What are you looking for?
úterý 23. května 2017

GASTRO TIP: CAFEFIN



Tak je to tady zas - mám novou kavárenskou lásku. Zamilování na první pohled i první ochutnání a to takovým stylem, že jsem tam byla rovnou 3 dny v řadě za sebou. A to už si říká o samostatnej článek, ne? I když se považuju za kavárenskýho povaleče, tři dny po sobě na jednom místě jsou i na mě slušnej výkon. Všechny ostatní kavárny šly okamžitě stranou, protože tahle měla všechno, co jsem čekala i spoustu toho, co jsem nečekala. První objednávka jídla byla poměrně nejistá, protože jsem vlastně netušila, co si to objednávám a jestli to bude dobrý, ale panebože!!! Bylo to dokonalý!
O co šlo, jak to chutnalo, jaký mají kafe, prostory a je potřeba rezervace? Pojďme si to všechno shrnout!



Prvním lákadlem byl makovej cheesecake, protože jsem na něj měla už pár týdnů strašnou chuť. Byl parádní, ale oproti všemu ostatnímu dost obyčejnej, jak brzy pochopíte...





Domácí bílej jogurt s černou rýží a oříškama byl totiž naprosto nečekaný nebe v hubě. Nikdy by mě tahle kombinace nenapadla a kdyby náhodou jo, tak bych nečekala, že to bude tak boží souhra chutí. A navíc to zasytí na pěkně dlouho!





Kuba si dal rýžovou kaši s kuřecím masem, vejcem, cizrnou a bylinkama, což bylo taky naprosto exkluzivní a já na to mám momentálně strašnou chuť!





A sojový cappuccino? Jemňoučký a vynikající, jak jinak!





Prostory vám taky nemůžu neukázat, je to tam jak v jiným světě, totálně stylový a s osobitým kouzlem, žádná neosobní hipsteřina, jak by se třeba i na první pohled mohlo zdát. Důležitou roli hraje i obsluha, která je neuvěřitelně milá a příjemná a barista navíc umí s obrázkama v kafi opravdu kouzlit. U nich na insta najdete třeba i jednorožce!!!!



















Při druhý návštěvě padla volba na jejich úplnou novinku - avotoast. Obří avotoast se zastřeným vejcem a dalšíma dobrotama navrchu.



A jedna vietnamská klasika, přičemž by se vlastně hodilo říct, že se jedná o podnik, který je odnoží vietnamskýho bistra, který je jen o kousek dál. Cafefin najdete přímo na Jiřího z Poděbrad a pokud sedíte u okna, máte krásnej výhled na dění v celým parku a na trzích. Lokalita teda taktéž na jedničku. A míst k sezení je tam tolik, že rezervace podle mě není vůbec potřeba, jen si možná budete muset vystát frontu, protože na coffee-to-go sem choděj snad celý Vinohrady :)))).





A sladká tečka na závěr. Jednou týdně tam dělají domácí koblihy s domácím vanilkovým krémem a já vám přísahám, že jsem měla jen málo lepších věcí, než právě tohle! ♥️

Takže kdy se tam potkáme?!

Add your comment

  1. Jednou týdně znamená co? Že jindy než jeden den týdnu se nedají sehnat? Jaký den to je? Díky za odpověď. - Katka

    OdpovědětVymazat
  2. Poslední dobou na mě na Instagramu cyskakují samé fotky z Cafefinu a já už minulý víkend říkala mamce, že tam musíme skočit. No a po tvém článku už tam snad jedu hned teď! :DDD <3

    OdpovědětVymazat
  3. Tak toto vyzerá perfektne,zapisujem na zoznam a snáď túto kaviareň niekedy navštívim ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  4. Pane bože, hned chci bydlet v Praze a být profesionálním kavárenským povalečem 😱😍... čím dál víc, mě láká mít vlastní Cafe-Bistro 👩🏻‍🍳❤️☕️ Děkuju za tyto články, aspoň vím kam v Praze musíme zavítat 😄 Anet.

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to zajímavě, ale věta "chodí sem na kafe celý Vinohrady" je pro mne odrazující ;-). Takové ty trendy podniky, kam "musí" každý, nejsou nic taky úplně pro mne :-)

    OdpovědětVymazat
  6. No tak ted' mě neskutečně mrzí, že nejsem z Prahy, jak vidím ty krásné fotky, latte art a prostě ten interiér, no to je NÁDHERA! ♥
    V červnu plánuju cestu právě k vám do Prahy, takže tam rozhodně skočím a něco si dám, protože mě tvůj článek vážně neskutečně navnadil. :) Stejně jsou tyhle kavárenské články s různými typy moje nejoblíbenější. :)

    EnthusiasTer

    OdpovědětVymazat
  7. Cafefin mám hrozně rád, doporučuju si tam zajít ve všední den ráno, kdy je možnost tu krásu tam mít celou pro sebe a přes výlohy si užívat slunce, který si hraje s celým interiérem. To je láska!! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Panebože, jak je možný, že jsem na tenhle článek narazila až ted, když normálně hltám každý tvůj článek hned, jak ho vydáš? :D Za týden se stěhuju do Prahy a budu bydlet asi pět minut od Cafefinu, zatím jsme tam s přítelem byli jen na rychlym cappuccu po podepsání smlouvy k bytu, ale neskutečně se nemůžu dočkat, až tam půjdu na snídani

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤