What are you looking for?
středa 15. března 2017

GASTRO TIP: COFFEE ROOM



Hádám, že málokomu unikl boom avotoastů napříč instagramem. O tuhle pochoutku se snaží spousta kaváren a dělají jedině dobře. Ten můj nejoblíbenější mají v Coffee Room, maličkatý kavárně, kterou najdete v ulici Korunní, pár kroků od tramvajový zastávky Vinohradská Vodárna. Kavárna má sdílený stoly a nedělá rezervace, tudíž je dost pravděpodobný, že si na místo budete muset počkat, zdá se totiž, že jejich avotoasty jsou oblíbencem pro celou Prahu. Ne že bych se divila, opravdu jsem nic lepšího nikde v kavárně neměla. Avotoasty si tady můžete dát rovnou dva, jeden s krémovým sýrem, sušenýma rajčatama, rukolou a semínkama nebo potom smashed avo s pepřem a chilli. Já fandím prvnímu, Kuba druhýmu. No a ten chleba? Panebože!! 

Avotoastům zdatně sekunduje i teplej banánovej chleba s arašídovým máslem a dalším zdobením a určitě i dalších pár snídaní, který tady (ve všední den do 12, v sobotu do 14 a v neděli maj zavřeno) nabízej a který si já nejspíš nikdy nedám, protože jsem prostě propadla hned tý první volbě. Co se týká pití, všema deseti doporučuju sojový chai latté nebo latté s mandlovým nemlékem. Obojí je dokonalý!
Soukromí si tady díky sdíleným stolům a mini prostoru zrovna neužijete, ale na randíčko, pokec s kámoškou nebo třeba vyřízení nějakých pracovních emailů je to jak dělaný. Chtěla jsem objevovat spoustu míst, ale samozřejmě to dopadlo tak, jak jsem se bála - nejradši bych chodila jen a jen do svých dvou třech oblíbenců a další už mě tolik nezajímaj. Mrkněte na fotky a dejte mi vědět, jestli taky máte nějakou takovou oblíbenou kavárnu!




















Add your comment

  1. Kromě zmiňovaného Coffee Roomu, mám ráda: Kávarna co hledá jméno, Mikyna (která je bohužel v Liberci), Café v Lese, Café Letka, Monolok Café, Mezi srnky. Všechny o kterých se zmiňuji jsou moje srdeční záležitosti! <3

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek :) Já do Coffee Roomu chodím občas, a když jsem tam byla naposled, tak už jim došlo avokádo, takže jsem měla smůlu a tenhle můj oblíbenej chleba jsme musela oželet :D Já jsem si oblíbila Mamacoffee, píšu o něm i v posledním článku allexa.cz/mamacoffee

    OdpovědětVymazat
  3. Jeeee, o coffee roomu jsem toho uz tolik slysela!!! Nejradeji bych si hned dala ten avo bread, sice jsem zrovna mela avokadovej chleba na veceri, ale to avokado nebylo zraly!!!! :( Ale i ten banana bread vypada naprosto bozsky. <3 Brzo budu po dlouhe dobe v Praze, tak urcite zajdu. ;)
    Sandra / http://shineoffashion.com
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    OdpovědětVymazat
  4. Nejsem brunchoý tip - ráno chci snídani dřív, než je reálné se dohrabat do nějakého slušného zařízení. Takže pokud jde o víkendové jídlo venku, dávám přednost pozdním obědům nebo časným večeřím.
    Ty chleby s avokádem vypadají úžasně. I když moje pomazánka ve stylu guacamole vypadala myslím na cornbagetce skoro stejně dobře ;-)(http://werka13.blog.cz/1701/avokadova-pomazanka-ve-stylu-guacamole). A kombinaci avokáda s rukolou budu muset někdy vyzkoušet.
    A kyž bych měla dát tip na kavárnu, tak Cafe Faux pas na Vinohradské (kousek na Muzeem). Na brunchi jsem tam nebyla, ale dvakrát na takovém popracovním randíčku s manželem a v obou případech spokojenost (měli dobré palačinky a milou obsluhu)

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to opravdu úžasné, bohužel nejsem z Prahy, ale už dost dlouho plánuji, že se tam musím vydat! Takže příště, až tam budu mít cestu, určitě se tam stavím! Já jsem z Brna, a protože se tady snad každý den otevře nová kavárna, mám oblíbenců taky hodně! A pak už se mi jinam nechce. :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  6. Avo toasty si často dělám doma a naprosto je miluju! Do coffee roomu se chystám už dlouho, tak snad se tam už dokopu! :DD

    OdpovědětVymazat
  7. Na avokádo měm bohužel alergii, takže tento pokrm pro mě ihned padá. Určitě si, ale někdy do Coffee Roomu chci zajít na banana bread, ten miluji! Jinak jsem, ale na Coffee Room měla vždycky smůlu a přišla zrovna v nějakých rush hours :( a nesedla si...
    Měj se krásně,
    Tina
    http://tinasmerdova.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  8. Na ten avocado bread tam musim někdy zajít, ještě jsem ho snad nikde neměla v Česku a ten domácí stoprocentně nebude tak dobrej, jak si myslim, že je :D jinak pro mě je to jednoznačne IF café :)
    www.linheart.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Za mě v Praze nejoblíbenější Cafe Pavlač! Rodinná kavárna se skvělým jídlem, pitím i obsluhou:) navíc mají některé dny otevřeny klub, kde se koná spoustu zajímavých akci... já tam jsem skoro každý den a cítím se tam jako doma:)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤