What are you looking for?
neděle 15. dubna 2018

ZAMOTANÁ VE SVÝM ČTVRTSTOLETÍ



Poslední měsíce jsem se točila ve spirále poznávání nových lidí, nových zážitků, spoustě akcí  a minimum času sama se sebou. Nechtěla jsem být sama. Nechtěla jsem o ničem moc přemýšlet, rejpat se v sobě. A tak jsem získávala a ztrácela lidi, znovuzískávala a znovuztrácela. Moc se neohlížela a fungovala naplno. Nevázala jsem se na nic a na nikoho a kejvala na skoro všechno, co se mi objevilo před nosem - myšleno z pracovního i osobního hlediska. Po pár měsících jsem ale musela sama sobě dát stopku. Sama sobě jsem si přiznala, že jsem se naprosto ztratila v tom, kdo vlastně jsem. Že jsem tak nějak ztratila sebe a nechala se strhnout tím vším okolo mě. A když jsem si to náhodou uvědomila už někde v mezičase, ponořila jsem okamžitě se až po krk do práce, abych náhodou neměla nějakej volnej čas, ve kterým bych si třeba měla šanci něco uvědomit. 

Mám dojem, že to všechno vyplývalo i ze "Střihů" (prvních i druhých), který byly takovým mým sebevyjádřením a terapií v jednom. A ano, budou i další. Nevím, jestli to máte někdo stejně, ale když se blížej moje narozeniny, mám tendenci tak trochu bilancovat a přemýšlet nad tím, co jsem za poslední rok (nebo taky za dosavadní život :D) zvládla a nezvládla, co zvládnout chci a jakým směrem se chci dál ubírat. A v ten moment, kdy jsem nad tím začala takhle přemýšlet mi došlo, že tak, jak to vedu, asi uplně správným směrem nejdu. Respektive že jdu tolika směry, že to jeden človíček není schopnej zvládnout a že ve finále nemám vůbec čas (ani myšlenky) na věci, co jsou pro mě opravdu důležitý. A taky že třeba věnuju čas a energii lidem (a věcem), co za to ve finále vůbec, ale vůbec nestojej.

A tak jsem si nějaký věci sama v sobě srovnala. Určila si směr a pracuju i na prioritách. Zatím nevím, co bude zítra, co za týden ani za měsíc, ale už vím, co dělat chci a co už ne. A všechno to souvisí i s tím, jak jsem strávila svůj narozeninovej den, protože - ač je to v podstatě den jako každej jinej, ve finále ho chcete trávit s těma, se kterýma je vám úplně nejlíp.



Tak se na to pojďme postupně podívat. Dopoledne mě vzal Kuba na brunch. Moje první přání znělo, aby něco vybral on, ale protože mě zná až moc dobře, nechal to nakonec rozhodnout mě. Abych byla spoko. A to jsem teda byla, tím spíš, když jsme šli jen pár kroků z kopce do Café Jen. 





Po dlouhý pozdní snídani jsem běžela rovnou na oběd za mýma nejmilejšíma holkama z práce. Když jsme plánovaly jednu oslavu, hledala jsem, kde se dají koupit balonky a pronesla jsem u toho něco ve stylu, že jsem takový vždycky chtěla. Podobně jsem reagovala i v květinářství na obrovský růže, když jsme kupovali naší kolegyni kytku na rozloučenou. A co na mě čekalo na tomhle "přijď ve 12 do Sicily, počkáme tam na tebe" obědě? Růžový balónky zavázaný na mý židli a překrásná kytka s těma růžema. 💝 Už z toho dopoledne jsem byla psychicky docela nalomená, takže tohle mě div nerozbrečelo. 





V práci na mě pak nastoupilo naše oddělení s hlavním vedením, dostala jsem další nádhernou kytku, dort, kterej zmizel v pikosekundě po nakrojení a voucher k mýmu tatérovi. Mám znova opakovat, že jsem byla uplně naměkko? Že mě ti moji kolegové až takhle dobře znají, tohle je napadlo a zařídili to pro mě? 



Po pár hodinách v práci jsem posbírala kytky a balónky a vydala se na cestu domů, kdy jsem byla středem pozornosti na každým kroku a výjimečně mi to ani nevadilo. Balonky a krásný kytky jsem si nesla naprosto hrdě a usmívala se na lidi okolo. Doma jsem se akorát nachystala na večerní oslavu s holkama, stavila se v obchodě s všema těma dekoračníma srandama na různý párty, koupila další balónky a šla připravit stůl v Cacau.









Měly jsem pro sebe s holkama tu zadní část, takže jsem se s výzdobou vyřádila, udělala slavnostní stůl, daly jsme si večeři, pár drinků (já objevila Hugo Spritz ♥), probraly všechno od chlapů, přes drby až po pracovní věci, zkusily nafotit pár společných fotek - což se moc nedařilo, jak vám ukážu níž - a potom pokračovali ještě do NODu, Groovu a Dlouhý, což je takový naše klasický oslavičkový kvarteto, řekla bych :D. Tentokrát jsem ale byla doma fakt brzo a fakt slušně!











No a těmhle pár povedeným fotkám předcházelo asi 100 naprosto šílených. Podotýkám, že vznikly ještě před těma drinkama, což by se mohlo zdát jako nepravděpodobné. Ale ne, takovýhle srandy my máme i za střízliva a o to je to lepší. Přesně proto jsem teď naprosto spokojená s tím, jaký lidi okolo sebe mám. Lidi, za který bych dala ruku do ohně a se kterýma mi je naprosto skvěle. A nejde jen o lidi z tohohle článku nebo z těhlech fotek, myslím to trošku obecnějc. Každopádně tyhle narozeniny hodnotím jako naprosto kouzelný a skvěle mi to zapadlo do toho mýho sebeuvědomění. 

A abych odlehčila tu první deep část článku, mrkněte na závěr na várku těch skoro-nepublikovatelných bláznivých fotek. ♥ #laskyplno


















Add your comment

  1. Druha cast je skvela, takovyhle maji byt narozeniny <3

    A ta prvni cast.. Mi mluvi z duse.. Jsem po sesti letech single a sama se sebou nechci v zadnym pripade mluvit.. Ale asi to uz bude potreba..
    Domco, dekuji ti za tve clanky :))

    OdpovědětVymazat
  2. Ten prvý all black outfit je nesmierne dokonalý! <3

    OdpovědětVymazat
  3. Opravdu kouzelné narozeniny ♥ krásné fotky opět :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Nemůžu si pomoc, ale trošku to zní jako: “byla jsem coura, ale teď už nechci” :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tohle :DDDD. Achjo. Coura jsem nikdy nebyla a nikdy nebudu, ale pobavila jsi mě. Bylo to myšleno na lidi obecně, ne sexuální partnery, spíš kamarády a svoje okolí. :)

      Vymazat
  5. To zni vsechno tak skvele, proste perfektni narozeniny... <3 Kazdopadne strasne krasne napsane a moc motivacni.
    Sandra

    OdpovědětVymazat
  6. Dúležité je, že sis to užila. Tak hodně štěstí do dalších dnů

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá to perfektně. :) Tohle reflektování na narozeniny chápu, i když já jím trpím spíš v takových těch "mezních" obdobích jako například teď, před maturitou. Nebo po přijímačkách apod. A občas už toho mám taky tolik, že už nevím, co pak se sebou.... :D
    Kout Světa

    OdpovědětVymazat
  8. Ty zlatý a stříbrný balónek jsou úžasný. :-) A být zasypaná krásnými květinami je vždycky super! K

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤