What are you looking for?
středa 9. května 2018

MÝ VOLNĚ PLNÝ 4 DNY



Volně plný? Není to náhodou oxymorón? Normálně asi jo. Ale pro poslední 4 dny naprosto výstižnej popis. Čtyřdenní volno totiž nemám každou chvíli a tak bylo potřeba si ho užít a naplánovat si na každej den něco, ať to stojí za to. To se mi povedlo dokonale a já nevím, kdy naposledy jsem se vrátila do Prahy s tak čistou hlavou jako právě dnes. 



Sobotní ráno nad Náplavkou v BTW Bistru. Pozdní snídaně a rovnou i pár Hugo Spritzů. Protože na zmrzlinovej festival, kde jsem měla v rámci spolupráce točit pro klienta video, jsem potřebovala být fakt dobře naladěná a uvolněná, haha.



Ve Žlutejch byla na tom zmrzlinovým festivalu samozřejmě triliarda lidí - ono aby ne, tolik zmrzliny zadarmo jsem taky nikdy nedostala! :D Já jsem si dokonce vyzkoušela připravit vlastní rolovanou z kokosovýho mlíka a čerstvýho ovoce, mňam.





Byla jsem zachycena ve sladění s místními pány na chůdách. Jsem ráno měla při výběru outfitu nějakou předtuchu asi. Bylo to fakt docela vtipný, pár z vás mi psalo, že jste si toho všimli i naživo. 





A ze Žlutejch zase zpátky do BTW. Protože proč ne, když je sobota.





V neděli soukromá lekce kalisteniky v rámci mojí nový výzvy, o který vám povím v nějakým dalším článku a protože mi to vůbec nešlo, obtěžovala mě zbytek dne dost otrávená nálada. S tou jsem pak bojovala ještě večerním během, ke kterýmu mě nabudily Instastories běžců maratonu. Nechápala jsem, jak to vůbec někdo mohl zvládnout, natož v fakt neskutečnejch časech a tak se mi hrozně chtělo vyrazit aspoň na zlomek tý vzdálenosti taky. Na vyhlídce jsem si pak sama se sebou krásně vyčistila hlavu.



Pondělí ve znamení dlouhýho spaní, lívanců a seriálů.



A přesun do Hradce za pejskama. Procházka asi bavila víc mě než je, protože bylo dost vedro a neustále si mi někde lehali a odmítali jít dál. Stane se.



A k večeru jsem se pak rozhodla otestovat mamky ódy na relativně novou cyklostezku, co v Hradci máme. Byla jsem z ní ve finále tak na větvi, že hned další dopoledne jsme s Kubou vyrazili znova a místo jednoho kola si dali hned dvě a v nohách (bruslích) jsme tak měli za ty dvě ježdění nějakých 35km, což považuju za docela slušnej výkon. Ono v tom nádherným lese, kde je ticho a klid, to jede tak nějak samo. 










Nevím, kde hledáte tipy na výlet vy, ale já si nejradši nechávám věci doporučit. Jednou jsem takhle přes něčí Instagram objevila místo zvaný Pohádková zahrada. Nebyla jsem si uplně jistá, co od toho čekat a pak jsem byla uplně naměkko. Na tomhle místě se starají o opuštěná a týraná zvířátka, která se tam ze všech traumat postupně vzpamatují a vytvoří rodinu. To vážně - běhají tam všichni spolu a většina z nich na volno. Kozy tak navštěvujou králičí ohradu, kolem se procházej slepice, občas vás překvapí obří slepice, co proběhne okolo vás, žárlivá ovce o sobě dá hlasitě vědět a pochovat si můžete uplně kohokoliv. Jen si na to musíte troufnout. Ke koníkům jsem třeba vlézt bála. Oproti tomu prasete jsem se nebála a málem mě pokousalo, tak nevim. Uplně mě kousla želva a opusinkoval mě papoušek. Pomazlila jsem si králíčky, kůzle, jehně a vlastně všechno, co vidíte na následujících fotkách. Hodina a půl uplynula jako nic a my jsme s Kubou byli oba uplně nadšení.
















Tohle je třeba hedvábná slepice. To jste ani nevěděl, že existuje, co? Já totiž taky ne. :D



Pokud budete mít cestu, určitě se na tomhle láskyplným místě stavte, je to skvělej projekt a zaslouží si podpořit.



Na Instagramu jsem si od vás nechala doporučit nějakou dobrou kavárnu v Pardubicích a ve zprávách se mi strhla smršť tipů na různý místa. Dost často se opakovala Galerie, kterou dokonce nějako nazval "top spotem v Pardubicích", čímž bylo jasno. A teda oprávněně. Je to tam naprosto nádherný - uvnitř, venku i v okolí. 



Kafe a limča na jedničku, jídlo hrozně trvalo a bylo průměrný. Ale to prostředí to naprosto vyvážilo a hned bych tam šla zas. Kromě toho jsme si prošli i kousek přilehlýho parku, kterej je teda taky neskutečnej, celej novej, moderní a s děsně pohodou atmosférou. Vzhledem k tomu, že jsem v Pardubicích znala jen vlakový nádraží, Afi palác a zimní stadion, byla jsem fakt překvapená z toho, jak krásný místa se tam dají najít. Něco na tom výletování po místech, co má člověk coby kamenem dohodil, fakt bude. Ono někdy není potřeba utrácet za letenky a drahý hotely, stačí prostě jen vyjet ze svýho města a objevit to vedlejší.











Co vy? Máte taky tohle výletování po ČR vyzkoušený? Co byste mi ještě třeba tak doporučili?

Add your comment

  1. Liebiegstadt u Liberce
    viz. https://babieleta.blogspot.cz/2018/05/liebiegovo-mestecko_7.html

    OdpovědětVymazat
  2. To je vážně nádhernej projekt ta Pohádková zahrada, je skvělý, že se najdou lidi, kteří se do takovejch věcí pustí. Určitě se tam zastavím, až budu mít cestu tím směrem, takže tip na oplátku: já párkrát navštívila farmu Košík u Nymburku, nejedná se o zachráněná zvířátka, ale asi spíš "biochov"(?). Mají tam malou roubenku která funguje jako restaurace - tak trochu, mají asi jen tři stoly a jídelní lístek neexistuje, musí se předem zavolat, nahlásit počet lidí a na co máte chuť a oni už to připraví a vaří opravdu excelentně, takže DOPORUČUJU: farmakosik.cz
    Luca

    OdpovědětVymazat
  3. Domča objevila Pardubice. :-)) ;-) Za sebe jako rozená Hradečanda můžu říct, že je fakt, že v Pardubicích je fakt hodně prima kaváren, zmrzlináren a restaurací a super parky. Týna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo no :D Já jsem fakt do Pardubic jezdila jen na tréninky krasobruslení a na nádraží, takže jsem víc neznala. Velká chyba, jak tak koukám, to ještě napravím :))

      Vymazat
  4. To zni uplne skvele! Doufam, ze sis to moc uzila! A fotky jsou naprosto uzasny. <3
    Sandra / http://shineoffashion.com
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    OdpovědětVymazat
  5. Teda zmrzlinový festival by byl něco pro mě! :D A kalhoty jsi fakt suprově poladila, haha! Přijde mi, že se teď všichni kolem dali na brusle a z tvých fotek mám úplně chuť si zajet taky nějakou pořádnou trasu a vyčistit si hlavu. Jinak musím přiznat, že útok prasete na tvou osobu, mě v Instastories fakt pobavil. :) Vypadá to, že jste si výlet pěkně užili. Já jsem ráda, když se občas dostanu do Prahy nebo Drážďan, takže tipy moc dávat nemůžu, ale za to se inspiruju třeba u vás blogerek, kam se podívat! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tohle počasí je na brusle jak dělaný, nedivím se, že všichni vyrážej, je to paráda! :) A díky moc!

      Vymazat
  6. veľmi pekný víkend si mala ;) super fotky...a je pekné ťa vidieť opäť takú happy

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat
  7. No to máš úplnú pravdu, ja som si vlastne uvedomila, že naše Slovensko vôbec nepoznám a na mnohých miestach som vôbec nebola...ale s manželom sme si povedali, že budeme navštevovať slovenské miesta a aj priľahlé krajiny..napríklad on býval v Pardubiciach, bol veľakrát v Prahe a tak, ale ja som napríklad ani Prahu nevidela, takže určite sa tam chystáme.. :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. nádherný fotky ❤ je skvělý, že sis volno tak užila! já v poslední době žiju akorát tak bakalářkou a školou celkově, takže ti fakt závidím! :D v Galerii v Pardubicích jsem byla s kámoškou taky a je to tam fakt nádherný ❤ nevím teda, jak jídlo, ale horká čokoláda byla fakt pecka :)) a ta farma teda vypadá taky kouzelně! :) jinak co můžu rozhodně doporučit, je nádherný historický Znojmo, to je teprve láska ❤❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujuuu, občas stačej jen fotky z telefonu a je aspoň zachycená atmosféra :) A díky za tip na Znojmo, píšu si.

      Vymazat
  9. Nevím jak se to jmenuje, ale v Brně mají ohradu se zvířátky z lesa, kam můžeš jít a krmit je. :) Jinak moc fajn na objevování zříceniny.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  10. Dominiko, na ty fotce, jak mas z blizka oblicej s drinkem, jsi uplne nadherna! Uz jednou jsem ti to kdysi daaaavno psala, ale musim to napsat znovu - za me jsi jedna z nejhezcich ceskych blogerek!

    OdpovědětVymazat
  11. Poradit okruh lesem na rozhlednu asi nechceš - spíš nějaké město, co? My jsme spíš lesní "živočichové" a místo kaváren hledáme spíš hospody na "jedno točené" :-D... Takže z našich výletů budu vybírat trochu hůř. Ale určitě doporučuji Dendrologickou zahradu u Průhonic a pěkný je zámek ve Zruči nad Sázavou (ale restaurace na zámku dost mizerná, tu rozhodně nedoporučuji). A nebo jen procházku Kunraticko-michelským lesem ke zřícenina Nového Hrádku. Můžeš mrknout ke mně na blog (http://werka13.blog.cz) - mám tam rubriku s výlety většinou i s popisem a mapkou cesty.
    A zmrzlinový festival bych brala - ale ty davy lidí fakt ne (a jen pro mne ho asi nikdo neudělá :-D)
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klidně, ráda vypadnu z města do přírody, je to příjemná změna! :D Za tipy teda moc děkuju!

      Vymazat
  12. Na té fotce s drinkem jsi uplně nunun♥ (Snad roztomilejší než všechny ty zvířátka, a to je co říct! :D)
    A Hugo mi chutná snad ještě víc než Aperol, minulej rok jsme taky měli doma dost velkou spotřebu bezových sirupů, a tímhle jsi mi připomněla, že musím koupit další a po dlouhé době si to namíchat! :D

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤