What are you looking for?
čtvrtek 2. března 2017

BĚŽECKÁ VÝZVA NA BŘEZEN




S příchodem března a prvního náznaku příchodu jara jsem se rozhodla opět začít s běháním. Loni před létem jsem si to docela oblíbila, v Hradci jsem chodila pravidelně, jen na Kačerově jsem běhat odmítala, protože se mi to tam nelíbilo. S Kubou jsme občas chodili, když jsme byli na víkend u jeho rodičů a vydrželo mi to i v Americe, kde jsem byla několikrát sama a několikrát s taťkou. Pak jsem zas začala preferovat fitko a to mi zůstalo několik měsíců. Přes zimu jsem obdivovala každýho, kdo je ochotnej být v tom mrazu venku, natož v něm ještě běhat a dala jsem sama sobě slovo, že na jaře zase začnu. Jaro ještě oficiálně není, ale když jsem při první procházce po okolí novýho bytu viděla, kolik super tras se tady dá najít, bylo jasno. 1.března začínám!
A začla jsem. Nijak z ostra a se stanovenýma podmínkama, to vůbec, nerada bych si to znechutila hned ze začátku. Šla jsem ale nalačno a překvapilo mě, že mě to vůbec neovlivnilo. Zvykla jsem si snídat až delší dobu po probuzení (většinou v práci) a hned ráno si dát jen teplou vodu s citronem, což mi strašně vyhovuje. No a ve středu jsem zrovna měla homeoffice, proto jsem ráno Kubu vytáhla z postele a vyrazili jsme na krátkej okruh lesem. Strašně se mi to líbilo, přestože jsem funěla jak blázen a před každým kopcem si v duchu nadávala, co jsme si to na sebe vymyslela, ale nakonec jsem ze sebe samozřejmě měla skvělej pocit, skočila jsem nám do pekárny pro čerstvý pečivo a udělala krásnou snídani. 

Moje březnová výzva spočívá v tom, že si zase zvyknu na pravidelný běhání. Nedávám si žádný konkrétní cíle s ohledem na vzdálenost, rychlost nebo počet běhů. Vůbec se tím nechci stresovat, chci to zas začít mít ráda a to samozřejmě nejde násilím. Věřím ale, že když se mi to povedlo loni, zvládnu to i letos! Ale na půlmaraton se mnou, tati, ještě radši nepočítej :D.

Je mi uplně jasný, že kdybych nezačala toho prvního, tak se určitě zas nedokopu nikdy, takže jsem hrozně ráda, že jsem se hecla a prostě šla. A teď už se těším, až půjdu zas. Třeba hned zítra! 

A co vy? Mám tady někoho s podobnou výzvou? 
Jdete do toho se mnou?



Add your comment

  1. Tento týden jsem právě taky začla a musím říct, že uz jsem byla 2x a zítra zase a nějak mě to pořád baví a neplánuju přestat! :)) Snad i tobě to bude běhat! :) Takže jdu do výzvy s tebou! <3 :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja jsem ten blazen, který beha i v těch 10 stupňových mrazech, takže ted s přibývajícími stupni shazuju obleceni a je to prima - člověk vzdycky zapomene...😁 Takže beru výzvu, jasná páka!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ti držím palce, pre mňa je beh trápenie, aj keď som to skúšala už všelijako, rôzne som sa motivovala, ale proste to nie je pre mňa :) xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, děkuju a uplně tě chápu, taky jsou aktivity, se kterýma jsme se prostě nikdy nesžila (třeba cokoliv míčovýho :D)!

      Vymazat
  4. Jdu do toho! Zítra vybíhám :)

    http://tinasmerdova.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Ja teda beham uz od zimy a nemam problem se zimou. :) Drzim palce, at ti to vydrzi a pujdu do toho s tebou. Nejvetsi motivace je vzdycky ta snidane doma, haha. :)
    Sandra / http://shineoffashion.com
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    OdpovědětVymazat
  6. Já šla poprvé v tomto roce běhat asi dva týdny zpět. U nás je to trochu těžší, jelikož můžu buď v lese, kde jsem potkala divočáka, takže tam už nechodím, nebo se vyhrabat do obrovského kopce a tam si běhat po krásný cestičce. Zvolila jsem možnost druhou, nahoře jsem byla celá od bláta a propocená na kost, protože ta cesta není zpevněná a je to jen hlína a kameny. :D Nakonec jsem ale zaběhla pět kilometrů, což jsem od prvního letošního běhu opravdu neočekávala. Dnes jdu znovu a nemůžu se dočkat. Tobě hodně štěstí a ať ti to vydrží! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hahaha, no tak to nene! To by mě do toho lesa (nebo poblíž) už nikdy nikdo nedostal asi :D s tím kopcem máš aspoň trénink navíc a to včetně nervů :D

      Vymazat
  7. Já chtěla jít poprvé v tomhle roce běhat zítra, ale raději si dám 10 km procházku a vyšlápnu schody na 35 metrovou rozhlednu, protože bude krásně a myslím, že mi to prospěje! :) Tak podle počasí SNAD začnu příští týden O:)
    A držím ti palce, ať se ti pokračuje s radostí <3
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je, myslím, dost dobrá volba! Dlouhých procházek a výletů není nikdy dost, taky doufám, že někam vyrazíme :))

      Vymazat
  8. Kolikrát, že sis byla zaběhat...jednou? A hned o tom píšeš článek? Tak to asi abych vydala knihu na pokračování.

    OdpovědětVymazat
  9. Mimochodem ty jsi někdy chodila pravidelně běhat?? ...příště čekám článek o tom, jak odjakživa závodně plaveš, protože dostaneš od Adidasu plavky :D

    OdpovědětVymazat
  10. Jinak počasí na běhání je kdykoli, pokud není méně jak -20....pokud jsi běžec, tak prostě jdeš...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, byla jsem běhat zatím jednou, protože jsem si to dala jako březnovou výzvu a je třetího a ano, píšu o tom článek, protože se o to chci podělit a taky to chci mít sama pro sebe černý na bílým.
      Ano, chodila jsem pravidelně běhat - kdybys ten článek aspoň četla, tak by ses to dočetla. Nechápu, co do toho pleteš Adidas? Ty boty jsem si koupila sama ve slevách, jestli jde o to :DD
      A ano, stejně tak není špatný počasí na golf, ale jen špatně oblečenej golfista. Já se za běžce nepovažuju ani neprohlašuju a prostě nebudu běhat, když je zima a je mi to nepříjemný :)
      Ještě něco?

      Vymazat
  11. ja tento tyden byla 3x a dala jsem si jako cíl na jare pulmaraton, protoze 10 uz eni v celku problem takze bych rada natrenovala ale moc se mi to neslučuje s myma 4ma powerlifterskyma a vzperacskyma treninkama, mam vzdy uplne odvarene nohy a na treninku nefunguji jak maji ale tak snad si zvyknu a to běhání nebudu nutná vypustit, jinak z anonymu co sedi doma na zadku si nic nedělej, asi by si taky měli běžet trochu pročistit hlavu a nemlet hovna po netu:-)

    OdpovědětVymazat
  12. Já bych asi taky měla začít běhat zase vzhledem k tomu půlmaratonu za 3 týdny. Škoda, že s tebou ještě počítat nemůžem, aspoň bych na tý trati netrpěla sama :D
    www.linheart.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤