What are you looking for?
pondělí 12. března 2018

VYHLÍDKA MÁJ A PRŮHONICKÝ PARK



Víkendy v Praze jsou moje oblíbený. Konečně mám čas zajít na dlouhej brunch s holkama nebo vyrazit někam na výlet. Nebo na párty. Nebo na procházku denní i noční Prahou. Užít si sluníčko. Usnout u seriálu a nemuset nastavovat budíka. Napsat všem, na který jsem v týdnu neměla čas. Prospat třeba půl dne. Sednout si k počítači a sepsat článek, jen tak. Protože na to mám konečně čas. 

Přesně tohle všechno jsem za tenhle víkend stihla. Většinu toho teda až v neděli, protože v pátek proběhla menší párty, po který logicky následovala hodně líná sobota. V neděli jsem si to ale krásně vykompnezovala a celej den se nezastavila a přesně tak má podle mě vypadat správnej víkend. Po sto letech jsem vyrazila na snídani s Alex, dvě hodiny jsme seděly na sluníčku přes Eskou, piknikovaly, probíraly novinky a plánovaly Fashion week. Pak jsem se doma otočila pro pejsky, vyzvedl nás Kuba a vyrazili jsme na výlet za Prahu, protože to krásný počasí bylo škoda nevyužít a tak jsem se poprvé ocitla na Vyhlídce Máj, kde už všichni ostatní byli několikrát. Což teda chápu, je to tam nádherný a v době, kdy jsou zelený ty stromy okolo a není to po zimě takový zubožený, to musí být dokonalý, takže já jsem tam naposled určitě nebyla. S pejskama to bylo docela dobrodrůžo - aby nespadli oni nebo třeba my. Jediný, o co jsem málem přišla, byl můj telefon, kterej se mi při šplhání nahoru vysoukal z kapsy a jako ve slowmotionu pomalu padal z jedný skály na druhou a ve mně by se krve nedořezal. Naštěstí se po chvíli zastavil a dalo se pro něj slézt a dokonce ani nebyl rozbitej, haha. Po cestě zpátky do Prahy jsme ještě zajeli do Průhonickýho parku, kde jsem byla taky poprvé a taky určitě ne naposled. Měli jsme totiž čas jen na tu nejkratší trasu, ale určitě bych se tam někdy prošla mnohem víc, jsou tam nádherný zákoutí a všechno je to děsně fotogenický. Hlavně v tom večerním sluníčku, žejo. Schválně mrkněte na fotky a dejte mi do komentářů nějaký doporučení, kam ještě takhle v Praze na výlet - děkujuuuu! 































Add your comment

  1. Pani, to vypada skvele!!! Moc diky za tip. Doufam, ze jste si vylet uzili.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc ti to s psíma klukama sluší :) A jsem ráda, žes měla hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
  3. Fotky jsou skvělé a obou místech už jsem taky slyšela, ale nikdy jsem tam nebyla. Sice nejsem z Prahy, tak to dává docela smysl, ale stejně bych se tam chtěla někdy kouknout! :)
    Kout světa

    OdpovědětVymazat
  4. Ty fotky s pejskama už jsem obdivovala na Instagramu - jsou taaaaak roztomilý a moc ti to tam sluší :)) Já jsem taky ještě nikdy na téhle vyhlídce nebyla, ale pořád na mě na sociálních sítích skáčou fotky ostatních odsud, tak to musím napravit a taky tam vyrazit! :DD

    OdpovědětVymazat
  5. Miluju tvoje fotky i články a především ta, jak ty i psík koukáte do dálky, ta je dokonalá :) :) A ty dlouhé vlasy ti moc sluší. :)
    Sweet Life with Lena

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné fotky a lákavé místo. Škoda, že bydlím tak daleko. Ale když vidím tu výšku a jako sedíš a hlavně stojíš tak blízko na okraji, tak mám úplně závratě... Ještě s pejskem, který může udělat nečekaný pohyb a rozhodit tě... no, já bych tam stát takhle nemoha. :D
    Sabina
    www.blaznivamama.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Okoř, Velká Amerika, Svatý Jan pod Skalou, Karlštejn, Křivoklát, Konopiště, letiště - přistávající letadla, Říp, Prokopské údolí...

    OdpovědětVymazat
  8. Fotky z vyhlídky jsou moc krásný. Tam snad ani nejde vyfotit špatnou fotku. :) Ideální na víkendový výlet! A psíci jako vždy roztomilí. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Domi, ty vyhlídky jsou nad Vltavou (na tomto břehu) celkem tři, dají se obejít za odpoledne (ta jedna je tedy mimo turist. značky). My tam byli předloni (http://werka13.blog.cz/1604/nad-vltavou).
    Pokud ještě pojedeš do Průhonic, tak určitě nevynechejte Dendrologickou zahradu (http://werka13.blog.cz/1608/dendrologicka-zahrada-pruhonice) a v Průhonickém parku se vydejte do jeho zadní části k rybníku Labeška. Určitě stojí taky zato vyjít si na Vyšehrad (http://werka13.blog.cz/1608/vysehrad) a za výlet stojí i Tetin (http://werka13.blog.cz/1705/tetin-a-koda), který není od Prahy moc daleko.
    A tvoje historka s mobilem mi připomněla, jak jsme málem přišli o foťák, když jsme kdysi lezli na Malý Rosutec - taky jsme měli štěstí a chytil se nám v kosodřevině. Loni na via ferratě jsme ale foťák, co vyklouzl manželovi z kapsy, zlikvidovali - pád na skálu mu byl osudný (foťáku, ne manželovi ;-))
    Hezké další volné víkendy :-)

    OdpovědětVymazat
  10. nádherné fotky ❤❤ na té vyhlídce a ani v parku jsem ještě nebyla, ale vypadá to tam fakt krásně!! :) taky mám víkendy takový odpočinkový, člověk ten relax fakt potřebuje ! :D

    OdpovědětVymazat
  11. Tady máš ty vlasy úplně boží! Snad ještě hezčí než celá vyhlídla a to je co říct haha❤

    OdpovědětVymazat
  12. Tie fotky sú krásne, a máš rozkošného psíka :)
    The Noela

    OdpovědětVymazat
  13. Muselo to být strašně fajn.:) Moc pěkné fotky.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤