par lidem mam chut dat strasnou tecku.
    Slusi ti to moc, a pripadam si jako jedna z mala, ktery to liceni ale vubec nevadi. Vypadas elegantne a krasne!
    Obdivuju odvahu strihu, ja se svyma lentilkama pod kobercem si to ani neumim predstavit (haha, poor lil me).
    Svet je bohuzel plnej kokotu a to se asi nezmeni, ale pokus se nic si z nich nedelat:)

    OdpovědětVymazat
  20. mne se nelibi moc liceni a vlasy, dela te to nejen starsi, ale hlavne takovou nemoderni, vypadas jak z 80.-90. let. sama se licis mnohem lepe a i vlasy si umis udelat lip. ale naopak saty se mi libi a vubec mi neprijdou vulgarni. naopak ti moc seknou, akorat ja bych se osobne v nich stydela jit treba prave pred tatou nebo brachou :D nenarazim samozrejme na nic spatnyho ve smyslu incest a podobny nechutarny, ale stejne bych byla takova rozpacita byt pred nimi s takovym vystrihem. nicmene krasna jsi byla pred peti lety a stale jsi

    OdpovědětVymazat
  21. Sluší ti to, šaty jsou krásné a myslím, že velká večerní může být takhle odvážná... o Kubových botách už to padlo, polobotky nejsou investice na jeden večer, ale na několik let. Ale na druhou stranu, perka - proč ne.
    Ale teda, vzhledem k mému již vyššímu věku - nejvíc to sluší panu otci :D.
    B.

    OdpovědětVymazat
  22. Na můj vkus jsou ty šaty až příliš nahaté. Já bych na ples zvolila něco střídmějšího. Ale "nejlepší" je ta oranžová solárková/samoopalováková holka na maturitní fotce :))))

    OdpovědětVymazat
  23. Šaty jsou nádherné,ale nevadila ti ta délka? Já si pamatuju z jednoho plesu, kde jsem měla opravdu krásné dlouhé princeznovské šaty, že lidi jsou naprosto bezohlední a rádi po dlouhých šatech šlapou :D byla to hrůza a tehdy jsem se zařekla, že dlouhé šaty nevermore :D
    Každopádně před pěti lety bych tě absolutně nepoznala :D

    OdpovědětVymazat
  24. Domí...

    bože na anonymy se vykašli. Rosteš jen do krásy, vypadáš nádherně a to co jsi cestou dokázala, to je obdivuhodné. Jdeš si za svým, realizuješ se a děláš co tě baví a naplňuje.. o tom je celý život a spousta lidí to nedokáže, proto ty hlášky. Pokračuj, máš mou podporu :)

    Monča Koňaříková

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤