What are you looking for?
středa 27. prosince 2017

PROSINEC



Prosinec je u konce a tak by bylo na čase si zase pěkně shrnout, jak probíhal a jaký byly jeho highlighty. Jako správnýmu obyvateli Vinohrad se mi povedlo prochodit všechny ty populární kavárny a některý se okamžitě zařadily na list mých nejoblíbenějších!





Tak třeba Spižírna. Její nádhernej interiér, neustále se obměňující menu a výborný chai latte.





Cacao a polední menu. Na zahrádce. V prosinci. NEJLEPŠÍ! 


Rychlofocení před Cacaem, protože to hezký světlo prostě nemůžeš nechat bez povšimnutí. 




V showroomu Lindexu aneb jak se v zimě naladit na jaro a vybrat si polovinu novýho šatníku. Ajajaj.









Coffee Corner, hra se světlem a ty nejlepší vejce Benedict, jaký kdy svět viděl. S avokádem a uzeným lososem. 







Když to uplně náhodou dokonale poladíš. 





Coffee Corner podruhé, výborný chai latté potřetí a k tomu nejoblíbenější Gantí svetr.



Cafefin. Ve dve, v noci. Klidně dvakrát denně. Sojový cappuccino i Muškát na jedničku a Bun bo nam bo dokonce na jedna hvězda.





Spižírna podruhé. Tentokrát o víkendu a s dokonalým brunch menu. Vajíčkovej wrap bych si dala z fleku znova. A znova. A znova. Až tam příště o víkendu půjdu a nebudou ho mít, budu fakt smutňák.





Nepamatuju si, kdy bych nějakou knížku brala do ruky tak často jako právě Milk and Honey. Vůbec nechápu, jak to někdo může číst radši v češtině, protože to je - aspoň podle mě - totálně nesrovnatelný. Celej smysl a atmosféra je uplně někde jinde. Já už jsem to dávno přečetla celý a napoprvé jsem celou The Breaking část probrečela. Teď se vracím k různým částem podle toho, na co mám zrovna náladu a je to naprosto geniální.





S Alex jsme si udělaly předvánoční beauty dopoledne v našem oblíbeným Medical Esthet and Spa.  V tom pracovním shonu to chtělo trochu odpočinku a taky vánoční manikúru. 









Se Sunem jsme vyrazili na tajemnej vánoční večírek. Do poslední chvíle nikdo oficiálně nevěděl, kam vlastně jedeme - jediný instrukce byly mít pyžamo a něco teplýho na sebe. Nadšení z toho, že cílovou destinací byl nakonec Ještěd, si asi umíte představit. Stylovej špičatej hotel se tak na jednu noc naplnil skoro šedesáti marketingovejma nadšencema, co ho prochodili kolem dokola, protože každej potřeboval vidět, jak vypadaj pokoje ostatních. Celej večer byl fakt skvělej! Rozdali se dárky, hádali se Secret Santové, vyjedli jsme raut, pána na baru "zabavili" až do pozdních ranních hodin, DJovi kecali do výběru písniček a pak před ním protančili střevíce. Kdyby svítalo o pár hodin dřív, prohoupali bychom se na těchlech plyšových sedačkách až k východu slunce. Místo toho jsme na dvě hodinky zalehli a vzhledem k tomu, že ze špice hotelu odtávaly fakt velký kusy ledu a padaly nám přímo do oken, spala jsem v kuse maximálně 20 minut, protože jsem se každou chvíli probudila šokem, že se hotel sesouvá k zemi, ty rány byly naprosto šílený a děsivý a už nikdy mě tam v zimě na noc nikdo nedostane :D. 









Druhej den byl teda hodně náročnej. Když náš autobus vyplivnul celý zmačkaný a zelený v centru Prahy, každej z nás toužil po tom se okamžitě přemístit do vyhřátý postele. My jsme s kolegou ještě zajeli do Medovníku, kde pro nás měli upečený naše nejoblíbenější dorty jako poděkování za dosavadní spolupráci. Divim se, že jsem ho pak doma večer nesnědla na posezení :D. Naštěstí jsem usnula ve chvíli, kdy jsem sebou plácla do postele a probudil mě akorát hovor od mamky, že dnes dávaj Lásku Nebeskou. Tak jsem se z tý postele zas hezky vykopala, stavila se pro Bun bo nam bo a letěla se k Alex koukat. Tyhle naše večery mě teď bavěj ještě mnohem víc než ty, kdy vymetáme noční Prahu. 



A moje poslední převánoční ráno v Praze jsem strávila s holkama z práce na vánoční snídaničce v Coffee Corneru. Vážně tam nechodím tam jen proto, že to mám od bytu asi tři kroky, ale hlavně kvůli tomu, že je to tam kouzelný, útulný a za ty Benedicty bych vraždila. Tak jsme tam s holkama poseděly něco před dvě hodinky, zdrbly celý naše okolí a naplánovaly si sportovní výzvy na další rok. Já jsem pak rychle dokoupila pár dárku a odlifrovala se se svýma dvaceti přírušníma zavazadlama do Hradce za našima.

A pak už byly Vánoce. Do konce roku teď zbývá jen pár dní a já si v hlavě maluju, co všechno ještě musím/chci stihnout. Tak schválně, o většinu se s váma pak určitě podělím! :)

Add your comment

  1. Ty jemný barvy (béžový kabát, světlý svetr a čepice s bambulí) ti ohromně sluší. :-)

    Na Ještědu se budu vdávat! Hurá. ;-)

    Tak krásný zbytek tohoto roku.

    K

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé kombinace :-) krásné fotky, moc ti to sluší :-)

    OdpovědětVymazat
  3. O tom Ještědu jsem to snad ani neměla číst, jelikož to je jedno s mých míst na travel wishlistu, kde bych právě chtěla v noci strávit noc! :D

    OdpovědětVymazat
  4. To je skvělý, moc krásný fotky! Sluší ti to :) O knížce Milk and Honey básní skoro každý, tak přemýšlím, že si ji taky nakonec pořídím. Přeji krásné poslední dny tohoto roku!

    Můj malý sen

    OdpovědětVymazat
  5. Veľmi pekný random, ja ani random post nemám z čoho urobiť, lebo okolo seba nemám tokľko footgenických miest, ale asi preto mám rada tie posty ostatných blogeriek.. aspon sa kocham :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Ukážeš nám tu kabelku z fotky před Cacaem? Nebo jsme ji už viděli? (kde :-D) Díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu už mám hodně dlouho, je to Matt&Nat z Urbanluxu. V outfitu třeba tady: http://www.dombydom.cz/2016/11/all-black-but-my-hair.html :)

      Vymazat
  7. Alex je strašně nádherná holka, což ty samozřejmě taky ♥

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤