What are you looking for?
čtvrtek 22. února 2018

VÍDEŇ A TO NEJKOUZELNĚJŠÍ KLUZIŠTĚ NA SVĚTĚ



Koukám z okýnka do černý tmy, kterou narušujou jen světla projíždějících aut. Je jedenáct večer, když vjíždíme do Vídně a mně se po tváří rozlévá širokej úsměv. Jsme tady, po třech letech jsem konečně v tomhle období ve Vídni a zítra se budu klouzat na tom nejkrásnějším kluzišti, jaký jsem kdy viděla. Na hotelu jen odkládáme kufr a poklusem to bereme k metru, protože poslední odjíždí za pár minut. Je brutální kosa a leje jako z konve. V samým centru Vídně není u Stephansdomu ani živáčka a my se vydáváme směrem, kde nějakej život tušíme a po chvilce se durch mokří ocitáme v brutálně živý párty ulici, každej bar je narvanej až po strop avšude se tančí. Vybíráme si jedno z těch pár klidnějších míst, kde si sedáme, objednáme první rundu gin-tonicu a další 4 hodiny tam sedíme, objednáváme další a další a mluvíme. Máme o čem, to mi věřte.


Poměrně rozbití se ráno dohrabem na hotelovou snídani, která se skládá z bílejch housek, šunky, sýra a zmrzlejch vajec natvrdo a tak se radši urychleně odebíráme do centra na jedno z míst, co jste mi na Instagramu doporučili. To první je nádherný, ale plný rezervací až do odpoledne. To další, který hledáme asi hodinu, je pro změnu v neděli zavřený. Dalších pár návrhů dopadne podobně a když už to začíná vypadat, že skončíme ve Starbucksu nebo že půjdem rovnou na oběd, narazíme na Figar, kde je jeden volnej stůl, ale zase berou jen cash. Cash samozřejmě nemáme a tak další hodinu hledáme bankomat. 





Kde jsou ty časy, kdy bylo plánování moje silná stránka. Výborný chleby s avokádem a vejcem nás naštěstí házej zpátky do pohody, hnusný kafe tomu zajímavýmu místu odpouštím a další na programu je moje oblíbená část Vídně - Muzeum Quartier. V létě je to tu plný lidí, co se válej na barevných lehátkách a má to neskutečnou atmosféru, ale ani teď v tý kose to není zahození. Obcházíme to tam celý dokola a objevujem krásný skrytý místa. Mě teď tak baví se koukat okolo sebe a třeba jen zkoumat linie budov. 











A ano, vyrazili jsme sem s Kubou. Ne, nejsme zpátky spolu. A ne, nemusíme to nikomu nijak vysvětlovat a obhajovat, jak mají někteří z vás pocit. To jen taková odbočka z vyprávění. 





Mý nenápadný navigování směrem k nákupní ulici se samozřejmě setká s vykroucenejma očima, nicméně je neděle a všude je zavřeno, takže window shopping je asi tak jedný, co je tady možný dělat. Ne že by to v tomhle případě vadilo. :D





Nejlepší phočko na světě ze stylovýho Ivy's Pho House nejdřív ochutnávám od Kuby a okamžitě si jedno objednávám i pro sebe, protože něco takovýho si nemůžu nechat ujít. Nejradši bych si pak vzala ještě další s sebou. Až budete někdy ve Vídni, vzpomeňte si na to!!





Jakmile se začne stmívat, zamíříme k Rathausu, před kterým najdete od ledna do začátku března to nejkouzelnější kluziště, jaký můžete kousek od Čech najít. Celá ledová plocha má - a to se podržte - 8000m2 a velká část je v uličkách mezi stromama. Všude jsou světýlka, nahlas tam hraje muzika a z přilehlých stánků se line jedna vůně přes druhou. Jen při cestě okolo se musím usmívat na plnou pusu a radostí si poskakuju. Při obouvání už se mnou šijou všichni čerti a se vstupem na led se tetelím radostí tak, že to nedokážu skrejvat. Vidím i to teď zpětně na všech těch fotkách.











Oba dva máme naprosto dětskou radost a bruslíme jak o život. Projíždíme uličkama, závodíme na hlavní ledový ploše, zpíváme si s reproduktorama a já se na ten celej prostor nemůžu vynadívat. Jsem z toho naprosto okouzlená a snažím se si vzpomenout, jestli jsem někdy byla na hezčím místě s hezčí atmosférou. Má to naprosto všechno a jestli tohle není moje #happyplace, tak už nevím, co by být mohlo. Bruslíme až do tmy a oba se snažíme oddálit ten moment, kdy nahlas řeknem, že už bychom měli jet, abychom do Prahy nepřijeli uprostřed noci. 

Dobrá nálada z tohohle výletu se ve mně drží i po pár dnech a jsem nejvíc ráda, že jsem to konečně zažila. Vy si užijte zbytek fotek a pár praktických informací níž a jestli stíháte do 4.3. nějakej výlet, doporučuju rozhodně tohle místo. Všema deseti! ♥





















Těch pár rozesmátejch fotek Kuby - kterej se na fotkách směje naprosto výjimečně, jak si asi vzpomínáte - nejvíc vystihujou celou tu atmosféru a náladu, která tam každýho nakazí a pohltí. Nevím, jak víc bych vám to přiblížila, ale vím, že odteď si tam udělám výlet každej rok, protože to stojí za každou minutu na cestě a každou korunu. Vstup na kluziště stojí mimochodem asi 7EUR a stejně tak půjčení bruslí. Já jsem předem čerpala info TADYJak říkám, vyražte tam ještě, fakt. 






Add your comment

  1. ten Kuba je strasne vypatlanej, sem rada, ze nejste zpet u sebe, vubec nechapu, jak te takovej sebestrednej povechni kluk mohl naplnovat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že tohle někdo vypustí "z pusy", to mi hlava nebere. Ať už na tebe jakejkoliv člověk online působí sebehůř, napsat o něm, zvlášť, když ho osobně vůbec neznáš, něco takhle hnusnýho, je uplně mimo.

      Vymazat
  2. Tak tohle bych si taky užila! Snad mi to někdy vyjde :) ♥
    Blog Everythin Kate

    OdpovědětVymazat
  3. Tak já se bez bruslení obejdu, ale ten nasvícenej dóm vypadá skvěle.
    A ad Kuba - proč ne, na to aby člověk jel s někým bruslit, tak s ním nemusí chodit :-). Ostatně já byla se svým ex v kontaktu celou dobu, co byl ex. Pak zas ex být přestal... (teď tady za mými zády kouká na nějaký fotbal v TV a před Vánoci jsme oslavili 26 let od svatby :-D). Cesty osudu jsou klikaté ... ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je mi lito, ze to s tema restauracema nejak nedopadlo, ale Figar mam moc rada, jejich chleby jsou nej! Sandra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Příští výlet si udělám někdy jindy než v neděli no, aspoň poučení :D

      Vymazat
  5. Je hezké se divat ,ze spolu vycházite❤️-nikdy nevis ,co se uděje ❤️osud ,každému z nás piše řádky

    OdpovědětVymazat
  6. 1) Fotky se moc povedly, tip na výlet by to byl určitě lákavej, jen škoda, že jsem takovej dřevák a mám averzi k zimním sportům. Nicméně jsem teda jednou byla taky ve Vídni v zimě a zrovna byly největší závěje. Byli jsme promrzlí, ale ta nádhera, jak tak vysoká kopa sněhu dokáže obkreslovat ty jejich nádherný sochy co zdobí masivní monumentální stavby na každým rohu (a ještě se to tim čerstvým sněhem všechno třpytí!), prostě nádhera.
    2) Rozhodně tu nechci dělat nějakou reklamu, ale co se týká toho hledání restaurací/kaváren/klubů, mně už se takhle několikrát osvědčila v zahraničí(vlastně i u nás) appka tripadvisor - používám jí teda tajně, protože muj drahej s tím má problém, prej to není dobrodružství, když nezkoušíme náhodný podniky ( točim oči v sloup)...
    3) S Kubou jste byli dlouhou dobu partneři, z čehož je úplně jasný, že spoustu věcí máte společných, nevidím důvod, proč by se měl někdo pozastavovat nad tím, že spolu někam vyrazíte a užijete si to. Nemáš vůbec povinnost se ospravedlňovat, být tebou, vůbec to tu nevysvětluju, byť stručně. My co ti fandíme, tak rozumíme. Těm co (sem) chodí jen hejtovat, bych se neobtěžovala něco vysvětlovat (ať jdou do ...). Pěknej den přeju

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, moc, moc za všechny tři body! Zvlášť na ten poslední nemám slov. ♥

      Vymazat
  7. To je nádhera, fotky jsou úžasné. Také mám Vídeň ráda, ale na kluzišti jsem tam bohužel nebyla. Super tip. :-)

    Je hezké vidět, že spolu s Kubou vycházíte. S mým bývalým partnerem jsme celé tři roky po rozchodu v kontaktu, i když si každý žijeme svůj život, prostě hold s tím druhým má člověk hodně společného a nejde nám úplně ukončit spojení.

    Akorát ta tvoje džínovka mi nepřijde moc zimní, nemrzla jsi? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc!

      Džínovka je právě zateplená, takže normálně je to v klidu. Teď je ta zima ale fakt extrémní a uplně do smíchu mi nebylo! :D Každopádně na bruslení pohoda, to jsem se zahřála hned.

      Vymazat
  8. Podle mě si sama sobě nabíháš... na jednu stranu poslední měsíce plníš blog "upřímnými" zdeptanými ubrečenými články, v jak hluboké jsi depresi a nemá tvůj život smysl, a potom najednou s tím stejným člověkem jedeš přes noc někam na výlet (chápu pohodový kontakt s bývalým, ale jet spolu na víkend, no proti gustu). Proč se tedy jednou chvástáš, jak si dáváš záležet na opravdovosti a sdílení všeho, a pak tady nasupeně vypisuješ "nemusíme to nikomu nijak vysvětlovat a obhajovat, jak mají někteří z vás pocit"? To se pak přece nemůžeš ničemu divit, když si záměrně děláš reklamu upřímností. Nechci být hnusná, prostě mi to přijde úplně nelogický a zajímá mě to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasný, chápu a uvedu na pravou míru.

      1) Netvrdím, že jsem v depresi ani že můj život nemá smysl, to absolutně ne. Jen si nehraju na to, že se mám pořád skvěle, že si každou minutu užívám single život a tak dál a tak dál. Píšu hlavně o chvilkovejch negativních stavech, který se dobře dávaj do písemný podoby a nikde netvrdím, že to jsou moje dennodenní stavy a že jsem vlastně strašně nešťastná.

      2) Nasupeně to možná zní, ale spíš proto, že mě kolikrát naprosto vyvedl z míry nějakej troufalej anonymní dotaz, kterej požadoval vysvětlení toho, co se mezi náma s Kubou stalo, proč jsme se rozešli, jak to teď máme a další věci, aniž by takovým lidem třeba došlo, že to jsou ty nejosobnější věci a že se nesluší se na ně ptát. Nebo že já nemám povinnost o nich psát, byť mám blog sebeupřímnější a že to třeba taky může být hodně citlivý a neuzavřený téma, o kterým je prostě nesmysl psát. Představ si to i z toho pohledu, že já vím, kdo všechno tenhle blog čte, že to zdaleka nejsou jen lidi, co mají na srdci moje dobro a já jim nepotřebuju nabíjet něčím, co sama v sobě nemám srovnaný.

      Já se vůbec nedivím tomu, že vás to všechny zajímá. Je logický, že vás to zajímá. Ale každej z vás by měl pochopit, že jsou prostě věci, který se na blog nepíšou. Pokud bych si myslela, že mi pomůže se z toho vypsat a že to třeba někomu z vás něco dá, dávno by tady nějakej článek na rozchodový téma byl. Tohle ale není ten případ a kdo ví - třeba jednou. Spoustu věcí vám tady píšu až zpětně.

      Vymazat
  9. Domi, mně by také zajímalo, co se mezi vámi stalo (,,pokazilo"), ale akceptuju, že je to hodně osobní a ještě určitě citlivý téma. Třeba jednou nám k tomu něco napíšeš.. ale rozhodně nemáš povinnost to udělat. Kiki

    OdpovědětVymazat
  10. Možná by bylo nejjednodušší sem tohle nedávat, potom se lidi nebudou hloupě ptát a řešit tvé osobní věci...a toto není hate, jen názor :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzhledem k tomu, že jsme oba uplně přirozeně dávali Stories a spousta lidí si to spojila a ptala se nás, jestli jsme zase spolu, přišlo mi fér to veřejně napsat. Asi se nebudu tvářit, že jsem tam byla sama, žejo.

      Vymazat
  11. Já nevím, co se mezi vámi stalo, ale chyběli jste mi. :) Ty vaše výlety a tak, je moc fajn, že spolu vycházíte. Ono je to nejlepší. Já teda se svým ex nikdy na výlet nejela, ale kolikrát jsme spolu někde třeba chlastali. :-D
    Jinak to místo je naprosto úžasné a Vídeň je celá krásná, kouzelná. No prostě má něco do sebe.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  12. Nemůžu si odpustit, outfit máš perfektní, ale kdyby bylo aspoň +10. (třeba bylo, lol, nevím) No, hlavní, nebyla ti v tom kosa prosím tebe? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, tohle se mi moc nepovedlo! :D Nečekala jsem až takovou zimu, ta bunda je sice zateplená nějakým plyšem vevnitř, ale na teploty pod nulou to uplně není.

      Vymazat
  13. Toooolik pozitivní energie na všech těch fotkách!! <3 A jak už jsem ti psala na Instagram, tu tvoji bundu naprosto MI-LU-JU!!! Asi si pro ní do Zary běžím :DD

    OdpovědětVymazat
  14. ❤ ❤ ❤
    P.S. počkej, až Tě vezmu na kluziště v Nijmegenu! :D
    The Linheart

    OdpovědětVymazat
  15. Jestli to ten výlet s ex neudělal v hlavě a citech nepořádek, tak proti gustu ... a i kdyby udělal. Je to jen tvá věc. Mě osobně by to rozbilo na kusy. I kdybych byla já iniciátor rozchodu - to by se mnou můj ex asi ale nemluvil a nikam nejel, a kdyby jo - čekal by od toho come back. A kdyby byl iniciátor rozchodu on - čekala bych od každého pohledu, úsměvu, doteku, vůně parfému - comeback zase já. Pokud není gay nebo ty už nerandíš s někým jiným ... potom by to bylo absolutně vyřešené. Jinak se mi zdá, že to musel být mixér na pocity. Ale to je jen moje úvaha. Kazdopadne se Domi drž. A užívej. AHoj - Tereza Pokorná - Praha :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I tenhle pohled chápu, mixér na pocity je totálně výstižný, to jsme se shodli i oba s Kubou, haha. Děkuju za komentář! :)

      Vymazat
  16. Ja vobec nekomentujem na blogoch ale uz som si povedala ze musiim, ved milych slov nikdy nie je prilis vela 🙂 velmi sa mi paci akym stylom pises clanky, vzdy je to taky mini pribeh a nie len proste konstatovanie udalosti ako u vacsiny inych blogov. Velmi ma baviis a fotky su mega pekne, inac ta riflova bunda uplny top 🖤

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj Domi, tiez sa pridavam do fanklubu tvojho pisania. Tvoje posty maju vzdy hlavu a patu a vzdy ich proste nutne musim docitat do konca :D

    OdpovědětVymazat
  18. Milá Domi,

    ty fotky jsou ♥. Moc ti to na nich (tedy i Kubovi) sluší a vypadáš přešťastně. Letos už to sice nestihnu, ale beru si tip na příští zimu :) A malý dotaz - jakým objektivem jsi fotila fotky? Moc hezké efekty :)

    OdpovědětVymazat
  19. K článku jsem se dostala až dneska, ale už na Insta mě dostaly ty fotky s těma světýlkama. Opravdu naprosto úžasný fotky, úplně na mě dejchla ta úžasná atmosféra co tam musí být. Už dlouho mám chuť si jít zabruslit a teď jsem se nakazila ještě víc! :-) Jinak jsem ráda, že jste si výlet užili. Takový zážitky jsou stejně nejlepší a zůstanou v paměti. :-) Měj se hezky!

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj domi. Mam te rada za tvou deckou radost a uprimnost, vubec jsem netusila ze uz s kubou nejste. Cizi vztahy neprozivam, mam ten svuj a uz mu tahne na 5rok. Jen me to vydesilo, ja vazne verim ze on a ja spolu budem do konce zivota. A strasne nerada vidim rozchody, uplne me zamrazi pak. Omlouvam se! Nechci ti ublizit, ale jen my rekni? Myslis ze to konci, protoze laska muze vyprchat? Vsichni maji ty predmanzelsky smlouvy a hadaj se co kdo zaplati. Vis- nedavno my horela strecha nad hlavou, jako vazne! Takze tohle je pro me druhy otres, promin..jen my odpovez jestli muzes...ze to nebylo ze by laska zmizela ale necim jinym? Moc ti dekuju tyna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky! Moc děkuju za takhle upřímnej komentář! ♥

      Nebylo to tím, že by láska zmizela nebo vyprchala, to ani nevím, jestli vůbec jde. Spíš bych to řekla tak, že někdy prostě "jenom" láska nestačí a jsou důležitý i jiný věci. Držím moc palce, ať vám to vydrží do konce života!

      Vymazat
  21. Domčo. Já v 99% nic nekomentuju a nevyjadřuju se, ale pomalu zjišťuju, že si taky poslední dobou víc a víc vybírám obsah, který mě zajímá, třídím všechny lidi a stránky který sleduju a ty v nich pořád zůstáváš a asi už i zůstaneš. Přirostla jsi mi k srdci a tak tu svoji anonymitu poruším :) Moc ti fandím ve všem co děláš, hlavně taky proto, že ti většinu toho co píšeš a děláš věřím. Všimla jsem si tě poprvé třeba před rokem a půl a musím říct, že pozoruju, jak jsi se změnila a líbí se mi to. Hádám, že (v tomhle blogerským světě) není lehký být úpřímná a nepřetvařovat se. Zůstaň prosím sama sebou a nenech si do života nikým mluvit ... a už vůbec ne svýma followerama. Ode mě máš za výlet s Kubou palec nahoru.


    Ps.: 2 technický otázky jo ... 1. měla jsi lístky na kluziště zarazarvovaný nebo to jde i bez toho? 2. koukala jsem, že jsou u kluziště skřířňky, nevíš jeslti se k nim dá dostat volně - nebo jsou až někde za vstupem?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kateřino, moc děkuju za komentář, vážím si toho vystoupení z anonymní zóny :)
      K těm otázkám - Lístky se kupujou normálně na místě, vůbec jsem nevěděla, že by to šlo online rezervovat, haha, takže v klidu. Ke skříňkám dostaneš klíč, jsou v tom areálu, ale může k nim každej, kartičku si pípáš až u vstupu na led, jinde se dostaneš bez ní. A díky gumovýmu povrchu v areálu se k nim dostaneš i s bruslema na noze. :)

      Vymazat
  22. Tyjo, já si snad nějakou tu džínovou bundu taky pořídím, vypadá to fakt skvěle takto v zimní verzi :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤