What are you looking for?
neděle 10. června 2018

MŮJ PRVNÍ ZAHRANIČNÍ PRESSTRIP



Když mi na mobilu pípne zpráva, jestli si s John Erikem (šéfem Elite Bloggers) můžeme dát videohovor, zvedne se mi okamžitě puls. Tenhle požadavek znamená, že se něco děje a z předchozích zkušeností vím, že to může bejt něco fakt, fakt dobrýho (vzpomeňme si třeba TADY). Hned se teda zavírám do koupelny, sedám si na zem a čekám, s čím přijde. Provedla jsem něco nebo někam pojedu? To jsou dvě varianty, co mi běžej hlavou. Věta "we would like to send you to Oslo for an Olympus event..." mě dostává do kolen, ačkoliv sedím na zemi a cítím, že tak širokej úsměv jsem neměla už pár měsíců. Je mi jedno, že je odlet za dva dny, že mám spoustu práce a že jsem vlastně měla uplně jiný plány. Všechno ruším a naštěstí mě moje okolí nikdy nenechá ve štychu a když potřebuju v něčem narychlo zaskočit, dá se to zařídit. A tak ve čtvrtek dopoledne čekám na letišti na moji spolucestující Míšu z WNB a všechno se ve mě tetelí. Vždyť je to můj první presstrip!





Míša přijíždí klasicky pozdě a u přepážky se navíc na 30 minut zasekne nějaká zmatená rodinka, který nefunguje platební karta. Lehce v nervu se přesouváme k obří frontě ke gatům a protože nám to odlítá asi za dvacet minut a hrozí, že nám zavřou ten náš gate, využijeme ženské zbraně a předběhneme tak celou frontu. Celej let (a vlastně celej tenhle výlet) potom rozebíráme, kam se blogování posunulo, kam to posunulo nás a v čem to milujem a v čem jsme z toho nešťastný. A já nemůžu být vděčnější za výběr parťáka, kterej se mnou tohle absolvuje, protože blogerek je spousta, ale jen výjimečně to někdo všechno vnímá přesně tak jako já. 





Na hotelu se nachystáme na Olympus Summer Party, která je důvodem našeho výletu, dodržíme denimový téma eventu (jako skoro jediný, z čehož jsme pozdějc trošičku rozčarovaný) a protože se zdá, že je akce kousek od našeho hotelu, vyrážíme v podpatkách pěšky. Ani se totiž neptejte, kolik stál Uber z letiště. Oslo je nádherný a my nevycházíme z úžasu. Stejně tak celá akce, kde se seznamujeme s blogerkama z Norska a z Maďarska. Všechny jsou strašně milý a příjemný, včetně organizátorů a fotografů. A tak posedáváme, popíjíme, okukujeme novej model Olympus EPL9 v modrým provedení a později se vytrácíme na procházku do přístavu.









Sedíme na mole, necháváme se ovívat tím mořských větrem, pohupujem se do rytmu hudby ozývající se z kotvících plachetnic a jsme tak spokojený a vděčný, že to nedokážem poskládat do slov. Víte, jak se říká, že si člověk dokáže přivolat momenty, který potřebuje prožít? Tak tohle je pro mě přesně ono. Potřebovala jsem nějaký nakopnutí k tomu, abych se do blogování zase pořádně opřela, abych viděla, že se to někam posouvá, že to stojí za to. O pár dní později sedím na mole v Oslu a jsem tady jako zástupce český blogerský scény. Miluju to. Lidská mysl je strašně mocnej nástroj. 







Po oficiálním konci eventu se stavujem na hotelu pro normální boty a vyrážíme se ciderem zpátky na molo. Čekáme na západ slunce (o půl 12 ♥) a do jedný do rána procházíme město. V nohách máme na konci dne 15km, kterých většina padla až za tmy. Ještě ráno nás pak obě pálej chodidla, haha, jsme nějaký zhejčkaný princezničky. Nebo si jen neumíme ani jedna vzít ty správný boty.  











Ani v noci ani další den nevycházíme z úžasu nad tím, jak nádherný tohle město je. Jak si tady lidi žijou, jak jsou všichni styloví a krásní. Jaký budovy tady vedle sebe stojej, jak originální jsou a zároveň se k sobě dokonale hoděj. Jak jsou k bytům parkovací místa na lodě místo na auta. Jak se na sebe lidi usmívaj a jak jsou na nás všichni milí. 


















Ráno se hrnem na hotelovou snídani, zjišťujem od ostatních, jak strávily večer ony a necháváme si dát pár tipů na ten den, co se před náma. Letíme až večer a máme tak dostatek času na projití Osla i za denního světla. 



Zasekáváme se u Opery, kterou máme hned vedle hotelu a trávíme tam skoro dvě hodiny. Obcházíme jí kolem dokola, fotíme, sedíme, kocháme se. Většinu času opravdu jen koukáme a ani nemluvíme, protože nemáme slov. 









Zejména tyhle úhly s odrazem ve sklech jsou naprosto neuvěřitelný.♥



















Míša nám místo obědový restaurace vybírá stylovej stánek s fish&chips, za který těch 350,- daváme i s radostí a ládujem to potom do sebe na našem oblíbeným mole.



Ani s kavárnama neexperimentujeme, já toužím hlavně po velkým a dobrým kafi a Stabucks je pro mě v tomhle jistota. Navíc mají vodu zdarma a to se opravdu v tomhle extrémně drahým městě hodí.







Jeden jedinej obchod, kterýmu neodoláme, je Milla Boutique a zasekáváme se v něm tak dlouho, že nám nakonec málem ulítá letadlo. To asi mluví za vše. :D 







Aker Brygge pasuju na jedno z nejkrásnějších míst nejen Osla, ale celkově všech míst, co jsem za svůj život měla zatím možnost vidět.

Vracím se domů naprosto okouzelná a ohromená tím, co svět nabízí. V hlavě se mi rozvíjí nápad, co je tam v zárodku už pár týdnů. Nechci sedět na zadku. Chci vidět víc z toho, co je venku, chci z toho čerpat, chci dýchat zážitky a vstřebávat inspiraci. 

A děkuju. Za tyhle příležitosti a možnosti, z celýho srdce. Díky vám, čtenářům, kteří tady se mnou jste v dobách, kdy píšu každou chvíli i v době, kdy mi písmenka uplně nejsou přes prsty. Díky těm, kteří se podílejí na obsahu blogu formou fotek i společných zážitků. A taky Elite Bloggers za to, že při mě od začátku stojej a pomáhaj mi dosáhnout na moje sny. DĚ-KU-JU.

Add your comment

  1. Pani, to musel byt vazne skvelej zazitek! Doufam, ze sis to poradne uzila.
    Je neskutecny, jaky moznosti cloveku blogovani dava.
    S laskou, Sandra / http://shineoffashion.com
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Domčo, musím ti naprosto upřímně říct, že jsem byla v šoku z toho, co jsi měla na tom eventu na sobě. Já vidím podprsenku/top do fitka, velké nepadnoucí ošuntělé kalhoty a lodičky s podivným podpatkem, k tomu kabelička na řetízku :-( Obzvláště na té fotce, jak stojíš se zvednutou nohou a la sexy poza, je to spíš E55 jak vyšitá :-( Myslím, že hned u dveří muselo být poznat, že přijala východní Evropa :-D

    Taky se mi už delší dobu nelíbí tvé vlasy, jsou takové zničené, s mixem barev, neustále někde v obličeji. Nepřemýšlela jsi o tom, že bys zkusila pěšinku jinde - ne tak na straně?

    A abych nebyla jen negativní, Oslo je nádherné, sama jsem tam žila. Bude ještě nějaký článek s fotkami z té akce? Docela by mě ten nový foťák a to, jak byl představen, zajímalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,

      co se týká outfitu, chápu, že se nebude líbit všem. Na druhou stranu si myslím, že pokud jde o blogerský akce s neformálním dresscodem, je právě vysoká míra tolerance pro to, co si člověk na sebe vezme a ta různorodost outfitů mě tam pak fakt baví. Já beru kritiku, ale ta poslední veta už byla podle mě trošku zbytečná, je vidět, že si na takové akci nikdy nebyla a nevíš, co tam holky mívaj na sobě. :)

      Vlasy mám sestříhaný tak, aby byly prostě divoce okolo obličeje, nikdy jsem to nenosila uhlazený, mám to ráda takto. Ale barvu mám teď dost šílenou, toho jsem si vědoma, proto už mám dávno domluvenej termín u kadeřnice.

      Já víc fotek z akce nemám, možná je pak bude mít někde Olympus, bylo tam několik fotografů.

      Vymazat
    2. Ahoj Domi, taky mě to šokovalo a připadá mi to nevkusné a nepadnoucí. Hlavně v porovnání s tvou kamarádkou a jejím outfitem (ta mě úplně dostala - nádherná holka). Ale pak jsem viděla názory na instagramu a říkám si, že asi nerozumím aktuálním trendům :D
      A souhlasím s tím, že Oslo je krásné! :)

      Vymazat
  3. Určitě pěkný výlet, i když já se svou náturou bych dávám přednost přírodě před městem. Na druhou stranu, kdyby mi někdo nabídl to Oslo, tak bych ho brala taky ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. No Oslo vypadá opravdu nádherně! Mě samotnou poslední dobou severský země hrozně lákají. :) A co se týče tvého outfitu, tak myslím, že je to přesně něco co se hodí na takovej event. Prostě se to nosí, i když se to někomu nemusí líbit, každý má jiný vkus. Mně osobně to nijak neadekvátní nepřipadalo a tvůj další outfit s bílým crop topem se mi líbil moc. :) A fotky samozřejmě krásný, zase se kochám.

    OdpovědětVymazat
  5. Já bych řekla, že ty volné kalhoty - džíny - nějak celkově nechápu. Prostě se mi obecně nelíbí, myslím, že se to nemůže líbit žádnému klukovi/chlapovi a ani nikomu, kdo se pohybuje v nějakých lepších kruzích a chodí hezky kvalitně oblečen. Na mě dělají takový humpolácký dojem, ještě to stažení pasu..

    Jinak myslím, že na event jste si mohly vzít naprosto cokoliv a tam nikoho Tvůj outfit rozhodně neurazil. :-) Prostě bych to taky tak nehrotila. :-)


    Kdyby jsme chtěli být všichni hnidopichové, tak kamarádce zase vůbec nešly černé kecky k romantickým růžovým volánkovým šatům, ale vím, jak to chodí na takových výletech, kde jde hlavně o pohodlí. :)

    Myslím, že celkově vám obou sluší rozzářené obličeje a hlavně, že jste si to užily.

    Domi, zajímalo by mě, jak to funguje.. Osobně mě překvapilo, že jsi ani instagram ani teď blog nezahrnula fotkama z eventu, recenzema na foťák, fotkama foťáku apod. Představovala jsem si, že příležitost jet do Osla na takovou událost bude podmíněn větší ,,reklamou". Budu ráda, když na to zareaguješ a vyvedeš mě třeba z omylu.

    Hezký den, Týna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Týno,

      moc děkuju za komentář, hodnocení a zájem.

      Co se týká představení foťáku v rámci toho eventu, tak jsme s Míšou byly obě překvapené tím, že o něj vlastně až zas tak moc nešlo. Byl tam jen jeden model a byl zavřenej ve skleněný vitrínce, takže nešel bez odrazů ani pořádně vyfotit. Nebyla možnost si ho vyzkoušet. A pokud se o něm mluvilo, tak asi v norštině, protože jsme nic nezaregistrovaly, vyhlašovala se tam akorát nějaká stylistická soutěž mezi norskejma blogerkama a kolem toho se celej ten večer tak nějak točil, těch lidí tam bylo strašně moc a některé holky měly s sebou i kameramany. Pro nás to teda byla ve finále spíš příležitost k seznámení se s ostatníma blogerkama, co s nima Olympus spolupracuje a užít si Oslo jako takový. Snad jsem to nějak vysvětlila, sama jsem od toho eventu čekala něco jinýho, ale bylo to asi laděné víc brandově než na konkrétní produkt. :)

      Vymazat
  6. Domčo, úplně jsem čekala, že ti budou všichni komentovat, jak je kamarádka krásná. Za mě jste teda moc hezké holky obě!!! Jsi kočka, máš super břicho :-), jediný co za mě je už jen přeci moc tetování a drsnějšího looku, který ti podle mě úplně nesvědčí..

    Hodně úspěchu. K

    OdpovědětVymazat
  7. Díky za popsání a vysvětlení. Týna :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to muselo být naprosto parádní. Na fotky jsem už mrkala na instagramu. Norsko je sen. :) Ráda bych se tam také někdy podívala. Je fajn, že jste si to užily holky.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  9. Norsko je nádherný! A Tobě to sluší čím dál víc, úplně záříš!:)

    OdpovědětVymazat
  10. To je krásný jak tě to okouzlilo a potěšilo :) Kéž bych se jednou dostala k takovým příležitostem taky :) Moc si to užívej a pokud máš možnost tak určitě cestuj :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za všechny komentáře ❤